Hirdetés
Fórum
- Kukorica indító műtrágyázása új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Műtrágya árak új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ 1221 traktor új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- S.O.S. új
1161 hozzászólás
3-3,5q szerintem lesz benne, de majd a mázsa megmutatja
sziasztok! valaki tudna nekem körübelüli bála sulyt irn 160*120as lucerna bálára piszkosul jol sikerült. krone bálázoval csinálják! de én sulyra venném meg de nem tudunk kb sulyt sem???
Válasz #358. hozzászólásra
jaj nem luc hanem széna
Válasz #344. hozzászólásra
4000-4500-ért mehet minőségtől függően...én két szép fél éves MSZxBlonde üszőre cseréltem(+100 eFt-al megtoldtam hogy már akkor még se érezze egyedül magát...) az 50 nem első osztályú lucernámat februárban
Na begurítottam tegnap meg ma kb 200-at. Végül 1300 lett a nagy bála, tábla szélére kazlazva.
120-as meg 900-ért ment.
Válasz #355. hozzászólásra
Én szerintem is így a reális.
Mennyiségtől függően 120*120 hálóban 750-1000ft/db.
Válasz #348. hozzászólásra
Köszi!
Felénk van egy kis öreg aki még bérbe dolgozgat, hesstonnal megy, 1500-ért. Igaz azok böszme nagy bálák. Nem is tekert még az idén bérbe egyet sem.
Én minimum 1200-1300 körül gondoltam a 150-est, hálóval. Kisebbek meg 1000 körül. Holnap megyek két helyre, kiderül mit mondanak, mi a sok.
Tavaly 1100-ért kötöttem a nagyokat.
Válasz #352. hozzászólásra
Én még nem köttem semmit,más dolgom volt.
Minimum egy ezres a hálós,a madzagos meg a kutyának se kell.
Ha ennyi a lucerna,akkor mennyi a széna meg a szalma???
Válasz #349. hozzászólásra
Ezt mire érted? Te mennyiért kötsz egy bálát hálóval?
Válasz #349. hozzászólásra
......a bálázót is a szomszéd adta, az alkatrész is "leesik" a kocsiról......hajrá marhák !!!!
én 800 ért kötöm madzaggal 122x125 ös .... madzag 100ft rá gázolaj 20 literrel megcsinálok akármilyen is 60 bálát! akkor az 150ft a gázolaj/db!250ft egy bála költsége ezt kell megszorozni 3 mal......... és kijön a gépkopás meg az órabére az embernek is.....
Válasz #346. hozzászólásra
A gázolaj ingyen van,a háló meg ajándék..
Válasz #347. hozzászólásra
155-ös bálák hálóba kötve!
Válasz #346. hozzászólásra
Mekkora bálát, milyen kötéssel?
lucernát 6000-be hallottam!bálát meg 1000ft-ért csinálom!
Nem mond senki semmit,engen is érdekelne..
Réti szénát adott már el valaki? Milyen árban megy?
Hálós, 120x160-as bálákat gurítok.
Idén ki mennyiért báláz? Hálóval és madzaggal?
Tonnára tud e valaki friss esetleg leszerződött árat mondani, rendről eladva vagy felbálázva de nem lehordva... ja és természetesen búza szalmára gondoltam
Szabi érdekelne lucerna móngy légyszives valami címet
Válasz #339. hozzászólásra
ha annak aki eladja ennyiért megéri... dolgozik vele stb... akkor biztos jó neki én nem lennék elégedett 5ezer ft os lucernával mikor most első kaszáláson 2 hektáron jó ha lesz 20 bálám! de nem is eladásra csinálom saját etetésre! de ha kérnek eladásra akkor ezazaz ár amiért már talán nem érdemes beetetni!
5e ft az kb bérmüvelésbe ebben az évben majdnem önköltség!!!!!! és csak csodálni tudom az embereket akik kihozzák plusszosra maguknak ilyen árakkal!
Válasz #339. hozzászólásra
Itt is 4-5ezerért Dunát lehetne vele rekeszteni a lucernából..........
Válasz #338. hozzászólásra
de gondolom csak dúsgazdag lovasok akik azt hiszik 1000Ft a liter tej vagy egy kg kenyér.
tavaly 5000ért vettem 150x125öst még most is zöld -pedig nem volt takarva -olyan kemény
idénre kaptam ajánlatot 2500ért szalmát 4000ért szénát 5000ért lucernát helybe hozza. tavaly vettem szalmájából az szenzációs anyag volt így rendeltem nála
Válasz #332. hozzászólásra
tető alatt tárolt saláta zöld színű lucernáért? az a hülye aki 1000ft alatt oda adna ilyen minőséget! körbálámat 10e ft alul meg sem gondolnám hogy odaadjam!
