Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR414.77 FtUSD402.09 FtCHF439.56 FtGBP489.72 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #100. hozzászólásra
Mit ge.izzek velük mikor az egyik hordja a szemet a kombájomtól a másik mrg jön közben segíteni az ih vetőgépet javítani meg hát 3 gazda tesz ki 70 Ha-t egész évre bár talán lesz még egy ipse akinek van összesen 20 Ha-ja de csak azért mert ilyen olcsó dolgozok .
Egyébként egyenlőre csak kiegészítés a bérmunka mert nincs időm semmire mindig kapkodok csak a levegő után ma is reggel fél hatkor mentem ki zúzni a szalmát amit nem báláztam fel de úgy hog tegnap este megint kint voltam 8-11-ig .
Válasz #84. hozzászólásra
Te vince ne pattogjál már itt . Mindenki annyiért megy bérbe amennyiért akar vagy tud de ha ez neked nem tetszik akkor közöld magaddal . Én eldöntöttem hogy mindig 3-4 ezerrel olcsóbban aratok mint helyi kombájnosok mert csak egy két imerősnek dolgozok .
Amúgy 12-ért vágom majd napát ha kész lesz a nas és 14 körül gondolom a kukit .
Szántani meg ha kell valakinek akkor 8000 a tarló hántás és 10000 a vetőszántás 12-13000 lesz majd a mély szántás ?
Műtrágyát ki mennyiért szórja ? 1500 körül tervezem .
Igen ! ez így van de csak a "nagyokkal" beszéltem akkoriban !! Van egy két kisgépes aki 15 körül vág + a haverom a Christopherrel aki tavaly csak magának vágott ezért nem mondott árat . De idén már bérbe is ment a kis földekre és Ő is olcsóbban dolgozik !!
Válasz #81. hozzászólásra
A renaultok olcsók voltak.
A-ból B-be lehet kapcsolni teljes terhelés alatt, de csak kézzel.
Teljes automata üzem csak szállítási módban van.
Egyre jobban rá vagyok gerjedve a Claas traktorokra. Végre van egy gép, aminek jó a külseje, tetszik a belső elrendezése, jó nagy a tengelytávja de mégis elég jól fordul, és külön tetszik, hogy közel 50-50%-os a súlyelosztása. Az Arion és Axion-ra gondolok. A váltóról nem is beszélve. A 6 fokozatú power nagyon bejön. Te Málna! A csoportokat is gombnyomásra lehet váltani az Arionban? Kuplung nélkül, terhelés alatt? Tehát pl. szántás közben át lehet tenni A-ból B-be?
Remélem a megbízhatóság a Claas által csak javul! Bár a Renault-t is elég megbízhatónak hallottam.
Válasz #78. hozzászólásra
Egyik sem az enyém, tavaly a kisebbet a celtissel húztam. (Én adtam a traktort, a barátom a vetőgépet) Valószínű, hogy az ősszel is így lesz. A másik nagyobb rapid egy másik barátomé. (tankolás: traktor+pótkocsi+manitou ) Mindez egy rakodós traktor+pótkocsival megoldható.
Válasz #76. hozzászólásra
Az arion, már itt van a fehérvári telepen, de marad a celtis is, mert a rakodóval több dolog lesz (műtrágyaszórásnál, vetésnél két rapidot kell kiszolgálni akár 20km-re egymástól, a szárítónál is lesz dolga). Ezért kell a celtis is.
6801 hozzászólás
Válasz #102. hozzászólásra
rz-3
Válasz #101. hozzászólásra
Mivel zuzod a szalmát ???
Válasz #100. hozzászólásra
Mit ge.izzek velük mikor az egyik hordja a szemet a kombájomtól a másik mrg jön közben segíteni az ih vetőgépet javítani meg hát 3 gazda tesz ki 70 Ha-t egész évre bár talán lesz még egy ipse akinek van összesen 20 Ha-ja de csak azért mert ilyen olcsó dolgozok .
Egyébként egyenlőre csak kiegészítés a bérmunka mert nincs időm semmire mindig kapkodok csak a levegő után ma is reggel fél hatkor mentem ki zúzni a szalmát amit nem báláztam fel de úgy hog tegnap este megint kint voltam 8-11-ig .
Válasz #99. hozzászólásra
Szerintem üzletben nincs barátság!!!! Akkor a kurva életbe nem jutsz az 1röl a 2-re!
Te vince ne pattogjál már itt . Mindenki annyiért megy bérbe amennyiért akar vagy tud de ha ez neked nem tetszik akkor közöld magaddal . Én eldöntöttem hogy mindig 3-4 ezerrel olcsóbban aratok mint helyi kombájnosok mert csak egy két imerősnek dolgozok .
Amúgy 12-ért vágom majd napát ha kész lesz a nas és 14 körül gondolom a kukit .
Szántani meg ha kell valakinek akkor 8000 a tarló hántás és 10000 a vetőszántás 12-13000 lesz majd a mély szántás ?
Műtrágyát ki mennyiért szórja ? 1500 körül tervezem .
Vince vegyél claas kombájnt a Joni helyett majd rá jössz hogy igy is marad böven és nem árletörő vagyok ,csa nem vagyok olyan kapzsi mint te,
Válasz #96. hozzászólásra
Igen ! ez így van de csak a "nagyokkal" beszéltem akkoriban !! Van egy két kisgépes aki 15 körül vág + a haverom a Christopherrel aki tavaly csak magának vágott ezért nem mondott árat . De idén már bérbe is ment a kis földekre és Ő is olcsóbban dolgozik !!
Válasz #95. hozzászólásra
A multkor azt írtad,hogy 18 alatt senki.
