Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.67 FtUSD390.93 FtCHF432.71 FtGBP500 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz plantek.kriszta #4815. hozzászólásáraHehe... Nekem anno a szergej volt hogy a 15-22is beverte...mezítlábas 80as persze...11 majd 9re szűkített 4gerendás pöttinger landsberggel..Igaz sose csináltam időben...
A viszonyunk akkor romlott meg, mikor leszakadt a segge a trakinak....
Első körön 12 centi körül lóerő hiány volt inkább...a másodiknál 17-20centin meg tapadás hiány...
Válasz plantek.kriszta #4814. hozzászólásáraNálunk 15 centire az IH vontatott tárcsa megy 8ezerért...Gruberra meg elvárnám a stabil 20centit a szántás árának 70%áért.itt 30-50Ak között a főd.
Válasz csoppika #4813. hozzászólásáraNem mértem de kb 10 liter vagy picivel fölötte mtz 82 es turbós sal húzom a 9 kapás rabe werk grubert 4 sor kapa pálca és rögtörő henger van utána de szép munkát csinál bele megy a kemény be is!! A tárcsa meg sem fogta!
Válasz Muskátliszájú #4804. hozzászólásáraHely függő!
Ahol van rá kereslet,(zöldség, gyümölcstermesztés)
ott arany áron. Ahol meg csak nyűg, mert nem bírnak vele annyi van, ott adják, csak vigye valaki.
Én szalmát adok érte.
Válasz prjricsi #4800. hozzászólásáraKöszi!
Errefelé ennyiért még a telefont is rárakják az emberre.
Rakodás nélkül mondogatnak 7000-től ha van mennyiség.
Válasz Mtz 550E #4797. hozzászólásáraÓrabére vállald. Nagy öreg gaz rendesen fogja a gépet. Ha döcögős a pálya a földbe fog néha harapni, ami gyilkolja a mulcsert, TLT-t. Tábla hosszától, méretétöl is függ a teljesítmény. Munkássebesség 4-10 km, óránként 10 liter gázolaj
Válasz lala #4792. hozzászólásáraEz egy jó kérdés! Engem is érdekelne mert tavaly is elég nagy volt a szórás kis hazánkban.
+ még érdekelne mennyiért gurítanak fel egy 120x150-es bálát hálósan vagy madzagosan.
Válasz kisdávid #4782. hozzászólásáraEgy hengerbálázós bérvállalkozót megkérdeztem korabban erről, azt mondta kimegy 10 bála alatt is és 500 ft ot számol kilóméterenként.
Válasz Sk Laci #4779. hozzászólásáraA nagy gép sokkal hatékonyabb és területre vetítve gyorsabb, 1 ha önköltsége kevesebb, ezért megy annyiért a hidas. Kis géppel 4-5000 Ft alatt nem kifizetődő
Üdv urak kérdés lenne koskocka bálázással kapcsolatban hogy szoktátok csinálni ha el kell menni 8-10 km et meg van az alap hogy 100 értem csinálom csak ha vándorolni kell sokat akkor nem az igazi
Válasz csferri #4780. hozzászólásáraNálunk a TSZ főraktáros (főtolvaj) csemetéje csinálta ezt mindig ráfújt meg rá taposott a szomszédokéra. Ha valaki valamit szolt elővette a farzseból a lopott lóvét és némi apróval kiszúrta az ember szemét. A tavaly ősszel nekünk is csinált két 250méter hosszú félméter mély nyomvályút a lucernába, a vége az lett hogy kapott öcsémtől egy pár, nyolc napon tul gyógyuló pofont. Azóta nincs gond vele.
Válasz traktoristaarpi1 #4778. hozzászólásáraEgy agysebész nekem most permetezett le vagy3-4 sor naprát totálissal kb 220méter hosszan Én is sokat permetezek, de még soha nem volt gond pedig az idén voltak szelek rendesen.
Válasz Sk Laci #4771. hozzászólásáraNem akarok okoskodni de ilyen 1-2 sor tul lógásra miért nem használtok vak fúvókát? Ha revolveresek a fejek akkor pláne gyerekjáték de ha nem akkor is egy pillanat alatt fel lehet tenni és nincs gond. Én sokat permetezek keskeny kis parcellákat és évek óta ez a megoldás.
Válasz Sk Laci #4766. hozzászólásáraAz nagyon kevés.Igazuk van a kollégáknak,ha bármi baj van téged vesznek elő,és hiába mondod bárkinek hogy a gazda mondta.Tied a felelősség.Szerintem 4000-5000FT a reális.
Nem akarok senkit se megsérteni,se vitát provokálni, de nekem az nem tűnik fair dolognak, hogy ha én nem tudom belőni a permetezőkeretem fordulási sugarát, vagy hagyom, hogy a szél rávigye a szomszédéra a gyomirtót, akkor azt a kuncsaftom fizesse meg.
