Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #877. hozzászólásra
Felénk tavaly 80-100 forint között vitték mázsáját a naprának meg 160-180 Ft/q volt a tarifája . Haverék a T-088-assal 4000-ért szórják kocsiját a területen de szállítani is kell akkor 5000/ kocsi .
Kifizetni biztos sokallják páran egy fordulóért, de az üzemanyag sincs ingyen, meg meg is kell venni a gépet, mag ha vmi. elromlik az sem 2 fillér.
Válasz #838. hozzászólásra
Van abban valami amit írsz.Én is bérmunkázom hivatalosan.a fő profilom,az aratás.Tavaly 11000-13000/ha arattam,zúzás szecskázás nélkül.valamennyi talajmunkát is végzek a szántást 11000-14000/ha a többi művelet ennek általában fele.Vegyszerezést,szállítást nem végzek.Nemtudom máshol hogyan működik,ez a bérmunka,de felénk egy kicsit fura.Pl.van a"városunkban"18 kombájn.Mindegyik végez bérmunkát,de hivatalosan csak 3-an.Erőgép kb150 kevés kivétellel mindenki bérmunkát is vállal,hivatalosan 6-7-en.Még mi hivatalosan milliós tételeket fizetünk addig a többi....???De nem csak ez a fura.Egyre kevesebb az igény a minőségi munkára!?Annak idején egy CLAAS MATADORRAL kezdtem.Mennyiségi aratás nem jöhetett szóba a DOMINATOR-FORTSCHRITT-JOHN DEERE-okkal szemben,hát a minőséget tűztem ki célul.Ez sikerült is.Most a minőség,csak egy két embert érdekel.Bár nem is sok értelme van pl.tisztán dolgozni.Egy pár példa:Napraforgót arattam egy gazdának.Mikor bevitte az átvevőhöz az ott dolgozó munkások mondták neki: "olyan kár ezt ide önteni a többi közé,mert a tisztítóból szemetesebb jön le".A minősítésnél szinte nem tudtak szemetet kimutatni benne.Némelyik gazda viszont 30% seméttel,nem tévedés 30%vitte a napraforgót.A meglepetés a végelszámoláskor jött:Az"én gazdámtól"is 10% szemetet vontak le mint a 30%-ostól.Ekkor azt mondta a gazda csináljak valamit a géppel,hogy az a 10% benne is legyen mert különben keres mást.De máshol is előfordul olyan,hogy alapból 4% a szemét.De ez csak egy dolog.Nem sok gazdának számít a szemveszteség sem, csak az a lényeg,hoy minél előbb le legyen aratva.Nem számít,hogy olyan géppel,amelyik úgy tépi a kalászt mert nem vág a kasza,vagy olyan kombájnossal aki 3-napig dolgozott leeresztett dobkosárral,vagy nem számít,hogy olyan zöld a gabona,hogy alig bírja a kombájn átdolgozni akkor is le kell aratni,mer már a szomszéd learatott mondja a gazda.Arról nem is beszélve,hogy már az első megrendelő is sík ideg,hogy biztos megázik,vagy az övé ott fog tönkremenni a földön pedig még el sem kezdődött az aratás.Nem tudom másfelé is így van?Vagy csak felénk ez a helyzet?
Azért,mert valamilyen szinten fel vannak gépesítve PLd:mtz- és kapcsolt gépei-aki nem akar kinlódni,szopni azok általában szólnak bérmunkázni!
Kombájnból több éve kifaroltam!
Válasz #862. hozzászólásra
Vannak olyanok is,akinek az aratáson kivül minden melót én csinálok.De álltalában a vetésekre vagyok ráálva,példa:100g-s kuki után buza vetés.
És ezzel a szolgáltatásosdivel hogy jönnek ki?
Nem rínak?
Bírják fizetni?
Ha olyan kicsin fizetnem kellett volna bármit is ....
rég rossz lenne...
Habár 1 művelet nem a világ...
6793 hozzászólás
Válasz #891. hozzászólásra
Bizonyám nem kézzel szemelgeted!
Nem hiszem hogy nagy bolt a vetés,akinek viszonylag nagyobb területe van,annak "szerszáma" is van,a 800 négyszögölök meg...
