Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR411.18 FtUSD396.67 FtCHF438.4 FtGBP496.77 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
nekem van egy 3 hekis darabom amit buzaaratás óta nem tudtam letárcsázni
csak pár centi víz áll halyenként rajt de az kitartóan.
Ha lazább lenne a föld akkor már rég lenyomtam volna
de max 200 méteren belül fölrakódik a tárcsa.
Lejárom fagyon vagy direktbe nyomjuk bele a kukut.
Sok variáció nincs.
na erről beszélek
mikor már a tárcsa beáll az nem havaj
és még nem állt be előtte a tárcsa hátulja....
mondjam azt h. még SOHA ?
soha ne mondjuk h. soha tehát nem mondom h. soha
ez azt jelenti h. jókor szoktunk tárcsázni...... sohaaaa nem kínlódva
nem lehet tavasszal árpát vetni - az hagyján
nem lehet kukoricát se vetni - még ez is hagyján
nem lehet búzát se nagyon vetni - rohadjon meg még ez is hagyján
de h. még letárcsázni se tudjam a dzsungelt..... a rosseb ......... meg, az má nem hagyján
nekem is vogel vízszintes zúzóm van,tény hogy nagyon jó munkát végez de a 82 es harmadikban szenved vele a 2 méteres moharban.Mi csak ott használtuk ahol nem lehetett a víz miatt tárcsázni.A kötött vizes talaj ráragadt a gazzal és a szalmával együtt a tárcsalapokra és megállt az egész.
Kukorica tarlóban hatodikban lehet menni vele de a 4 sor szüken fér bele,meg nem is szártépőzünk kukut vele mert általában fiatal kombájnnal arattatunk amin jó asztal van.
Viszont napra tarlónál a zuzó elején levő védőlemezek eltőrik a szár nagy részét így azt nem zuzza csak lefekteti.
A nehéztárcsánál se fogy lényegesen több nafta mint a zuzónál így inkább tárcsázunk.
igen mindig ez a nagy kérdés, hogy hol találkozik a kereslet és a kínálat.
Ennyiért el lehet vele menni akár kukoricába, akár 2 méteres gazba. De hogy ennyiért mástól is megvennénk-e? ez jó kérdés. Ha mindenképpen zúzni kell, és 4500 az RZ, akkor inkább 8000-ért a Vogel!
De valyon nem jobb-e inkább egy sor tárcsát adni neki plusszban? Ha fizetni kell mindkettőért, akkor nem. Ha tárcsa van, zúzó meg nincs, akkor meggondolandó! De minősségben 5 sor tárcsa sem lesz olyan, mint egy sor zúzó!
nagy talány!
Viszont megfordítva: mennénk-e vele olcsóbban? Nem. Vagy kell, és fizesse meg, vagy menjen máshova, és nincs harag. De én nem fizetek azért, hogy más földje le legyen zúzva...
nekem az is elég ha becsőrölünk aztán valahogy kitolatunk onnét........
rzvel szívtam már régebbi időkben
bevágódott a jókis mély réti parcella
ember nem ismerte mi hol milyen
gabonatarló fölszőrösödött
......-t se lehetett látni a sötétben hol milyen vízek állnak........
volt pár süllyedés a töksötétbe az ihátamögött
namondom csak mostkimásszak!!!!
aztán még vagy 10x elnyelt
állandó orsócsavargatás föl le h. ne érjen le a kés
demegútáltam.........
és milyen deres Q 1 hideg vót
talán azóta gyűlöltem meg a éjjeli határi melózást
kerülni azt minden áron..........
idén lesz benne része a cégnek
majd beszámolok
csak zúzni lehet.... vontatott tárcsával bemenni ááááá ...... belesegondolok micsoda MINŐSÉGI szívások lennének......
talán még a vizet is megpacsáljuk mint a vizibiciklivel...... heheheehe
lemosódnak majd a kalapácsok.....
mondjuk ezt vitatnám. A mi 3 m-es zúzónk olyan nehéz, hogy a 80 pacis traktor alig bírja megemelni. Ha a mocsárban emelgetnéd, csak a traki süllyedne lefelé...
Válasz #2020. hozzászólásra
lehet rz-vel hamarabb tudsz menekülni mint egy függesztett monstrummal mert azt tudni kell hogy a 3 méteres függ vogel igencsak kapkodja a 920.3-as mtz orrát .
megmég...... IDÉN az se mellesleges, h. 1 függesztett vszszel KITUD MENEKÜLNI!!!!! az ember ha nyel elfele befele az iszap........
vontatott rzvel megnézem azt aki kijön a láp bóóóóóó......
Még nem számoltunk tarifát (lévén csak sajátban dolgozunk), de nem olcsó cuccos...
