Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.37 FtUSD402.25 FtCHF438.98 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Sk Laci #5438. hozzászólásáraSemmi se igazából 10 éves, de akár 5 is, használtan annyiba kerül most, mint újkorába. Ez majd' minden magasabb kategóriás gépre eszközre igaz javarészt, ahogy nézegetem.
Válasz Földönfuto #5435. hozzászólásáraAmikor pár hónapja leírtam a tapasztalatomat a bérmunkáról, páran nekem estek, hogy így könnyű, ilyen feltételekkel ők is bérbe csináltatnák inkább.
Ilyen kis területnél csak MTZ jöhet szóba, egy normálisabb mimimum 2 millió. Plusz utána mindenféle gépezet.
Nem biztos, hogy 5 millió elég lenne mindenre.
S azt ne feledjük, hogy a nagy munkagép sokkal szebben dolgozik!
Válasz Sk Laci #5438. hozzászólásáraSzart se ér ez a pénzmennyiségse csak azt hiszik az emberek hogy igen.
15 20eu kilója hehe
Soksok 100.000eurós bevételt kell csinálni a cégnek és máris nem rugózik az ember agya többet hogy mi mennyire túlárazott vagy se.... 37 vagy 35 33 29 vagy mennyi ez a fos 6soros szar...
Válasz Szabi. #5430. hozzászólásáraTegnap előtt kepte, akciós szemenkénti 6 soros Kverni vetőgép ajánlatot 37 000 euróért. Először azt hittem elírtak valamit, vagy az árát, vagy nagyobb gépre vonatkozik az ár.
De nem,.......
Tudom, hogy jó gép a Kverni szemenkénti vetőgép, de ilyen árat kérni érte
Sajnos a konkurencia se nincsen fél árért....
Válasz barkaspisti #5434. hozzászólásáraKI dolgoztat egyáltalán bérbe a betakarítást kivéve?15-20 ha-on két-három év alatt visszajön az ára,ha veszek egy használtat,és még akármeddig tudom használni.
Válasz Berkó_ #5433. hozzászólásáraBocsi de Én a Isaria vetőgépemmel elérek olyan termést mint a csili villi szuper gépekkel vető gazdák.
Nem kel lenézni a kicsiket és az öreg gépeket .
Ezt is megkellet venni + traktor + stb ,ha nem tetszik az ár lehet kézzel szórni.
Válasz Ares 826 #5432. hozzászólásáraGergőnek van igaza szerintem. Biztos, hogy nem fizetnék ki 11-13ezret lajta vetésért. 8-9 oké, de afelett már inkább valami komolyabb technika után nézelődnék, és azzal vettetném.
Válasz Gergő1220 #5425. hozzászólásáraAkkor vessél vele annyiért, de az a 8-9 az lófasz ember! De ha ennyire óóóóóóóócccccccccccccccccccóóóóóóóóóóóó csávó vagy jöhetsz vetni hozzám is 10 ropiért a Rapiddal és eladom a lajtákat én is!
Válasz Szabi. #5430. hozzászólásáraÉs mikor unod meg a következőre Tempora termelést?
Mert 25. év földgyúrás után már baxottul beleun az ember az effajta mókuskerekezésbe....
Kapitalizmus is faxság.
Mindenki meg van ragadva a 4-5 ezres vetéseknél.....
Persze, mikor kb 12-15 éve egy csúcs kategóriás szemenként vetőgép volt kb 4-5 millió, elébe egy traki meg 8-10. És akkor még nem is nézzünk egyébb költséget(pl munkadíj).
Most ott tartunk, hogy szemenként vetőgép kerül 14-16 millába.
Miről beszélünk !!!!???????
Azért nem kell vetni az anno kicsi pénzért megvett géppel olcsón, mert az már kitermelte az árát......sosem annak az árát kell kitermelnie, hanem az újabbét, a következőét.
De mindenki úgy csinálja ahogy akarja......
Válasz barkaspisti #5426. hozzászólásáraImádom, mikor azt mondják, hogy pedig ez csak 10 liter gázolaj/hektár!
Miért kerül akkor 14e-be a díja!
Mondjuk mert venni kell egy traktort, meg egy akármit utánna, azt fenn kell tartani, meg rázatni benne magad!
