Hirdetés
Fórum
- Fokhagyma termesztés új
- Diesel motorok új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Adagoló új
- HW 6011 vagy HW 8011-es pótkocsi új
- Eke minden mennyiségben új
Cikkajánló
Hirdetés

HARDI permetezőgépek – Precízió a gyümölcsösök és szőlőültetvények növényvédelmében
HARDI ültetvényes permetezőgépek akár 4000 literes tartálykapacitással.
696 hozzászólás
Nekem 80heki van vetve hál istennek vízmentes, de a szántás igencsak akadozik,talán mire vetni kell végzünk
Válasz #294. hozzászólásra

Felétek az is van?? Különben hidd el hogy van akiknek ez kibb kapora jön!! Gondolhatod menyit kellene ezért mesterkedni hogy enyi ember legatyásodjon??
Pont azt beszéljük az asszonnyal, hogy ha jövőre is ilyen év lesz, akkor eladunk mindent, és elmegyek az iparba dolgozni.
Lehet tipelgetni hogy menyi is lesz a búza ára aratásra!! Mert hogy az idei vetésböl nem sok marad az tuti! Az alföldön biztos.. Talán a dimbes dombos dunántulon esetleg..

Válasz #291. hozzászólásra

Igen néztük... Hát ha még hó is lesz, az durva lesz
DunaTV belvíz a Tma
Válasz #288. hozzászólásra
Nekem egy történet jut eszembe,amit nekem is meséltek az idősek.:Két bácsikának egymás mellett van a szőlője,az egyik panaszolja a másiknak,nagyon elverte a jég a szöllőjét.Erre mondja a szomszéd az enyémet nem!Erre csodálkozva feleli a másik,hogyhogy?Meret amit elvert,az nem az enyém. Valahogy így kellene nekünk is felfogni,amit visz a víz az nem a mienk.Az egy dolog,hogy volt a mienk is.Egy mondás,megszületik egy gyerek,csukott ököllel.Miért?Mindent nekem jelkép.Dehát tudomásul kell venni,az ember a földön a legnagyobb féreg,legnagyobb kárt tette,és nem minden az övé.
Idén tavasszal 50Ha-ból 20-at otthagytam. Jövő tavaszra ez 30Ha-ra fog nőni. Maradnak a homokdombok teteje. Ha jön egy nyári aszály, akkor lesz ám szívás.

Két hete már kannával hozom a vizet a városból a családnak, mert a fúrót kutamba is belefolyik a felszíni víz, és pocsolya szaga van. A jószágok, még ezt isszák, de lehet jobb lenne kivágni őket.
Van két fotóm a halastavamról (semmi csatorna nem vezet bele, csak a talajvízszintet mutatja). Egy átlagos őszi, amikor engedni kell bele vizet egész nyáron folyamatosan. És egy idei őszi, idén egy deci vizet sem engedtem bele.
Kettő között több mint egy méter + a normál évben beleszivattyúzott kútvíz.
Válasz #277. hozzászólásra
én viszont nagyon nem értek egyet!
Afrikában pedig éheznek. És?
Igaz, hogy mi tönkre megyünk, de az nem baj, mert más hogy(!) tönkre ment! Én ebben nem hiszek. Nem baj, hogy megdöglött a tehén, mert a szomszédé is megdöglött??
Sajnos itt felénk már mindegy, hogy mennyi eső esik. Én már nagyjából beáraztam a jövő évet, hogy termelni a földek 20%-án sem lehet. A többi marad üresen, majd ha felszárad május-június környékére, akkor vetek bele mustárt vagy olajretket, és az legalább hoz valami keveset a talajéleten.
Tavasszal azt beszéltük itt, hogy az idei év vízválasztó lesz, de aki túléli az helyrejön... hát nem! Aki túlél, az megpróbálhatja még egyszer. Nem nagy öröm...
Néha belegondolok, hogy drenthe milyen jól járt! Az ő kálváriája legalább már véget ért. Mi pont ugyan erre a sorsra juthatunk, csak hosszabb a szenvedésünk!
Pár éve arról regélt egy fickó, hogy akkora özönviz várható, hogy szétszakithatja az ország laposabb és folyók által határolt területeit.

Hát ez a rémkép lassan kezd valóságossá válni
Én is lépek lassan.

