Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Agrárjog új
- Milyen pótkocsit vegyek? új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Kukorica várhatóan........! új
- Körbálázót, de milyet? új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Direktvetés, no-till. új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Kecsketenyésztés új
Cikkajánló
Mindenki kapott még egy kis időt az eGN benyújtásához!
Február 3-án éjfélig végezhető el az adatszolgáltatás.
Hirdetés
841 hozzászólás
Válasz #340. hozzászólásra
Na olyan karom nincs,vagyis van csak az ülés alatti lemezt fel kell szednem és ott van egy kb 2cm es kis kar a tetején kis gomb,gondolom ez egy gömbcsukló volt és ide lehetett rápattintani azt a kart amiről te beszélsz.
Válasz #338. hozzászólásra
Nem.
Próbáld meg,hogy a kis gömb fejü karocskát az ülés alatt közép állásban előre vagy hátra tolod erőssen ameddig megy,aztán majd kiderül hogy jó e a vezérlő.
Válasz #336. hozzászólásra
Aztán a hidraulika csövek megvannak -e rajta egyáltalán??
Vagy egyszerűbben: A C-100-as hengerre honnan mennek a csövek ??
Az erőszabályzóból két db olyan 45cm körüli
Vagy a veztömbből direktbe kötve???Esetleg az (olajtartályon lévő)kivezetéstől???
Válasz #337. hozzászólásra
Nem,anyit csinál hogyha felemelt állapotba van az eke a hidraulika karok középen,ekkor az erő sz kart előrenyomom
ijenkor leteszi az ekét mondjuk nem ekével próbáltam.
Az nem lehet baj hogy álló hejbe próbálgattam?
Válasz #336. hozzászólásra
És ha nem rakod úszóba akkor sem emeli fel? Nekem csak az
ülés melletti kar van és megy föl meg le is.igaz 820.2-es.
Válasz #334. hozzászólásra
Ha úszóba rakom és a kart hátra nyomom nem csinál semmit,szerintem így van kikapcsolva mert így volt lehegesztve.
Előre tolva meg nem próbáltam úszóba rakni.
Válasz #333. hozzászólásra
Magyar.
Válasz #330. hozzászólásra
ha a hárompontot vezérlő kart úszóba rakod, akkor az ülés melletti karodat hátra nyomva fel is emeli.
Válasz #326. hozzászólásra
oroszul
Válasz #331. hozzászólásra
oké
Válasz #329. hozzászólásra
Mindkettőt részleteztem olvasd vissza.
Ha az ülés melleti kart előrenyomom ekkor leteszi az ekét.
Válasz #327. hozzászólásra
Az az antislip volt nem?
de lehet hogy e szeb ot is elmontad,csak elfelejtettem.
Válasz #327. hozzászólásra
AZOM van.
mondjuk megyek szántani az eke fent van,az erőszabályozó karral leteszem az ekét és késsz vagy a hidraulika karokkal is kell variálni valamit?
Válasz #325. hozzászólásra
Korábban már leírtam hogyan működik naggyábol,de ha érdekel küldök egy komplett szerelési útmutatót képekkel.
Haló van valaki akinek kell ingyé mtz80 82 gépkönyv?
Válasz #323. hozzászólásra
Ja az az ülés jobb oldalán ez a kapcsolókar.
Már nincs lehegesztve már mozog.
Válasz #322. hozzászólásra
Nincs köze.
Válasz #322. hozzászólásra
Ami le lett hegesztve.
Válasz #321. hozzászólásra
Akkor a tartálynak semmi köze az erőszabályozóhoz?
Megvan a gömbfejű és az akasztó is.
Melyik kart kérdezed?
Válasz #317. hozzászólásra
Melyik részen van az a kar?
A gömb fejű pöcök maga a kar.Jobbra balra tudod hajtogatni.A két kis rudazatba tudod beleakasztani.(ha megvannak)A tartály az antiszlipp része.(hidroakkumlátor asszem)a csavar kell bele, nem állító, csak valami vak csavar.
