Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409.17 FtUSD389.56 FtCHF429.74 FtGBP485.67 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #2758. hozzászólásra
Tudom hogy első hallásra sovi,de hidd el hogy meg tudod keresni így is a pénzed,viszont a gép nem vihet el belőle sokat.
Én ezt JD 4650+4 fejes Kühne Condor ekével+a szakmai tudásommal értem el.Mármint hogy ne legyen nagy költségem,és a gépparkban se életem vagyona heverjen.
Akkor a JD jól fogyaszt én csak MTZ tarifával számolok!Én amennyi üzemanyagot elfogyasztok legalább annyi munkadíjat kérek ,Ha viszont sok az üresjárat vagy szabálytalan a terület ott még többet !
Válasz #2751. hozzászólásra
Jó fekete amikor táblákba forog akora hantokvanak mint egy felnőtt ember ezt értem kötött alatt igaz 27 -28cm ren csinálják de 50000-ezerért
Egy párszor már okoskodtak velem itt,de leírom ismét.
Én 5.000 Ft.+ üzemanyagért szántottam az ősszel,és sok vélemény ellenére nem volt mínuszos!!!!
Az üzemanyag telephelytől,telephelyig értendő.
18.000 Ft.-ért arattam kukoricát zúzós asztallal,17.000 ft.-ért arattam gabonát szecskázva,16.000 Ft.-ért nem szecskázva.
JD 2056-os kombájnnal.
Először is mi az hogy kötött?
Másodszor, azért mi sem homokon dolgozunk, de azért itt 20-25 ezerből ki lehet jönni, ennek a dupláját elkérni, hát nem is tudom, szerintem túlzás!
Ettől függetlenül ráfizetéssel de még nulla haszonnal sem fog senki dolgozni, ígyis már túl sok ilyen történt az évek alatt és jóljártak már hányszor akiknek dolgoztunk.
Sajnos ez nemfog menni. A jó fődeken normális időben okés a történet de pl tavaly ősszel amikor 5hektáron eltörött két új ekevas ami maga 30ezer Ft plusz a rengeteg gázolaj meg nyírócsavarok akkor 20ezer/hektár költségen is ki járt jól? Én hogy elment egy napom szereltem közben és koptattam a technikát vagy aki otthon űlt és kilett szántva a fődje.
Szerintem nagyon érződik a bérmunka tarifákban a föld minőségéből eredő jövedelmezőség is.
Gyenge minőségű földön a bérmunkás művelés akár 0-ra is hozhatja az eredményt. A hegyvidéken ezért kevesebbet lehet kérni, pedig sokkal költségesebb dolgozni a géppel.
Mondjuk itt északon elvannak tévedve szerintem az árakkal nem kicsit...
Nem sokat bérmelózunk már van már traktorja mindenkinek, de pl tavaly ősszel mocsok szántások voltak és 20ezret elmertem kérni hektárjáért majdnem kiálltak a vallásukból
Vagy 2010-ben amikor süllyedtek a kombájnok nagygép folyamatosan mentett és csak a bajok voltak a sok sártól 16ezerért kívánták hogy arassunk már még a kukoricát is...
és had ne soroljam, mostmeg olvasom itt hogy békésben haszonagrárban vagy hol 23-25-28ezrek vannak kiírva.
Anyiért szerintem IH 6200 vetnek!! De mi az hogy direkt vetö!! Mert ha egy komoly és nagy értékü a gép akkor bizony karcsú ez a tarifa... Még szerintem a 9 -m -es 740A -nak is!!!
6815 hozzászólás
Válasz #2761. hozzászólásra
Én nem mondhatom hogy szántson másnak a halál,mivel magamnak nem tudok,csak másnak!
Válasz #2762. hozzászólásra
+ a nehéztalajok még dobnak rá egy picit
Tudom hogy első hallásra sovi,de hidd el hogy meg tudod keresni így is a pénzed,viszont a gép nem vihet el belőle sokat.
Én ezt JD 4650+4 fejes Kühne Condor ekével+a szakmai tudásommal értem el.Mármint hogy ne legyen nagy költségem,és a gépparkban se életem vagyona heverjen.
Válasz #2760. hozzászólásra
Így van fogyasztás plussz anyi munkabér teljesen nálunk ígymüködik.
Mi meg azt mondjuk szántson ám a halál másnak.
Habár homokot 8al 6x50es függesztettel....... 3km hosszúban nagy lóvékért ideális optimálisban.....HMM....az nem lehet rossz
Vili nálad reális az ár amit Írtam vagy kevés?
Válasz #2755. hozzászólásra
Akkor a JD jól fogyaszt én csak MTZ tarifával számolok!Én amennyi üzemanyagot elfogyasztok legalább annyi munkadíjat kérek ,Ha viszont sok az üresjárat vagy szabálytalan a terület ott még többet !
5000-ezerért koptatod a géped meg rázatod a valagad há tetudod
Jó lenne ha itt laknál errefelé lenne munkád szartig!
Jó fekete amikor táblákba forog akora hantokvanak mint egy felnőtt ember ezt értem kötött alatt igaz 27 -28cm ren csinálják de 50000-ezerért
Üdv!
Egy párszor már okoskodtak velem itt,de leírom ismét.
Én 5.000 Ft.+ üzemanyagért szántottam az ősszel,és sok vélemény ellenére nem volt mínuszos!!!!
Az üzemanyag telephelytől,telephelyig értendő.
18.000 Ft.-ért arattam kukoricát zúzós asztallal,17.000 ft.-ért arattam gabonát szecskázva,16.000 Ft.-ért nem szecskázva.
JD 2056-os kombájnnal.
