Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR410.68 FtUSD393.55 FtCHF434.4 FtGBP485.91 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Akkor gyorsan számolva is lehet, hogy jobban járok, ha tavasszal adok neki egy kis nitrogén műtrágyát parlagon hagyom jövőre is, és inkább kaszálom (tiszta perjefű van benne).
itt zúzóssal lett vágva, de lesz egy PLUSZ zúzás, +1 sor tárcsa meg egy grubber, s úgy megy bele a búza, persze a grubber előtt kap egy kevés műtrágyát, de azt műtrágyaszóróval.
Ennyit minimum adni kell egy elfogadható magágyhoz.Mennyire jön ki, még nem tudom.
A két sor tárcsát + gondoltam, s úgy néz jól ki, lehet bele vetni, itt zúzóssal lett vágva, de lesz egy PLUSZ zúzás, +1 sor tárcsa meg egy grubber, s úgy megy bele a búza. persze a grubber előtt kap egy kevés műtrágyát, de azt műtrágyaszóróval.
Jó az a nas de 5 tábla lemez....20 méter lánc...némi zártszelvény valamint csecsbecsék....ennyi lovettáért Horvát országban látni (gyári fésűs motyeszt) gabona adapterre pár 100 ezer forintosért.
Soha nem volt gond a tarló. Aratás után 1 sor nagy tárcsa-rövid. Kinek hogy. Az őszi vetés előtt ismét, addigra aszármaradvány már porladt mint a ropi. Kombinátor-kompaktor ....vetés.
Válasz #3689. hozzászólásra
Ha hiszed has nem sokkal szebben dolgozik a zúzója mint bármelyik RZ-nek vagy más zúzónak.Sokkal kissebbek a kései,sokkal gyorsabban forognak,és minden sorra jut 1 pár penge.90 fokkal el vannak forgatva egymástól ezért talán még 1 pici átfedés is van,de ezt pontosan nem tudom.
Csak itt mtz huzza a kis ih-át és fekete tényleg.Mondjuk a zuzos adapter darálja a szotyi szárat kb 50cm csokányok maradnak csak hátul meg a köpködö hajigálja szét a napra tányér darabokat.
Régebben mi is zuztuk még zuzott tarlo után is,jobb volt tárcsázni és vetni is utána de hanyagoltuk inkább.lehet ujra probálkozni kéne vele.Y késes viszintes tengelyü zuzuval 3sort visz el 550 mtz küzd vele ha belemar az épbe.
Mevan senki nem zúz senkinek semmit??????
Napraforgófőd tökéletes az levanszarva, geringhoff tökéletesen zúz, gazt mindenki csak tárcsáz.......
Vagy mivan??????????
Sziasztok!
Ha 150q-s pótkocsikkal szeretnék trágyát kihordatni a földre és ott lebillentenék, akkor mennyit kérhetnek fuvardíjba? 10km-es az út, oda-vissza 20, csak 1-1 km-en van földút.
Itt felénk ha talajmunkánál az üzemanyag x2,5- öt megfizetik az már igen jónak számít, oda már komoly géppel kell felvonulni.
A legtöbb még a go x 2-öt sem igen akarja kifizetni, ezért meg úgy vagyunk hogy csinálja inkább más. Arra hogy önköltségen dolgozzak arra szerencsére nem vagyok ráutalva. De úgy tűnik hogy sokan rá vannak, mert mindig találnak verebet. Igaz hogy minden éven másikat, de akkor is találnak. Tavaly 12+go árat adtam szántásra, kverneland vf ekével, átlag 35 l körül lett volna a fogyasztás, nagy terület volt de vonulni kellett volna sokat.
Elvállalták olcsóbban, de a végére még talán többet is kértek mert látták hogy nem keresnek és közölték a tulajjal hogy lelépnek ha nem emel tarifát.
Szerintem akörül ehet. Olyan 6-7 liter kb. Mondjuk a 4.5 simító lehet, hogy kicsit megdolgoztatja azt az IH-t, de le van terhelve úgyhogy 10-et szerintem nem eszik meg.
Jó kérdés!
Haveromék is ilyennel vetnek.
10e netto nem sok a simitózásért?
450es heva egy 115-ös IH húzza menyit ehet 1 ha-ron? 5-10litert?
Szántásba eszik a gép 20litert....
6811 hozzászólás
Válasz #3712. hozzászólásra
Köszönöm a gyors választ!
