Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.05 FtUSD403.06 FtCHF439.56 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
7000-8000 körül már elgondolkodnék hogy neki zavarnám a krisztált a bérszántásnak csak kicsi a 200 littyós tank meg az ágyeke nem módi komolyabb helyeken úgy látszik .
Ki hogy gondolja!
Én ezzel szántok 1989-óta,voltam 5 szántóversenyen,mind az 5-ször dobogós voltam,úgyhogy tévhit hogy nem lehet vele szépen szántani,csak egy titka van,tudni kell vele szántani!!!!
Az hogy ki mennyiért mit koptat,az más dolog! Te biztos nem annyiból tartod fenn a gépedet,mint Én.
A tarifa mindig ennyi!
Ha túl kriminálisak a körülmények,akkor nem megyünk,úgyhogy olyan nincs hogy egy nap csak 1-2 hektárt szántunk!
Ha mégis akkor meg igaz a mondás hogy egyszer hopp,egyszer kopp!
Válasz #2450. hozzászólásra
Azért ez nem olyan egyszerü.. vagyis igen de nem azért mert egy védernek vagy lemkenek nemcsak a beszerzése hanem az üzemeltetési költsége is sokkal több mint egy agyon amortizált Tsz--cs.s ih nak... És a termelés teknológiában is sokkal jelentösebb a munka mint egy amolyan tingli tanglinak és végül lehet választani még pluszba 1-2 sor ih nem tökéletesen mondjuk 2 szer 7500 mint valami csoda fegyver tuti jó munkával kb 12 ért
ez így van és így is lesz.... aki megtudja venni az uj gépeket munkaeszközöket az mért ne kérjen el sokkal több pénzt mint amit a többiek ha nekem lenne rövid tárcsám én nem 6 meg 8 ezerért tárcsáznék hanem amennyiért csak merem.....
Lassan tényleg oda jutunk hogy a beművelési díjakat csak a termelés technológia fogja kibukni és hol mi légből kapott szolg dij már nem.. És elkezdödik egy olyan folyamat hogy a gyengén művelt föld elkezd gyengén teremni.. és gyengén hozni és kis pénzből még gyengében lesz beművelve és kész a baj.. Felénk is látni ilyen lecsúszó félben levő területeket a gazdájukkal együtt
Válasz #2439. hozzászólásra
Nálunk is 190-es húzza az IH-t, teljesen leengedve, ma is többször visszakapcsolt 7-be. Tavasszal, meg csak 7-ben ment. 11-12-12,5-re jön ki a fogyasztás. Arról nem is beszélve, hogy vannak a táblákban bizonyos helyek, amiket 2-szer kell járni, hogy jó legyen.
rövidtárcsa más kategória azért itt is 9 10 ezreket kérnek de annak meg is van az előnye bőven... de aki régi v meg x tárcsával nyomja 10 centin akkor az is más kategória
Válasz #2445. hozzászólásra
NE B föl!! Már megint?? Lassan megint a magyar szürke lesz a divat!!! Na akkor megint meglehet majd mutatni ki milyen F gyerek!!!
Én mondjk ha valakinek veetés alá dolgoznék rövidtárcsával és egy elbax-ott fődet amit az ih tárcsával már nembír megcsinálni, csak a röget tologatja vele, szóval ha egy ilyet megcsinálok vethetőre akkor a 8000-et simán elkérném!
Hogy miért? Mert tárcsa plusz hegr egymenetben plusz kiváló barázda bakhát meg minden mentes aprómorzsás magágy, amibe vethet a paraszt!
De errefelé már sima IH tárcsázásra is 7500-8500Ft-okat elkérnek, igaz ezek mind úszóban mély tárcsázásról szólnak nem tarlóhanntásról.
Én nem sokat tárcsázok bérbe, inkább csak a traktorosainknak, rokonoknak haveroknak és egykét kis maszek még, így nem én szabom a környéken a tarifát de ha más 7-8-ért megy nemfogok kevesebbért énsem.
A rövidtárcsával a tényleg jó munka pedig megfizethetetlen!
Majdnem olyan ez mint amikor megvettük a Monosemet 10éve. Mindenki hurrogott hogy merünk 1000Ft-al drágábban vetni. Aztán aki spcvel vettetett a száraz tavaszon annak lett 5-6tonnája, nekünk illetve akinek vetettünk 7-8-10 tonna, meg eleve egy jó egyenletes kelés szép pontos állomány...
