Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.08 FtUSD401.61 FtCHF440.53 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
én sima fogasos dupla rögtörőssel 4 ezer/ha az NH val,,a kiskertek meg attól függ milyen messze én a kis Ford traktorral 2ezer alatt be se indítom akármit kell csinálni akár 10 négyzetméter akár 1000m2 de ez még csak az ismerősök tarifái akinek mindent én csinálok aki ismeretlenül jön az......
Haszon Agrár Magazinban írják a Multitiller (ami tudtammal a Grubber) 12950-14900 at irtak és ahogy számolgattam a 11000-12000 jó nekünk is és talán annak is aki fizeti. Mi a Kukoricára 170ha-ra már megcsinaltuk a Grubber munkát és mélységre illetve minöségre is elégnek volt aza mélység amint lejebb tettem egyel mar fel is ment 15l/ha-ra de minöségre nem változott sokkal, ezért gondoltam ezt a gazdaságos megoldást ajálom. De persze az eddigi talajmunkától is függ, majd holnap megnézem, hogy milyen földre akar küldeni
van amin 20 métert se mennék senkinek bérbe
ahol a traktor összes vasatomjának bebizsergését meghallom zsrzsssssssss rzsssss ott semmi pénzé------ 5,4es sebességnél-----
ahol meg halad ott 3x nafta árát beszélik......
Köszönöm fáradozásod de nem kaptam meg a mailt probáld még 1x nagyon köszi!Cim még 1x most másoltam de nem változott dvilibacsi@gmail.com Előre is köszönöm!
Ha valaki ingyen elvetné nekem egy spc-vel más pedig 7000-ért egy optimával-vagy maximaval, még akkor sem az spc-t választanám. Ha fizetne az spc-vel vető pár ezret hektáronként akkor sem csináltatnám vele. 5-10 ezer forint 2-3-4 mázsa kukorica ára hektáronként. Ez a különbség minden körülmények között megterem egy spc-s vetéshez képest.
Válasz #2202. hozzászólásra Akkor felénk öröm az élet,mert 4eft-ért vállalták a kukorica vetést hektáronként. Januárban pedig 14eft-ért csinálták Rábával és 200lovas Steyerrel 5-ös ekével a szántást.Azonnal meg is fogadtam őket. A szántásuk is egész jó lett.
Feri Azt szeretném tőled megkérdezni hogy a képen látható kombájnt hol vetted esetleg eladó-e, vagy honnét hozattad be. Apámat is érdekelné egy ilyen, ha jól látom 85-ös dominátor de nem vagyok benne biztos nem ismerem a tipusokat.Valami hasonló kombájnt szeretne venni. Megtennéd hogy válaszolsz nekem emailban? Nagyon meg köszönném ha válaszolnál! Elérhetőségem dvilibacsi@gmail.com tisztelettel Vili!
mi mondjuk nem különböztetünk meg laza vagy húzós melót.. ugyanúgy megcsináljuk a mélylazítózást mint a szemenkénti vetést, mindegyiknek megvan a tarifája és mindegyiken megvan a maga "haszna"
Hidd el ez mindenüt pontosan igy történt.. Amire még a vacak idöjárás és a rosz gazdasági körülmények + ba rátettek!! De itt is megtörtént a nagy megvilágosodás föleg úgy hogy hietetlen mértékben ösze lettek taposva a földek és azt már senki sem akarta csak a jó pénzes melót permetezés és az aratást esetleg körbálázást.. a többi húzós melóhoz már nem füllött a foga szinte senkinek.. Ezért mostanra már inkább az integrált vagy a teljes bemüvelés jött inkább divatba és aki az egyik laza melóban jol keresett becsületböl megcsinálja a húzósat is és igy egyik viszi a másikat elv alapján még mindig kifizetödöbb a tevékenység..
Itt egy időben azt hitték hogy a bérmunkából fut a szekér, mindenki elkezdet bérbe dolgozni, nem törték az árat le én azóta csak szinte a sajátomat csinálom, ezek meg egymást ölték a bérmunkáért és mindenki vitte az árat lefele. Egyszer csak mindenki zárta a kaput. Mikor az első felújításon át esett.
