Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD390.17 FtCHF432.15 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #3019. hozzászólásra
Ezt aláírom hogy így van,csak Én az áraimat,nem X Y törlesztőrészletéhez viszonyítva kell hogy kialakítsam.És akkor meg kiabálnak hogy Én olcsón megyek,ezzel az erővel Én is kiabálhatnék hogy Ő megy drágán!!!!
nem köll mindenkinek gépésznek lenni érti?
van aki szerelnivalókkal gyurja a talajt----- az gépészkedjen
van aki meg nemannyira------ azoknak nem muszaj no
Sokan mondanak itt sokmindent,sokan számolnak sokféleképp.
Szerintem mindenki maga tudja kiszámolni a költségeit,és eszerint tud árképzést csinálni magának.
Ami Nekem olcsó,az másnak lehet hogy egy vagyon,és fordítva is igaz.
Engem is lekiabáltak itt hogy olcsón megyek,meg így,meg úgy,meg cipőfűző.....nem ez a lényeg.A lényeg az,hogy tisztán kerestem annyit,amennyibe nekem van a traktorom ekéstől!!! Ezt csináld meg akkor ha veszel 30 M.Ft-ért egy traktort,meg 5 M.Ft-ért egy ekét,és szaladgálsz a szakszervízbe!!!!
Arról nem is beszélve,hogy kevés itt a gépész,inkább csak jampik dumálgatnak,akik alapvető dolgot képtelenek megoldani egy gépen.Akkor persze hogy nagy a költségük,de nem vitatkozok már itt inkább,mert reménytelen eset
Vagy a szántás olcsó vagy a kombinátorozás drága de a kettő nem nagyon van összhangban egymással,bár helyi adottságoktól is függ, felénk szántásba ennyi pénzért rengeteg munkád lenne viszont kombinátorozni nem hívna senki.
Válasz #3002. hozzászólásra
Nálunk 22 hektárja a szántásnak, 10 a kombinátor meg a tárcsa ,de csak akkor ha mindent én csinálok ha nem akkor minden drágább!
Szerintem nem kell itt vitatkozni, mindenki annyiért dolgozik amennyiért akar, a jó munkát egyébként is kelljen megfizetni-sajnos sokszor a rosszat is meg kell- de akik a mostani árakat sokallják akkor vegyenek traktort és próbálják maguknak csinálni és rájönnek. Nem tudom mit szólnának ha végül senki nem csinálná meg a földjét. Lenne akkor nagy siránkozás.
Hát nem tudom ki hogy van vele,de sokan csak árlenyomó taktikával jelennek meg itt különböző olcsóbbnál olcsóbb bérmunka árakkal,miközben a gázolaj majdnem 100forintal drágább már mint tavaly,egy tárcsa csapágy,vagy lap,ekevas,motorolaj is lassan már dupla annyiba kerül mint 2-3éve. Ehhez jönnek még a járulékok és adók emelése ami a munkabért terhelik.
No ennek tekintetében aki nekem 2-3évvel ezelőtti árakon dolgozik itt,azelőtt megemelem a kalapom ha tényleg annyiért is dolgozik,mert az sz..é h.gyé csinálja és vagy ingyen kapja a fenti anyagokat,vagy vízzel megy a gépe meg aki ül rajta.
Rajtunk kívül senkinek nem megy az agronapló?85. oldal.Keressen minden hitetlenkedő valami ismerőst akinek megy az az újság azt lapozza fel legyenkedves.Ha tudom hogy ilyen hitetlenkedést válltok ki belőletek be se írom.
látod pont ilyen okok miatt nem csináljuk minden áron a bérmunkát.Azért nem kelek fel hogy dolgozok valakinek egész nap és 0-ra jön ki.nem 2han akarok keresni 50.000 et de mánsak éhbérért nem dolgozok.aki kéri annak úgyis megcsináljuk aki meg húzza a szája szélét keressen mást.Tavaly előtt egyik barátom még mindent elvállat amit tudott 82.1 el kiskertek mindenféle apróság 3fejes lajta eke tehát ő kényelmesen forgolódott.Ősszel nekiálltunk hogy renddberakjuk az ekéjét 40.000 ráment de még kéne rá a 6 cuppántcsavar.2 laposvas és egy ekenád van bent ebben az összegne. a többi persely meg csapok meg apróbb javítások.Ezek után úgydöntött hogy ő is elkéri a rendes összeget.Azóta nem cafog az ekéjén 2-3 centire egy ekefej sem...