Válasz Gergő1220 #5425. hozzászólásáraA traktor kirepül a fölre meg felakasztják rá a vetőgépet gépkopás ,szerviz, a te órabéred meg esetleg ha van vállalkozás adók stb... 13 alatt az udvarról se szabad kimenni ja + Áfa
Válasz Ares 826 #5424. hozzászólásáraLajta vetésért 11-13?! Az azért túlzás. Mit számít az hogy 430 a gázolaj? a Lajtát kb 3 literből elhúzza az MTZ normálisan előkészített talajon.
Az +300 forint költség mintha 330 lenne a gázolaj.
Ennyi erővel Rapiddal 20.000-ért kellene vetni.
Válasz Norbi94 #5416. hozzászólásáraSzerintem órabért kérj, gondolom nem egy 200 lovas géppel húzod, úgyhogy 10e nettóra mondanám és az egy gyenge közepes ár.
Válasz vinchi #5407. hozzászólásáraJól megbeszéltétek
így kell ezt csinálni!
Ma én is megcsináltam kombinátorral a kertvégi szomszéd kertjét,pedig nem is mondta!
Válasz Nyomasek Bobo #5405. hozzászólásáraJa én is csak azért mondtam mert szomszéd, hosszútávon visszajöhet ha az ember jóba van a szomszéddal. Amúgy kár bajlódni ilyen területekkel.
Válasz trikolor5 #5404. hozzászólásáraItt van egy koma. Ha nem akar ilyenekkel bajlódni, akkor nem fizetsz semmit...így többet nem lesz pofád szólni neki...és még szidni se tudod, ha valamit nem tetszik a melójában...
Válasz vinchi #5399. hozzászólásáraEgy baráti árnak jó, de máshogy ennyiért nem éri meg. Ekét csak ennyiért felszerelni. Kicsi a telek, tolatgatni stb. Marás ha épp fenn a maró akkor jó, de ha azt is csak ezért szereled fel, akkor nagyon baráti lenne az a 6000
6793 hozzászólás
Válasz Sk Laci #5438. hozzászólásáraSemmi se igazából 10 éves, de akár 5 is, használtan annyiba kerül most, mint újkorába. Ez majd' minden magasabb kategóriás gépre eszközre igaz javarészt, ahogy nézegetem.
Válasz Földönfuto #5435. hozzászólásáraAmikor pár hónapja leírtam a tapasztalatomat a bérmunkáról, páran nekem estek, hogy így könnyű, ilyen feltételekkel ők is bérbe csináltatnák inkább.
Ilyen kis területnél csak MTZ jöhet szóba, egy normálisabb mimimum 2 millió. Plusz utána mindenféle gépezet.
Nem biztos, hogy 5 millió elég lenne mindenre.
S azt ne feledjük, hogy a nagy munkagép sokkal szebben dolgozik!
Válasz *** HM *** #5440. hozzászólásáraHa jól emlékszem tavaly 30 euró/ha volt az ár mütrágyával /200 kg/ha/
Válasz Sk Laci #5438. hozzászólásáraMennyiért vettetsz?
Válasz Sk Laci #5438. hozzászólásáraSzart se ér ez a pénzmennyiségse csak azt hiszik az emberek hogy igen.
15 20eu kilója hehe
Soksok 100.000eurós bevételt kell csinálni a cégnek és máris nem rugózik az ember agya többet hogy mi mennyire túlárazott vagy se.... 37 vagy 35 33 29 vagy mennyi ez a fos 6soros szar...
Válasz Szabi. #5430. hozzászólásáraTegnap előtt kepte, akciós szemenkénti 6 soros Kverni vetőgép ajánlatot 37 000 euróért. Először azt hittem elírtak valamit, vagy az árát, vagy nagyobb gépre vonatkozik az ár.
De nem,.......
Tudom, hogy jó gép a Kverni szemenkénti vetőgép, de ilyen árat kérni érte
Sajnos a konkurencia se nincsen fél árért....
Válasz Nyomasek Bobo #5436. hozzászólásáraArra én se vállalkoznék a Saxoniával.
Válasz Földönfuto #5435. hozzászólásáraÉn a repcét, mákot bérbe vettettem.
Válasz barkaspisti #5434. hozzászólásáraKI dolgoztat egyáltalán bérbe a betakarítást kivéve?15-20 ha-on két-három év alatt visszajön az ára,ha veszek egy használtat,és még akármeddig tudom használni.
