Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR416.32 FtUSD400.8 FtCHF443.07 FtGBP501.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Most pechemre kiszedtem vagyis besem lett szerelve.Idáig mindig bent volt de nem mozgattam és berakta a kosár és a lemez közti szegmenst.Hibába lett mozgatva nem hulott ki a csuva belöle.Mondom most nem rakom be,hát nem jött be.Annyira nem vészes de tisztább is lehetne.
2-4t közt nem valami biztato.Nem lehet eléggé etetni a gépet.Nincs elég szalma.Ase tom hogy álitsam hogy tiszta legyen a mag.sSzutykosabb mint szokott lenni.Nem veri le eléggé a szálkát a kétsoros fajtárol,a hatsoros az jo volt.A jobb táblák még vizesek 15-16.Amit abbahagytam 16-os volt.
Felénk is 46-48Eft/t, körűl beszélgetnek.
Bár mi csak a jövő héten vágjuk az árpát, de apósommal egyetértve úgy 6t átlagot várunk. Csak kétszer kapott műtrágyát, és semmi mást, de gyönyörű...
Milyen szép termésadatokat látni az oldalon....itt felénk Komárom környékén hallottam már 2,3 t/ha-t is, de átlagban 3,1 t/ha. a nedvességtartalmuk 9-13 %. Száruk olyan kicsi, hogy szinte kivétel nélkül visszatárcsázzák, és nem bálázzák. Az átvétel olyan 48e Ft, van egy pár átvevő errefelé is, tak keverő, nem tom mien áron vehetik.
46-47 körül emlegetik mifelénk kombájn alol.Ma probaként levágtam egy 0.7 ha-os táblát 14 viz kb35q rex fajta.Az idöjáráshoz képest szerintem nem rossz.
A környékünkönk még nem is indultak be a telepek, még nem fogadják de még árat sem igazán tudunk onnan ahová vinni akarjuk. Ha hétfötöl veszik akkor vasárnap mi is beleállunk úgy néz ki... ha az idö ilyen marad.
Üdv, ez igen. Gyönyörű, hála az égnek ,csak így is maradjon aratásig.Ha kapott rendesen akkor a kitelítődéssel sem lesz baj.
Igen ez nagyon jó szer, nem csak preventív,hanem kuratív is.
Én a mély hatású Eminentet használtam.
Itt egy kép az őszi árpáról.
Gyomirtással egymenetben kétnóduszban az Acantoplust és a piszok száraz idő ellenére is gyönyörű zöld volt az állomány. A később jött esők után is egészséges maradt.
Válasz #178. hozzászólásra
Annak mar keson van, gondolom... Acantom van valamennyi maradek tavalyrol, meg meg opera. Igazabol csak olyan 20q/ha varok, mert a szarazsag vegett szarul kelt:-((( Szoval idaig azert nem fujtam. De most ennyi esocskere mar lehet elrendezi a gomba...
Hali! Ti milyen gombaolot fujtatok a tavaszi(sor)arpara?
En meg semmilyent, mert nagyon ritkan kelt a szarazsag miatt...de lehet hiba volt. Foltokban mintha gombas lenne(vagy kiszaradt), meg a zaszlos level is. Nehany kalaszon a szemeken hosszanti sotetbordo csik van, ez milyen nyavalya?
Erdemes meg gomaolozni? Valamelyik kalasz mar mintha bolintana, valamelyik pedig csak most jon elo...
Mindegyik tábla megvan 60 hektó akkor tudsz.
Az etalon pajero hiányzik a képekről, pedig beleálltál vóna a tábla közepibe sokkal jobban meg lehetne ítélni a termést hehehehehe.
3422 hozzászólás
Válasz #219. hozzászólásra
Most pechemre kiszedtem vagyis besem lett szerelve.Idáig mindig bent volt de nem mozgattam és berakta a kosár és a lemez közti szegmenst.Hibába lett mozgatva nem hulott ki a csuva belöle.Mondom most nem rakom be,hát nem jött be.Annyira nem vészes de tisztább is lehetne.