Válasz #2993. hozzászólásra
itt meg az a szokás hogy annak adják a munkát aki 1 forinttal olcsóbban csinálja, vagy esetleg ha igen jó a gépe akkor egy kis pluszt még lenyelnek árban. Nincs is ezzel gond, hanem az a probléma hogy ilyen árakon 30 hektár komplett művelésén marad annyi mint a saját 3 hektáron. Legalábbis nálam kb ilyen az arány.
a legjobb amikor a melletted lévő földszomszéd megkér hogy készítsd elő a földjét műveld el vesd el becsülettel megcsinálod kifizeti, aztán baszik az egészre terem amit terem, és megkér hogy arasd is le.a méterest gazt természetesen.de nem küldöd el a francba mert a nagyobb földjeit már kiadta neked bérleménybe de még 5 ha-t megtart magának mert gazdálkodni akar.
Válasz #2990. hozzászólásra
meg persze srégen is kéne csinálni az apró darabokat is , 2 hekin megy az ember 3-at.
Én úgy vagyok ezzel a bérmelóval hogy csak a nagyobb nyerő munkákat csinálom meg, ha tetszik ha nem.
Az az eddigi tapasztalatom hogy eddig szinte minden második munkában volt valami "csont". Azokat ezután inkább csinálja más.
Persze, nagy táblában 1 hétig non-stop....de nem ám itt is, ott is 1-2-3-4 heki, oszt egy nap megáll 25-30ha-nál......meg ugorjak már el 10 km-erel arrébb földes úton 7 hekiért....bár akinek még így is megéri csak csinálja, szíve joga.
Nekünk a 6497-en volt feltöltve az elsőkerék vízzel, illetve egy-egy hordóval a hátsó kerekekbe is löktem. Jobban fogott nehezebb körülmények között, de előbbutóbb meglett volna a böjtje hajtást nyírta volna szerintem, viszont akkor meg kellett rá nemvolt mese a munkának mennie kellett. Mostantól annyival kíméljük hogy nemlesz túlsúlyozva többé, elég a tonnás orrsúly.
Viszont ha rendesen rásúlyozol a kis jd motor is behőköl majd és kevés lesz neki, ezt márkatársaid mondták
Volt szerencsém vizezett gumizású traktorral menni hát köszönöm elég volt.Földön nem gond csak vonulni ne kelljen.Öntsél betonból súlyt ha nem akarod túl nagy költségbe verni magadat.Pár évet az is kibír, meg nem kell mindíg fentlennie.
Válasz #2979. hozzászólásra
csak kíváncsi voltam hogy milyen nehéz egy ilyen gép, azt tapasztaltam hogy nálunk a kötöttebb földeken a 4x 38 centi fogásszélességű eke elé könnyű a 9 tonnás gép. Valamit súlyoznom kell még rajta, de a vízfeltöltést hanyagolom ha lehet.
ööö 10.4 valahány kiló az alap súlya szárazon plusz elöl 2500 kerekekben 1000-1000 meg a 660 liter gázolaj.Ha pontosan kell felöltözök és megnézem forgalmi szerint kilóra pontosan.
tiger 4 as a régebbi gerendelyes, de az újabb rugókkal mert kevés volt az 500 kp.-s terragrip.936-al húzom de elég is neki.csont mélyen nem tudom elhúzni mert vagy rug kotor, vagy elforog a gumi a felnin.
Mi főként azért vettünk kultivátort mert van 100 ha ami enyhén szólva köves.Mindíg a már majdnem lekopott laposvasak kerültek fel ezekre a földekre, és most szedegetem elő egy részüket.Tavaly egy kb 10 ha ról lekerült egy 20 t-s kocsinyi kő.Hegy tövébe nem kell ezen csodálkozni.A kuorica tarlót egyébként mi is 90% ban szántjuk mert azér a maradványok nem tesznek jót a következő évi növénynek.ha jól emlékszem 20 centi mélységnél 14-17 literes fogyasztásom szokott lenni 4 méter szélességben a tigerrel.Ekével meg ha-onként az ember számolhat 20 l-től fölfelé.
