Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.42 FtUSD402.41 FtCHF440.92 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz medikus #1420. hozzászólásáraNem irták hány hektáron a 9. Egy honapja mindenki csődbement. Most meg többet vágnak mint amit a kukorica ad. Hihetetlen. Jo nekik.
Válasz Devyd #1406. hozzászólásáraSzerintem előbb! Holnap mérem a nedvességét, kb. 17-18-asra tippeltem egy cimborámmal. Úgy volt hogy a hétvégén le is vesszük, de jött pár mm, meg remélem fog is még esni az eső, aztán tolódik a jövőhétre az aratás.
Válasz cross #1390. hozzászólásáraNálunk is sokkal jobbak az árpák, érdekes egyébként. Valószínű a gyökere is mélyebbre nyúlik mint a búza és valszeg kevesebb a vízigénye is.
Válasz Devyd #1391. hozzászólásáraVolt már persze, kinézetre jobb is rosszabb is. Az aszályhoz képest meg vagyok vele elégedve, tippelni nem akarok, annyi lesz amennyi.
Tavaly megszopatott a búza, idén ki is maradt, hála az égnek. A környéken elszáradnak a búzák virágzás közben, az árpám meg kis foltokban képes volt megdőlni. Hogy honnan veszi/vette hozzá a vizet, azt nem tudom.
Válasz csaszart79 #1386. hozzászólásáraÉn majd szeptember környékén tervezem szántani a lucernát aztán vetem őszi árpával. Mi gond lehet? Én nem gondoltam semmire, de most elgondolkoztattál. Nem kell annyi nitrogént majd kijuttatni annyi tuti.
Válasz Gatti #1380. hozzászólásáraAntonella a Su Ellen tesója.
Saaten Union ház.
Meglátjuk, bízunk a legjobban, mást már nem tehetünk..Várjuk az aratást.
Antonella adott itt Zalába nem 1szer 8 tonnát.
Su Ellen tavaly Kaposvár mellett 8,8t.
Az idei év más, nem volt májusban 150mm mint tavaly. Attól függetlenül igen magasak és állnak még!
Válasz Devyd #1377. hozzászólásáraMi már évek óta kétsorost vetünk. Igaz a tavaly volt kivétel. Mindig veri a 2 soros termésátlagban a többit. És nem is nő meg olyan nagyra.
Válasz Gatti #1376. hozzászólásáraEz igencsak szép, meg ugye 6 soros.
Tavalyi évben sok 2 soros sörárpa is adott 8-9 tonnát is...igaz nagyon jó év volt.
Nálam is hasonló. Jó erős hónap aztán kiderül, Péter Pálkor már javában megy a betakarítás sztem.
Én 6-7 közöttiben bízok. Sűrű is nagyok a kalászok.. 5 tonna az kevés lenne..
Válasz Devyd #1375. hozzászólásáraőszintén szólva fogalmam sincs mert nem szoktunk árpázni, most is csak azért lett vetve mert nem volt annyi búza vetőmag. Remélem azért 5 tonna fölött lesz.
Kapott február közepén 200kg pétit majd március közepén 100 kg pétit. Valamint április közepén még kapott egy kis nitrosolt meg lombtrágyát. Végülis majdnem ugyanazt kapta mint a búza.
3422 hozzászólás
Válasz .Richard. #1421. hozzászólásáraItt az árpás topicban nem volt jellemző a sírás.
Válasz medikus #1420. hozzászólásáraNem irták hány hektáron a 9. Egy honapja mindenki csődbement. Most meg többet vágnak mint amit a kukorica ad. Hihetetlen. Jo nekik.
Hol vannak a 4 tonnák?Mindenkinek 9 terem?
Válasz Devyd #1391. hozzászólására9 tonna lett. Ezt azért nem gondoltam volna, hogy ennyi lesz.
Ahhoz képest, hogy érésben kapott 200mm-t a nyakába... de még így is jó lett.
Ma mértem vizet 14.2nem gyorsmérőben hanem kemencében mérve+1 amit rátesz a kombájn tehát olyan 15.
Pénteknél előbb nem állunk neki szerintem.
Tavaszi árpa,lassan kész ez is
Válasz Gatti #1415. hozzászólásáraNem baj ha nem leszel az első aratáskor,hidd el.
Válasz Gatti #1414. hozzászólásárapersze jobb lenne ha akkor esne ha már le van aratva, de nem kívánság műsor
Válasz sanyi1965 #1413. hozzászólásáraén nem bánom hogy esik, mellette kukorica van, az nagyon örül neki :)
Válasz Gatti #1410. hozzászólásáraA múltkor könyörögtünk érte,most ne sokalljuk az esőt,hadd érjen meg rendesen.
Válasz cimbike. #1409. hozzászólásáraÉn meg már feketét!
Válasz Bobo77 #1400. hozzászólásáraNem mi FIZETNÉNK az volna a tuti nekik.
ilyen jelenleg az árpa, szerintem ezt már lehetne vágni ha nem lenne eső, de sajnos megint itt van a nyakunkon.
Válasz Szabi. #1408. hozzászólásáraÉn már pénteken láttam a környéken full beszőkült árpát.
Hőgyész környékén létezhet, hogy már arattak árpát 2020-ban !?
Válasz Devyd #1406. hozzászólásáraSzerintem előbb! Holnap mérem a nedvességét, kb. 17-18-asra tippeltem egy cimborámmal. Úgy volt hogy a hétvégén le is vesszük, de jött pár mm, meg remélem fog is még esni az eső, aztán tolódik a jövőhétre az aratás.