Ellentmondásos az, hogy drágán dolgozom ugyan, de fenntartom a nem felelős munkavégzés jogát, mert ezt már előre beépítem az árba.
6823 hozzászólás
Válasz kisdávid #4821. hozzászólásáraSzántás 25-30eFT, tárcsázás(IH) 7-8eFT, vetés 8-10eFT. Felénk ilyen árak vannak kb.
Válasz kisdávid #4821. hozzászólásáraSzántás 20-22 tárcsázás 10-12 vetés 6 ezer
Üdv valki érdemleges választ tud mondani szántas tárcsázás és vetésre mit mennyiert leht csinalni
Válasz Kertész Zoltán #4819. hozzászólásáraÉn 3Ft/kg mért viszem számlásan .
Sziasztok!
Mennyi lesz az idén a léalma hordás?
Válasz Muskátliszájú #4816. hozzászólásáraHa kicsit szárazabb, kötöttebb...a szergej lehet a hámfára szarik ha első körben 20ra lemegy...
Válasz plantek.kriszta #4815. hozzászólásáraHehe... Nekem anno a szergej volt hogy a 15-22is beverte...mezítlábas 80as persze...11 majd 9re szűkített 4gerendás pöttinger landsberggel..Igaz sose csináltam időben...
A viszonyunk akkor romlott meg, mikor leszakadt a segge a trakinak....
Első körön 12 centi körül lóerő hiány volt inkább...a másodiknál 17-20centin meg tapadás hiány...
Válasz plantek.kriszta #4814. hozzászólásáraNálunk 15 centire az IH vontatott tárcsa megy 8ezerért...Gruberra meg elvárnám a stabil 20centit a szántás árának 70%áért.itt 30-50Ak között a főd.
Válasz csoppika #4813. hozzászólásáraNem mértem de kb 10 liter vagy picivel fölötte mtz 82 es turbós sal húzom a 9 kapás rabe werk grubert 4 sor kapa pálca és rögtörő henger van utána de szép munkát csinál bele megy a kemény be is!! A tárcsa meg sem fogta!
Válasz Muskátliszájú #4811. hozzászólására Kb 15 -17 cm mélyen én is 15 ezer/ha ra gondoltam!!!
Válasz plantek.kriszta #4810. hozzászólásáraKérdés, mennyi nafta fogy? Nekem 15cm körül 12-13L/ha evett....
Válasz plantek.kriszta #4810. hozzászólásáraFelénk 10-15eFT/ha mélység és munkagéptől függően.
Válasz plantek.kriszta #4810. hozzászólásáraMilyen mélyen lenne húzva?ez a kérdés engem is érdekel!
Üdv mindenkinek Gabona tarlót Grúberral mennyit lehet kérni hektáronként???
Válasz gyorfy10 #4794. hozzászólásáraPászol
Kalászost ki mennyiért vágja ??Nem 20 ha egybe. Tól-ig
Válasz UE-28 #4806. hozzászólásáraÉn is megcsinálom. Csak az a helyzet hogy 6 évvel ezelőtt is ennyi volt a tarifa.
Válasz Kertész Zoltán #4802. hozzászólásáraÉn 100 ft-ért megcsinálnám, ha a falu mellett van akár 100 darabot is. Ha egy menetben pótkocsira kell akkor 150 ft.
Válasz Muskátliszájú #4804. hozzászólásáraHely függő!
Ahol van rá kereslet,(zöldség, gyümölcstermesztés)
ott arany áron. Ahol meg csak nyűg, mert nem bírnak vele annyi van, ott adják, csak vigye valaki.
Én szalmát adok érte.
Hali!
Mennyibe kerül most egy kocsi szarvasmarha trágya?(t088)
Válasz Kertész Zoltán #4802. hozzászólásáraFelénk 100-120 ft nettóban, mennyiségtől függően (több ezer bála esetén van a 100 ft).
Üdv Mindenkinek!
Hol mennyibe kerül a kisbálázás?
Válasz prjricsi #4800. hozzászólásáraKöszi!
Errefelé ennyiért még a telefont is rárakják az emberre.
Rakodás nélkül mondogatnak 7000-től ha van mennyiség.
Válasz ..MZ/X.. #4799. hozzászólásáraSzia!
T-088-al helyben szórás rakodással 5500FT/kocsi, ha hordani kell akkor plusz 600 ft km-ként. Üdv!
Trágyaszórást 8t szóróval, rakodással együtt, táblán belül ki mennyiért nyomja kanyaronként? Ha el kell cibálni mennyit kértek rá?
