Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.35 FtUSD399.52 FtCHF437.83 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ma arattam,van is videó,de telefonos.Majd csinálok a 12 megapixeles géppel rendeset,azt felrakom.Itt megy az aratás,már a búza is,de főként a kicsiké,amit hazavisznek.Teljes gőzzel,kb.2-3 nap múlva indulunk,az átvétel is .
A múltkor beszéltük itt a kegyetlen sok esőt. ki mint írt 100-200-300mm stb...
Na itt akkor is volt 400mm, azóta meg még majdnem annyi.
Csak szombattól lejött egy szűk 50-es és már előtte is esegetett meg még fog is...
szombaton volt egy jég is. Ma néztem meg az érintett terűleteket. A legjobb legszebb legtisztább repcének leverte a tetejét de úgy rendesen baxus... még a kukoricát is meglyuggatta ittott de az majdcsak kinövi.
Egyébként árvízek után megszórtuk ezeket 2mázsa nitrogénnel bruttóban, ollyan ződek mint a méreg!
tehát jó lenne csak legyen már szolídabb az idő
Válasz #383. hozzászólásra
Hát még az is valami...Felénk már kora tavaszra tönkrement mára szépen sorol bene a napra igaz kisé késön !! Szoval mi a rosz mi nem az már csak viszonyitás kérdése!!!
Minden ki csalódott felénk is. Mi pénteken kezdjük a repcéket, mert még vizes, de aki szedett és 30 felett várt és tényleg szép volt neki kívülről annak is csak 25 körül lett :(
Válasz #370. hozzászólásra
Ez egy ütöképes teknika!!Felénk is nagy szükség lene rá!!
Itt az öreg 106 osal kinlódnak..De azok már megeték a kenyerük javát!!A minap is látam egyet ahogy kempingeztek melete a tüzö napon..
825 hozzászólás
Válasz #422. hozzászólásra
Ha ilyen az út, hogy bírtok aratni?????
Válasz #422. hozzászólásra
Működik a szecskavágó?
ma levágtuk a repcét 10ha-ról 204 mázsa lett
Aratás, 2010.
Tegnap levágtuk a repcét, 2,5 t/ha + 0.5 t-át fizet a biztosító.
sülyedt még a talaj?
A mai délutánt egy hátratolatásos menekülésel megusztam!!
ma fogyot le a repce 3 -t 1 -t kevesebb mint tavagy 7-8 vizzel
Válasz #414. hozzászólásra
Az mi hogy dugultak a Lexionok ?
Szombat délután óta nem arattunk, hol milyen a helyzet?
A szomszédban le erőlködték a repcét 3t/ha átlag. Dugultak a lexionok. A szárítót kétszer oltani kellett,persze csak eggy kicsit!
Válasz #410. hozzászólásra
REGLONE ! szombaton aratás, vasárnap sikítás a strandon!
glialkának kell 2 hét. esetleg reglone?
Egy kis totális az mindig segit!!
Tavaszi árpának kb 2-3-hét van hátra,de nagyon jön a gaz.Mivel lehetne még lefújni,hogy aratásig egy kicsit tisztább legyen??
Válasz #408. hozzászólásra
Szombat 17 mm,most nem volt.
Válasz #407. hozzászólásra
Felétek, nem volt a szombatiból meg a mostaniból, ez arra ment!Legalább Ti tudtok porolni.
Válasz #404. hozzászólásra
Ma arattam,van is videó,de telefonos.Majd csinálok a 12 megapixeles géppel rendeset,azt felrakom.Itt megy az aratás,már a búza is,de főként a kicsiké,amit hazavisznek.Teljes gőzzel,kb.2-3 nap múlva indulunk,az átvétel is .
Válasz #403. hozzászólásra
Igen, nem sok lesz, 40 alatt adja!
Válasz #404. hozzászólásra
Itt sajnos nem megy, szombat délután óta.Holnap akartuk folytatni ,de szerintem ,talán szombat....????