Amúgy itt 5ha föld lehet hogy 10db van vagy 20-ba és biztos hogy nem lehet a szomszédéval együtt vetni. Ha meg már nem akkor van kiszállási díj így legalább elmennek máshova és egyel kevesebb lesz aki rájön olcsó húsnak híg a leve.
Azokmár nem semmi árak!! Hol élsz pontosan??? Oda sokan elmennénk dolgozni.. Itt a mul évben JD vel mütrágyát szorva kb 3/m-ha volt 7500 nettó! Az még elviselhetö volt minöségi munka nehéz körülményekkel.. De az a 10E az már szerintemis sok föleg ugy hogy itt 15-16 volt a kukorica learatása az meg mint tudjuk méginkább eszköz és energia igényesebb munka mint a vetés..
nincs még idei tarifa. Tavaly 10 volt, de idén szerintem több lesz. Még nem tudom, hogy mennyi. Lehet üzemanyag-fogyasztáshoz kötött árazás lesz, tehát indulás előtt kinullázom a számlálót, és meg lesz adva egy hektárköltség, meg munka végén megnézzük a számlálót, és felszorozzuk az aktuális árral, és a kettő együtt adja ki a végleges tarifákat. De ez egyenlőre csak egy gondolat.
Mi nem vetünk a fendtel, csak amikor muszáj. Olyankor az ápolókerék van fenn, ami fix felnis 320/... R48. A szomszéd viszont vet 312-vel és 412-vel is, nekik állítható 480-as felnijei vannak alapból...
6793 hozzászólás
Válasz #2241. hozzászólásra
6500é ha itt vetne vlk. nem baxakodna senki vele maga.................
Válasz #2239. hozzászólásra
pedig abból a vetésből jön majd csak idén az euró
elvetnénk és már locsolhatnád is.........
nekünk 6500ért vetették monosem-el 2q műtrágyával adagolva
Válasz #2236. hozzászólásra
naponta mennyit nyomtok el?
Válasz #2237. hozzászólásra
csak a hétfővel van gondom,husvéthétfőn nem dógzok,locsolkodok
Válasz #2232. hozzászólásra
7000 műtrágya nélkül, 8000 műtrágyával,
nagyobb területeknél egy ezressel olcsóbb.
maximával vagy monosemmel vetve vannak ezek az árak.
Válasz #2236. hozzászólásra
Tudom h. mindent megcsinálnál nekem.......
de az is lehet h. képzelődök csak............
Válasz #2235. hozzászólásra
Ha a trélert állod akkor OK
Válasz #2234. hozzászólásra
6500as rendel hv hétfőre 90% os HMos bónusszal.....
5500,6000,6500,vetés,vetés+100kg,vetés+150kg,100 heki felett+10%kedv,kezdés péntektől
8-10ig tanyán
Kuki, napra vetés árakról ki mit hallott? Műkakival is, meg nélküle is érdekelne.
Válasz #2229. hozzászólásra
600öl alatt 4000ft/db ha, 2db kert van egymás mellett akkor is 2*4000ft
Válasz #2228. hozzászólásra
én sima fogasos dupla rögtörőssel 4 ezer/ha az NH val,,a kiskertek meg attól függ milyen messze én a kis Ford traktorral 2ezer alatt be se indítom akármit kell csinálni akár 10 négyzetméter akár 1000m2 de ez még csak az ismerősök tarifái akinek mindent én csinálok aki ismeretlenül jön az......
Válasz #2228. hozzászólásra
Ez engem is érdekelne.
Nagyobb kertek(1000-2000m2)kombinátorozásáért menyit lehet elkérni?
Érdeklődni szeretnék a kombinátorozás áráról?
Válasz #2226. hozzászólásra
kinek hogyan
jó kis válasz hehe
ha jó száraz hantos akkor kap a roto eleget a bőrire
ha meg nyers akkormeg pl. betömődik fölül aztán gyalulja a kapákat
de ha egyikse .....és totál omlósz a föld...... akkormeg mondjuk elmegy 20liter nafta
6 hektárt leseggelni meg nem fél óra.........
tehát ,,,,,,Te tudod neked mennyit ér.......
Sziasztok. Érdeklődnék hogy mennyiért érné meg elválalni 6 hektár rotálást fekete földön? Előre is köszönöm.
