Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR411.69 FtUSD395.26 FtCHF435.92 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Egymenetben valami komoly gép kellene, de szerintem ha van kétlevél boronád járd le vele, vagy egy vasúti sín darabbal a szántást akkor is akárki is vet majd neked.
Tornabarakonyban van egy Vaderstad Rapid gép de szerintem nemfog dolgozni vele másnak. Én elvetném de már most látom, hogy nemlesz időnk rá, erre vonulással mindennel elmegy egy nap.
Helló, valaki tudna mutatni egy aktuális bérmunkatarifa táblázatot? Igazából a szálastakarmány készítés folyamat munkái, a teleszkópos rakodós munka, és a bálahordás érdekelne.
Ezt a műveletsort kb. 45-50 L gázolajból oldottad meg, az kb. 20.000 Ft, én 3000 Ft-ért nem koptattam volna a traktort, abban biztos lehetsz!!! De anno én is végigjártam ezt az iskolát, most már elkérem a tisztességes pénzt érte. Ha nem jó, vegyen magának gépsort és tartsa fönn, tankolja a traktort, vegyen alkatrészt stb. Mert az biztos, hogy mindíg bérmunkába szakad, törik a gép!!!!!
sziasztok.
szeretném megkérdezni h soké dolgozok-e bérmunkába?
1200négyszogolt műveltem meg lucerna föld volt jócskán kemény,mtz 50,1.tárcsázás,2 szántás,eltárcsáztam ,beleszórtam a rozsot műtrágyaszóróval, és belekombinátoroztam .ezért kérdtem 23000ft-ot
sok???
Nem, mert nem szántjuk a sorközt, nincs is sorközbe való ekénk.
Vagy mélylazító - mélyműtrágyázó (MM-120) vagy gruber, amivel le tudok menni 20-25 cm-ig.
De ezt nem szoktam bérbe csinálni, vagyis nem volt rá eddig igény. Csak a sajátot.
Erre is sok a gazos elhagyott föld kivŕgott szőlő, a szántóföldi megkapták kárpótlásba művelni nincs mivel meg nem is akarnak vele kínlódni,bérbe csináltatni meg sajnŕlják a pénz.A szőlőt is sokan kivágták akkor láttak belőle egy kis pénzt, most meg nyakig ér a gaz évente egyszer lezúzatják és kész.Persze a f.támogatást azt felveszik ,ha megb....k és kap az Mvh-tól 8napot a renbetételre akkor agyuramisten csináld meg.
Válasz #3884. hozzászólásra
Annó cégnél szántottam 245-ös rábával,5 fejes félfüggesztett Condorral,az bizony sárban elhagyta a 4650-es JD-t.
Szimpla kerékkel mentünk,és elöl volt difizár benne hátul nem.
Szárazon a JD volt a gyorsabb,de sárban nem.
Egyébként meg egy szemét gép a rába,örök életemben utáltam
OFF Mehetne a vízszintes tengelyű szárzúzó topikba.
Nem is kell sokszor megcsúsznia. 3 - 4 szer megcsúszik az ékszíj, utána már kevesebb teljesítményt bír átadni, még hamarabb megcsúszik. Ezzel akkor van nagyobb baj, amikor egy 80 lovas géppel hajtasz egy 50 ló teljesítményigényű zúzót. Nagyon hamar le lehet rongyolni róla a szíjakat, ha nem figyel a dolgozó. Az Optibelt ékszíjak elég jól bírják, egyszer vettem rá olcsó, gagyi szíjat, egy nap alatt elfoszlott.
Pont azt jelenti. Felénk sok régi elhagyott szántót, legelőt vert fel a gaz, a csipke meg a kökény. Ezeket előszeretettel túrja a vaddisznó is. Mostanában pedig elkezdték ezeket a földeket visszavenni a természettől és legalább kaszálóként tisztán tartani, azért is csurran-cseppen nekik valami támogatás.
A disznótúrással a legnagyobb baj, hogy a pörgő tengely belekapkap a földbe, hirtelen lefékezi és megcsúsztatja az ékszíjat, mert annak meg az a dolga. Ilyenkor kiemelem, ismét felpörög, majd engedem le óvatosan és mehet tovább. Kínlódás.
Viszont sok ilyen megcsúszás teljesen elnyalja.