Talán beleolvasok a rizstermesztés rejtelmeibe
Az menne most
további jó? szórakozás.mentem aludni..............:)
Bocs helyesbíte: elsivatagosodás
Elsivatagotdás az biztos hogy nem:)
Válasz #265. hozzászólásra
Mi lesz itt tavaszra ha télen esik sok csapadék a télen???????
Válasz #280. hozzászólásra

Mint ahogy abbol is ami ide vezetet!!
először azt mondták az okosok hogy néhány év.most mindenféle hirdetések a buszmegállóban.: ilyen szer-olyan szer talajba juttatása...... felügyelet mellett!!! ebböl valaki megint hasznot húz!!
Válasz #278. hozzászólásra

De az azért elöbb utóbb elmegy és ha lasan is elindul ujra a termelés! De ott nálatok erre belátható idön belül eséj sincs!! 

Na az durva lehet!! Mert a mi földjeink sem sokat érnek pláne 30-50 cm vizel a tetején!!
Hál isten minket csak a Torna patak érint de az kiöntött.:( megszívtuk. nem kicsit. a fószer akinek ki volt adva marhákat legeltetett rajta eddig ...
Válasz #275. hozzászólásra
Abszolút egyetértek!!! Egy szavunk sem lehet...

Ezek a fotók nem véletlenül nálunk készültek?
Tökre így nézünk ki mi is...
Válasz #274. hozzászólásra

Szia!! Én sokszor elmondom itt az elkeseredet embereknek hogy nyugi örüljünk hogy -meguszuk- enyivel mert aki a vörös iszap katasztrofát átélte és minden következményét elszenvedi na azok az emberek jártak igencsak porul!!
Sziasztok. én új vagyok itt. nálunk a belvíz hála istennek nem nagy probléma, hanem a vörösiszappal elöntött területek nagysága. nem lehet csinálni semmit. eddig ki voltek adva bérbe a legelők de most áll rajta az iszap.
Válasz #271. hozzászólásra

Lesz olyan talaj élet benne mint a szahara homokjában!! És mire kimunkáljuk belölle kezdödik ujbol az egész!!
Hidd el nem válogat az!! Elviszi mindet!! De már hanyadjára...
Válasz #271. hozzászólásra

lassan 1 éve........
Siralmas az ország legjobb földjei víz alatt.
Mondhatni azt hogy a belviz már a spájzban van!! Ez mostmár tényleg nem tréfa!!

siralmas végig böngésztem,az5,6,7,8,9,10-es képek Kondoros felett készültek.
Mi pillanatnyilag a földekkel nem foglalkozunk,a várost mentjük,szerdától vasárnap délutánig folyamatosan szivattyúztunk. És jön az utánpótlás......