Akkor gyorsan számolva is lehet, hogy jobban járok, ha tavasszal adok neki egy kis nitrogén műtrágyát parlagon hagyom jövőre is, és inkább kaszálom (tiszta perjefű van benne).
Válasz #3711. hozzászólásra
- szántanak 25e/ha
-vetnek 10
-permeteznek 2
-aratnak 20
8 ha on szeretnék zabot vetni, és számolgatnék...
Megközelítőleg tudtok segíteni, hogy mennyiért :
- szántanak
-vetnek
-permeteznek
-aratnak?
köszönöm
Válasz #3709. hozzászólásra
Rollex-el búza vetés hengerezéséért mennyit lehet kérni??
Hali!
Menyibe megy a rendsodrózás ha a traktor az enyém a rendsodró meg a gazdáé! Menyit lehet kérni hektáronként?
Válasz #3706. hozzászólásra
itt zúzóssal lett vágva, de lesz egy PLUSZ zúzás, +1 sor tárcsa meg egy grubber, s úgy megy bele a búza, persze a grubber előtt kap egy kevés műtrágyát, de azt műtrágyaszóróval.
Ennyit minimum adni kell egy elfogadható magágyhoz.Mennyire jön ki, még nem tudom.
Válasz #3705. hozzászólásra
Így vajon mennyibe jön ki 1 ha búza??Főleg ha még ára sem lesz jövőre.
Válasz #3683. hozzászólásra
A két sor tárcsát + gondoltam, s úgy néz jól ki, lehet bele vetni, itt zúzóssal lett vágva, de lesz egy PLUSZ zúzás, +1 sor tárcsa meg egy grubber, s úgy megy bele a búza. persze a grubber előtt kap egy kevés műtrágyát, de azt műtrágyaszóróval.
Válasz #3699. hozzászólásra
18-ra gondoltam/heki
Válasz #3702. hozzászólásra
naftával,komplett+ áfa természetesen
Válasz #3699. hozzászólásra
naftával, vagy anélkül?
jó akkor 20 papír lesz
Válasz #3698. hozzászólásra
Nem tudom mennyiért vághatjuk,még nem faggattam ki a főnököt
Csak zúzva tudjuk vágni,mind a 2 nyolcsoros zúzós.
Válasz #3698. hozzászólásra
17-18 ,gabonatarifa
Naprát mennyiéert aratjátok? Zúzva,vagy anélkül?
Válasz #3696. hozzászólásra
Igaz de a jó szerszámnak ára van......
Válasz #3694. hozzászólásra
A kukorica adapter nem pénzrablás? 2 t vas és 10 milka,sokkal drágább mint egy traktor mert ott 20 milkáért adnak legalább 8 t vasat
Válasz #3694. hozzászólásra
Pár éve 40% támogatással 1.8ba volt
Válasz #3693. hozzászólásra
Jó az a nas de 5 tábla lemez....20 méter lánc...némi zártszelvény valamint csecsbecsék....ennyi lovettáért Horvát országban látni (gyári fésűs motyeszt) gabona adapterre pár 100 ezer forintosért.
Válasz #3691. hozzászólásra
JaDe ha lenne a nason zúzó csak járatnám
Válasz #3690. hozzászólásra
aha
Soha nem volt gond a tarló. Aratás után 1 sor nagy tárcsa-rövid. Kinek hogy. Az őszi vetés előtt ismét, addigra aszármaradvány már porladt mint a ropi. Kombinátor-kompaktor ....vetés.
Válasz #3689. hozzászólásra
Ha hiszed has nem sokkal szebben dolgozik a zúzója mint bármelyik RZ-nek vagy más zúzónak.Sokkal kissebbek a kései,sokkal gyorsabban forognak,és minden sorra jut 1 pár penge.90 fokkal el vannak forgatva egymástól ezért talán még 1 pici átfedés is van,de ezt pontosan nem tudom.
Válasz #3686. hozzászólásra
Nemtom hogy van ezen .....
De csak a sort pusztijja nem?
Mivan ha jó szőrös?
Meg ha jó durva anyag??
Ez a kipen fing növinyzet.......
Válasz #3684. hozzászólásra
Csak itt mtz huzza a kis ih-át és fekete tényleg.Mondjuk a zuzos adapter darálja a szotyi szárat kb 50cm csokányok maradnak csak hátul meg a köpködö hajigálja szét a napra tányér darabokat.
