Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
8 ezer az durva mi itt a kiskertekbe nagy traktorral a new hollanddal meg a 3as váltva forg ekével 6 ezerrel szoktuk számolni oránként de akkor lehet emelni kéne ????
Válasz #981. hozzászólásra
Engem ma hivtak tárcsázni a Rábával!! Persze hogy nem válaltam mivel felénk senki sem tud mert akora sár van!!Lehet hogy már mindenkinél be probálkoztak??!És most nálam kötötek ki...
akkor ugy mondom hogy Szántás 3 as ekével váltvaforgatossal átlag 25 centi és erre 99% közép kötött föld 20 és 35 aranykorona közöttiek vannak inkább 25 aranykorona de amit én akarok szántani az 28 aranykorona
Lehet szántásnál, ....... -nál, fix árat ajánlani látatlanba???????????
Van ahonnét sírva fordulna ki, telepelussal, robotpilóta üzemmódban maga a traktor is 10m után ugyebár....
Oda is lehet fix árat ajánlani????
apámmal beszéltem ő mondta hogy látott olyat hogy a repce már 6leveles volt és megázott utána kezdett el még kelegetni a ki nem kellt, nálunk szerencsére kikelt, 40db növény van 1 négyzetméteren(lehetne több is)csak gazos, és nincs már vegyszer ami fogja,a 2 mázsa nitrogén meg a két nagy zuhé nyomja a gazt is sajnos,de hogy miért ilyen gazos 10000forintos kalászos vegyszer lett irtva a búza
Válasz #954. hozzászólásra
Kiváncsi leszek pusztán szakmailag hogy mi lesz a sorsa a repce területeknek??Már tavaj is volt amit kijavitotak idöben buzára letis belöle jó kis buza hisz ez a száraság már tavaj elkezdödöt!!
Szerintem, ja.
HA ki is kelne valamikor, akkor meg a faggyal gyűlik meg a baja annak a kis növénységnek. Meg ha egy kis szerencsénk van, még hótakarója sem lesz......Szóval, ha eddig ilyen kegyes volt az idő, akkor a későbbiekben is a legrosszabbra kell számítani.
Válasz #945. hozzászólásra
Ezen a tavaszi dolgon, már én is gondolkodtam, de képzelj bele, ha itt bexarnak az őszi kalászosok, mert egyenlőre erre novemberig ilyen csapadékos napokat jósolnak, akkor mennyi lesz a tavaszi vetőmag ár ???
Az őszi, meg bent van a raktárban, önköltségen. Az idei év, meg a jövő év a spóroláson kell hogy szóljon.
Szabi gondold végig:cm-re veted a buzát,kikel gyökere két héten belül eléri a 10cm-t összeadva már 15cm.igazán nem tudsz semmit tenni!
Riceget a p....m nekem is szekátor után vetettem 50ha repcét! 100mm esőt sem kapott,de kikelt! Nem volt olyan BAYERES aki mgenondta volna a tutit!Nem mertek állást foglalni! Egyébként a haver vessen tavaszi kalászost lhet jobban jár!
6793 hozzászólás
szántás: 15; lazítás: 19; tárcsa: 5; tárcsa-henger: 7,5; simítós hener: 5; gabonavetés: 5; 12 soros szemenkénti: 4; borona: 4; aratás: 15; permetezés: 2,5; műtr.szórás:1,5; gyűrűshenger: 3;
Csak 2 fazonnak bérmunkázom, most kb olyan 500 ha-t.
Válasz #991. hozzászólásra
Igazad van, nekem volt az idén hogy 20hektárt 400 literrel nyomtam ki 32centire,, olyan hihetetlen volt de így volt.
Ezek a talajmunka tarifák semmit se érnek fogyasztás nélkül.
oké köszi a hozzászolásokat
még esetleg lazításrol tarifát tudtok mondani ? 2 késessel 60 tól 80 centiig
Válasz #979. hozzászólásra
Felénk van aki 9000 ért vet de mink 6000ér vetünk, a szántás 17000ér megy.
Válasz #978. hozzászólásra
Szántás 16000,vetés Ih 6200 6000ft,de felénk vetnek 7500+áfáért is
Válasz #982. hozzászólásra
Én a múltkor csináltam 16l/ha,(szárazba 10kb) ezért nagyon sok pénzt kéne kérni bérmunkába!
Válasz #985. hozzászólásra
8 ezer az durva mi itt a kiskertekbe nagy traktorral a new hollanddal meg a 3as váltva forg ekével 6 ezerrel szoktuk számolni oránként de akkor lehet emelni kéne ????
Válasz #984. hozzászólásra
ha lenne nagy táblára munka simán bevállalnám
de a kicsiknek a haver úgy dolgozik az mtz-vel, hogy telephelyről induláskor megnézi az órájat és mikor hazaér megint és óránként 8000
Válasz #983. hozzászólásra
Az nem valami sok ki lehet anyibol jöni??
15e
Engem ma hivtak tárcsázni a Rábával!! Persze hogy nem válaltam mivel felénk senki sem tud mert akora sár van!!Lehet hogy már mindenkinél be probálkoztak??!És most nálam kötötek ki...
Válasz #980. hozzászólásra
akkor ugy mondom hogy Szántás 3 as ekével váltvaforgatossal átlag 25 centi és erre 99% közép kötött föld 20 és 35 aranykorona közöttiek vannak inkább 25 aranykorona de amit én akarok szántani az 28 aranykorona
Lehet szántásnál, ....... -nál, fix árat ajánlani látatlanba???????????
Van ahonnét sírva fordulna ki, telepelussal, robotpilóta üzemmódban maga a traktor is 10m után ugyebár....
Oda is lehet fix árat ajánlani????