6823 hozzászólás
Válasz #3019. hozzászólásra
Ezt aláírom hogy így van,csak Én az áraimat,nem X Y törlesztőrészletéhez viszonyítva kell hogy kialakítsam.És akkor meg kiabálnak hogy Én olcsón megyek,ezzel az erővel Én is kiabálhatnék hogy Ő megy drágán!!!!
Válasz #3012. hozzászólásra
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
nem köll mindenkinek gépésznek lenni érti?
van aki szerelnivalókkal gyurja a talajt----- az gépészkedjen
van aki meg nemannyira------ azoknak nem muszaj no
Válasz #3020. hozzászólásra
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
persze a szirt szart................
Válasz #3016. hozzászólásra![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Ma hazagördültünk a 40-es trakival,meg hoztunk vele egy csomó szir-szart
Eljött az az idő amikor kevés a fóka sok a vadász,törlesztőt a gép után fizetni kell azt pedig munkával lehet megkeresni.
Válasz #3017. hozzászólásra
inkognitó ![smile sneaky](/oldforum/images/smiles/sneaky.gif)
ne törödj vele
Válasz #3016. hozzászólásra![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Kolléga!!!!! Milyen kép ez itt a lapodon??????
Nem stimmel a nevedhez!!!
Válasz #3015. hozzászólásra
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
OK
Válasz #3014. hozzászólásra![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Ha van sajátod!!!!!!!!!!!!
na erre mondom én azt hogy én nem dolgozok senkinek a faxát tegye bele![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
a haszon a sajáton van!!
Ez így van drága gép nagyobb költség, mert ha valami kimegy az sokkal drágább hozzá!
Üdv!
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Sokan mondanak itt sokmindent,sokan számolnak sokféleképp.
Szerintem mindenki maga tudja kiszámolni a költségeit,és eszerint tud árképzést csinálni magának.
Ami Nekem olcsó,az másnak lehet hogy egy vagyon,és fordítva is igaz.
Engem is lekiabáltak itt hogy olcsón megyek,meg így,meg úgy,meg cipőfűző.....nem ez a lényeg.A lényeg az,hogy tisztán kerestem annyit,amennyibe nekem van a traktorom ekéstől!!! Ezt csináld meg akkor ha veszel 30 M.Ft-ért egy traktort,meg 5 M.Ft-ért egy ekét,és szaladgálsz a szakszervízbe!!!!
Arról nem is beszélve,hogy kevés itt a gépész,inkább csak jampik dumálgatnak,akik alapvető dolgot képtelenek megoldani egy gépen.Akkor persze hogy nagy a költségük,de nem vitatkozok már itt inkább,mert reménytelen eset
Válasz #3010. hozzászólásra
Megmondom őszintén kombinátorozni nem is szoktam ,főleg tárcsa rögtörő henger utána szebb munkát csinál ,mert sok a kötött talaj!
Válasz #3009. hozzászólásra
Vagy a szántás olcsó vagy a kombinátorozás drága de a kettő nem nagyon van összhangban egymással,bár helyi adottságoktól is függ, felénk szántásba ennyi pénzért rengeteg munkád lenne viszont kombinátorozni nem hívna senki.
Nálunk 22 hektárja a szántásnak, 10 a kombinátor meg a tárcsa ,de csak akkor ha mindent én csinálok ha nem akkor minden drágább!
Nekem is rinyál mindenki miért emeltük fel a szántást 70 ről 100 ra. És még ugy sincs megfizetve a 80-110l /ha fogyasztás mellett.
Válasz #2999. hozzászólásra
Aki ezt írta vizet tankol, meg soha nem vesz kopóalkatrészeket.
Itt 30 literböl esetleg 25cm az meg 30 ropi kürül van...
Szerintem nem kell itt vitatkozni, mindenki annyiért dolgozik amennyiért akar, a jó munkát egyébként is kelljen megfizetni-sajnos sokszor a rosszat is meg kell- de akik a mostani árakat sokallják akkor vegyenek traktort és próbálják maguknak csinálni és rájönnek. Nem tudom mit szólnának ha végül senki nem csinálná meg a földjét. Lenne akkor nagy siránkozás.![smile unsure](/oldforum/images/smiles/unsure.gif)
Válasz #3003. hozzászólásra
Ezek szerint ő milliókat akar keresni 2 hektáron.