Egy pár kép róla
Válasz #331. hozzászólásra
majd idövel,még egy bálát se csinált..
Válasz #334. hozzászólásra
az enyém piros az még madzagos..
Válasz #330. hozzászólásra
hidraulikos
Válasz #332. hozzászólásra
nálunk 800 volt a lucerna és 400 a szalma
Válasz #322. hozzászólásra
na az se normális aki 1000-et ad egy kisbáláért...
Válasz #330. hozzászólásra
Van egy széria ami elektromosan köt. Azt könnyű lekopírozni házilag is a madzagos helyett. Egy ablaktörlőmotor kell hozzá. Én is megcsináltam az enyémet ami volt régebben.
Válasz #326. hozzászólásra
az hidraulikusan köt,vagy madzagos
Válasz #328. hozzászólásra
az más! azt hittem már a lucerna megy ennyibe .....
Válasz #327. hozzászólásra
nem vetett fű
Válasz #323. hozzászólásra
lucerna körbáláról beszélsz???
Válasz #324. hozzászólásra
zöld hállos...
Tonnára tud e valaki friss esetleg leszerződött árat mondani, rendről eladva vagy felbálázva de nem lehordva... ja és természetesen búza szalmára gondoltam
Válasz #323. hozzászólásra
Milyen kr-ed van?Piros,zöld hálós?
na eladtam mindent 5500ft-ért 120x120 as bálát krone kr-rel bálázva ha lenne még aztis vinnék .......
Válasz #313. hozzászólásra
egyszerű a logika! miért is nem lett jó ára a lucernának meg a szénának se? mert nincs ami megegye mindent kihordanak az országbol és mindenki odaadja ezért a takarmány meg megmarad iszonyat kicsi árak voltak tavaly igaz én télen 1000ft ért adtam db ját a lucerna kiskocka bálának de most már ezt is meggondolnám!
Nem gond, majd a télen mikor nem lesz akkor fizetnek érte.
Nemrég álltunk bele, tényleg gyenge sok helyen. Viszont a minőséggel legalább nem lesz nagy gond.
Amit meg nem sikerül eladni az megmarad aztán az állatok feleszik. Fedél alatt eláll egy darabig.
Válasz #319. hozzászólásra
szia
nekünk pár éve volt hogy négy hektáról 6db 180as körbála jött le most árpa van benne de csak kicsivel lesz jobb
akkor nagyon jó ára volt mindennek a 3éves szalmabálákat 500ért elvitték a frisseket pedig 8-10 ezerért
a szárazságot nem sírom vissza de az az évi nyereségemet azt igen
Válasz #318. hozzászólásra
Az idén ahhoz a napi 800-1000 bálához nem tudom, hogy eme nagy országban találni lehet-e majd tarlót.........ma fújtam olyan 50 hekis földet amin nem lesz szerintem 20q/ha búza...........az kb 1 bála /ha ilyen 90 cm-ből........
Válasz #316. hozzászólásra
Valamelyik újságban reklámoztak ilyen nagy bálázót egy szolgáltatóval neki három darab van szalmából a csúcs 960 db volt nekik.Nem vad az ezer bála.
Válasz #316. hozzászólásra
kemény géppark grat. hozzá
Válasz #315. hozzászólásra
Naponta... . De az is dúrvan sok amúgy...
Majd javítom...
Feco!
a hirdetésedben az óránkénti 800-1000bála valóság? én nem értek a gépekhez de rengetegnek tűnik.
menyiért lehet venni most lucerna hengerbálát??
Válasz #312. hozzászólásra
Mindenki arról beszél, hogy nem sok lesz, meg hogy drága lesz, de a valóság az, hogy a tavalyi ártól senki nem akar többet adni.
Pedig tavaly sem volt rekord ár, és a költségek nem kicsit mentek feljebb. A termés pedig elég gyengecskenek néz ki. Nem ez lesz a húzó ágazat idén...
Drága lesz.
A lucernák felénk nem valami frankók. A mélyebb fekvésű területeken jobb egy kicsit, de ott sem olyan amilyennek lennie kellene.