Válasz Berkó_ #5433. hozzászólásáraBocsi de Én a Isaria vetőgépemmel elérek olyan termést mint a csili villi szuper gépekkel vető gazdák.
Nem kel lenézni a kicsiket és az öreg gépeket .
Ezt is megkellet venni + traktor + stb ,ha nem tetszik az ár lehet kézzel szórni.
Válasz Ares 826 #5432. hozzászólásáraGergőnek van igaza szerintem. Biztos, hogy nem fizetnék ki 11-13ezret lajta vetésért. 8-9 oké, de afelett már inkább valami komolyabb technika után nézelődnék, és azzal vettetném.
Válasz Gergő1220 #5425. hozzászólásáraAkkor vessél vele annyiért, de az a 8-9 az lófasz ember! De ha ennyire óóóóóóóócccccccccccccccccccóóóóóóóóóóóó csávó vagy jöhetsz vetni hozzám is 10 ropiért a Rapiddal és eladom a lajtákat én is!
Válasz Szabi. #5430. hozzászólásáraÉs mikor unod meg a következőre Tempora termelést?
Mert 25. év földgyúrás után már baxottul beleun az ember az effajta mókuskerekezésbe....
Kapitalizmus is faxság.
Mindenki meg van ragadva a 4-5 ezres vetéseknél.....
Persze, mikor kb 12-15 éve egy csúcs kategóriás szemenként vetőgép volt kb 4-5 millió, elébe egy traki meg 8-10. És akkor még nem is nézzünk egyébb költséget(pl munkadíj).
Most ott tartunk, hogy szemenként vetőgép kerül 14-16 millába.
Miről beszélünk !!!!???????
Azért nem kell vetni az anno kicsi pénzért megvett géppel olcsón, mert az már kitermelte az árát......sosem annak az árát kell kitermelnie, hanem az újabbét, a következőét.
De mindenki úgy csinálja ahogy akarja......
Igazából nem elsősorban a gázolaj ára határozza ezt meg.
Hanem az, hogy minden emelkedik.
Évekkel ezelőtt drágább volt a gázolaj, s mégis olcsóbb volt a bérmunka.
Ha a közeljövőben csökken a gázolaj ára, egyik szolgáltató sem fogja csökkenteni az árait.
A kapitlizmus lényege az áremelkedés.
Válasz barkaspisti #5426. hozzászólásáraImádom, mikor azt mondják, hogy pedig ez csak 10 liter gázolaj/hektár!
Miért kerül akkor 14e-be a díja!
Mondjuk mert venni kell egy traktort, meg egy akármit utánna, azt fenn kell tartani, meg rázatni benne magad!
Válasz Gergő1220 #5425. hozzászólásáraHa azt mondod 5e vetsz, akkor hozzám jöhetsz, de akkor mikor kell, nem 1 hónap csúszással!
Válasz Gergő1220 #5425. hozzászólásáraA traktor kirepül a fölre meg felakasztják rá a vetőgépet gépkopás ,szerviz, a te órabéred meg esetleg ha van vállalkozás adók stb... 13 alatt az udvarról se szabad kimenni ja + Áfa
Válasz Ares 826 #5424. hozzászólásáraLajta vetésért 11-13?! Az azért túlzás. Mit számít az hogy 430 a gázolaj? a Lajtát kb 3 literből elhúzza az MTZ normálisan előkészített talajon.
Az +300 forint költség mintha 330 lenne a gázolaj.
Ennyi erővel Rapiddal 20.000-ért kellene vetni.
Válasz Norbi94 #5423. hozzászólásáraA vetésre az szerintem kevés, inkább 11-13 ropi hekikként! Ne feledd a nafta 430 felett jár már sajnos!
Válasz erik18 #5422. hozzászólásáraMűtrágya szórás 5-6e/ha, vetés 8-9/ha szerintem
Üdv. Érdeklődnék H mennyit lehet elkérni zabvetésért Lajta+MTZ és műtrágyaszórásért? Előre is köszönöm
Válasz farmetasahun #5420. hozzászólásáraKöszi.
Csak tudni akartam mennyivel tartozok egyik ismerősnek.
