Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.39 FtCHF440.14 FtGBP493.34 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz cimbike. #1370. hozzászólásáraJól néz ki , szerinted az éven hamarabb lesz az aratás?Melyik részen gazdálkodsz? ha nem titok . A planet fajtát az éven teszteljuk , de öszel nem tudok róla hoyg vettek volna, más fajtát igen )! Malz, Overture, Kangoo) ezek 2 soros tavaszi sörárpa fajták.
Válasz Soros #1367. hozzászólásáraKukorica elővetemény, Búzák vetése után vetettük el, októberben. Tavaszra eléggé begombásodott, de idejében elkaptuk. Lombtrágyából maradékokat tettünk rá.
Válasz Devyd #1355. hozzászólásáraMegfújtam már priaxorral, másik darabot kantikkal. Lehet, hogy priaxor kevés fuzárium ellen? Búza kalászra is azt szántam.
Válasz Saca12 #1354. hozzászólásáraEzek szerint még neked is vissza van a permetezés?
A Priaxorra nem írja a kalászt, de gondolom arra is hat, mivel SDHI.
Még nálam is, napok óta szeles idő van, az árpa fővirágzásban. Elatus Era van tervben még mindig, de ha a héten se sikerül, akkor kap Tebusha-t vagy Don-q-t, mert a juvenizáló hatás már virágzás után sztem nem lesz olyan nagymértékű...
Itt többen Zantarát is használtak, vagy Kantik-ot.
Válasz Pintér Zoltán #1350. hozzászólásáraNagyon szép kép az biztos!
Az árpák is szépek!
Ilyen évben én egy 6-7 t közötti terméssel nagyon elégedett lennék. Tavalyi évben nem volt ritka a 8-9 tonna sem.
Takarmány és sörárpa árakat tud valaki esetleg, mivel lehet számolni?
Válasz Gatti #1330. hozzászólásáraÜdv.! Még nem volt őszi árpám hasomló fejeltségű, van egy permetezésre való Wuxal® Microplant om érdemes még rászórni esetleg rovarölő vagy gombaölő kell még neki? köszi
Első kép balra suelen jobbra laverda ,,suelen 70-80cm magas laverda 60-70cm,,,második laverda az egész és csak 40-60cm magas ,kicsi kalászok 5-6cm-es ,nagyon mély fekvésű mind a két tábla ,,kiváló vetés és kelés volt ,eső szinte semmi.
Válasz határjáró #1322. hozzászólásáraNálunk is megy mindenki vissza az őskori szerb fajtákra,de azok meg 3 X érzékenyebbek a gombákra.Viszont minőségiek meg nem olyan víz éhesek.
Válasz mtz1221 #1315. hozzászólásáraA búza alól kifogy a víz. Az árpa jól el van a téli csapadékkal, már ha van, de a búzának kéne az áprilisi, májusi csapi, ami már évek óta nincsen.
3422 hozzászólás
Válasz Malátagyár SK #1371. hozzászólásáraHogy hamarabb lesz-e? Hát ezt nem tudom. De ha nem lesz továbbra sem eső, akkor biztos. A Tisza-tó keleti partján vagyok.
Válasz cimbike. #1370. hozzászólásáraJól néz ki , szerinted az éven hamarabb lesz az aratás?Melyik részen gazdálkodsz? ha nem titok . A planet fajtát az éven teszteljuk , de öszel nem tudok róla hoyg vettek volna, más fajtát igen )! Malz, Overture, Kangoo) ezek 2 soros tavaszi sörárpa fajták.
Válasz Malátagyár SK #1369. hozzászólásáraPlanet. Most próbáltam először. Idén megpróbálom az olajretket is.
Ez mai kép:
Válasz cimbike. #1368. hozzászólásáraSzép árpa. Milyen fajta?Már régóta megyen ez a fajta technológia mi nálunk és elég jó eredményekkel.
Válasz Soros #1367. hozzászólásáraKukorica elővetemény, Búzák vetése után vetettük el, októberben. Tavaszra eléggé begombásodott, de idejében elkaptuk. Lombtrágyából maradékokat tettünk rá.
Válasz cimbike. #1364. hozzászólásáraMikor lett vetve
Szep allomany
Mivel kezelted?
Válasz szanberg #1363. hozzászólásáraJeee az kemeeny
Válasz cimbike. #1364. hozzászólásáraAzért van benne kockázat is,de most bejött.
Egy hetes hó nélküli -10 fok elintézte volna.
Válasz szanberg #1363. hozzászólásáraMájus 7, tavaszi árpa, őszi vetés.
Válasz Soros #1344. hozzászólására
Válasz Soros #1344. hozzászólásáraMa lőttem egyet, ez még tűrhető állomány is.
Tavaszi zab
Ha már basf és fuzárium akkor osiris, feltéve ha lesz kalász.
Válasz Devyd #1355. hozzászólásáraMegfújtam már priaxorral, másik darabot kantikkal. Lehet, hogy priaxor kevés fuzárium ellen? Búza kalászra is azt szántam.
Válasz Devyd #1358. hozzászólásáraSzerintem nem.Főleg ilyen aszályban.De remélem valaki hozzáértő majd elmondja a véleményét
Válasz Bobo77 #1357. hozzászólásáraNem lesz vetőmag. Miért nem kell?