6793 hozzászólás
Válasz #2488. hozzászólásra
és nem leszel szomorú,ha 1 műszakban nem lesz meg 10ha?
Válasz #2490. hozzászólásra
Üdv!
Kb.400-450 HA-t szántok évente! Szerinted mi az ami nem éri meg??????
7000-8000 körül már elgondolkodnék hogy neki zavarnám a krisztált a bérszántásnak csak kicsi a 200 littyós tank meg az ágyeke nem módi komolyabb helyeken úgy látszik .
Válasz #2488. hozzászólásra
csak a hátsó ekefej fog, az elsők meg csak karcolnak másképpen ennyiért
Válasz #2484. hozzászólásra
győr körül 22/ha minimum a szántás, az alatt el sem indul senki bérbe (én nem bérezek, csak hallom és látom az eseményeket)
Ki hogy gondolja!
Én ezzel szántok 1989-óta,voltam 5 szántóversenyen,mind az 5-ször dobogós voltam,úgyhogy tévhit hogy nem lehet vele szépen szántani,csak egy titka van,tudni kell vele szántani!!!!
Az hogy ki mennyiért mit koptat,az más dolog! Te biztos nem annyiból tartod fenn a gépedet,mint Én.
Válasz #2486. hozzászólásra
70 % V.F.
Válasz #2483. hozzászólásra
Felétek mi a módi ?
Még 7-ért sem !
Válasz #2481. hozzászólásra
még el se kezdtem,de 5000ft-ért nem koptatnám se a trakit,se a gumit,se az ekét!
Válasz #2482. hozzászólásra
Az felénk nem működik már.....
Válasz #2480. hozzászólásra
4 fejes KÜHNE CONDOR-ral
Válasz #2476. hozzászólásra
Tán nem bírsz a szántással ?
Válasz #2478. hozzászólásra
milyen ekével szántasz?
De az üzemanyagot telephelytől telephelyig számold!!!
Eljönnék simán!
Válasz #2473. hozzászólásra
Engem akkor érdekel hogy nettó,vagy bruttó,ha Én tankolok!!!!!
Válasz #2472. hozzászólásra
eljönnél 100 ha-ért 100km-t?
Válasz #2474. hozzászólásra
Hát mennyi ????????
Válasz #2471. hozzászólásra
Van egy kis számolási problémád is,mert 25 L felénk nem 7.900 Ft.-ba kerül :(
Válasz #2472. hozzászólásra
25 liter diesel netto 7.900
Válasz #2471. hozzászólásra
Üdv!
Nem 12.900 Ft. a tarifám,hanem 5.000 Ft.+az üzemanyag!!!!!!!!
A tankolást a gazda oldja meg,ahogy kívánja!
Válasz #2470. hozzászólásra
Mondjuk ha 25 literből szántasz akkor durván 7.900 + 5.000 = 12.900/heki a tarifád ?????
Más műveleteket mennyiért nyomod ???
Ki tankolja a gépet ????
Válasz #2469. hozzászólásra
Nem rosszak!
Mondjuk Nekem nincs,csak annyi ami a virágcserépbe:)
Válasz #2468. hozzászólásra
Azok faxa földek !
Válasz #2466. hozzászólásra
Mohács környékén.
Válasz #2465. hozzászólásra
Mert????
Mennyit szeretnél keresni egy nap????
Válasz #2464. hozzászólásra
Én meg úgy vagyok vele, hogy 5000-ért ássa fel magának......
Merre nyomod az ipart ?
Válasz #2460. hozzászólásra
Ez a tarifa mondjuk akkor lenne jó ha 2 heki menne óránként a 4650-el és ekét is adnának
Válasz #2461. hozzászólásra
A tarifa mindig ennyi!
Ha túl kriminálisak a körülmények,akkor nem megyünk,úgyhogy olyan nincs hogy egy nap csak 1-2 hektárt szántunk!
Ha mégis akkor meg igaz a mondás hogy egyszer hopp,egyszer kopp!
Melyik a drágább bérmunka, a szántás vagy az altalajlazítás?
Válasz #2454. hozzászólásra
15000 ha-ja.
Válasz #2460. hozzászólásra
Ez igaz akkor is, ha beránt 40-50 litert hekinként ?????
.......mert ugye akkor nincs teljesítmény
Válasz #2453. hozzászólásra
Üdv!
Én 5000-ért+üzemanyagért szántok! És nem keveset!!!!!
Válasz #2454. hozzászólásra
az nagyon sok nafta
Válasz #2456. hozzászólásra
gabonavetést rapiddal mennyiért csináljátok?
