Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Közben előkerült a pénzem.
Az Mvh-nál kiderült hogy ők elutalták.
Akkor jött a bank. Onnan jött a válasz ja igen jött átutalás csak elfelejtették átvezetni...
Milyen jó fejek, egy hétig használták a pénzem csak úgy, nem tudom mikor akartak szólni, hogy helló kaptál pénzt...
A hatósági bizonyítványon lévő kiesés,valószínű az a jó,mivel program számol mindent.Ez egy utólagos kifogás,hogy viktorka,választások előtt tudja hangoztatni,hogy ők egyedül,és csak most,akik visszaosztás nélkül tudták teljesíteni a kifizetéseket.Gondolom,ha kapnál is,az a 2% körüli kiesés nem nagy összeg,ezért nem érdemes fellebbezni.Ezt tudták ők is,és csont nélkül visszadobták.Mi is kaptunk részben elutasítót,de egy próbát megér,megfellebbezzük,több millió a tét.
Megyei Kormány Hivatal Földművelésügyi Igazgatósága által elfogadott hatósági bizonyítványom van + Nébih által lepecsételt táblázatok a hozamokkal stb. Ezt egy levélben küldték. Akkor elvileg erről van szó nem?
azt ki, csak nekünk azt mondta a fg., hogy ha az integrátor kötötte a biztosítást, akkor nem kell igazolni a díj kifizetését, mert az integrátor jelenti az MVH felé. Az mvh meg azt mondta, mivel nem igazoltuk a díj kifizetését, így csak 50% jár.
Tuti,hogy csak kifogás részükről.Hiszen a jogszabály szerint,ha valamit nem csatoltam volna,az alapból az egésszet elutasítja.Itt utólag kellett valamit kitalálniuk.
Persze az lehet hogy elbaszták a lovét amit befizettek a gazdák vagy max az a lové van meg és a saját részt amit nekik kellene már hozzá tenni azt nem akarják!
Én is beszéltem velük,a falugazász nem fogadta el a biztosítás igazolást,nem csatolta mellé.Szerinte nem kell,mivel csoportos beszedéssel,integrátoron keresztül biztosítottam,ők leküldték a listát az mvh.-nak.Most küldik kifelé a részben elutasító határozatokat.Lehet fellebbezni.Szerintem ez egy trükk,nincs pénz,aki nem fellebbezik,ott kerestek.
"Az MVH a mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer keretében március 13-án megkezdte a 7,4 milliárd forint összegű kárenyhítő juttatások kifizetését, 4400 kérelmező részére. A kárenyhítő juttatásra vonatkozó jogosultság, továbbá a kárenyhítő juttatás összegének megállapítása során a Hivatal a mezőgazdasági termelő által tett nyilatkozatok, a kárenyhítési hozzájárulás teljesítése, az agrárkár-megállapító szerv által kiállított hatósági bizonyítvány, és a biztosító által adott nyilatkozatok figyelembevételével hozta meg döntését. A rendelkezésre álló keret nagysága idén lehetővé tette, hogy a fentiek alapján meghatározott jogos igényeket az MVH visszaosztás nélkül teljesíteni tudja."
Üdv!
Nem igen lehet sem tudni sem érteni hogy mi történik ebben az ügyben,az MVH vezetője 03.06-án pontosan azt mondta mint a 403-as hozzászóló /én is meghallgattam/03.08-án pontosan azt kérdeztem mint a 397-es hozzászóló és ugyanazt a választ kaptam mint ő.
Azóta hir semmi úgy hogy csak abban bizhatunk hogy március 31-ig minden megoldódik
Nem biztosítottunk, csak a kárenyhitési alap volt abból meg nem.kapunk mert volt kalászosunk is. Abból így csak az kap akinek csak a károsodott növény volt vetve semmi más. (Mikor mi bent voltunk akkor az arány 600ból 3 ember volt igy.)
1603 hozzászólás
Válasz #451. hozzászólásra
Mienket is.
Válasz #451. hozzászólásra
Mert mennek nyaralni, majd szeptemberben indul újra a munka !
Válasz #447. hozzászólásra
pár napja kaptam az mvh-tól üzit, hogy további 2 hónappal meghosszabítják a fellebezésem kivizsgálásának idejét, az eddigi 3 hónap után
Gumis a szára a kukoricának........