Nálunk 15 - 18 között vágnak !
A Colombus kicsit olcsóbban is : )))
Válasz #93. hozzászólásra
Hát kint a rétiben kibírná a többszörösét az biztos!
Válasz #92. hozzászólásra
Annyira kopik?
Válasz #90. hozzászólásra
Föld az papíron, úgy hívják h. vakolóhomok! :-)
Ha sokáig hagyom az ekét benne csak a váz marad ,elég gyakran nézegetem h. meg van e még! :-))))
Válasz #90. hozzászólásra
Énnekem nincs sok van időm, mindig csak hátszéllel szántok! Ki vannak feszítve a vitorlák és akkor brümmmm, már hasítok is... :-)))))
Válasz #89. hozzászólásra
Akkor az nem is föld, hanem tejbegríz:)). Ott még a szembeszél is számit a fogyasztásnál:))
Válasz #87. hozzászólásra
Én nem szántok semennyiért se!
Amúgy meg 20l alatt. :-))
Mennyiért járnak tárcsázni?
Csak úgy natúrba.
Szóval, Ki mennyiért szánt, és mennyi gázolajból?
A renaultok olcsók voltak.
A-ból B-be lehet kapcsolni teljes terhelés alatt, de csak kézzel.
Teljes automata üzem csak szállítási módban van.
Vince!
Te nem a madár nevű Vince vagy fejérből?
Ez én voltam.
Egyre jobban rá vagyok gerjedve a Claas traktorokra. Végre van egy gép, aminek jó a külseje, tetszik a belső elrendezése, jó nagy a tengelytávja de mégis elég jól fordul, és külön tetszik, hogy közel 50-50%-os a súlyelosztása. Az Arion és Axion-ra gondolok. A váltóról nem is beszélve. A 6 fokozatú power nagyon bejön. Te Málna! A csoportokat is gombnyomásra lehet váltani az Arionban? Kuplung nélkül, terhelés alatt? Tehát pl. szántás közben át lehet tenni A-ból B-be?
Remélem a megbízhatóság a Claas által csak javul! Bár a Renault-t is elég megbízhatónak hallottam.
Válasz #79. hozzászólásra
A 90-es húzta a 3m-eset?
De nem volt tele , múltkor írtad.
Válasz #78. hozzászólásra
Egyik sem az enyém, tavaly a kisebbet a celtissel húztam. (Én adtam a traktort, a barátom a vetőgépet) Valószínű, hogy az ősszel is így lesz. A másik nagyobb rapid egy másik barátomé. (tankolás: traktor+pótkocsi+manitou ) Mindez egy rakodós traktor+pótkocsival megoldható.
Válasz #77. hozzászólásra
Dobok 1 hátast ha neked van 2 Rapidod!
Besegítesz a Celtissel vlk.nek a vetéskor?
Válasz #76. hozzászólásra
Az arion, már itt van a fehérvári telepen, de marad a celtis is, mert a rakodóval több dolog lesz (műtrágyaszórásnál, vetésnél két rapidot kell kiszolgálni akár 20km-re egymástól, a szárítónál is lesz dolga). Ezért kell a celtis is.
Válasz #75. hozzászólásra
Ezt is elpasszolod és már jön is az Arion!!! :-)))
Válasz #74. hozzászólásra
Igen, de már csak pár napig.
Válasz #73. hozzászólásra
És azóta van meg a Claas? Egyedül?
Válasz #72. hozzászólásra
Igen 6-7ezer órát hajtottam. Majdnem 3 éve, hogy eladtam.
Válasz #52. hozzászólásra
Hallod Málna neked mid is volt? 9540??
Már nincs meg?
Ahol megvan a megfelelő tömeg és az ahhoz tartozó tengelytáv, ott a kötött talajon is megállja a helyét.
Válasz #66. hozzászólásra
Persze h. nincs hisz benne a klíma a Forterrában WAZZZEEEEEE !!!! :-DDD
Válasz #68. hozzászólásra
Az még a széltől is óvja, alig bírta kifizetni.
Válasz #64. hozzászólásra
Ne a traktort szapuld, lehet h. a gazdája bőre nem ér 1 lukas garast se és ez a sz.házi gyilkolja direktbe!
Válasz #65. hozzászólásra
aha
Válasz #63. hozzászólásra
a sivatagba nincs mindenhol meleg!
Válasz #62. hozzászólásra
Én se. Még a kockás kabinos?
Válasz #61. hozzászólásra
Annyi tudok, hogy turbós és piros, és egy sz,házi a gazdája:))
Válasz #59. hozzászólásra
Akkor legalább megtudtuk ,hogy bírta a forró klímát! :-)
Válasz #61. hozzászólásra
Én nem értek hozzá:))
Válasz #58. hozzászólásra
Fú de megkeverted a számokat!
7340-es esetleg?
Válasz #56. hozzászólásra
Fejér, 30%könnyű, 60%középkötött, 10%kötött
Válasz #56. hozzászólásra
sivatagba
Itt az egyik parasztnak valami 7544 vagy valami ilyesmi zetorja van kerek orrú, de még a régifülkés. És többet eszik az mtz-nél.
Válasz #54. hozzászólásra
Melyik, a forterra?
Te melyik megyéből is írsz Málna?
Milyen talajokon használtad a tiédet?
Válasz #53. hozzászólásra
Nem erre kívántam célozni!
Az lehet, de nem is való kötött talajra! Ez meg az én tapasztalatom.
Válasz #50. hozzászólásra
Ja értem, hisz a tiéd ugyebár nyugati! :-))
Válasz #49. hozzászólásra
Szerintem a zetornál kevesebbet nem eszik semmi. Ez az én tapasztalatom.