Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR414.77 FtUSD402.09 FtCHF439.56 FtGBP489.72 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Mi befejeztük a sajátunkat és 550 kg buzában egyeztünk ki a szomszéddal + gázolaj. Megéri mert van vagy 400 ha búzája és van még két megája de azok még összesen nem vágtak 20 hektárt mert állandóan állnak.
Hallod ide Te ne írkáljál inkább , mert itt a kemény mag gyilkolja 1mást ebből inkább maradj ki kishaver.
A 15000-redre meg majd mindjárt előugornak a nagyok és mindjárt elküldenek a p. -ba.
Ez 1 durva topik ebből MARADJ KI!!!!!!!!!!!!
Válasz #311. hozzászólásra
Mifelénk az ötládás Z szériás JD-k is 600 ha körül vágnak le egy évben kényelmesen. Egy STS-nek a 700 ha elég kevés.
Egy filmben láttam, hogy egy amerikai családi gazdálkodó (1000 ha) egy ilyen kombájnal dolgoznak.
Az apa aratott a két fiú meg egy mexikói szállított. A 8-10 t kukoricában naponta 70-ha vágtak le.
Gondolom több féle növényből jön össze az 1000Ha?
Én is hallotam, hogy a 106-osok 1000-1200Ha vágtak évente! Meg azt hiszem a www.mezogeparchivum.hu -un utánna lehet olvasni!
Ja még itt vagy.
Utánuk olvastam még régebben 1000-et vágnak velük simán. De még a 1400 -at is le kéne neki lazán csapni h. dolgozzon meg az áráért.
1 Megással dumáltam tavaly az lenyomja az 1200-t évente akkor ennek mennyit illene?
Az ilyen böszme dögöket nem is volna szabad forgalmzni nálunk ez 2-3 kombáj munkáját megcsinálja , ne is csodálkozzunk hogy nincs meló ha az ilyen gépek lenyúlják
Az STS motorja 465 LE teljesítményű, az ajánlott vágóasztal szélesség 9,15 m. 11.000 literes magtartályát kevéssel
több, mint másfél perc alatt üríti ki. Magleválasztási technológiája a CTS-nél ismert ujjas magleválasztás („meghúz és
elenged”), azzal a különbséggel, hogy itt már egyáltalán nincs keresztben beépített cséplődob, mind a cséplést, mind
a magleválasztást egy darab hosszirányban elhelyezett rotor végzi. Az anyagot a ferdefelhordóról az anyaggyorsító
és kőfogó rendszer továbbítja a rotorhoz. Az anyagot a ferdefelhordóról az anyaggyorsító és kőfogó rendszer továbbítja
a rotorhoz. A rotor technológiailag három szakaszra osztható: Az első szakasz az ún. anyagbehordó szakasz, a
speciális kialakítású csigaleveleknek köszönhetően az anyag három áramban – az anyagáram megtörése nélkül – kerül
a rotorhoz. A második szakasz a cséplőszakasz, ahol 15 cséplőelem végzi el a cséplőmunkát. A harmadik szakasz
a magleválasztó szakasz. A magleválasztó 24 ujja folyamatosan fésülve az anyagot választja ki a szalmatömegből a
bennrekedt gabonaszemeket. Mivel az egyes szakaszok átmérője lépcsőzetesen növekszik, a rotor a köpenyhez viszonyítva
mindig excentrikus elhelyezkedésű.
Ennek köszönhetően
az alsó szakaszban
– ahol szűkebb a rés – az anyagot
dörzsölő, cséplőhatás éri
(a rotor ujjai meghúzzák az
anyagot), míg a felső szakaszban
– ahol nagyobb a rés – az
anyag kiterjeszkedhet (a rotor
ujjai elengedik az anyagot), és
a kicsépelt szemek leválasztódhatnak.
E kíméletes cséplés
egyrészt kisebb szem és szalmatöréssel
jár, másrészt kisebb
az energiaigénye más gyártók
koncentrikus rotor-elhelyezésű
gépeihez képest
Válasz #290. hozzászólásra
Nem sajnos , ez azé az ismerősömé volt akinek van 14-e amivel szoktam itt példálózni de sajnos eladta az Összvért . Rendes papíros pirosrendszáma volt építési engedéllyel és 70 évig volt vizsgáztatható . W-50-es ifa lap új alvázon és új fülkével
Válasz #271. hozzászólásra
Nem vagyok és senki több csak egy csóriger paraszt de a hozzád hasonló köcsögöt baszom pofán először a kocsmában ha velem kötekszik
6801 hozzászólás
Válasz #325. hozzászólásra
Ne 6 Megát vegyél!!!!!!
