Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR412.03 FtUSD394.79 FtCHF445.04 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #1237. hozzászólásra
Az idén egy nagy vgépgyártó kirukkol egy szemnkénti vetőgéppel,bizom benne hogy a tesztelésére rálátásom lesz.1 év mulva hóesésben már ezt is vitathatjuk!
Kukoricát vethetsz vele 13-14km/h-s sebbességel 80ezres töszám mellett,de ha csemegét kellene vetni 61 ezres tőszámmal,vagy naprát 57ezerrel akkor mit csinálsz? A JD-t amerikába találták ki,oda ahol nem számít a tötáv csak az idő!Ne keverjétek az igényes gépek közé a JD-t! Strapás,de nem pontos! Amazone,accord a stár,ezek 14-17cm-ről ejtik a mmagot!Ez a lényeg,de ezkkel is felejtsd el 10km/h felleti munkasebbességet.Akik ezt nem tartják be azok már nem szolgáltatnak!
Én is úgy tudom, hogy extrém nagy sebességeken is pontosan dolgozik. Egy helyi cégnek van egy 1750-es 6 soros, csemegét, kukoricát, és naprát is vetnek vele, az ütemezések, és a másodvetések miatt bőven 1000 hektár fölött vetnek vele, és talajtól függően C3-C4-D1 tartományban egy 6320-as JD-vel. Az kb. 13-15 km/h, ha jól tudom...
Válasz #1202. hozzászólásra
Én a helyedben vagy újra cserélnék vagy hagynám a cyklót.A mostani ujak meg a cyklo között azért van különbség főleg vetésegyenletességben.Ez pár mázsát tud hozni hekinként,többszáz hektárnál ez jelentős lé.
Meg 1 ujra 6-7 évig nem költesz szinte semmit se,meg bérmunkánál is az ujakat szeretik.Szerintem a mono,a maxima,az optima és az mf meg a jd a legjobb vetőgépek
Szerintem vetésminőség szempontjából lényegtelen a márka. Az számít, hogy a vetőegység milyen elrendezésű. Hagyományos, tehát elöl tárcsás v. csúszó csoroszja, mögötte tömörítő-mélységszabályzó kerék; vagy pedig az újabb rendszerű, ahol a csoroszja mellett fut a vetésmélység határoló kerék. De nem csak a pontosabb maglehelyezés miatt sokkal jobbak az utóbbiak, hanem azért mert 100kg fölötti vetőkocsi súllyal jól megtömöríti a mag körüli földet.
Válasz #1211. hozzászólásra
Szerintem mindegy melyik rendszer ha lyukméret kicsit nagyobb akkor többször duplázik hameg nem akkor az a pár dupla belefér .
100%-ra úgysem tudjátok beállítani egyiket sem ha nem sokat duplázott akkor hagyjátok ha meg igen akkor igazítsatok a kefén még .
Válasz #1191. hozzászólásra
5 éve elvettettem monosemmel a 60 heki kukoricámat,akkor 4500 volt a tarifa.Megszóltak hogy minek fizetek ennyit ki,100 fölötti átlag lett nekem azon az éven.Utána vettem én is egyet.
Mi 6500 körül megcsináljuk a maszekot ha van időnk.
De a járhatatlan földet meg a 400 kilós műtrágyadózist azt általába kihagyom.
Válasz #1194. hozzászólásra
Csináld azt amit én akarok ha lesz cyklóm . Csináltatok rá nagyobb műtrágyaszórót . A nagyobb annyit tesz hogy a 6 sorhoz olyan 1200 vagy 1800 litereset rozsdamentes lemezből .
6793 hozzászólás
Válasz #1239. hozzászólásra
Azt hallottam a Vödör is kijön idén egy corn-nal
Válasz #1241. hozzászólásra
200 hektáron 6 db 6006-os de spórolós vagyok kinai 1000ft-os
Válasz #1238. hozzászólásra
Ta a Maximárol meséljél , de csak rosszat , mert jót már tudok róla eleget ,
pl. hány csapágycsere van egy szezonban stb. stb.