Hol élsz te hogy ezt keveselled ?
Válasz #3000. hozzászólásra
Szerinted? 450 forintos gázolajjal ki fog neked 7ezerért kombinátorozni vagy 21ezerért szántani?
Válasz #3000. hozzászólásra
na várj mert most megkevertél sokallod, vagy kevestelled az árakat?
Hát nem tudom ki hogy van vele,de sokan csak árlenyomó taktikával jelennek meg itt különböző olcsóbbnál olcsóbb bérmunka árakkal,miközben a gázolaj majdnem 100forintal drágább már mint tavaly,egy tárcsa csapágy,vagy lap,ekevas,motorolaj is lassan már dupla annyiba kerül mint 2-3éve. Ehhez jönnek még a járulékok és adók emelése ami a munkabért terhelik.![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
No ennek tekintetében aki nekem 2-3évvel ezelőtti árakon dolgozik itt,azelőtt megemelem a kalapom ha tényleg annyiért is dolgozik,mert az sz..é h.gyé csinálja és vagy ingyen kapja a fenti anyagokat,vagy vízzel megy a gépe meg aki ül rajta.
Itt van mégegy oldal:http://www.peterkeszaki.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=66:mezgazdasagi-szolgaltatasok&catid=37:szolgaltatasok&Itemid=81
Válasz #2997. hozzászólásra
.
Rajtunk kívül senkinek nem megy az agronapló?85. oldal.Keressen minden hitetlenkedő valami ismerőst akinek megy az az újság azt lapozza fel legyenkedves.Ha tudom hogy ilyen hitetlenkedést válltok ki belőletek be se írom
Válasz #2962. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Na ezek sem idei árak az tuti...
látod pont ilyen okok miatt nem csináljuk minden áron a bérmunkát.Azért nem kelek fel hogy dolgozok valakinek egész nap és 0-ra jön ki.nem 2han akarok keresni 50.000 et de mánsak éhbérért nem dolgozok.aki kéri annak úgyis megcsináljuk aki meg húzza a szája szélét keressen mást.Tavaly előtt egyik barátom még mindent elvállat amit tudott 82.1 el kiskertek mindenféle apróság 3fejes lajta eke tehát ő kényelmesen forgolódott.Ősszel nekiálltunk hogy renddberakjuk az ekéjét 40.000 ráment de még kéne rá a 6 cuppántcsavar.2 laposvas és egy ekenád van bent ebben az összegne. a többi persely meg csapok meg apróbb javítások.Ezek után úgydöntött hogy ő is elkéri a rendes összeget.Azóta nem cafog az ekéjén 2-3 centire egy ekefej sem...
Válasz #2993. hozzászólásra
itt meg az a szokás hogy annak adják a munkát aki 1 forinttal olcsóbban csinálja, vagy esetleg ha igen jó a gépe akkor egy kis pluszt még lenyelnek árban. Nincs is ezzel gond, hanem az a probléma hogy ilyen árakon 30 hektár komplett művelésén marad annyi mint a saját 3 hektáron. Legalábbis nálam kb ilyen az arány.
a legjobb amikor a melletted lévő földszomszéd megkér hogy készítsd elő a földjét műveld el vesd el becsülettel megcsinálod kifizeti, aztán baszik az egészre terem amit terem, és megkér hogy arasd is le.a méterest gazt természetesen.de nem küldöd el a francba mert a nagyobb földjeit már kiadta neked bérleménybe de még 5 ha-t megtart magának mert gazdálkodni akar.![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz #2992. hozzászólásra
Pedig felénk az a szokás aki viszi a jó melót vigye a szart is nem ad egy gazda egy munkát két felé
Válasz #2990. hozzászólásra
meg persze srégen is kéne csinálni az apró darabokat is , 2 hekin megy az ember 3-at.
Én úgy vagyok ezzel a bérmelóval hogy csak a nagyobb nyerő munkákat csinálom meg, ha tetszik ha nem.