Válasz #890. hozzászólásra
Ezt az árat még lehet tartani! Annak ellenére hogy a vetős egység kb-20milla!
Válasz #886. hozzászólásra
Nem akartam szólni, sztem. is.
Csak sok l1n igaz Feri? :-))))))
Válasz #886. hozzászólásra
Felénk tavaly 6500-ért nyomták .
Ha neked megéri ennyiért akkor nem kevés .
Válasz #884. hozzászólásra
A mütrágya szórást nem csipem vetőgépel !!!!
Nem fizetik meg!!!!!!
Felénk is ennyiért vetnek.
Válasz #885. hozzászólásra
Látod milyen kevésért dolgozom!
Nekem ennyi műtrágyával SPC-vel . Tavaly kemény 4 Ha-t elnyomtam a szomszédnak .
Válasz #882. hozzászólásra
5000 simán,6000műtrágyával/optima/
Válasz #881. hozzászólásra
Az az????
Válasz #880. hozzászólásra
4500-ért ha vetek egyáltalán
Válasz #880. hozzászólásra
Én tavalyi áron, ha nem megy fel a gázolaj.
Ki menyiért fog vetni /kuk nap/????
Felénk tavaly 80-100 forint között vitték mázsáját a naprának meg 160-180 Ft/q volt a tarifája . Haverék a T-088-assal 4000-ért szórják kocsiját a területen de szállítani is kell akkor 5000/ kocsi .
Kifizetni biztos sokallják páran egy fordulóért, de az üzemanyag sincs ingyen, meg meg is kell venni a gépet, mag ha vmi. elromlik az sem 2 fillér.
Felénk egy pótkocsi kukoricát vagy lucernát vagy bármit 4-6 ezer forintért hoznak haza a határból. Szerintetek?
Válasz #838. hozzászólásra
Van abban valami amit írsz.Én is bérmunkázom hivatalosan.a fő profilom,az aratás.Tavaly 11000-13000/ha arattam,zúzás szecskázás nélkül.valamennyi talajmunkát is végzek a szántást 11000-14000/ha a többi művelet ennek általában fele.Vegyszerezést,szállítást nem végzek.Nemtudom máshol hogyan működik,ez a bérmunka,de felénk egy kicsit fura.Pl.van a"városunkban"18 kombájn.Mindegyik végez bérmunkát,de hivatalosan csak 3-an.Erőgép kb150 kevés kivétellel mindenki bérmunkát is vállal,hivatalosan 6-7-en.Még mi hivatalosan milliós tételeket fizetünk addig a többi....???De nem csak ez a fura.Egyre kevesebb az igény a minőségi munkára!?Annak idején egy CLAAS MATADORRAL kezdtem.Mennyiségi aratás nem jöhetett szóba a DOMINATOR-FORTSCHRITT-JOHN DEERE-okkal szemben,hát a minőséget tűztem ki célul.Ez sikerült is.Most a minőség,csak egy két embert érdekel.Bár nem is sok értelme van pl.tisztán dolgozni.Egy pár példa:Napraforgót arattam egy gazdának.Mikor bevitte az átvevőhöz az ott dolgozó munkások mondták neki: "olyan kár ezt ide önteni a többi közé,mert a tisztítóból szemetesebb jön le".A minősítésnél szinte nem tudtak szemetet kimutatni benne.Némelyik gazda viszont 30% seméttel,nem tévedés 30%vitte a napraforgót.A meglepetés a végelszámoláskor jött:Az"én gazdámtól"is 10% szemetet vontak le mint a 30%-ostól.Ekkor azt mondta a gazda csináljak valamit a géppel,hogy az a 10% benne is legyen mert különben keres mást.De máshol is előfordul olyan,hogy alapból 4% a szemét.De ez csak egy dolog.Nem sok gazdának számít a szemveszteség sem, csak az a lényeg,hoy minél előbb le legyen aratva.Nem számít,hogy olyan géppel,amelyik úgy tépi a kalászt mert nem vág a kasza,vagy olyan kombájnossal aki 3-napig dolgozott leeresztett dobkosárral,vagy nem számít,hogy olyan zöld a gabona,hogy alig bírja a kombájn átdolgozni akkor is le kell aratni,mer már a szomszéd learatott mondja a gazda.Arról nem is beszélve,hogy már az első megrendelő is sík ideg,hogy biztos megázik,vagy az övé ott fog tönkremenni a földön pedig még el sem kezdődött az aratás.Nem tudom másfelé is így van?Vagy csak felénk ez a helyzet?