Közben előkerült a pénzem.
Az Mvh-nál kiderült hogy ők elutalták.
Akkor jött a bank. Onnan jött a válasz ja igen jött átutalás csak elfelejtették átvezetni...
Milyen jó fejek, egy hétig használták a pénzem csak úgy, nem tudom mikor akartak szólni, hogy helló kaptál pénzt...
Sziasztok!
10 ha alatt kapott valaki kártérítést kukoricára?
Köszi.
Válasz #444. hozzászólásra
A hatósági bizonyítványon lévő kiesés,valószínű az a jó,mivel program számol mindent.Ez egy utólagos kifogás,hogy viktorka,választások előtt tudja hangoztatni,hogy ők egyedül,és csak most,akik visszaosztás nélkül tudták teljesíteni a kifizetéseket.Gondolom,ha kapnál is,az a 2% körüli kiesés nem nagy összeg,ezért nem érdemes fellebbezni.Ezt tudták ők is,és csont nélkül visszadobták.Mi is kaptunk részben elutasítót,de egy próbát megér,megfellebbezzük,több millió a tét.
Én előbb MVH-znék egyet. E mail-ban hogy az illetékes magyarázza el.
Ha normális indokok miatt és törvényesen jártak el akkor kár az időt pazarolni fellebbezésre.
Válasz #444. hozzászólásra
senki semmit hozzá
ma kaptasm elutasító határozatot
az indoklást berakom ide
a hatósági bizonyítvány szerinti üzemi szinten elért hozamérték csökkenésem 32.41 %
az elutasító határozat szerint nem értem el a 30 %-t, csak 23.77 %-ot
megyek fellebezni, vagy valamit nem jól értelmezek??
Válasz #442. hozzászólásra
Megyei Kormány Hivatal Földművelésügyi Igazgatósága által elfogadott hatósági bizonyítványom van + Nébih által lepecsételt táblázatok a hozamokkal stb. Ezt egy levélben küldték. Akkor elvileg erről van szó nem?
Válasz #441. hozzászólásra
Akkor érdeklődj az mvh-nál, mert szerintem mindenki megkapta. NÉBIH határozatot kaptál?
Akik kaptak lét, látom márc.14-én kapták, azóta kapott már valaki aszálypénzt? (mert én nem )
Kösz az infót.
Válasz #438. hozzászólásra
Nem kapsz többet,arról ne álmodj.Majd kapsz egy részben elutasító határozatot.
Ki tudja hogy az aszálykárokat hogy fizették,mert nekem a papíron nincs olyan összeg amit kaptam.?Két részletben?
Válasz #436. hozzászólásra
azt ki, csak nekünk azt mondta a fg., hogy ha az integrátor kötötte a biztosítást, akkor nem kell igazolni a díj kifizetését, mert az integrátor jelenti az MVH felé. Az mvh meg azt mondta, mivel nem igazoltuk a díj kifizetését, így csak 50% jár.
Válasz #435. hozzászólásra
Biztosítás összegét legalább kifutotta amit visszakaptál?
Válasz #434. hozzászólásra
Igen,70,85% volt az éves kiesés.
Válasz #433. hozzászólásra
Mert a naprád is annyira rossz lett?
Sokfelé elég szépen 3 és afeletti tonna mennyiségek lettek!
Mondjuk nekem is szar lett sajnos:(
Válasz #432. hozzászólásra
Kukorica ,napraforgó.
Válasz #431. hozzászólásra
Még jó hogy valamennyit fizettek!
Te mire adtad be kukorica?
Válasz #430. hozzászólásra
Tuti,hogy csak kifogás részükről.Hiszen a jogszabály szerint,ha valamit nem csatoltam volna,az alapból az egésszet elutasítja.Itt utólag kellett valamit kitalálniuk.
Válasz #429. hozzászólásra
Persze az lehet hogy elbaszták a lovét amit befizettek a gazdák vagy max az a lové van meg és a saját részt amit nekik kellene már hozzá tenni azt nem akarják!