6 Lexiont minimum! Úgy mint én. 3 már van de most jön még 3, h. a napra meg a kuk. ne maradjon decemberre! :-))))))
Ha én Vincéval tudnék dumálni megmondanám van e sts konbájna!!!!!
Válasz #317. hozzászólásra
Én az Sts-el 25000-ért vágnám de nem hiv senki! lehet eladom mert nem éri meg veszek inkább 6 Megát:-))))))
Válasz #323. hozzászólásra
Igen oda.
Válasz #322. hozzászólásra
És jövőre oda megy a krumpli,
Válasz #321. hozzászólásra
Kb 120 ha.
Válasz #320. hozzászólásra
Mennyi volt a saját?
Válasz #317. hozzászólásra
Mi befejeztük a sajátunkat és 550 kg buzában egyeztünk ki a szomszéddal + gázolaj. Megéri mert van vagy 400 ha búzája és van még két megája de azok még összesen nem vágtak 20 hektárt mert állandóan állnak.
Válasz #318. hozzászólásra
Hallod ide Te ne írkáljál inkább , mert itt a kemény mag gyilkolja 1mást ebből inkább maradj ki kishaver.
A 15000-redre meg majd mindjárt előugornak a nagyok és mindjárt elküldenek a p. -ba.
Ez 1 durva topik ebből MARADJ KI!!!!!!!!!!!!
NÁLUNK VAS megyébe 15000-ért megy az aratás!
Itt 1 új téma !!!!!!
Ki, hol, mikor, hogyan, és MENNYIÉRT is arat??????
:-DDDDDDDD
Mifelénk az ötládás Z szériás JD-k is 600 ha körül vágnak le egy évben kényelmesen. Egy STS-nek a 700 ha elég kevés.
Egy filmben láttam, hogy egy amerikai családi gazdálkodó (1000 ha) egy ilyen kombájnal dolgoznak.
Az apa aratott a két fiú meg egy mexikói szállított. A 8-10 t kukoricában naponta 70-ha vágtak le.
Válasz #313. hozzászólásra
Gondolom több féle növényből jön össze az 1000Ha?
Én is hallotam, hogy a 106-osok 1000-1200Ha vágtak évente! Meg azt hiszem a www.mezogeparchivum.hu -un utánna lehet olvasni!
Vince!
Mikor és hova menjek kombájnbemutatóra? Mert engem érdekel ez a kombájn csak képen láttam még élőben soha!
felénk a 106-os levégja az 1000 ha.
Szavahihető volt az emberke, eldumáltunk vele sokáig. Már hozta németből befele a másikat meg még 1 Arest is.
Válasz #309. hozzászólásra
Na végre beraktaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #308. hozzászólásra
Ja még itt vagy.
Utánuk olvastam még régebben 1000-et vágnak velük simán. De még a 1400 -at is le kéne neki lazán csapni h. dolgozzon meg az áráért.
1 Megással dumáltam tavaly az lenyomja az 1200-t évente akkor ennek mennyit illene?
Jóccakát mindenkinek!!!!!!
Léptem csákó
Válasz #302. hozzászólásra
Sajna nem jön be
Válasz #302. hozzászólásra
És itt lenne munka közben ha nem tépmé szét a rendszer
Válasz #300. hozzászólásra
Akkor is köszi hogy foglalkoztál a dologgal .
Az ilyen böszme dögöket nem is volna szabad forgalmzni nálunk ez 2-3 kombáj munkáját megcsinálja , ne is csodálkozzunk hogy nincs meló ha az ilyen gépek lenyúlják
http://www.alsaceagri.com/modules/x_movie/x_movie_view.php?cid=2&lid=47
Nem bír föltenni 1 kib.... képet se a sajátból!
Teszek mást akkor.
Válasz #299. hozzászólásra
Szivesen !Nem magamtol irtam kimásoltam a Kite oldalárol
Válasz #295. hozzászólásra
pisti köszi a leírást
Válasz #297. hozzászólásra
Na végre ezt is megéltem!
Az hallod kurva kevés.
Válasz #293. hozzászólásra
Engem a cséplő dob hézaga érdekel meg esetleg a dobfordulat amivel dolgozik a gép kalászosban és kukiban .