Válasz #218. hozzászólásra
Húzd fentebb a kosarat és adj neki 1 kicsi dobfordulatot, akkor le fogja verni!!
Válasz #217. hozzászólásra
Ez nagyon szar, részvétem!!
Válasz #218. hozzászólásra
Toklászoló lemezekkel sem csinálja jobban?
Válasz #214. hozzászólásra
2-4t közt nem valami biztato.Nem lehet eléggé etetni a gépet.Nincs elég szalma.Ase tom hogy álitsam hogy tiszta legyen a mag.sSzutykosabb mint szokott lenni.Nem veri le eléggé a szálkát a kétsoros fajtárol,a hatsoros az jo volt.A jobb táblák még vizesek 15-16.Amit abbahagytam 16-os volt.
Aratunk ezerrel.Csak nem jol adja.
Válasz #212. hozzászólásra
6,5/HA ?
Én is vágtam ma olyat amiben a kalász a csípőmig ért, csak én ültem benne!!
Válasz #213. hozzászólásra
Áhoj. Mik az eredmények eddig? Láttam volt amit otthagytatok, annak mi volt a bűne?
Válasz #212. hozzászólásra
Annyira jo vagy forditva?
Amiket ma vágtam nem merem leírni, hogy adták.
Válasz #210. hozzászólásra
Ja Ja!!!
Méghozzá a fiatalabbé!!!!
Válasz #208. hozzászólásra
Te vagy a Piri férje???
Nálunk Nagykörűbe: Darázs 47+komp.
No csináltam gyors két képet az árpáról..
A kalász majdnem a csípőmig ér...
És elég sűrű is ...
Nálunk 48és veszik és 3t-a körül ad. Közép pest megye homokos talajon
Mohács-Sziget (Sárhát)
Felénk is 46-48Eft/t, körűl beszélgetnek.
Bár mi csak a jövő héten vágjuk az árpát, de apósommal egyetértve úgy 6t átlagot várunk. Csak kétszer kapott műtrágyát, és semmi mást, de gyönyörű...
Cégünk kedvező feltčtelekkel vŕsŕrol sör és takarmŕny arpat.varjuk minden kedves termelő jelentkezeset.Tel,30/4244034i
Nekem 4t/ha lett, 47000-et fizetnek helyszíni átvétellel 2 hetes fizetéssel! Letudva, jöhet lassan a búza!
Milyen szép termésadatokat látni az oldalon....itt felénk Komárom környékén hallottam már 2,3 t/ha-t is, de átlagban 3,1 t/ha. a nedvességtartalmuk 9-13 %. Száruk olyan kicsi, hogy szinte kivétel nélkül visszatárcsázzák, és nem bálázzák. Az átvétel olyan 48e Ft, van egy pár átvevő errefelé is, tak keverő, nem tom mien áron vehetik.
47 Nettót kínáltak tegnap a Darázsnál.
Válasz #198. hozzászólásra
nem hallottam,de a Dalmand venne,kerestek
Hatysoros fajta 30-40q közötti terméssel totál száraz.Kicsi szárral könnyen vitte a szecskázo.
Válasz #198. hozzászólásra
Szerintem a 6-7 tonnás árpákat még nem kell vágni a héten...
Amiket most vágnak azok kényszerérettek , és zömében 5 tonna alatt vannak.
Válasz #196. hozzászólásra
Cargill ma 49-et ajánlott.
Claastra, nem hallottál róla, igaz, hogy Döbröközön 6-7 tonnákat vágnak?
Válasz #196. hozzászólásra
Brutto vagy netto?Merre az országban?Orosháza környékén 46-47 nettot igérnek.
Válasz #195. hozzászólásra
most 51000-ret igértek,de hát nincs
felhívtam egy barátomat ők már vágják azt mondja gyengébb földeken kezdték ott 5t de az átvevő 46000ért veszi és ez már gond.