Válasz #3684. hozzászólásra
Válasz #3679. hozzászólásra
Mi így zúzunk
Válasz #3682. hozzászólásra
Régebben mi is zuztuk még zuzott tarlo után is,jobb volt tárcsázni és vetni is utána de hanyagoltuk inkább.lehet ujra probálkozni kéne vele.Y késes viszintes tengelyü zuzuval 3sort visz el 550 mtz küzd vele ha belemar az épbe.
Válasz #3682. hozzászólásra
1 sor ih tárcsa és már fekete is.
Válasz #3680. hozzászólásra
Hogyhogy nem a zúzó után néz ki jól?
+2T után ........ez jó hecc SB......
Én minden napraforgó táblán végigküldetem az RZ-t és csak por marad hátra hehe
Jó az rákell szánni hagy aprózódjon a mulcs
Válasz #3676. hozzászólásra
Gondolom 8-9 körül reális bruttóban.
Fejlődik mindenki, nem zúzunk, igaz erre van aki újra zúzza, hogy még apróbb legyen a szár,de jól is néz ki két sor tárcsa után.
Mevan senki nem zúz senkinek semmit??????
Napraforgófőd tökéletes az levanszarva, geringhoff tökéletesen zúz, gazt mindenki csak tárcsáz.......
Vagy mivan??????????
Válasz #3677. hozzászólásra
Gyanítom, mert itt nálunk 25 alatt nem szántanak, vetés pedig 10ezer/heki. Fogasos kombi 14ezer/heki.
Ja és ezek ráadásul maszek melósok nem adóznak.
Válasz #3675. hozzászólásra
Plusz áfa ?
Milyen áron zúznátok
-napraforgót
-kukoricát oros után
-vízállásban jó kövér 2m gazt
3m vízszintessel......?
Válasz #3674. hozzászólásra
Szántás MTZ-vel 17-18 e körül van, A vetés kb 6-7 e. körül
Szántás(2 fejes lajta), vetés(lajta32) tarifája mennyi mostanság?
Válasz #3672. hozzászólásra
12-15eft
Sziasztok!
Ha 150q-s pótkocsikkal szeretnék trágyát kihordatni a földre és ott lebillentenék, akkor mennyit kérhetnek fuvardíjba? 10km-es az út, oda-vissza 20, csak 1-1 km-en van földút.
Itt felénk ha talajmunkánál az üzemanyag x2,5- öt megfizetik az már igen jónak számít, oda már komoly géppel kell felvonulni.
A legtöbb még a go x 2-öt sem igen akarja kifizetni, ezért meg úgy vagyunk hogy csinálja inkább más. Arra hogy önköltségen dolgozzak arra szerencsére nem vagyok ráutalva. De úgy tűnik hogy sokan rá vannak, mert mindig találnak verebet. Igaz hogy minden éven másikat, de akkor is találnak. Tavaly 12+go árat adtam szántásra, kverneland vf ekével, átlag 35 l körül lett volna a fogyasztás, nagy terület volt de vonulni kellett volna sokat.
Elvállalták olcsóbban, de a végére még talán többet is kértek mert látták hogy nem keresnek és közölték a tulajjal hogy lelépnek ha nem emel tarifát.
Válasz #3668. hozzászólásra
Szerintem akörül ehet. Olyan 6-7 liter kb. Mondjuk a 4.5 simító lehet, hogy kicsit megdolgoztatja azt az IH-t, de le van terhelve úgyhogy 10-et szerintem nem eszik meg.
Válasz #3668. hozzászólásra
Látod ezért nehéz jó választ adni ilyen távolságból másak a talajok. Itt senki nem csodálkozik ha 50 literrel szánt ki egy hektárt.
Válasz #3667. hozzászólásra
Jó kérdés!
Haveromék is ilyennel vetnek.
10e netto nem sok a simitózásért?
450es heva egy 115-ös IH húzza menyit ehet 1 ha-ron? 5-10litert?
Szántásba eszik a gép 20litert....
Amugy szántás 15e+áfa+üzemanyag nem sok?/ha
Amazone D9 es 4m-es vetőgéppel mennyi a vetés mostanság?
Mások? 10e nem sok?
Válasz #3664. hozzászólásra
Én a 6.2 rolexet a jd 8200 húzom ha le van eresztve a simító
elég neki.
Válasz #3663. hozzászólásra
Az nem sok???