Az STS motorja 465 LE teljesítményű, az ajánlott vágóasztal szélesség 9,15 m. 11.000 literes magtartályát kevéssel
több, mint másfél perc alatt üríti ki. Magleválasztási technológiája a CTS-nél ismert ujjas magleválasztás („meghúz és
elenged”), azzal a különbséggel, hogy itt már egyáltalán nincs keresztben beépített cséplődob, mind a cséplést, mind
a magleválasztást egy darab hosszirányban elhelyezett rotor végzi. Az anyagot a ferdefelhordóról az anyaggyorsító
és kőfogó rendszer továbbítja a rotorhoz. Az anyagot a ferdefelhordóról az anyaggyorsító és kőfogó rendszer továbbítja
a rotorhoz. A rotor technológiailag három szakaszra osztható: Az első szakasz az ún. anyagbehordó szakasz, a
speciális kialakítású csigaleveleknek köszönhetően az anyag három áramban – az anyagáram megtörése nélkül – kerül
a rotorhoz. A második szakasz a cséplőszakasz, ahol 15 cséplőelem végzi el a cséplőmunkát. A harmadik szakasz
a magleválasztó szakasz. A magleválasztó 24 ujja folyamatosan fésülve az anyagot választja ki a szalmatömegből a
bennrekedt gabonaszemeket. Mivel az egyes szakaszok átmérője lépcsőzetesen növekszik, a rotor a köpenyhez viszonyítva
mindig excentrikus elhelyezkedésű.
Ennek köszönhetően
az alsó szakaszban
– ahol szűkebb a rés – az anyagot
dörzsölő, cséplőhatás éri
(a rotor ujjai meghúzzák az
anyagot), míg a felső szakaszban
– ahol nagyobb a rés – az
anyag kiterjeszkedhet (a rotor
ujjai elengedik az anyagot), és
a kicsépelt szemek leválasztódhatnak.
E kíméletes cséplés
egyrészt kisebb szem és szalmatöréssel
jár, másrészt kisebb
az energiaigénye más gyártók
koncentrikus rotor-elhelyezésű
gépeihez képest
Válasz #293. hozzászólásra
Én kérdéseim?????????
Válasz #286. hozzászólásra
Nem válaszol mert még csak képen látott kombájt úgy is a kocsog
Válasz #290. hozzászólásra
Nem sajnos , ez azé az ismerősömé volt akinek van 14-e amivel szoktam itt példálózni de sajnos eladta az Összvért . Rendes papíros pirosrendszáma volt építési engedéllyel és 70 évig volt vizsgáztatható . W-50-es ifa lap új alvázon és új fülkével
Válasz #289. hozzászólásra
Jaffa billencs az alap, kis fülkeszobrászkodással :-)
Válasz #288. hozzászólásra
Jól néz ki mi? szinte művészi.
Válasz #287. hozzászólásra
Szia HúsFutár!
Ez a csettegő a tiéd?
Válasz #284. hozzászólásra
válaszolhatnál a 273as hozzászólásra mert neked címezték, vagy ieneket nem tudsz??
Válasz #284. hozzászólásra
Tudod csak ezért volt a teljes címem hogy megtalálj amúgy meg nem félek senkitől főleg nem az ilyen kis gennygócoktól
Válasz #282. hozzászólásra
Igazad van, csak kezembe akadt egy Kovács István névjegykártya, de ő már nincs közöttünk, elment....ahol minden szebb és jobb
Válasz #281. hozzászólásra
Ja és Szeva Josey
Válasz #281. hozzászólásra
Nem volt sosem Mezőtelki elérhetőségem bocsesz
Szia Pisti!
A Mezőtelki elérhetőséged még jó?
Válasz #277. hozzászólásra
Na most nagyot szóltál mint a 6 mázsás gumiharang . Tudod a kocsma nem egyenlő a berugással pöcsfej
Válasz #278. hozzászólásra
Én annyira nem. Nyomok vlm. hazai képet inkább ha beteszi ez a szar egyáltalán.
Válasz #274. hozzászólásra
Nem !!tök jó kedvem van és jól szórakozok ezena Vince figurán
Válasz #270. hozzászólásra
Fiatal a Jani ment a barátnőjéhez biztos. Vagy bulizik a haverokkal.
Válasz #271. hozzászólásra
Nem vagyok és senki több csak egy csóriger paraszt de a hozzád hasonló köcsögöt baszom pofán először a kocsmában ha velem kötekszik
Válasz #270. hozzászólásra
Hagyjál békén ! Összevesztél a fateroddal h. így rámszálltál?
Válasz #263. hozzászólásra
Ha ennyire tartod magad minnyit vágsz naponta és milyen dobhézaggal ?
Válasz #269. hozzászólásra
Engem hagyjál ki jó.
Kérdeztelek már. Van földed is? Mennyit vágsz le évente?