Válasz #319. hozzászólásra
Szerintem ez se romlott el.
Csak nem tudja a paraszt hogy hógy kell működnie.
Válasz #318. hozzászólásra
Nincs olyanom...nem is romlik el
Ma kicsit átnéztem a gépet,az erőszabályozó miatt.
Megvan minden csak az előző gazdája leheggesztette a kart
gondolom mert hiányzik róla a fogasléc.
Na én ezt megcsináltam ha felemelem mondjuk az ekét és ezt a kis kart teljesen előrenyomom akkor leengedi az ekét.Igaz nem ekével próbáltam mert azt tegnap elvitték.
Így kell ennek működníe?
Az ülés alatt bal oldalt van a szabályzón egy kis gömb fejű kis pöcök valami kar lehetett rajta,megtudná mondani nekem valaki hogy milyen kar lehetett rajta?
Én arra gondolok hogy a gép hátulján (fülkén kívül)van egy kar vagyis kéne hogy legyen de nincs az a hidraulika rögzítő azt hiszem szerintem ez lehet ami oda megy.
És még egy valami ami nincs,
Az önindító oldalán a fülke alatt van egy kis tartály
valami nyomástároló,ennek a hátulján van egy luk benne menet de csavar nincs gondolom ezt pótolni kell,de azt nem tudom hogy ez a csavar mért kell bele?
Lehet ezzel állítani valamit?
Vagy mi a szerepe?
Na jó sok kérdés egyszerre nem?
Válasz #315. hozzászólásra
Ilyenkor nincs vele baj,csak ha nagyon kemény a föld nem igen akar belemenni.
Egyébként nagyon szépen lehet vele szántani,szépen burít.
Válasz #311. hozzászólásra
Derék dolog...
Válasz #313. hozzászólásra
az szép lehet,hála az égnek én jól jártam az ekémmel
Válasz #312. hozzászólásra
Sajnos nem
Válasz #310. hozzászólásra
nem nyírócsapos?
Ha minden igaz holnap elviszik 90e ért.
Had kilódjanak vele ők is.
Válasz #309. hozzászólásra
Mert az maga az eke keret,le lehet szedni az ekefejet de marad ott egy hattyú nyak ekefej tartó tartó.
Válasz #308. hozzászólásra
akkor hogyan vannak rögzítve az ekefejek ha nem lehet bontani?
Válasz #307. hozzászólásra
Semmi gond,Biztos láttál már ilyet 4s eke volt valamikór.
Ezt kaptam a trakihoz,nem akartam otthagyni.
Válasz #306. hozzászólásra
Nem akartalak felidegesíteni, nekem tényleg mindegy hogy csinálod, csak segíteni szeretnék. Nem tudtam hogy olyan ekéd van amiről nem lehet levenni egy ekefejet, mert én még olyat nem láttam, látod én is tanulok valamit. Részemről téma lezárva... tényleg csak a jó szándék beszélt belőlem...
Válasz #305. hozzászólásra
Nem veszem fel cak nem látom értelmét tovább beszélgetni róla 22cm 22cm ha százszor elmondják hogy nemjó akkor is 22cm lessz idén nem lehet változtatni rajta.
Ismerős 30ha n gazdálkodik őse szokott méjebre szántani mégis idén a szárasságba is meglett neki a 87q átlag.
Nekem ettöl nem kell több.Minek?
Válasz #301. hozzászólásra
tényleg ne legyél gyerekes ez egy forum!!! kapsz hozzászólásokat vagy figyelembe veszed vagy nem ..... segíteni akar itt mindenki....meg tanácsokat adni....te döntöd el hogy megfogadod vagy nem, te látod a földet te tudod mi van... vannak akik kicsit erőszakosabban mondják hogy nekik van igazuk de ha te nem veszed fel akkor ennyi....
Válasz #303. hozzászólásra
Én már írtam hogy jövőre mélyíttö szántást akarok de hiába.