Válasz #978. hozzászólásra
5e
17e
ki mennyiért veti a buzát ?????? én 3 méteres csoroszlyás vetőgépre gondolok
és ki mennyiért szánt ????? 3 fejes váltvaforgatos eke
Jó estét! A trágya rakodást arrafele ki mennyiért csinálja? 6-8t potkocsira rakva.
Jó estét! A trágya rakodást arrafele ki mennyiért csinálja? 6-8t potkocsira rakva.
Mennyiért megy a gabona vetés manapság
Válasz #973. hozzászólásra
Hát most én is lehet hogy felcserélnék egy hatalmas.. egy nagy esöért!!
Válasz #971. hozzászólásra
Hát ez megfontolandó...:-)))))
Válasz #957. hozzászólásra
Hogy a Jóisten beszéljen belőled!!!!!!
Nem kell hamatél!!!!!
Válasz #964. hozzászólásra
Hát nagyobb "élvezett" lenne egy olyan kiadósabb áztató eső, mint egy.........
......Igaz jancsika !!!!!!!??????????
Válasz #966. hozzászólásra
Sziasztok én is lépek jóó éjt nektek ...
Válasz #967. hozzászólásra
simmán !:)
Válasz #961. hozzászólásra
gondolod az elég lenne?szerintem jöhetne 300mili is...
Válasz #965. hozzászólásra
igen ,de az idö nagyon arra tendál
megjelent az ökörnyál és sok van belöle!
na majd csak lesz valahogy fel a fejjel !!
én most léptem
jó éjt mindenkinek .......
Válasz #960. hozzászólásra
Kinek jó,kinek nem...de erre szerintem nem lehet alapozni...
Végül is én nem is a télre vágyom hanem vagy kétszer-50mm re!
Válasz #951. hozzászólásra
apámmal beszéltem ő mondta hogy látott olyat hogy a repce már 6leveles volt és megázott utána kezdett el még kelegetni a ki nem kellt, nálunk szerencsére kikelt, 40db növény van 1 négyzetméteren(lehetne több is)csak gazos, és nincs már vegyszer ami fogja,a 2 mázsa nitrogén meg a két nagy zuhé nyomja a gazt is sajnos,de hogy miért ilyen gazos 10000forintos kalászos vegyszer lett irtva a búza
Válasz #958. hozzászólásra
lesznek még itt meglepetések rendesen !!:((
Eső jeleit nem találtál ?????
Olyan 100-150 mm-es és egy hetes áztatóban ??????
na jancsi ez nem olyan jó hir!!
Válasz #955. hozzászólásra
sajnos igy van ((
Válasz #954. hozzászólásra
Kiváncsi leszek pusztán szakmailag hogy mi lesz a sorsa a repce területeknek??Már tavaj is volt amit kijavitotak idöben buzára letis belöle jó kis buza hisz ez a száraság már tavaj elkezdödöt!!
Válasz #956. hozzászólásra
az őszünk hosszú lesz...találtam gévegombát.ha most van későn jön a tél...így mondják az öregek...
Válasz #952. hozzászólásra
Szerintem, ja.
HA ki is kelne valamikor, akkor meg a faggyal gyűlik meg a baja annak a kis növénységnek. Meg ha egy kis szerencsénk van, még hótakarója sem lesz......Szóval, ha eddig ilyen kegyes volt az idő, akkor a későbbiekben is a legrosszabbra kell számítani.
Válasz #953. hozzászólásra
Meg ojat is tudok hogy könyü ih tárcsával 90ha magágyat nyitotak egy müszakban DE sajnos már a gép és a gépész is oda!!
Válasz #952. hozzászólásra
nem beszélve arrol hogy ugy lemarad idöben hogy gyengén menne a télbe és kifagy simán
de nem megy az sehova mert ki se kelt felénk se !!!
Válasz #950. hozzászólásra
én is ilyesmit hallotam hogy vitte a vibrolázt mint a szart:!:))
Válasz #951. hozzászólásra
Tehát ez a hajó akor már elment??
Válasz #949. hozzászólásra
Szerintem a még ki nem csírázott mag is megdöglik a földben. Szerintem.
Válasz #948. hozzászólásra
Én nem lazitotam vele de a nagy öregek lineár páján 10ha huztak meg vele a vibrolaz-al kopra endedve..
Válasz #947. hozzászólásra
Szabi szerinted menyi ideig sanszos a repce kelés?? Én 10 napra tipeltem ma... vagy már anyi sem?
Válasz #946. hozzászólásra
értem
mert volt piros is belöle
lazitóbol mit birt amugy
Válasz #945. hozzászólásra
Ezen a tavaszi dolgon, már én is gondolkodtam, de képzelj bele, ha itt bexarnak az őszi kalászosok, mert egyenlőre erre novemberig ilyen csapadékos napokat jósolnak, akkor mennyi lesz a tavaszi vetőmag ár ???
Az őszi, meg bent van a raktárban, önköltségen. Az idei év, meg a jövő év a spóroláson kell hogy szóljon.
Válasz #941. hozzászólásra
Szerinted ?SÁRGA!! Az szolt rendesen..
Válasz #944. hozzászólásra
Szabi gondold végig:cm-re veted a buzát,kikel gyökere két héten belül eléri a 10cm-t összeadva már 15cm.igazán nem tudsz semmit tenni!
Riceget a p....m nekem is szekátor után vetettem 50ha repcét! 100mm esőt sem kapott,de kikelt! Nem volt olyan BAYERES aki mgenondta volna a tutit!Nem mertek állást foglalni! Egyébként a haver vessen tavaszi kalászost lhet jobban jár!
Válasz #943. hozzászólásra
Nem nálam van a gond, de az emberkénél baxott nagy gond.
Szerezzek egy kultit és azzal repegesse ????