Válasz #2224. hozzászólásra
miért ne lenne? A Multitiller egy kombinált gruber, olyan, mint egy TopDown.
Csak a TSZ-es barmok nem tudták, hogy mire jó, és a legtöbbet átszerelték merevkapásra, és szántásban húzgálták...
Válasz #2223. hozzászólásra
Semmi köze a kettőnek egymáshoz!
Haszon Agrár Magazinban írják a Multitiller (ami tudtammal a Grubber) 12950-14900 at irtak és ahogy számolgattam a 11000-12000 jó nekünk is és talán annak is aki fizeti. Mi a Kukoricára 170ha-ra már megcsinaltuk a Grubber munkát és mélységre illetve minöségre is elégnek volt aza mélység amint lejebb tettem egyel mar fel is ment 15l/ha-ra de minöségre nem változott sokkal, ezért gondoltam ezt a gazdaságos megoldást ajálom. De persze az eddigi talajmunkától is függ, majd holnap megnézem, hogy milyen földre akar küldeni
Válasz #2221. hozzászólásra
Mostanság az Üa dupláját szokták számolni!! Csak nem szeretik megfizetni!!
Sztetek ha en egy 5 kapasoros 5,6m-es grubberal kb 10cm mélyen meghúzom 11e Ft/ha-ér reálisnak mondható? Fogyasztásunk e mélységel kb 8-12l/ha
Válasz #2215. hozzászólásra
Volt egy kis darab bér, órába csináltam..duplán majdnem egy óra volt.... az a legjobb jegy az osztályzásnál...
Válasz #2215. hozzászólásra
azt itt nem húzod ki belőlük......
nekem se ment
van amin 20 métert se mennék senkinek bérbe
ahol a traktor összes vasatomjának bebizsergését meghallom zsrzsssssssss rzsssss ott semmi pénzé------ 5,4es sebességnél-----
ahol meg halad ott 3x nafta árát beszélik......
Válasz #2212. hozzászólásra
Na ezzel én is igy vagyok!! Van rosz tapasztalatunk elég!! Irigylem azok bátorságát akik a 120 naprájukkal mernek kisérletezgetni!!!
Válasz #2216. hozzászólásra
Köszönöm fáradozásod de nem kaptam meg a mailt probáld még 1x nagyon köszi!Cim még 1x most másoltam de nem változott dvilibacsi@gmail.com Előre is köszönöm!
Válasz #2207. hozzászólásra
Ment a mail!
Grúberozást mennyiért lehetne csinálni?
Ha valaki ingyen elvetné nekem egy spc-vel más pedig 7000-ért egy optimával-vagy maximaval, még akkor sem az spc-t választanám. Ha fizetne az spc-vel vető pár ezret hektáronként akkor sem csináltatnám vele. 5-10 ezer forint 2-3-4 mázsa kukorica ára hektáronként. Ez a különbség minden körülmények között megterem egy spc-s vetéshez képest.
Válasz #2210. hozzászólásra
Nyereséges még 4000-rel is, Mtz spc-vel elvet 25 hekit az 1 100-as bevétel és tankol rá 70-80 lityit,napi nyereség 70-80 e
Válasz #2209. hozzászólásra
Az bizti!!!!! Vagy akkora SZ-ba vannak hogy filléres bevételért is hajlandóak dolgozni!
Válasz #2208. hozzászólásra
uhh hát azok ingyé szerzik a gázolajat.
Válasz #2202. hozzászólásra Akkor felénk öröm az élet,mert 4eft-ért vállalták a kukorica vetést hektáronként. Januárban pedig 14eft-ért csinálták Rábával és 200lovas Steyerrel 5-ös ekével a szántást.Azonnal meg is fogadtam őket. A szántásuk is egész jó lett.
Válasz #2200. hozzászólásra
Feri Azt szeretném tőled megkérdezni hogy a képen látható kombájnt hol vetted esetleg eladó-e, vagy honnét hozattad be. Apámat is érdekelné egy ilyen, ha jól látom 85-ös dominátor de nem vagyok benne biztos nem ismerem a tipusokat.Valami hasonló kombájnt szeretne venni. Megtennéd hogy válaszolsz nekem emailban? Nagyon meg köszönném ha válaszolnál! Elérhetőségem dvilibacsi@gmail.com tisztelettel Vili!