Válasz #3831. hozzászólásra
volt rábánk 5 fejes ih ekével 35liter /ha 30cm mélység körül.
A 140 deutz-al 32-35 4 fejes landsberg eke 25 liter/ha.
Én a rábával elakadtam kapart mindent csinált mellette a traki meg kielőzött.
Itt az mtz két fejjel is 30 35 litert benyal.
Ennyit a régi gépekről.
Én már 6-ért nem vállalom, csak a szőlőben a vesszőzúzást, az azért haladós.
Ha lassan is megyek a csipkés-kökényesben nem haladok, ha kicsit gyorsabban megyek a disznótúrások fojtják.
Egy garnitúra ékszíj meg majdnem egy huszas.
Általában egy susnyás föld hektárja is megvan 20 eFt-ból lassan cammogva is. Melyik "nehézsorsú" csapat csinálja meg ennyiért ilyen szépen, ilyen gyorsan (nem kiabálva és nem szemetelve).
Ha van rá igény akkor kap még két sor nehéztárcsát és egészen kultúrállapot alakul ki.
Ha nagyon csikés kiviszek egy .... gyereket kivagdosni a csipkéket,az nem buli ha szakad le minden a gépről meg leszedi a fele festéket, ez plusz hozzájön a munkadíj hoz.
Jaja.Én 6000/órába csinálom a könnyebb melókat.De erre lehet ,hogy ráemelek.Bérbe régen szárzúzóztam nagyobb területet(2011-Ben) még 315-ős gázolajjal.
A szárzúzózásba többször megfürödtem amikor területre egyeztünk meg. Valóban a legjobb ha óradíjba számoltok el, én azért 8-10 eFt-ot szoktam elkérni egy üzemóráért.
Ha egyenletes a terep kisebb gazokkal akkor 8, de akkor meg is van 1 ha egy óra alatt.
Ha disznótúrásos, kökényes, csipkés, köves akkor 10, de akkor nem is haladok vele, az ékszíjat viszont eszi.
Ha sokallja a gazda akkor bele se állok...
Ha már elsőre látod, hogy komisz, akkor csakis órabérbe, vagy üzemanyag arányosan szabad elvállalni. Nagyon nem mindegy, hogy tudsz menni 10 km/h-val, vagy csak 4-el, mert a sz.rt is kirázza belőled. Az ismeretlen területek mindig "komiszabbak" mint elsőre, a tábla széléről látszanak.
De ti nem szabad országban éltek?
Nem lehet dolgozni annyiért amennyiért akarsz?
Vagy ha a havernak pont ingyen akarod azért már fejvesztés jár?
Nem szabad kartellezni vagy tévedek?
Válasz #3869. hozzászólásra
Akkor már nem üt el a színe!
Örülök hogy elégedett vagy,használd minél többet,és sok sikerrel!
Csináljuk a gépeket rendületlenül,és eddig nem ért csalódás,bár egy pár baki már volt,de elenyésző,így elégedett mindenki.
200 nap alatt leamortizálod a gépet is meg az ekét is napi 200 ezerrel, nem semmi, én ugy tudtam hogy kell vagy 10 év az amortizációra, akkor az meg napi 15 ezer sincs
Le is festettem a bővítőtagot amit hoztunk tőled.Igaz csak a nyakánál, de már nem kék hanem pirosElvileg a héten bővül a condor még egy taggal.Mégegyszer köszönöm az üzletet,és sok sikeres megjavítást kívánok.Gyönyörű gépeket varázsoltok pár igen lepusztult példányból!
Gazos terület zúzásért vízszintes tengelyű szárzúzóval milyen pénzeket kérnek most?15ha lenne tavaly gyakorlatozott benne a srác keresztapja de otthagyta.Órabérbe fogom nyomni csak kíváncsi lennék a hektáros tarifára.Ja a terület állapotra meg fekvésileg is komisz.
Válasz #3859. hozzászólásra
Itt volt nem egyszer hogy a szárazabb év után lazítóztak,és utána szántottak,mert a csodaekék hullottak darabjaira,ugyanakkor Én egy nyírócsavart sem cseréltem.Nekem fogalmam sincs mi az a váztörés,meg szártörés,meg ilyenek.Festék már nincs az ekén,de ha megméred,itt mm-re pontosan minden a gyári helyén van. Ezért nem kell nekem másmilyen eke. Mondjuk van egy vf ekém,ami ugyanaz mint a Condor, KRW névre halgat,de Én nem teszem vele tönkre a gépemet.