Válasz #1239. hozzászólásra
Remélem a KITÉvel paktálsz le....
Válasz #1237. hozzászólásra
Az idén egy nagy vgépgyártó kirukkol egy szemnkénti vetőgéppel,bizom benne hogy a tesztelésére rálátásom lesz.1 év mulva hóesésben már ezt is vitathatjuk!
Válasz #1236. hozzászólásra
Itt nem lehet fikázni ám azt a tudodmit,mert mingyájön a 8diler,16 szerelő akiknagyon értik javítani
Válasz #1228. hozzászólásra
jobb helyeken a csemegét is JD vetőgéppel vetik, persze szigorúan 10 km/h alatt
sőt még a vetőmagtermesztésben is használják, pedig ha valahol ott igazán számit a pontos tőtáv
Válasz #1233. hozzászólásra
Amit leírtam ezek tények,márkáktól függetlenül a mértékegységek játéka,a cm az cm ésnem vitatható!
Válasz #1234. hozzászólásra
emlékszem rá , ezért nem értem miért kell isteníteni az Accordot
Válasz #1233. hozzászólásra
különben meg a feri5 megmondja az accord hibáit is
Attól mert egész életében csak BMV-je volt valakinek, még nem jelenti azt , hogy a Mercedes egy szar autómárka
Válasz #1231. hozzászólásra
nem biztos
volt nekem mtz-m és nem dicsérem
Válasz #1230. hozzászólásra
Másképp nem dicsérné .
Ha xxxxxxxx-ja lenne azt dicsérné
na mibe, hogy neked amazone vagy accord nt van
Válasz #1220. hozzászólásra
ACCORD HD
Válasz #1227. hozzászólásra
Kukoricát vethetsz vele 13-14km/h-s sebbességel 80ezres töszám mellett,de ha csemegét kellene vetni 61 ezres tőszámmal,vagy naprát 57ezerrel akkor mit csinálsz? A JD-t amerikába találták ki,oda ahol nem számít a tötáv csak az idő!Ne keverjétek az igényes gépek közé a JD-t! Strapás,de nem pontos! Amazone,accord a stár,ezek 14-17cm-ről ejtik a mmagot!Ez a lényeg,de ezkkel is felejtsd el 10km/h felleti munkasebbességet.Akik ezt nem tartják be azok már nem szolgáltatnak!
Válasz #1224. hozzászólásra
Én is úgy tudom, hogy extrém nagy sebességeken is pontosan dolgozik. Egy helyi cégnek van egy 1750-es 6 soros, csemegét, kukoricát, és naprát is vetnek vele, az ütemezések, és a másodvetések miatt bőven 1000 hektár fölött vetnek vele, és talajtól függően C3-C4-D1 tartományban egy 6320-as JD-vel. Az kb. 13-15 km/h, ha jól tudom...
már 6 éves, és tökéletesen egyben van...
az axiálnál van 2 db. Jaj, már megint vettem a fejembe....................
Nah, jó éjt mindenkinek!
Válasz #1224. hozzászólásra
Ha gyorsaban nem is de a kemény.. talajon biztos a leg jobb!!
Válasz #1223. hozzászólásra
de akkor már 12 soros kéne. És az igaz lehet h a jd vetőgéppel sokkal gyorsabban lehet vetni, mint a többivel? (ezt is a kités rebesgette)
Válasz #1221. hozzászólásra
A JD az nekem is tetszik..
Válasz #1210. hozzászólásra
Már át is írták................
Válasz #1218. hozzászólásra
nekem a jd tetszik, de biztos nagyon húzós az ára!!!!!
Válasz #1217. hozzászólásra
nem is tudom h az accord melyik. Talán az első (régebbi) verzió.
Válasz #1215. hozzászólásra
Bocsi, úgy akartam......
Én a helyedben vagy újra cserélnék vagy hagynám a cyklót.A mostani ujak meg a cyklo között azért van különbség főleg vetésegyenletességben.Ez pár mázsát tud hozni hekinként,többszáz hektárnál ez jelentős lé.