Válasz #2205. hozzászólásra
mi mondjuk nem különböztetünk meg laza vagy húzós melót.. ugyanúgy megcsináljuk a mélylazítózást mint a szemenkénti vetést, mindegyiknek megvan a tarifája és mindegyiken megvan a maga "haszna"
Válasz #2204. hozzászólásra
Hidd el ez mindenüt pontosan igy történt.. Amire még a vacak idöjárás és a rosz gazdasági körülmények + ba rátettek!! De itt is megtörtént a nagy megvilágosodás föleg úgy hogy hietetlen mértékben ösze lettek taposva a földek és azt már senki sem akarta csak a jó pénzes melót permetezés és az aratást esetleg körbálázást.. a többi húzós melóhoz már nem füllött a foga szinte senkinek.. Ezért mostanra már inkább az integrált vagy a teljes bemüvelés jött inkább divatba és aki az egyik laza melóban jol keresett becsületböl megcsinálja a húzósat is és igy egyik viszi a másikat elv alapján még mindig kifizetödöbb a tevékenység..
Válasz #2203. hozzászólásra
Itt egy időben azt hitték hogy a bérmunkából fut a szekér, mindenki elkezdet bérbe dolgozni, nem törték az árat le én azóta csak szinte a sajátomat csinálom, ezek meg egymást ölték a bérmunkáért és mindenki vitte az árat lefele. Egyszer csak mindenki zárta a kaput. Mikor az első felújításon át esett.
Amúgy itt 5ha föld lehet hogy 10db van vagy 20-ba és biztos hogy nem lehet a szomszédéval együtt vetni. Ha meg már nem akkor van kiszállási díj így legalább elmennek máshova és egyel kevesebb lesz aki rájön olcsó húsnak híg a leve.
Válasz #2202. hozzászólásra
Azokmár nem semmi árak!! Hol élsz pontosan??? Oda sokan elmennénk dolgozni.. Itt a mul évben JD vel mütrágyát szorva kb 3/m-ha volt 7500 nettó! Az még elviselhetö volt minöségi munka nehéz körülményekkel.. De az a 10E az már szerintemis sok föleg ugy hogy itt 15-16 volt a kukorica learatása az meg mint tudjuk méginkább eszköz és energia igényesebb munka mint a vetés..
Válasz #2197. hozzászólásra
sajna nem mert itt van aki most vetni kukoricát 11e+fa ért vállal kukorica aratás szántás 22e+fa
Én is igy vagyok vele a gépet igy is ugy is ki kelett javitani legalábbigy kicsit hoz is.
Válasz #2199. hozzászólásra
Saját mellett,ami belefér azt elnyomjuk!
Jó árakon golgoztok és van melotok.
Válasz #2194. hozzászólásra
Tavaly a kalászost 8-9 ruggóért nyomtuk,az idén a mák ment 9-ért!
Válasz #2196. hozzászólásra
Akkor, a te barátod tavaly vetett utoljára bérbe!
Válasz #2193. hozzászólásra
Tavaly elromlot a gépem és nekem a barátom hektárját spc vel 10eft küldte. Én addig műtrágyával 7e és sokkalták
Válasz #2194. hozzászólásra
nincs még idei tarifa. Tavaly 10 volt, de idén szerintem több lesz. Még nem tudom, hogy mennyi. Lehet üzemanyag-fogyasztáshoz kötött árazás lesz, tehát indulás előtt kinullázom a számlálót, és meg lesz adva egy hektárköltség, meg munka végén megnézzük a számlálót, és felszorozzuk az aktuális árral, és a kettő együtt adja ki a végleges tarifákat. De ez egyenlőre csak egy gondolat.
Mi nem vetünk a fendtel, csak amikor muszáj. Olyankor az ápolókerék van fenn, ami fix felnis 320/... R48. A szomszéd viszont vet 312-vel és 412-vel is, nekik állítható 480-as felnijei vannak alapból...
Feco én is kérdeznék, kalászost a rapiddal mennyiért vettek?