Válasz #427. hozzászólásra
Én is beszéltem velük,a falugazász nem fogadta el a biztosítás igazolást,nem csatolta mellé.Szerinte nem kell,mivel csoportos beszedéssel,integrátoron keresztül biztosítottam,ők leküldték a listát az mvh.-nak.Most küldik kifelé a részben elutasító határozatokat.Lehet fellebbezni.Szerintem ez egy trükk,nincs pénz,aki nem fellebbezik,ott kerestek.
Válasz #427. hozzászólásra
De azt hogy mikor megvolt a keret rá sőt még több lové is volt mert kurva kevesen adták be!
És mégis csak 35% az nevetséges!
A megítélt összeg 35 %-át fizették ki. MVH-val beszéltem, több pénz már nem jön. Ha nem értek vele egyet, lehet felebezni.
Válasz #425. hozzászólásra
amit a falugazdász számolt
Nekem megküldték az egészet, nekem sem volt máshol biztosításom, csak az alap.
Válasz #423. hozzászólásra
alapbiztosítást fizettünk, nem támogatottat
Nem volt semmi kötve csak ennyit fizettem összesen máshol nem kötöttem!
Te kötöttél és ugy kaptad a felét?
Válasz #421. hozzászólásra
De alap biztosítás,volt valamelyik biztosítóval?
Nem csak rendesen ezt az 1000 ft/hektárt fizettem be!
Válasz #419. hozzászólásra
támogatott biztosításod volt?
Nekem is a felét küldték!
Vajon ezt is két részletben fizetnék mint a földalapút?
Válasz #417. hozzászólásra
amit a falugazdász számolt.
Válasz #415. hozzászólásra
Üdv!
Megkérdezhetem hogy minek a fele, amit a falugazdász számolt vagy ami a hatósági bizonyítványon szerepelt összeg?
Válasz #413. hozzászólásra
Ez neked mekkora metálwolf tárcsa????
Megjött,de csak a fele!!
Válasz #412. hozzászólásra
Innen
Válasz #412. hozzászólásra
MVH honlapja
Válasz #411. hozzászólásra
Üdv!
Ezt a szöveget honnan idézte mi a forrása?
"Az MVH a mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer keretében március 13-án megkezdte a 7,4 milliárd forint összegű kárenyhítő juttatások kifizetését, 4400 kérelmező részére. A kárenyhítő juttatásra vonatkozó jogosultság, továbbá a kárenyhítő juttatás összegének megállapítása során a Hivatal a mezőgazdasági termelő által tett nyilatkozatok, a kárenyhítési hozzájárulás teljesítése, az agrárkár-megállapító szerv által kiállított hatósági bizonyítvány, és a biztosító által adott nyilatkozatok figyelembevételével hozta meg döntését. A rendelkezésre álló keret nagysága idén lehetővé tette, hogy a fentiek alapján meghatározott jogos igényeket az MVH visszaosztás nélkül teljesíteni tudja."
Válasz #409. hozzászólásra
Üdv!
Nem igen lehet sem tudni sem érteni hogy mi történik ebben az ügyben,az MVH vezetője 03.06-án pontosan azt mondta mint a 403-as hozzászóló /én is meghallgattam/03.08-án pontosan azt kérdeztem mint a 397-es hozzászóló és ugyanazt a választ kaptam mint ő.
Azóta hir semmi úgy hogy csak abban bizhatunk hogy március 31-ig minden megoldódik
Üdv!
Még mindig nem fizetnek?
Csak ígérgetnek, de ha nekem kell fizetni az be van hajtva!
Válasz #405. hozzászólásra
Nem biztosítottunk, csak a kárenyhitési alap volt abból meg nem.kapunk mert volt kalászosunk is. Abból így csak az kap akinek csak a károsodott növény volt vetve semmi más. (Mikor mi bent voltunk akkor az arány 600ból 3 ember volt igy.)
Válasz #406. hozzászólásra
A kár összegét mikor kiszámolta a program,utánna beírták,hogy a terület több min50%-a biztosított,akkor a kiszámított kiesést szorozta 2 vel.
Válasz #405. hozzászólásra
Mi duplázta ?? 1000-ből lesz 2000/ha ???
Válasz #404. hozzászólásra
Elvileg kapok.Az alap biztosítás megvolt,ez duplázta a pénzt.A díjtámogatott,egy nagy átverés.
Válasz #401. hozzászólásra
Te kapsz aszály kár enyhítést? Volt külön biztosításod rá?