Meg 1 ujra 6-7 évig nem költesz szinte semmit se,meg bérmunkánál is az ujakat szeretik.Szerintem a mono,a maxima,az optima és az mf meg a jd a legjobb vetőgépek
Szerintem vetésminőség szempontjából lényegtelen a márka. Az számít, hogy a vetőegység milyen elrendezésű. Hagyományos, tehát elöl tárcsás v. csúszó csoroszja, mögötte tömörítő-mélységszabályzó kerék; vagy pedig az újabb rendszerű, ahol a csoroszja mellett fut a vetésmélység határoló kerék. De nem csak a pontosabb maglehelyezés miatt sokkal jobbak az utóbbiak, hanem azért mert 100kg fölötti vetőkocsi súllyal jól megtömöríti a mag körüli földet.
Szerintem mindegy melyik rendszer ha lyukméret kicsit nagyobb akkor többször duplázik hameg nem akkor az a pár dupla belefér .
100%-ra úgysem tudjátok beállítani egyiket sem ha nem sokat duplázott akkor hagyjátok ha meg igen akkor igazítsatok a kefén még .
Válasz #1210. hozzászólásra
Elnézést,de a Becker az fújja.
Lehet kopott, vagy már gyengék a kefeszálak.....
Válasz #1209. hozzászólásra
Van 1 tuti tippem.
Vetőgép lesz a megoldás.
Majd Hadrianus királyt megkérdezzük..........
Válasz #1208. hozzászólásra
oké, értem. És melyik a pontosabb? Nekünk néha(és kicsit gyakrabban is) 2 magot tesz le. Pedig utánaállítottunk annak a kefének.
Válasz #1208. hozzászólásra
A bekker is fújja......
Az Mf is.......
Válasz #1205. hozzászólásra
a tökmagot mivel vetik ?
Annyit jegyezz meg hogy a cyclo fújja magot a többi meg szívja .
Válasz #1203. hozzászólásra
De még milyen jjjaaaaaaóóóóóóóóóóóóóó
Válasz #1204. hozzászólásra
jaja, függesztett. 7710essel vetünk, gondolom ennek az is elég.
Errül akkor ENNYIT.
Jobb kerülni az ilyen helyet ahol assetudják mi fán terem a tökmag.........
De ha jol látom akor 12 sor fügesztetben nem gyenge.. söt!!Ahoz már gép is kell!!
Válasz #1201. hozzászólásra
Aszondják az a jooooooooooooooooooo........
Válasz #1201. hozzászólásra
oké lehet. Nekem a kités csákó mondta. Ezért kérdezlek titeket, én még nem láttam ilyet.
Válasz #1198. hozzászólásra
Maradjunk annyiba, hogy szívja a magot.....
Válasz #1191. hozzászólásra
5 éve elvettettem monosemmel a 60 heki kukoricámat,akkor 4500 volt a tarifa.Megszóltak hogy minek fizetek ennyit ki,100 fölötti átlag lett nekem azon az éven.Utána vettem én is egyet.
Mi 6500 körül megcsináljuk a maszekot ha van időnk.
De a járhatatlan földet meg a 400 kilós műtrágyadózist azt általába kihagyom.
Válasz #1197. hozzászólásra
és sznted a cyclokon miért nem használták a műtrágyaszórót? Használhatalanok?
hát, ez lett volna. Pofásabb. Mert fújja a magot, nem szívja. Vhogy így nézett ki.
Csináld azt amit én akarok ha lesz cyklóm . Csináltatok rá nagyobb műtrágyaszórót . A nagyobb annyit tesz hogy a 6 sorhoz olyan 1200 vagy 1800 litereset rozsdamentes lemezből .
Nem nagy fejlődést csináltál volna....................
Azt hallom az idösektöl hogy a cikló az egy jó vetögép amojan amerikás!! Amedig tudod tertsd üzemben..Mert a végén nehogy megbánd!!
én Nádudvaron gondolkodóba estem h lecseréljem a 12 soros Cyclot egy 12 soros Accordra. Egyik sem műtrágyaszórós.