46-47 körül emlegetik mifelénk kombájn alol.Ma probaként levágtam egy 0.7 ha-os táblát 14 viz kb35q rex fajta.Az idöjáráshoz képest szerintem nem rossz.
Mi holnap kezdjük. 9-es a vize, 48000-et mondtak rá! Na majd látjuk!
A környékünkönk még nem is indultak be a telepek, még nem fogadják de még árat sem igazán tudunk onnan ahová vinni akarjuk. Ha hétfötöl veszik akkor vasárnap mi is beleállunk úgy néz ki... ha az idö ilyen marad.
Válasz #190. hozzászólásra
A héten ez még nem vágható.
a homokon nálunk is vágják pár napja.
Udv.az arpa varhatoan 46 es 48 ezer netto korul fog indulni.Cégünk felvasarol sor es tai arpat az orszag teruleterol.Tel30/4244034
Válasz #187. hozzászólásra
Üdv. Akkor azon a földön valószínűleg felsült.
Moderálta: (575) 2012-06-15 16:12:19
Ma láttam már árpa tarlót learatva és egy Rapid porolt is rajta 2. felvonásként..........
köszi az árakat
Válasz #184. hozzászólásra
17-25/ha az aratás .Árpa ára várhatoan 45-55eft tonnája szerintem.
üdv.Valaki megtudja írni hogy mennyiért fognak kb aratni hektáronként,és hogy veszik tonna/Ft-ban az árpát.
Válasz #182. hozzászólásra
Üdv, ez igen. Gyönyörű, hála az égnek ,csak így is maradjon aratásig.Ha kapott rendesen akkor a kitelítődéssel sem lesz baj.
Igen ez nagyon jó szer, nem csak preventív,hanem kuratív is.
Én a mély hatású Eminentet használtam.
Itt egy kép az őszi árpáról.
Gyomirtással egymenetben kétnóduszban az Acantoplust és a piszok száraz idő ellenére is gyönyörű zöld volt az állomány. A később jött esők után is egészséges maradt.
Válasz #179. hozzászólásra
Itt Amistar Extra lesz a naprára....lombtrágya meg vagy wuxal boron max vagy multoleo....lehet kap rovarölöt is tavaly tettünk bele....
Válasz #178. hozzászólásra
Annak mar keson van, gondolom... Acantom van valamennyi maradek tavalyrol, meg meg opera. Igazabol csak olyan 20q/ha varok, mert a szarazsag vegett szarul kelt:-((( Szoval idaig azert nem fujtam. De most ennyi esocskere mar lehet elrendezi a gomba...
Válasz #177. hozzászólásra
Mi őszibe Acanto plust nyomtunk. Szerintem nagyon jó árpára nem csak gombaölő hatását nézve hanem az élettnit is.
Pénteken ez megy a naprára is.
Válasz #177. hozzászólásra
Én tavaly acanto táliust...
Hali! Ti milyen gombaolot fujtatok a tavaszi(sor)arpara?
En meg semmilyent, mert nagyon ritkan kelt a szarazsag miatt...de lehet hiba volt. Foltokban mintha gombas lenne(vagy kiszaradt), meg a zaszlos level is. Nehany kalaszon a szemeken hosszanti sotetbordo csik van, ez milyen nyavalya?
Erdemes meg gomaolozni? Valamelyik kalasz mar mintha bolintana, valamelyik pedig csak most jon elo...
őszi árpa REX
vélemény ?? vetőmag lenne belőle
Válasz #174. hozzászólásra
Mindegyik tábla megvan 60 hektó akkor tudsz.
Az etalon pajero hiányzik a képekről, pedig beleálltál vóna a tábla közepibe sokkal jobban meg lehetne ítélni a termést hehehehehe.
Tavaszi árpa:
Őszi árpa:
A kérdés már csak az, hogy vajon tudunk e valami jóféle dzsippet venni az idén. Olyan 15 nokiásdobozos témára gondoltam...
Rozsda???
A helmintospórium nem rozsda, tudtommal a rozsdát ujjal le lehet törölni a levélről, a helmit viszont nem.