Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- IH Cyclo vetőgép új
- Tavaszi bokrosító hengerezés új
- Napraforgó ára új
- Kukorica terményárak új
- Körbálázót, de milyet? új
1161 hozzászólás
Én a 7en kaszálok (Békés megyében). Aztán lesz ami lesz. Nekem magot kéne fogni igazából rajta.
Aztán hogy hogy sikerül bebálázni azt nem tudom , de rendeltem penészedésgátló port,kipróbálom hátha bejön, ha meg nem akkor még többet buktam
Ti?
Válasz #56. hozzászólásra
Jövő héten akarom az összeset lekaszálni.
Eddig csak 600 ölt kaszáltam, de azt be is vittem.
Válasz #57. hozzászólásra
mármint amiket látok nap mint nap
Válasz #56. hozzászólásra
erre (Kecskemét) még senki nem vágta
Ti hogy álltok a lucerna kaszálással vagy szó szerint ÁLLTOK???
Válasz #51 hozzászól
blonde d'aquitaine fajtát nem próbáltad?
Válasz #53. hozzászólásra
Jó neked, én mtz-vel pöfögök.
Munkásaid gondolom vannak, nem?
Válasz #52. hozzászólásra
Most éppen fogyóban vannak, mert szállítások megyegetnek. Anya marad 38 db.
CAT saját.
Válasz #51. hozzászólásra
Mennyi marhád van?
Meg ez a CAT a képeden a tiéd? mert nagyon tetszik....
Válasz #46. hozzászólásra
Már épp akartam ebből a limokból hozni a tanyába......de ezek szerint marad a charolin.
Az egyik üszőmnek jó nagy a hasa remélem ikerborjak lesznek!!!
Válasz #48. hozzászólásra
Én a magyartarka üszőket rakattam limuzinnal mert az is kis sujal születik azt mondták de nálam eléggé nagy sujjal elették a magyartarkák volt amit húzni kellet rendesen de látod a limuzinom saját maga ellet meg a borját nem volt nagy pedig ugyan azt ette mindt a többi. Nekem nem a sujgyarapodással van gondom hanem a kezelhetőséggel marha vadak pedig kis kortol kezdve nevelgettem őket. kész procedura a vérvétel a magyartarkával meg semmi gond akár a réten is megtudom simogatni őket ezért akarom eladni a limuzinokat.
Válasz #46. hozzászólásra
nekem eddig 2 limóm volt nem győztek meg. de a vékonyabb magyarokat nem mertem charolais-val rakatni. Vásárhelyen beszélgettem blonde d'aquitaine tenyésztőkkel és azt mondták azzal rakassam mert kicsik a blonde borjak születéskor de kifejletten lenyomják bármelyiket húskihozatalban. majd kiderül. . .
Válasz #45. hozzászólásra
hektárja ok!
Válasz #44. hozzászólásra
Dehogy is van kb 15ha legelőm ezen voltak a tejelők azért vettem husmarákat igy legalább valami letakarítja meg legalább télen sem unatkozok de a limuzin nem volt jó választás.
Válasz #43. hozzászólásra
Renden, bálázatlanul?
Válasz #41. hozzászólásra
ja, azt hittem csak hizlalsz!
Válasz #25. hozzászólásra
1100ért?
Válasz #39. hozzászólásra
is-is főként tej van 30 fejősösöm meg 6 üsző
a marhákon kívül még birkákkal foglalkozom.
Válasz #40. hozzászólásra
420 körül valahogy. Nem tudom pontosan idén voltak az első elléseim.
Válasz #39. hozzászólásra
milyen árban viszik felétek a 600kg fölöttieket?
Válasz #37. hozzászólásra
A tejelőket felszámoltuk husmarhákra áltam át hobbi szinten 20 db van vegyesen magyartarka és limuzin de a limuzinokat el akarom adni. 2008 óta csinálom főállásba. Te tejezel?
Válasz #20. hozzászólásra
Ebben teljesen igazad van, hogy nemtudod hogy mikerül vissza a földre, ráadásul szalmástrágyát, ami épphogycsak át ment az állatok alatt, kapsz vissza.úgy jártam én is. soha nemvolt pipacs a földemen és egy ilyen csereakció útán
a mákfőldem pirosba borult.Azt monta a felügyelő:(már nemvolt fiatal)hogy életébe még ennyi pipacsot nemlátott.Na azóta nem cserélgetek én sem.
Válasz #35. hozzászólásra
Mennyi tehened van? és mennyit adnak neked naponta?
Főállásba nyomod?
Válasz #31. hozzászólásra
Ezt jol látod!!Látom régi motoros vagy!!A leg biztosabb megoldás ott csüng a kombi hátulján!!Az biztos..A többi az csak igéret!!Arol nem is beszélve hogy rengeteg taposásal is jár..És ha láncos vágja akor vékép felejtös!!