Válasz #3863. hozzászólásra
szerintem jól számolod, talajmunkáknál lehet egy kicsit kevesebb de vetésnél vagy ahhoz hasonló műveletnél kicsit több.
De átlagban kb ennyi. Ami efölött marad az marad esetleg zsebben.
6811 hozzászólás
Hali.
5m es strom swifterrel mennyiért lehet bevállalni szántad elmunkalast laza talajon? Kb 130 ha 4 darabban. Szamlasan hivatalosan.
Válasz #3911. hozzászólásra
Egymenetben valami komoly gép kellene, de szerintem ha van kétlevél boronád járd le vele, vagy egy vasúti sín darabbal a szántást akkor is akárki is vet majd neked.
Tornabarakonyban van egy Vaderstad Rapid gép de szerintem nemfog dolgozni vele másnak. Én elvetném de már most látom, hogy nemlesz időnk rá, erre vonulással mindennel elmegy egy nap.
Őszi szántás utána vetnénk fűmagot 9 ha os táblába középkötött talajon, szerintetek 1 menetben elvettessem e , és ha igen annak mi a reális tarifája?
Válasz #3909. hozzászólásra
Akkor kérnék 1 cm mély szántást
Válasz #3908. hozzászólásra
centinként 1000ft
Ki mennyiért szánt?
Moderálási elveink miatt törölve.
Bakayd (3932)
2014-08-25 15:00:36
Milyen áron fújnak az önjáró permetezők?....... igy januárba
Egyik másik kultúrában esetleg stb....
Helló, valaki tudna mutatni egy aktuális bérmunkatarifa táblázatot? Igazából a szálastakarmány készítés folyamat munkái, a teleszkópos rakodós munka, és a bálahordás érdekelne.
Ezt a műveletsort kb. 45-50 L gázolajból oldottad meg, az kb. 20.000 Ft, én 3000 Ft-ért nem koptattam volna a traktort, abban biztos lehetsz!!! De anno én is végigjártam ezt az iskolát, most már elkérem a tisztességes pénzt érte. Ha nem jó, vegyen magának gépsort és tartsa fönn, tankolja a traktort, vegyen alkatrészt stb. Mert az biztos, hogy mindíg bérmunkába szakad, törik a gép!!!!!
Válasz #3901. hozzászólásra
Nem volt drága.
Üdv!
Gát kaszálása,rendsorás majd kiskocka bálázás mennyi lenne / Ha? Spéci gép kell hozzá, vagy egy merész traktoros is elég?
sziasztok.
szeretném megkérdezni h soké dolgozok-e bérmunkába?
1200négyszogolt műveltem meg lucerna föld volt jócskán kemény,mtz 50,1.tárcsázás,2 szántás,eltárcsáztam ,beleszórtam a rozsot műtrágyaszóróval, és belekombinátoroztam .ezért kérdtem 23000ft-ot
sok???
Válasz #3898. hozzászólásra
Mást toljál más hova
Válasz #3897. hozzászólásra
Laza mint a RigaláncPersze ti Pijonyíron nőttetek fel
Válasz #3896. hozzászólásra
Erre most betolhatnánk 1 QAdot.... de nem toljuk be........
Válasz #3894. hozzászólásra
Hogy lazább legyen mint a gazdája....... vágja?
Szerintem ez HM-nek a "semmit nem akarok csak meg kérdezem" kérdéseihez tartozik!!!
gondolom valamit ültetnek bele,de nem kötött talaj.
Válasz #3893. hozzászólásra
Ha laza, miért kell
Vogel XS nek mi a tarifája 50 centin laza talajon?
Válasz #3889. hozzászólásra
Nem, mert nem szántjuk a sorközt, nincs is sorközbe való ekénk.
Vagy mélylazító - mélyműtrágyázó (MM-120) vagy gruber, amivel le tudok menni 20-25 cm-ig.
De ezt nem szoktam bérbe csinálni, vagyis nem volt rá eddig igény. Csak a sajátot.
Válasz #3890. hozzászólásra
Milyen ekével szántotok?
Válasz #3874. hozzászólásra
szabad ország? ugyan már...
Válasz #3882. hozzászólásra
PRVN-el sorköz szántásra tudsz árat mondani?