Válasz #2451. hozzászólásra
hát ez a 9 mp ez engem nem győzött meg...
Válasz #2455. hozzászólásra
Mennyiért szántanak? Azért ne feledd el, hogy a gép 3x annyiba kerül, mint egy eke, és három műveletet csinál egyszerre...
mi 20-ért csináljuk, de sorbanállás van érte...
Mit todtok a Top Down tarifákról?
Engem azzal kecsegtetnek,hogy majd annyi mint a szántás.
Szerintetek mennyiért szabad szártépést vállalni?
A trakim kb. 7-8 litert fogyaszt hektáronként.
6000-et gondoltam.
A szántás is érdekelne ki mennyiért nyomja,mert gondolkodom hogy rábával menjek vagy a kisebbik géppel.Én 21-ért csináltam eddig.
Válasz #2450. hozzászólásra
Azért ez nem olyan egyszerü.. vagyis igen de nem azért mert egy védernek vagy lemkenek nemcsak a beszerzése hanem az üzemeltetési költsége is sokkal több mint egy agyon amortizált Tsz--cs.s ih nak... És a termelés teknológiában is sokkal jelentösebb a munka mint egy amolyan tingli tanglinak és végül lehet választani még pluszba 1-2 sor ih nem tökéletesen mondjuk 2 szer 7500 mint valami csoda fegyver tuti jó munkával kb 12 ért
unia tárcsákról van vélemény???
Válasz #2449. hozzászólásra
ez így van és így is lesz.... aki megtudja venni az uj gépeket munkaeszközöket az mért ne kérjen el sokkal több pénzt mint amit a többiek ha nekem lenne rövid tárcsám én nem 6 meg 8 ezerért tárcsáznék hanem amennyiért csak merem.....
Lassan tényleg oda jutunk hogy a beművelési díjakat csak a termelés technológia fogja kibukni és hol mi légből kapott szolg dij már nem.. És elkezdödik egy olyan folyamat hogy a gyengén művelt föld elkezd gyengén teremni.. és gyengén hozni és kis pénzből még gyengében lesz beművelve és kész a baj.. Felénk is látni ilyen lecsúszó félben levő területeket a gazdájukkal együtt
Válasz #2439. hozzászólásra
Nálunk is 190-es húzza az IH-t, teljesen leengedve, ma is többször visszakapcsolt 7-be. Tavasszal, meg csak 7-ben ment. 11-12-12,5-re jön ki a fogyasztás. Arról nem is beszélve, hogy vannak a táblákban bizonyos helyek, amiket 2-szer kell járni, hogy jó legyen.
Válasz #2444. hozzászólásra
rövidtárcsa más kategória azért itt is 9 10 ezreket kérnek de annak meg is van az előnye bőven... de aki régi v meg x tárcsával nyomja 10 centin akkor az is más kategória
Válasz #2445. hozzászólásra
NE B föl!! Már megint?? Lassan megint a magyar szürke lesz a divat!!! Na akkor megint meglehet majd mutatni ki milyen F gyerek!!!
Válasz #2443. hozzászólásra
25 ????????????
Már megint mit mondtak ???????????
Én mondjk ha valakinek veetés alá dolgoznék rövidtárcsával és egy elbax-ott fődet amit az ih tárcsával már nembír megcsinálni, csak a röget tologatja vele, szóval ha egy ilyet megcsinálok vethetőre akkor a 8000-et simán elkérném!
Hogy miért? Mert tárcsa plusz hegr egymenetben plusz kiváló barázda bakhát meg minden mentes aprómorzsás magágy, amibe vethet a paraszt!
De errefelé már sima IH tárcsázásra is 7500-8500Ft-okat elkérnek, igaz ezek mind úszóban mély tárcsázásról szólnak nem tarlóhanntásról.
Én nem sokat tárcsázok bérbe, inkább csak a traktorosainknak, rokonoknak haveroknak és egykét kis maszek még, így nem én szabom a környéken a tarifát de ha más 7-8-ért megy nemfogok kevesebbért énsem.
A rövidtárcsával a tényleg jó munka pedig megfizethetetlen!
Majdnem olyan ez mint amikor megvettük a Monosemet 10éve. Mindenki hurrogott hogy merünk 1000Ft-al drágábban vetni. Aztán aki spcvel vettetett a száraz tavaszon annak lett 5-6tonnája, nekünk illetve akinek vetettünk 7-8-10 tonna, meg eleve egy jó egyenletes kelés szép pontos állomány...