Az az eddigi tapasztalatom hogy eddig szinte minden második munkában volt valami "csont". Azokat ezután inkább csinálja más.
kihagytad a ki-be ugró darabkákat amin 1.5 kell fordulni
az a legélvezetesebb...![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz #2989. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Persze, nagy táblában 1 hétig non-stop....de nem ám itt is, ott is 1-2-3-4 heki, oszt egy nap megáll 25-30ha-nál......meg ugorjak már el 10 km-erel arrébb földes úton 7 hekiért....bár akinek még így is megéri csak csinálja, szíve joga.
Válasz #2985. hozzászólásra
inkább húznám a 8 méteres fogast 5-ért, mint a monosemet 6,5 -ért.
Válasz #2987. hozzászólásra
Nagy élvezés nincs benne.......
Köszi az infókat.Gondolom,ha 5.500 -at adok per hektár,az olyan arany középút.Nem érheti szó a ház elejét!
Válasz #2984. hozzászólásra
Nekünk a 6497-en volt feltöltve az elsőkerék vízzel, illetve egy-egy hordóval a hátsó kerekekbe is löktem. Jobban fogott nehezebb körülmények között, de előbbutóbb meglett volna a böjtje hajtást nyírta volna szerintem, viszont akkor meg kellett rá nemvolt mese a munkának mennie kellett. Mostantól annyival kíméljük hogy nemlesz túlsúlyozva többé, elég a tonnás orrsúly.
Viszont ha rendesen rásúlyozol a kis jd motor is behőköl majd és kevés lesz neki, ezt márkatársaid mondták
Válasz #2983. hozzászólásra
Itt is a 4 lesz a reális ár, eddigi üzemanyagár mellet. De 5-ért max a 10kg magtakarót lehet elhúzni, meg a gereblyét.......
Válasz #2982. hozzászólásra
Volt szerencsém vizezett gumizású traktorral menni hát köszönöm elég volt.Földön nem gond csak vonulni ne kelljen.Öntsél betonból súlyt ha nem akarod túl nagy költségbe verni magadat.Pár évet az is kibír, meg nem kell mindíg fentlennie.
Válasz #2981. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Szolj, nagyba 3-ért megcsinálom,4-be kiszolgálással
Válasz #2979. hozzászólásra
csak kíváncsi voltam hogy milyen nehéz egy ilyen gép, azt tapasztaltam hogy nálunk a kötöttebb földeken a 4x 38 centi fogásszélességű eke elé könnyű a 9 tonnás gép. Valamit súlyoznom kell még rajta, de a vízfeltöltést hanyagolom ha lehet.
Válasz #2980. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Ennyiért vegyszerezést, műtrágyázást hallani itt-ott !!!!![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Válasz #2970. hozzászólásra
Üdv. a fogasolás minimum 5000ft/ha
Válasz #2978. hozzászólásra
ööö 10.4 valahány kiló az alap súlya szárazon plusz elöl 2500 kerekekben 1000-1000 meg a 660 liter gázolaj.Ha pontosan kell felöltözök és megnézem forgalmi szerint kilóra pontosan.
Válasz #2976. hozzászólásra
Milyen súlyú a 936-os?
Válasz #2970. hozzászólásra Ha nem beszélte meg előre az árat köszönd meg szépen![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
tiger 4 as a régebbi gerendelyes, de az újabb rugókkal mert kevés volt az 500 kp.-s terragrip.936-al húzom de elég is neki.csont mélyen nem tudom elhúzni mert vagy rug kotor, vagy elforog a gumi a felnin.![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz #2974. hozzászólásra
melyik tigered van, mivel húzod? 828-cal, vagy mivel?
Mi főként azért vettünk kultivátort mert van 100 ha ami enyhén szólva köves.Mindíg a már majdnem lekopott laposvasak kerültek fel ezekre a földekre, és most szedegetem elő egy részüket.Tavaly egy kb 10 ha ról lekerült egy 20 t-s kocsinyi kő.Hegy tövébe nem kell ezen csodálkozni.A kuorica tarlót egyébként mi is 90% ban szántjuk mert azér a maradványok nem tesznek jót a következő évi növénynek.ha jól emlékszem 20 centi mélységnél 14-17 literes fogyasztásom szokott lenni 4 méter szélességben a tigerrel.Ekével meg ha-onként az ember számolhat 20 l-től fölfelé.