Srácok nyomjatok fel videókat mert nagyon kíváncsi vagyok hol megy és hol nem megy az aratás!
mit gondoltok, érdemes az árpát betárolni ?
most 2200+fa
Mai rekord repce termés: 14 heki 75 q !
Válasz #382. hozzászólásra
Üdv , valóban ütőképes, bár lenne Mindenkinek aki a földeken dolgozik.
Válasz #380. hozzászólásra
Üdv, jó ha év végére nullszaldósak leszünk. De efelől is vannak kétségeim.
Válasz #379. hozzászólásra
Üdv, valóban mocsárszag van. Meg béka, gyík, sőt siklók is vannak, de ez van.
Válasz #395. hozzászólásra
Ez már több mint baj csak ne legyen belőle tragédia
Válasz #394. hozzászólásra
Van neked infód nocsak kivele
A múltkor beszéltük itt a kegyetlen sok esőt. ki mint írt 100-200-300mm stb...
Na itt akkor is volt 400mm, azóta meg még majdnem annyi.
Csak szombattól lejött egy szűk 50-es és már előtte is esegetett meg még fog is...
szombaton volt egy jég is. Ma néztem meg az érintett terűleteket. A legjobb legszebb legtisztább repcének leverte a tetejét de úgy rendesen baxus... még a kukoricát is meglyuggatta ittott de az majdcsak kinövi.
Egyébként árvízek után megszórtuk ezeket 2mázsa nitrogénnel bruttóban, ollyan ződek mint a méreg!
tehát jó lenne csak legyen már szolídabb az idő
Válasz #393. hozzászólásra
Jaaaaa a rohadékoknál!!!!!!
AHAAA!
Talán vágnak is vlm.t.....
Nem tárgyalunk velük.
Válasz #392. hozzászólásra
Tudod ahol kivonultak a góliátok aratni
Válasz #391. hozzászólásra
he miaz he?
Válasz #390. hozzászólásra
Hogy a "tanyán" nem va azt értem de amott
Válasz #389. hozzászólásra
Nincs mit aratni................
Válasz #388. hozzászólásra
Bővebben?
Válasz #387. hozzászólásra
Mondom h. nuku.
Válasz #386. hozzászólásra
Nemmondod?
Válasz #385. hozzászólásra
nuku
nuku
nuku
Válasz #367. hozzászólásra
Heci aratás? hozam? minőség?
Válasz #383. hozzászólásra
Hát még az is valami...Felénk már kora tavaszra tönkrement mára szépen sorol bene a napra igaz kisé késön !! Szoval mi a rosz mi nem az már csak viszonyitás kérdése!!!
Minden ki csalódott felénk is. Mi pénteken kezdjük a repcéket, mert még vizes, de aki szedett és 30 felett várt és tényleg szép volt neki kívülről annak is csak 25 körül lett :(
Ez egy ütöképes teknika!!Felénk is nagy szükség lene rá!!
Itt az öreg 106 osal kinlódnak..De azok már megeték a kenyerük javát!!A minap is látam egyet ahogy kempingeztek melete a tüzö napon..
Válasz #376. hozzászólásra
ma átmentem városodon és intettem mindenkinek. nem voltál köztük?
Válasz #378. hozzászólásra
Akkor ez "olcsó" aratás lesz, de vigaszul legalább a gabona olcsó.
Hú! Ahogy elnézem lehet 1 szaga a annak a talajnak!
Nálunk is néhol olyan mocsár szag van, orr facsaró.
Válasz #377. hozzászólásra
Üdv, egyenlőre a közeli táblák között lábon, távolra pedig tréler a megoldás, de az nekünk nincs, addig bérelünk.Ez van .
Látom ,de volna egy kérdésem , hogy vonultok?
Ma már téma volt a déli hírekben az aratási gondok és termések.....