Válasz Nyomasek Bobo #5415. hozzászólásáraEzt én 9000ért csinálom+áfa Fejérben
Válasz ASRFeri #5408. hozzászólására35.000 mi annyiért csináljuk 40-45 cm-t
Válasz A.I. #5417. hozzászólásáraKöszi. 95lovas géppel húzom. Én is ilyesmire gondolok, mert 1 ha cirka 5 óra alatt van meg, ha minden klappol.
Válasz Norbi94 #5416. hozzászólásáraSzerintem órabért kérj, gondolom nem egy 200 lovas géppel húzod, úgyhogy 10e nettóra mondanám és az egy gyenge közepes ár.
Sziasztok!
Burgonya ültetést ki mennyiért vállal? 2 soros egyszerű gépről van szó
Srácok.
Lemken 6m kompaktor+Fendt 280 lovas, mi lehet a reális tarifa/ha? (gruberos(pálcás hengerrel ment) földből magágy)
Válasz vinchi #5399. hozzászólásáraAdj a kezébe egy ásót!
Válasz Bobo77 #5412. hozzászólásáraköszöntem.
Válasz ASRFeri #5408. hozzászólásáraAhány cm annyi ezer pengő+fa!
Válasz kovacsviktoraggtelek #5410. hozzászólásáraugyannyi mint a többi 8-10e/ha
Lucerna vetést ki mennyiért csinál/ha??
Válasz vinchi #5407. hozzászólásáraJól megbeszéltétek
így kell ezt csinálni!
Ma én is megcsináltam kombinátorral a kertvégi szomszéd kertjét,pedig nem is mondta!
altalajlazítás ár/hektár?
Köszi mindenkinek a tippet ötltet.
Végül abban maradtunk hogy ajánljon másoknak is. :D én most kezdem igazából ezt a bérmunkázást..
Az eke fenn volt még a trakin a marót majd hétvégén akarom felvenni.
Válasz Nyomasek Bobo #5405. hozzászólásáraJa én is csak azért mondtam mert szomszéd, hosszútávon visszajöhet ha az ember jóba van a szomszéddal. Amúgy kár bajlódni ilyen területekkel.
Válasz trikolor5 #5404. hozzászólásáraItt van egy koma. Ha nem akar ilyenekkel bajlódni, akkor nem fizetsz semmit...így többet nem lesz pofád szólni neki...és még szidni se tudod, ha valamit nem tetszik a melójában...
Válasz vinchi #5399. hozzászólására6000 semmi. Akkor már csináld meg ingyen, legalább adósod lesz, onnantól jópofizik majd.
Válasz vinchi #5399. hozzászólásáraMilyen géppel dolgozol? Mert ha nem kistraktor, akkor nagyon baráti az a 6000ft
Válasz vinchi #5399. hozzászólásáraEgy baráti árnak jó, de máshogy ennyiért nem éri meg. Ekét csak ennyiért felszerelni. Kicsi a telek, tolatgatni stb. Marás ha épp fenn a maró akkor jó, de ha azt is csak ezért szereled fel, akkor nagyon baráti lenne az a 6000
Válasz vinchi #5397. hozzászólásáraAnnyit fizess amennyit kér,,,,,és ne vágj pofákat.
Válasz vinchi #5399. hozzászólásáraHa neki megfelel akkor miért ne,de itt el lehetne kezdeni a jó viszonyt!
Válasz apuci #5398. hozzászólásáraAnnyira nem túl jó a viszony.
De igazából cakk pakk a marással együtt én 6000ft ra gondoltam.
Válasz vinchi #5397. hozzászólásáraSzomszéddal inni kellene rá pár sört, vagy fizesse ki az üzemanyagot!
Sziasztok. Igaz nem szántóföld inkább kert..
Ti mennyiért szantanátok egy 10M x 20M es területet? Vonulni nem kell semmit mert a szomszédban van.
Illetve idővel lehet hogy ugyan ez lenne talajmarózva is.
Válasz Ares 826 #5395. hozzászólásáraHát igen. Mindennek megy el az ára, ugyhogy nem lehet aprópénzért elmenni bérbe.
Válasz Norbi94 #5393. hozzászólásáraMinimum a 10 ropi óránként, és nem is kérsz sokat én azt gondolom.
Lucerna vetés ki mennyiért nyomja??