Szántani már nálatok se kell!
Elszomorító.
Légifelvételek Békés megyéből:
http://beol.hu/galeria/46133
Hatásmód és hatékonyság / Van valakinek tapasztalata róla !!! /
Az Amalgerol Prémium egy svájci vegyész által 69 éve kifejlesztett termék. Fôként, állati és növényi olajokból, gyógynövény kivonatokból, nyomelemekbôl, eszenciákból áll, és minimális mennyiségben algakivonatot is tartalmaz. Tisztán BIO a termék.
A talaj életre gyakorolt hatások
Az Amalgerol Prémium egy könnyen emészthető szénforrás a hasznos talajlakó mikroorganizmusok számára. Kijuttatható beöntözéssel, vagy permetezéssel is. Az „elegy” akár permetezéssel történő használatakor értelemszerűen jut a talajra is. A kezelés hatására a talajban rendkívül gyorsan és számottevően (176 %) felszaporodnak a számunkra kedvező bontási folyamatokat segítő, gyorsító, a területünkben honos baktériumok.
E miatt és ezzel párhuzamosan jelentősen csökken a növény számára káros hatásokat kedvelő (pl. savas, betömörödött levegőtlen talaj), és káros hatásokat okozó mikroorganizmusok (pl. burgonyavarasodás, gyökérfoltosság, fuzáriumos gyökérnyaki megbetegedések, stb.), talajlakó magasabb rendű kártevők (fonálférgek, talajlakó rovarkártevők, stb.) száma. Átalakítja, csökkenti a terület gyomosodását.
A hasznos baktériumok jelentős felszaporodása, aktivitása gyorsabb szervesanyag bomlást, szerves kolloidok képződését eredményezi, ami mérhető talajmelegedést (+ 2 °C) okoz. Ez pedig a növények gyorsabb kelését és fejlődését eredményezi.
A növényi maradványok teljes lebontásával megszüntetjük a következő növényünket fertőző kórokozók életterét, áttelelését, azaz a majdani újbóli fertőzési lehetőségét is. Szintén ennek a folyamatnak része a magasabb mennyiségű széndioxid (+ 10 % CO2) képződés, ami egyrészt újabb szénforrás a talajbaktériumoknak, másrészt lazítja a talajrögöket. A magasabb CO2 tartalom nedvesség jelenlétében szénsavat képez, ami oldhatóvá, felvehetővé teszi pl. a talaj kalcium tartalmát. A bontási folyamat vége a jelentős tápelem feltáródás és elérhetőség.
A fokozott kolloidképzôdés ragasztja a talaj por frakcióját, vagyis kialakul a morzsalékos szerkezet. Ez ekkor részben köti a vizet (talajharmat), és a morzsalékos szerkezet kialakulásával jelentősen javul a talaj felesleges vízének (belvíz) elvezetése. Így kialakul az egészséges víz levegő arányú talaj, melynek jelentősen javul a hőháztartása is. Az ilyen talajokon nincsenek betömörödött, levegőtlen, víznyomásos foltok.
Aktívabb talajélet mellett sokkal gyorsabban bomlanak el a területre korábbi évben, vagy években kiszórt mára nem kívánatos, a kijuttatás után akár 4-8 év múlva is visszaköszönő növényvédő szer hatóanyag maradványok. A jobb talajélet következménye a földi giliszták újbóli megjelenése, a gyomviszonyok átalakulása is. A talaj akár 1 méter mélyen is morzsalékos szerkezetűvé válik.
Válasz #231. hozzászólásra
Ja és a böhöm nagy szivattyúk rá sincsenek köte a villamos hálózatra,besem lehet inditani őket.
Irány "európa" megál az eszem. Aszálykor a Dunából tudnánk vizet nyerni, most pedig áttudnánk eggy részét emelni vissza a Dunába. De inkább ússzon a sziget. ennél már csak az 56-os árviz volt rosszabb.
Aranyos játékszer. Annó felénk kb 20-25 éve megcsinálták a korszerű csatorna rendszert. Szivattyú házakkal eggyütt,csak hogy szép tagolt táblák jöjjenek ki eggy két árok a dombra került a régit pedig betemették.
soha nem látott víz amerre a szem ellát
Belvíz szempontból,itt somogyban van az egyik legnagyobb probléma.Nekem az egyik 10 hektáros földem,ahová búzát vetettem,teljesen víz alatt van.Most hogy egy kicsit visszahúzódott a víz,megnéztem a földemet:szinte az összes elrohadt.Nem tudom hogy mit csináljak...bár learatni tuti hogy nem fogom...sajnos...

Igaz 2003 felvétel, de azóta akik a víztársulatnál irányítanak egyikőjük sem látta, minden nap megkellene velük nézetni munka kezdés előtt!
Belvíz probléma
Válasz #257. hozzászólásra
Úgy látszik hű maradt a nevéhez.
Válasz #256. hozzászólásra
öntés talaj
Válasz #253. hozzászólásra
És ez olyan homokos föld igaz???

Na ezek a parcellák felejtősek egy jó darabig

vazzzzeeee
Ma esti (élet)képek.
Válasz #251. hozzászólásra
Ja mármint agyalni,de az alvásnak megéppen ideje helló.
Válasz #250. hozzászólásra

Ja, ok késő van már
Válasz #249. hozzászólásra
Nem én arra gondoltam hogy hátra egy gerendára egyszerűen egy keskeny körmös.vagy kanalaskerék ami 1métermélyen is kihordja aföldet, dekeresztbe, vagy átlosan átlehet rajta menni a géppel.Derékszög hajtással.
Válasz #248. hozzászólásra
Nem olyan nagy dolog 1 ilyet csinálni, csak 1 szöghajtó mű kell, a többi barkács...
De nem kell ilyen keskeny kerék, ha idejében meghúzod a levezetőárkokat.
Válasz #247. hozzászólásra
ennyi víz őrület utánn velami keskeny kerekes kotrónn kel agyalni nekem is
Válasz #246. hozzászólásra
Persze úgy van kialakítva a terelő lemez.