Válasz Mtz 550E #4797. hozzászólásáraÓrabére vállald. Nagy öreg gaz rendesen fogja a gépet. Ha döcögős a pálya a földbe fog néha harapni, ami gyilkolja a mulcsert, TLT-t. Tábla hosszától, méretétöl is függ a teljesítmény. Munkássebesség 4-10 km, óránként 10 liter gázolaj
Mulcsuzást mennyiért válalltok/ha 2m mulcsuzó! Gaz nagysága is befolyásolja vagy hogyan számoljátok?
Válasz lala #4792. hozzászólásáraFelénk nettó 18-20E ft, Szecskázva nettó 20-23E ft!
Válasz gyorfy10 #4794. hozzászólására
Válasz Tisler #4793. hozzászólására120*150 est mi 1200/db áron gurítunk, madzagos kötés
Válasz lala #4792. hozzászólásáraEz egy jó kérdés! Engem is érdekelne mert tavaly is elég nagy volt a szórás kis hazánkban.
+ még érdekelne mennyiért gurítanak fel egy 120x150-es bálát hálósan vagy madzagosan.
Ki mennyiért vág 1 ha gabonát az éven?
Válasz Full Random #4790. hozzászólásáraköszönöm
Válasz Bán Zsolt #4787. hozzászólásáraItt egy ember rába 15 300ft /db.
Válasz ..MZ/X.. #4788. hozzászólásáraBeton kerítés oszlopnak 180db
Válasz Bán Zsolt #4787. hozzászólásáraÁtmérő, darabszám?
gödörfúrás milyen árban van 80cm mély
Válasz gazda001 #4783. hozzászólásáraTeljesen jogos amit írsz. Itt nálunk 4000körül csinálja a hidas, a szántóföldivel meg 5000körül.
Válasz kisdávid #4782. hozzászólásáraEgy hengerbálázós bérvállalkozót megkérdeztem korabban erről, azt mondta kimegy 10 bála alatt is és 500 ft ot számol kilóméterenként.
Válasz gazda001 #4783. hozzászólásáraNekem megérte, akár hogy is számolom, rendes pluszot hozot a konyhára.
Válasz Sk Laci #4779. hozzászólásáraA nagy gép sokkal hatékonyabb és területre vetítve gyorsabb, 1 ha önköltsége kevesebb, ezért megy annyiért a hidas. Kis géppel 4-5000 Ft alatt nem kifizetődő
Üdv urak kérdés lenne koskocka bálázással kapcsolatban hogy szoktátok csinálni ha el kell menni 8-10 km et meg van az alap hogy 100 értem csinálom csak ha vándorolni kell sokat akkor nem az igazi
Válasz csferri #4780. hozzászólásáraNálunk a TSZ főraktáros (főtolvaj) csemetéje csinálta ezt mindig ráfújt meg rá taposott a szomszédokéra. Ha valaki valamit szolt elővette a farzseból a lopott lóvét és némi apróval kiszúrta az ember szemét. A tavaly ősszel nekünk is csinált két 250méter hosszú félméter mély nyomvályút a lucernába, a vége az lett hogy kapott öcsémtől egy pár, nyolc napon tul gyógyuló pofont. Azóta nincs gond vele.
Válasz traktoristaarpi1 #4778. hozzászólásáraEgy agysebész nekem most permetezett le vagy3-4 sor naprát totálissal kb 220méter hosszan Én is sokat permetezek, de még soha nem volt gond pedig az idén voltak szelek rendesen.
Ha a 36 m-es hidas permetezők menek 10 eróért, ami valamivel 3000 Ft/ha felet van, akor klaszikus szántóföldi permetezővel én se kérhetek töbet.
Válasz Sk Laci #4771. hozzászólásáraNem akarok okoskodni de ilyen 1-2 sor tul lógásra miért nem használtok vak fúvókát? Ha revolveresek a fejek akkor pláne gyerekjáték de ha nem akkor is egy pillanat alatt fel lehet tenni és nincs gond. Én sokat permetezek keskeny kis parcellákat és évek óta ez a megoldás.
Válasz Sk Laci #4766. hozzászólásáraAz nagyon kevés.Igazuk van a kollégáknak,ha bármi baj van téged vesznek elő,és hiába mondod bárkinek hogy a gazda mondta.Tied a felelősség.Szerintem 4000-5000FT a reális.
Nem akarok senkit se megsérteni,se vitát provokálni, de nekem az nem tűnik fair dolognak, hogy ha én nem tudom belőni a permetezőkeretem fordulási sugarát, vagy hagyom, hogy a szél rávigye a szomszédéra a gyomirtót, akkor azt a kuncsaftom fizesse meg.
Ellentmondásos az, hogy drágán dolgozom ugyan, de fenntartom a nem felelős munkavégzés jogát, mert ezt már előre beépítem az árba.
Válasz Sk Laci #4774. hozzászólásáraérdekesen számolsz, persze kérdés mennyiért vetted.
Válasz Drisa #4773. hozzászólására2013-ban vetem tiszta újonan