Válasz #2753. hozzászólásra
45-50 nálunk sok szóba se állnak veled ,ha kimondod!
Válasz #2752. hozzászólásra
A 25 nem sok, de a 45-50?
Nálunk Szabolcsban a kötött az fekete föld ősszel kell szántani ezért 25 szerintem nem sok!
Válasz #2748. hozzászólásra
Először is mi az hogy kötött?
Másodszor, azért mi sem homokon dolgozunk, de azért itt 20-25 ezerből ki lehet jönni, ennek a dupláját elkérni, hát nem is tudom, szerintem túlzás!
Válasz #2748. hozzászólásra
Felénk 25/ha-ért már dünnyögnek az szántsa fel akkor lóval!Fele kötött fele homokosabb!
Válasz #2746. hozzászólásra
Az elég sok....De amit Zoli hozott, nem is ír, csak 25cm-ig. Tehát mélyebben ez sem zárja ki az általad mondott tarifát.
Válasz #2747. hozzászólásra
Miér te kötöttben szántanél 1ha 25cm mélyen 20000-ezerért?
Válasz #2746. hozzászólásra
Valaki jól él arrafelé!
Válasz #2745. hozzászólásra
miért hát pl. a 25cm szántást felénk kötött talajon 45000-50000-ért csinálják
Válasz #2743. hozzászólásra
Miért???
Válasz #2742. hozzászólásra
Na azért, már majdnem megdöbbentem.
Válasz #2740. hozzászólásra
B@szki ez hány évvel ezelőtti lista?!
Válasz #2741. hozzászólásra
Az nem kg hanem mázsa, ennyiért senki nem szóratna!!
Válasz #2740. hozzászólásra
Szervestrágya szórás 80Ft/kg??? Az durva. 50t/ha 4MFt??
Lovas fogas+ Boronára milyen árat lehet kérni? :)
Pontosan ígyvan!
Ettől függetlenül ráfizetéssel de még nulla haszonnal sem fog senki dolgozni, ígyis már túl sok ilyen történt az évek alatt és jóljártak már hányszor akiknek dolgoztunk.
Sajnos ez nemfog menni. A jó fődeken normális időben okés a történet de pl tavaly ősszel amikor 5hektáron eltörött két új ekevas ami maga 30ezer Ft plusz a rengeteg gázolaj meg nyírócsavarok akkor 20ezer/hektár költségen is ki járt jól? Én hogy elment egy napom szereltem közben és koptattam a technikát vagy aki otthon űlt és kilett szántva a fődje.
Válasz #2736. hozzászólásra
Akkor most mi legyen?Én fizessek rá v a paraszt?!
Szerintem nagyon érződik a bérmunka tarifákban a föld minőségéből eredő jövedelmezőség is.
Gyenge minőségű földön a bérmunkás művelés akár 0-ra is hozhatja az eredményt. A hegyvidéken ezért kevesebbet lehet kérni, pedig sokkal költségesebb dolgozni a géppel.
Válasz #2734. hozzászólásra
Taso!
Itt 27e szánto nettóba,vetés meg min egy 10es hekinként!
Oszt kell kell nem nem !
Mondjuk itt északon elvannak tévedve szerintem az árakkal nem kicsit...
Nem sokat bérmelózunk már van már traktorja mindenkinek, de pl tavaly ősszel mocsok szántások voltak és 20ezret elmertem kérni hektárjáért majdnem kiálltak a vallásukból
Vagy 2010-ben amikor süllyedtek a kombájnok nagygép folyamatosan mentett és csak a bajok voltak a sok sártól 16ezerért kívánták hogy arassunk már még a kukoricát is...
és had ne soroljam, mostmeg olvasom itt hogy békésben haszonagrárban vagy hol 23-25-28ezrek vannak kiírva.
nekünk tavaly a repcét a pronto 6dc 6ezerért vetette.....
Válasz #2728. hozzászólásra
Anyiért szerintem IH 6200 vetnek!! De mi az hogy direkt vetö!! Mert ha egy komoly és nagy értékü a gép akkor bizony karcsú ez a tarifa... Még szerintem a 9 -m -es 740A -nak is!!!
szerintem is olcsó
Nekem őszbe Rapidal búzát 12000ft/ha vetetek fejér megye
Ócsóóóóóó!!!!
Sziasztok én holnap megyek vetni tavszi búzát direktvetővel 8000ft/ha tarifára gondoltam vélemény???
Válasz #2723. hozzászólásra
Nem, én céges alkalmazottól hallottam.
Műkaki szórás? kapás vetése mennyire változik?
Azt a táblázatot nem tudja valaki felrakni?
Üdv mindenkinek!
Válasz #2722. hozzászólásra
Meg a termés mennyisége!
Mostani vetés árakról (fénymag, árpa...) mit hallottatok?
Válasz #2721. hozzászólásra
Ujságban olvastad te is?? Tényleg ütösek az árak!!
Várjunk még azzal az árazással, majd az 500Ft-os gázolaj beárazza!
Válasz #2720. hozzászólásra
Felénk láttam előzetes listát békés-megyében. Itt 23+áfa a kalászos, 27+ áfa a kukorica.
Válasz #2715. hozzászólásra
Szia!
Engem érdekelne, hogy az aratásnak mennyi lesz előreláthatólag a díja?
Kösz a választ.
Üdv. Frici
Válasz #2717. hozzászólásra
Igen elég húzós szerinted szántásnál mi lenne elfogadható!
Válasz #2715. hozzászólásra
Köszi ezek a kategóriák érdekelnének !
Válasz #2714. hozzászólásra
A februári haszonban vannak az árak,elég húzósak.Én is a héten olvastam.
Válasz #2714. hozzászólásra
No, akkor egy lapot olvasunk