Erre is sok a gazos elhagyott föld kivŕgott szőlő, a szántóföldi megkapták kárpótlásba művelni nincs mivel meg nem is akarnak vele kínlódni,bérbe csináltatni meg sajnŕlják a pénz.A szőlőt is sokan kivágták akkor láttak belőle egy kis pénzt, most meg nyakig ér a gaz évente egyszer lezúzatják és kész.Persze a f.támogatást azt felveszik ,ha megb....k és kap az Mvh-tól 8napot a renbetételre akkor agyuramisten csináld meg.
Válasz #3886. hozzászólásra
a milyenken nem volt difizár azért is volt rossz,de nem egy kis fogyasztású gép meg nagyon nagy.
Válasz #3884. hozzászólásra
Annó cégnél szántottam 245-ös rábával,5 fejes félfüggesztett Condorral,az bizony sárban elhagyta a 4650-es JD-t.
Szimpla kerékkel mentünk,és elöl volt difizár benne hátul nem.
Szárazon a JD volt a gyorsabb,de sárban nem.
Egyébként meg egy szemét gép a rába,örök életemben utáltam
Válasz #3874. hozzászólásra
Üdv!
Nem tévedsz,sőt!Jól gondolod!
Szabad a vásár,ahogy írod,csak ez van akinek nem tetszik.
Válasz #3881. hozzászólásra
Jó a Rába, de nem a vizes nedves talajra, oda kell a barázdában járós eke, és a difizár minden keréken!! Na akkor lehet szántani, még kicsi hóban is!!
OFF Mehetne a vízszintes tengelyű szárzúzó topikba.
Nem is kell sokszor megcsúsznia. 3 - 4 szer megcsúszik az ékszíj, utána már kevesebb teljesítményt bír átadni, még hamarabb megcsúszik. Ezzel akkor van nagyobb baj, amikor egy 80 lovas géppel hajtasz egy 50 ló teljesítményigényű zúzót. Nagyon hamar le lehet rongyolni róla a szíjakat, ha nem figyel a dolgozó. Az Optibelt ékszíjak elég jól bírják, egyszer vettem rá olcsó, gagyi szíjat, egy nap alatt elfoszlott.
Válasz #3880. hozzászólásra
Pont azt jelenti. Felénk sok régi elhagyott szántót, legelőt vert fel a gaz, a csipke meg a kökény. Ezeket előszeretettel túrja a vaddisznó is. Mostanában pedig elkezdték ezeket a földeket visszavenni a természettől és legalább kaszálóként tisztán tartani, azért is csurran-cseppen nekik valami támogatás.
A disznótúrással a legnagyobb baj, hogy a pörgő tengely belekapkap a földbe, hirtelen lefékezi és megcsúsztatja az ékszíjat, mert annak meg az a dolga. Ilyenkor kiemelem, ismét felpörög, majd engedem le óvatosan és mehet tovább. Kínlódás.
Viszont sok ilyen megcsúszás teljesen elnyalja.
Válasz #3831. hozzászólásra
volt rábánk 5 fejes ih ekével 35liter /ha 30cm mélység körül.
A 140 deutz-al 32-35 4 fejes landsberg eke 25 liter/ha.
Én a rábával elakadtam kapart mindent csinált mellette a traki meg kielőzött.
Itt az mtz két fejjel is 30 35 litert benyal.
Ennyit a régi gépekről.
Válasz #3876. hozzászólásra
Mit jelent, hogy disznótúrásos ? Vaddesznyók tankcsapdákat túrnak a táblába ? Felénk ilyesmi szerencsére nincs.
Válasz #3877. hozzászólásra
Én már 6-ért nem vállalom, csak a szőlőben a vesszőzúzást, az azért haladós.
Ha lassan is megyek a csipkés-kökényesben nem haladok, ha kicsit gyorsabban megyek a disznótúrások fojtják.
Egy garnitúra ékszíj meg majdnem egy huszas.
Általában egy susnyás föld hektárja is megvan 20 eFt-ból lassan cammogva is. Melyik "nehézsorsú" csapat csinálja meg ennyiért ilyen szépen, ilyen gyorsan (nem kiabálva és nem szemetelve).
Ha van rá igény akkor kap még két sor nehéztárcsát és egészen kultúrállapot alakul ki.