Válasz Gatti #1405. hozzászólásáraSzép!
Tavaly június 21-én indult a nagyobb Kft-nél a betakarítás. Valahol talán idén is ekörül.?
mai szemle
Válasz mocsok14 #1403. hozzászólásáraSzép
Náounk ilyen az árpa
Válasz Devyd #1401. hozzászólására44000-ről indult, aztán 40-42000-re állt be.
Tavaly kinek mennyiért ment el? Akkor is 4000 körül?
Válasz Devyd #1398. hozzászólásáraIngyen lenne a legjobb
Válasz blsjela #1396. hozzászólásáraEz igen.
Nekem is van szemléltető képem.
Árpa/ Repce
Válasz decsi #1397. hozzászólásáraKöszi!
Meglátjuk aratásra mennyit változik.
Válasz Devyd #1394. hozzászólására4100ft/q
Árpa/búza.
Válasz Devyd #1394. hozzászólásáracsak előkötést tudok, itt 4200 ért lehet kötni.
Válasz cross #1392. hozzászólásáraÁrat hallott valaki takarmányárpára?
Sörre 5000-5500-ig hallottam.
Válasz cross #1390. hozzászólásáraNálunk is sokkal jobbak az árpák, érdekes egyébként. Valószínű a gyökere is mélyebbre nyúlik mint a búza és valszeg kevesebb a vízigénye is.
Válasz Devyd #1391. hozzászólásáraVolt már persze, kinézetre jobb is rosszabb is. Az aszályhoz képest meg vagyok vele elégedve, tippelni nem akarok, annyi lesz amennyi.
Válasz cross #1390. hozzászólásáraNagyon szép!
Szép nagy kalászok!
Volt már árpád, mennyit vársz tőle?
Tavaly megszopatott a búza, idén ki is maradt, hála az égnek. A környéken elszáradnak a búzák virágzás közben, az árpám meg kis foltokban képes volt megdőlni. Hogy honnan veszi/vette hozzá a vizet, azt nem tudom.
su ellen
Majd kiderül mi lesz a vége.
Válasz csaszart79 #1386. hozzászólásáraÉn majd szeptember környékén tervezem szántani a lucernát aztán vetem őszi árpával. Mi gond lehet? Én nem gondoltam semmire, de most elgondolkoztattál. Nem kell annyi nitrogént majd kijuttatni annyi tuti.
Válasz határjáró #1383. hozzászólásáraMeg nem törik olyan könnyen le a kalász!
Sziasztok.
Van tapasztalatotok arrol, hogy tavasszal szantott lucerna utan mennyire ajanlott arpat vetni?
Válasz Gatti #1380. hozzászólásáraAntonella a Su Ellen tesója.
Saaten Union ház.
Meglátjuk, bízunk a legjobban, mást már nem tehetünk..Várjuk az aratást.
Antonella adott itt Zalába nem 1szer 8 tonnát.
Su Ellen tavaly Kaposvár mellett 8,8t.
Az idei év más, nem volt májusban 150mm mint tavaly. Attól függetlenül igen magasak és állnak még!
Válasz Gatti #1376. hozzászólásáraEz nagyon szép, nekem a java kalászok 6-7 emelet magasak csak, a sarjú kalász 2-3 mindössze
Válasz Devyd #1377. hozzászólásáraMi már évek óta kétsorost vetünk. Igaz a tavaly volt kivétel. Mindig veri a 2 soros termésátlagban a többit. És nem is nő meg olyan nagyra.
Válasz Gatti #1376. hozzászólásáraCsak nehogy meglepődjél!
Válasz Gatti #1380. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz Sk Laci #1379. hozzászólásáraAntonella asszem, haver szerezte, ő jobban árpázik
Válasz Gatti #1374. hozzászólásáraSzia! Mi a fajta neve ennek a 6 soros árpának?
Válasz Devyd #1377. hozzászólásárareméljük :) csak legyen egy elfogadható ára
Válasz Gatti #1376. hozzászólásáraEz igencsak szép, meg ugye 6 soros.
Tavalyi évben sok 2 soros sörárpa is adott 8-9 tonnát is...igaz nagyon jó év volt.
Nálam is hasonló. Jó erős hónap aztán kiderül, Péter Pálkor már javában megy a betakarítás sztem.
Én 6-7 közöttiben bízok. Sűrű is nagyok a kalászok.. 5 tonna az kevés lenne..
Válasz Devyd #1375. hozzászólásáraőszintén szólva fogalmam sincs mert nem szoktunk árpázni, most is csak azért lett vetve mert nem volt annyi búza vetőmag. Remélem azért 5 tonna fölött lesz.
Kapott február közepén 200kg pétit majd március közepén 100 kg pétit. Valamint április közepén még kapott egy kis nitrosolt meg lombtrágyát. Végülis majdnem ugyanazt kapta mint a búza.
ilyesmik a kalászok:
Válasz Gatti #1374. hozzászólásáraSzép is!
Mennyit vársz tőle?
őszi árpa viszont jobban néz ki mint a búza, ezek jobban bírják a szélsőséges körülményeket.
Válasz Devyd #1356. hozzászólásáraAntonella II. fok. 112 kg/ ha N hatóanyag, keserűső 25 kg/ ha. Nem.