Válasz #870. hozzászólásra
Mivan, póttal senki se szokott bérbe járni???
Ott mennyi km-e?
Válasz #873. hozzászólásra
Vágom.
Válasz #871. hozzászólásra
Jó nem húzom.
forgób. + pneum.
Válasz #871. hozzászólásra
Nálatok nincs ilyen nevű gép?
Válasz #869. hozzászólásra
Milyen kombinációt?
Akkor, a póttal való szállítás mennyiért??????
Válasz #867. hozzászólásra
Tok 1 fasziról aki rapidban spekulált, de vett 1 kombinációt...
Munkája rá mint a pelyva!!!
Ár is magasabb, vastag 9 talán 10 is...
Válasz #867. hozzászólásra
Fogjuk rá. :-)
Válasz #865. hozzászólásra
Nem csak a rapid a lényeh,hanem a vetőmag,műtrágya kiszolgálás a vetéssel kompletten!
Válasz #864. hozzászólásra
Azért,mert valamilyen szinten fel vannak gépesítve PLd:mtz- és kapcsolt gépei-aki nem akar kinlódni,szopni azok általában szólnak bérmunkázni!
Kombájnból több éve kifaroltam!
Válasz #863. hozzászólásra
Mondjuk a rapidosoknak van melójuk az tény!
Válasz #863. hozzászólásra
Miért ne mindent csinálsz?
Válasz #862. hozzászólásra
Vannak olyanok is,akinek az aratáson kivül minden melót én csinálok.De álltalában a vetésekre vagyok ráálva,példa:100g-s kuki után buza vetés.
Válasz #861. hozzászólásra
És ezzel a szolgáltatásosdivel hogy jönnek ki?
Nem rínak?
Bírják fizetni?
Ha olyan kicsin fizetnem kellett volna bármit is ....
rég rossz lenne...
Habár 1 művelet nem a világ...
Válasz #860. hozzászólásra
70-140kg
1-50 ha
Válasz #858. hozzászólásra
Mekkora parasztoknak jársz Feri?
30-50-100ha.....??????????
Válasz #858. hozzászólásra
Néztem ott ám. :-))
De máshol leltem...
Válasz #857. hozzászólásra
Lemken honlapján nézd meg,ott hozza a henger kombinációkat!
Válasz #856. hozzászólásra
Már vágom melyik!
Ritka, nem sok kép van róla!
Válasz #855. hozzászólásra
A felülete spirálhengerhez hasonlít,de nem spirál mert a alul kések vannak a hengerben.amii tisztít és tör!
Válasz #854. hozzászólásra
Az igaz.
Melyik az?
A tüskés?
Ami a forgóboronákon szok lenni?
Válasz #851. hozzászólásra
8000ft/ ha .Késes hengerem van de ennél nehezebb hengert senkinek sem javasolnék függ gépre 18g a súlya és messzire hátralóg a trakitól!
Válasz #852. hozzászólásra
Ft/ha
Válasz #847. hozzászólásra
itt 10-12000 ft
Válasz #849. hozzászólásra
És a Rapidozás?
Válasz #849. hozzászólásra
Spirálhenger nem vlm. jó mi?
Válasz #847. hozzászólásra
8-9000ft/ ha attól függően milyen növény alá!
Válasz #846. hozzászólásra
Mer lese bagóz a többi!!!!!!
Válasz #845. hozzászólásra
Te tudod.
Grubber mennyi?
Válasz #844. hozzászólásra
Miért gondolod,hogy csak én????
Válasz #844. hozzászólásra
Az ih rendszerű tárcsákkal is ezért az árért dolgoznak!
Válasz #843. hozzászólásra
A nyakam rátettem volna, h. Te fogsz csak beírni!!!
Akkor 1 nem carierrel, ohne henger 6 alatt kb.