Válasz Devyd #1355. hozzászólásáraÁrpában kalászra minek költesz?Talán vetőmag lesz?
Válasz Pintér Zoltán #1347. hozzászólásáraKalászvédelmet kap vagy kapott?
Milyen fajta? Mennyi műtrágyát kapott?
Válasz Saca12 #1354. hozzászólásáraEzek szerint még neked is vissza van a permetezés?
A Priaxorra nem írja a kalászt, de gondolom arra is hat, mivel SDHI.
Még nálam is, napok óta szeles idő van, az árpa fővirágzásban. Elatus Era van tervben még mindig, de ha a héten se sikerül, akkor kap Tebusha-t vagy Don-q-t, mert a juvenizáló hatás már virágzás után sztem nem lesz olyan nagymértékű...
Itt többen Zantarát is használtak, vagy Kantik-ot.
A priaxor fuzárium ellen is véd? Mert cimkén nem írja.
Válasz Bobo77 #1352. hozzászólásáraEz az a fos szu ellen.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #1348. hozzászólásáraAztán még panaszkodtál Ez milyen fajta?
Válasz Pintér Zoltán #1350. hozzászólásáraNagyon szép kép az biztos!
Az árpák is szépek!
Ilyen évben én egy 6-7 t közötti terméssel nagyon elégedett lennék. Tavalyi évben nem volt ritka a 8-9 tonna sem.
Takarmány és sörárpa árakat tud valaki esetleg, mivel lehet számolni?
Egy a Tiszaföldvári Járvás József által készített, gyönyörű fotó.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #1348. hozzászólásáraSzervusz, szép képek. Megtettünk minden tőlünk telhetőt, egyebet nem tudunk. Reménykedünk, bár pár milli ☔ ide jó lenne.
Válasz Pintér Zoltán #1347. hozzászólásáraA szalmával itt sem lessz gond.
A lányom 113 centi magas..
Nem panaszkodom. Okt 24.- vetés. Semmi faxni, egyszeri fejtrágya. Gyomirtás, az unokám 125 cm magas. Ez 5 Ak föld.
Virágzik az árpa!
Válasz szanberg #1340. hozzászólásáraVan alatta rendesen,a második táblát már szerintem égeti egy csöppet,eső kellene
Válasz szanberg #1343. hozzászólásáraKépet tudsz kuldeni az ottaniakról?
Válasz Soros #1342. hozzászólásáraNem sűrű, de fejlett!
Már ami az itteni viszonyokat illeti, ahhoz képest...
Válasz szanberg #1341. hozzászólásáraIgen, tavaszi árpa, február végi vetés ez is
Válasz Soros #1339. hozzászólásárade ez komolyan tavaszi?
Itt egy fickó vetett, meg én zabot, február végén, de 10cm megfogja mindet...
Válasz Diesel Tibor #1327. hozzászólásáraNyomja a sok ganaj Tibibácsi!
Válasz szanberg #1336. hozzászólásáraPedig csapadekot ez se kapott sokat...
Válasz Gatti #1330. hozzászólásáraÜdv.! Még nem volt őszi árpám hasomló fejeltségű, van egy permetezésre való Wuxal® Microplant om érdemes még rászórni esetleg rovarölő vagy gombaölő kell még neki? köszi
Válasz Bán Zsolt #1331. hozzászólásáraJujjjjj, bameg !!!
OMG !!!!
Válasz Soros #1335. hozzászólásáraEz jelenleg őszi árpának sem rossz, itteni viszonyokat nézve.
Na haliho emberek milyenek a tavaszi árpák arrafele?
Itt ilyen az állomány, sokat nem várok tőle...
Válasz Sk Laci #1332. hozzászólásáraIgen! igazi vakolni való
Válasz Gatti #1330. hozzászólásáraNálam csak a tokok végei vannak kint. Kb. 8-10 nap mire kijön a kalász.
Válasz Bán Zsolt #1331. hozzászólásáraHomok?
Nekem hasomló a kavicsfoltokban.
Válasz Gergő1 #1329. hozzászólásáraEz is?
jelenleg ilyen, már majdnem az összes kalász kint, kezd virágozni.
Válasz Sk Laci #1328. hozzászólásáraMessziről minden tábla szép !!
Válasz Diesel Tibor #1327. hozzászólásáraSzép
Első kép balra suelen jobbra laverda ,,suelen 70-80cm magas laverda 60-70cm,,,második laverda az egész és csak 40-60cm magas ,kicsi kalászok 5-6cm-es ,nagyon mély fekvésű mind a két tábla ,,kiváló vetés és kelés volt ,eső szinte semmi.
Válasz colizoli #1324. hozzászólásáraEzt így látom én is,az elmúlt évekből.
Válasz határjáró #1322. hozzászólásáraNálunk is megy mindenki vissza az őskori szerb fajtákra,de azok meg 3 X érzékenyebbek a gombákra.Viszont minőségiek meg nem olyan víz éhesek.
Válasz mtz1221 #1315. hozzászólásáraA búza alól kifogy a víz. Az árpa jól el van a téli csapadékkal, már ha van, de a búzának kéne az áprilisi, májusi csapi, ami már évek óta nincsen.
Válasz határjáró #1322. hozzászólására2 méteres rozsban hogy böfögtetnél?