Válasz #30 hozzászó
Tehenek vannak én még nem kaszáltam semmit hála az égnek halgattam az időjosokra. Kivárom mig nem lessz jó idő mert nincs értelme ha a renden rohad el az anyag.
Válasz #32. hozzászólásra
Van egy megoldásom de legyen elég ennyi .
a kazlazást meg nem preferálják felénk ezért depózunk
Válasz #28. hozzászólásra
Nekem meg mindegy mert ha nem kell akkor azért jó mert nem kell dolgoznom azzal az ócskavassal ha meg kell akkor meg van lóvé .
Válasz #4. hozzászólásra
800 volt 220-as gázolajnál, meg 1800 ft-os madzagnál........
Válasz #5. hozzászólásra
Brikettálló hamar feladja.........itt erre legalább is buktavacs.....
Meg ha ez az idő marad akkor netán tán a renden hagyott szalma megázik az idő míg kiszárad és ha ez még nem elég akkor a bála is ha megázik azt sem lehet kazlazni egy ideig............szóval ez az eladom a szalmát, meghagyom a szalmát ez nem olyan egyszerű.
Állatokkal foglalkoztok?
Válasz #27. hozzászólásra
Nekem szerencsére sikerült még eső előtt bebáláznom.
A szénát még l se kaszáltam, de jón minőségűnek néz ki.
Válasz #26. hozzászólásra
Ha tudjátok oldjátok meg nélkülem!! (direkt nem írtam elérhetőséget)
Válasz #22. hozzászólásra
A lucerna szerintem felénk 5000-6000 körül lessz a széna valammenyivel ólcsóbb de ha sokáig esik még az eső akkot nem tudom?
Válasz #25. hozzászólásra
Akkor meg van oldva Tojásos gondja
Válasz #15. hozzászólásra
Nekem lesz Kecskeméten is.....
Az első hozamot épp most szárítja ez a 40mm eső ami leesett tegnap meg ma.
Felénk elég jó de azt nem tudom mennyibe megy mert azzal nem foglalkozom
És aszénáról meg a lucernáról mit gondoltok?
Milyen lett az idei első hozama?
Válasz #20. hozzászólásra
Sajnos ez egy ilyen játék de még így is megéri szerintem Bár ha nincs hozzá semmi géped akkor nincs értelme erőltetni .
Válasz #19. hozzászólásra
Ebbe igazad van de akinek nincs álata az mit tud csináni mi is csináltuk régebben hogy szalmát adtunk trágyáért de ugye nem a mi szalmánkat kapjuk vissza és kaptunk olyan gyomokat vissza amik nálunk soha sem voltak. Igy ezzel be is fejeztűk. A trágyaszórás költségeiről meg nem is beszélve.
Válasz #18. hozzászólásra
Azt azért ne felejtsd el hogy a szalma +baci vagy pétisó soha nem ér fel semelyik istálló trágyával sem főleg nem a marha trágyával
Válasz #5. hozzászólásra
Szevasztok
Ez a szalma eladás nembiztos hogy olyan nagy biznisz mert ha belegondoltok, hogy mennyi szerves anyagot visznek el a főldről és utánna meny meg szórják rá vissza a szervestrágyát. Nemhogy leszecskáznák a szalmát lefujnák valami baktériummal vagy dobnának rá 100 kg pétisót és kész a gané, plussz nem kell arra várni hogy végre megérkezzen a bálázó lehordják a bálát addig szárad a tarló arrol nem is beszélve hogy ha netalántán meg is ázik közbe a szalm.
Válasz #16. hozzászólásra
OK
Válasz #15. hozzászólásra
Te látod meg éri neked vagy nem ha esetleg találsz fuvarost jó áron akkor szólj rám ezen a számon és meg beszéljük a dolgot . 0630/415-1482
Válasz #13. hozzászólásra
Kecskemét!
olyan 120 bála szokott elmenni egy évben és nekem max 30 lesz.
oda vissza több mint 200km az egy 50es fuvardíj és 26-27 bálát hoznak el egyszerre tehát több a leve. . .
Válasz #12. hozzászólásra
Hova valósi vagy ?
Válasz #12. hozzászólásra
Ez is csak idei ár mert a hesstonnal nyomom de hjövőre ha sikerül rendes gépet venni nekem is magasabb lessz az ár igaz jóval jobb lesz a minőség is .
Old meg a fuvart de ha gondolod tudok fuvarost aki hordja a szalmát .
Mennyi érdekelne esetleg . Árpa szalma is érdekel esetleg ?
Válasz #9. hozzászólásra
megye az jó csak lehetnél kicsit északabbra!
egyébként erre 900- 1000 között báláznak és 2500ért hozzák helybe, de csak aratáskor mert ugye majdnem mind1 hogy a telepre viszik vagy hozzám.