Nem fogom a szántást szántatni 3q kukoricáért.
Jövőre majd meglessz.
Meg le akarom cserélni az ekémet is valami nehezebbre ami a kemény földbe is belemegy rendesen,mondjuk egy váltva forgatós 2 re vagy 3as ra amin 30 35cm ert fog egy ekefej
Azt legalább még könnyebben elviszi.
Azért vagyok ilyen mert vagy 5 6 oldalon keresztűl a 22cm em a téma és már egy kicsit unom a dolgot.
Válasz #301. hozzászólásra
Senki nem a gépedet akarja ócsárolni, főleg azt nem akarja hogy felakaszd magad , ne legyél ilyen gyerekes.
Arra akartak rábeszélni hogy találj megoldást a mélyebb talajművelésre mert hosszabb távon megfogja bosszulni magát sekély művelés.
Amúgy nekünk mindegy ha 15cm szántasz is.
Válasz #299. hozzászólásra
Nem 2+1es ekém van hanem 3as nem lehet levenni csak levágni.
Jó rendben,szar a gépem meg nem lessz termésem,ennyi!
Nem fogom felakasztani ezért magam.
Válasz #296. hozzászólásra
Na ezért írtam én a videód láttán,hogy értem már miért 16l a fogyasztásod!!!!
Válasz #294. hozzászólásra
Amúgy nem szégyen ám levenni egy fejet a 3-ból... más is csinálja akkor már tudsz mélyen szántani...
Én azt mondtam hogy 20 litert spóroltál tehát 16+20=36 liter abból már lehet mélyszántás csinálni talán, na jó 40ből...
Válasz #296. hozzászólásra
Nem a tápanyag pótlásra gondoltam hanem a mélyebb talaj művelésre.Drisának igaza van 22cm szántás kevés kukoricának főleg kötött talajon.
Válasz #295. hozzászólásra
Természetesen vissza van adva ha elolvasod lejjebb is vagy a másik oldalakon.
Szerves trágya meg pétisó!
Kötött talajon a mélyebb művelés még fontosabb mint a homokon.Amit most meg spórolsz azt egyszer úgyis vissza kell adni a földnek, mert addig nem fog rendesen teremni.
Jó igazad van,de én is számolok.
35cm re 25L ha jól emlékszem,ráadásul Kecskeméten a homokba.
Én 22cm 16L/ha 22/16=1,375/cm az száraz agyagba
A tied 35cm 25L/ha 35/25=1,4/cm a homokba
Hát nem tudom,igazad van az biztos ebben.
Abba viszont nincs hogy azt hiszed mindenhol csak homok van.
Nálunk bérbe 15e/h 22cm szántanak én nem bírtam volna 35 re szántani a 80as sal,35cm re 28e ért szántanak 3x28=84e
tehát ha 400ft/l akkor én 16x400=6400/hax3=19200/3ha
84000-19200=64800ft ot spóroltam ami nálunk most 5000/q a kukorica 64800/5000=12,96q kukorica,te azt mondtad 3q/ha+
jelent a 35cm 3x3=9 12,96-9=3,96q nyertem a te számításoddal és az én 22 cm mel.
Nálunk más a föld nálatok is más.
Sőt a disznóvágás is más de attól a sonka ugyanolyan jó,még ha más is.
Válasz #291. hozzászólásra
Te azt mondod nem vagy nagy, ha rosszul csinálod akkor nem is leszel, vagy csak nagyon lassan.
Példa kis matek.
Csak durván számolok: 1 liter gázolaj 400Ft te most spóroltál mondjuk 20 litert azzal hogy nem szántottál 33-35-re, ez hektáronként 8000 Ft. Ami mai áron 2 q kukorica. Szerintem ha mélyen szántottál volna nem 2 q-val teremne több a kukoricából. Na itt hibáztál nagyot, nem ott hogy kicsi vagy, hanem azzal hogy eldobtál magadtól további 2-3 q kukoricát...
Ja és még valami.
Ezt nem sértésnek szántam.