Ha nagyon csikés kiviszek egy .... gyereket kivagdosni a csipkéket,az nem buli ha szakad le minden a gépről meg leszedi a fele festéket, ez plusz hozzájön a munkadíj hoz.
Moderálta: (3932) 2013-11-13 13:32:46
Jaja.Én 6000/órába csinálom a könnyebb melókat.De erre lehet ,hogy ráemelek.Bérbe régen szárzúzóztam nagyobb területet(2011-Ben) még 315-ős gázolajjal.
Válasz #3868. hozzászólásra
A szárzúzózásba többször megfürödtem amikor területre egyeztünk meg. Valóban a legjobb ha óradíjba számoltok el, én azért 8-10 eFt-ot szoktam elkérni egy üzemóráért.
Ha egyenletes a terep kisebb gazokkal akkor 8, de akkor meg is van 1 ha egy óra alatt.
Ha disznótúrásos, kökényes, csipkés, köves akkor 10, de akkor nem is haladok vele, az ékszíjat viszont eszi.
Ha sokallja a gazda akkor bele se állok...
Válasz #3868. hozzászólásra
Ha már elsőre látod, hogy komisz, akkor csakis órabérbe, vagy üzemanyag arányosan szabad elvállalni. Nagyon nem mindegy, hogy tudsz menni 10 km/h-val, vagy csak 4-el, mert a sz.rt is kirázza belőled. Az ismeretlen területek mindig "komiszabbak" mint elsőre, a tábla széléről látszanak.
Válasz #3873. hozzászólásra
De ti nem szabad országban éltek?
Nem lehet dolgozni annyiért amennyiért akarsz?
Vagy ha a havernak pont ingyen akarod azért már fejvesztés jár?
Nem szabad kartellezni vagy tévedek?
Válasz #3870. hozzászólásra
Végre valaki tud számolni is,nem csak kiabálni
Ha érdekel van képem hogy miből mi lett
Akkor már nem üt el a színe!
Örülök hogy elégedett vagy,használd minél többet,és sok sikerrel!
Csináljuk a gépeket rendületlenül,és eddig nem ért csalódás,bár egy pár baki már volt,de elenyésző,így elégedett mindenki.
Válasz #3820. hozzászólásra
200 nap alatt leamortizálod a gépet is meg az ekét is napi 200 ezerrel, nem semmi, én ugy tudtam hogy kell vagy 10 év az amortizációra, akkor az meg napi 15 ezer sincs
Válasz #3867. hozzászólásra
Le is festettem a bővítőtagot amit hoztunk tőled.Igaz csak a nyakánál, de már nem kék hanem pirosElvileg a héten bővül a condor még egy taggal.Mégegyszer köszönöm az üzletet,és sok sikeres megjavítást kívánok.Gyönyörű gépeket varázsoltok pár igen lepusztult példányból!
Gazos terület zúzásért vízszintes tengelyű szárzúzóval milyen pénzeket kérnek most?15ha lenne tavaly gyakorlatozott benne a srác keresztapja de otthagyta.Órabérbe fogom nyomni csak kíváncsi lennék a hektáros tarifára.Ja a terület állapotra meg fekvésileg is komisz.
Válasz #3859. hozzászólásra
Itt volt nem egyszer hogy a szárazabb év után lazítóztak,és utána szántottak,mert a csodaekék hullottak darabjaira,ugyanakkor Én egy nyírócsavart sem cseréltem.Nekem fogalmam sincs mi az a váztörés,meg szártörés,meg ilyenek.Festék már nincs az ekén,de ha megméred,itt mm-re pontosan minden a gyári helyén van. Ezért nem kell nekem másmilyen eke. Mondjuk van egy vf ekém,ami ugyanaz mint a Condor, KRW névre halgat,de Én nem teszem vele tönkre a gépemet.
Üdv!
Ez is egy ügyes számolás! Nem rossz,szimpatikus
Ha forintosítjuk a dolgokat akkor kb. így szántok Én is.
Tehát gyakorlatilag ingyen dolgozol!
Gázolaj + önköltéség = tarifa
Munkadíj= nulla
szerintem jól számolod, talajmunkáknál lehet egy kicsit kevesebb de vetésnél vagy ahhoz hasonló műveletnél kicsit több.
De átlagban kb ennyi. Ami efölött marad az marad esetleg zsebben.