Nem hasonlítható az RZ-3-as zúzáshoz. Sem minőségben, sem költségben. A fogyasztás, (nem)haladás és a beruházási igény alapján kb. tárcsázással van pariban...
7500-8500 lehet reális, de nagyban függ a zúzandó cucctól...
Válasz #2016. hozzászólásra
Én simán pocok túrás egérvár nem akadály a földel teszem egyenlővé de volt már rá példa hogy a barázdát is félig behúztam az rz-vel .
Ó Te szegény,hát senki sem segít rajtadValamikor,mikor én szártépőztem másnak,akkor kukorica kombájn után 4000-4500 ft.Volt olyan álló kóró(kézzel letört kuki)amiben 2.ban bírt csak menni az MTZ.Azt 8000 ft.ért csináltam
Van itt 1 cég-elvileg a borsókombájnra vettek uni gumihevedert.De amikor elmentek bérmunkába szotyit vágni , akkor jöttek rá hirtelen mennyi munkájuk van.
(rengeteg-vannak még jócskán napratáblák is , a kukiról nem is beszélve!)
Válasz #1998. hozzászólásra
Feco is írta, meg az én véleményem is az, ez csak irányadó, ezeket nehezen lehetne alkalmazni az aratásnál, esetleg a költségek leírásánál lehet de ott a számlák a bér ..stb a mérvadó.
Igen, de ilyenekkel nem jönnek,de azzal más mennyiért csinálja, bedobják.Szoktam mondani oda kell menni, megnézni a ládák nyomát.De bezzeg a fizetés egy némelyik részéről...., csak utólag mondja hogy nem tudok, pedig azt előre kellene.
Hát, ha én bedobnám, hogy a 8 tonna fölötti kukoricát 64.000 Ft-ért szeretném vágni, lehet csúnyán néznének rám! De még 46.000-ért is!
Amúgy én ezeket a listákat butaságnak tartom. Ahol kicsi számok vannak írva mindig ezt lobogtatják a parasztok, hogy drága vagyok. Ahol meg negyed ár van, nem törekszik, hogy had fizessen már többet, mert azt olvasta, hogy nekem ott térül meg...
6793 hozzászólás
Válasz #2042. hozzászólásra
Így kb 8 l/ha a fogyasztás, akkor meg 7000 ft/ha.
Válasz #2041. hozzászólásra
Vízszintes 1,60-as. Szántáson lassan bukdácsolva, 2 ér keresztbe vágja, de elég jó lett.
Válasz #2038. hozzászólásra
Ez attól függ, hogy vízszintes vagy függőleges tengelyűvel. Nem mindegy a fogyasztás meg a munka minősége sem.
7000ft
normál esetben 4500-5000ft
Sziasztok!
Meg tudná mondani valaki hogy mennyi a szárzúzásnak hektárja? Egész évben megközelíthetetlen volt, most fagyon lett lenyomva a méteres gaz.
Válasz #2035. hozzászólásra
Baszki ha ezt kiszámlázom az öregnek (19 hekit vetettünk neki komplett)tökönszurja magát
Válasz #2034. hozzászólásra
Szántás :20
rolex:3-4
Ásóborona:5-5,5
Vetés:8 rapid!
ruggó/heki mértékegységben számolva!
Válasz #2034. hozzászólásra
Szántás 22-től a csillagokig......
Rapid 10, sulky 5-6
Rollex henger 4-5, + simító 4
Mondjatok árat ,szántásra ,rolexre, ásoboronára,gabona vetésre
Válasz #2032. hozzászólásra
nekem van egy 3 hekis darabom amit buzaaratás óta nem tudtam letárcsázni
csak pár centi víz áll halyenként rajt de az kitartóan.
Ha lazább lenne a föld akkor már rég lenyomtam volna
de max 200 méteren belül fölrakódik a tárcsa.
Lejárom fagyon vagy direktbe nyomjuk bele a kukut.
Sok variáció nincs.
Válasz #2031. hozzászólásra
na erről beszélek
mikor már a tárcsa beáll az nem havaj
és még nem állt be előtte a tárcsa hátulja....
mondjam azt h. még SOHA ?
soha ne mondjuk h. soha tehát nem mondom h. soha
ez azt jelenti h. jókor szoktunk tárcsázni...... sohaaaa nem kínlódva
nem lehet tavasszal árpát vetni - az hagyján
nem lehet kukoricát se vetni - még ez is hagyján
nem lehet búzát se nagyon vetni - rohadjon meg még ez is hagyján
de h. még letárcsázni se tudjam a dzsungelt..... a rosseb ......... meg, az má nem hagyján
nekem is vogel vízszintes zúzóm van,tény hogy nagyon jó munkát végez de a 82 es harmadikban szenved vele a 2 méteres moharban.Mi csak ott használtuk ahol nem lehetett a víz miatt tárcsázni.A kötött vizes talaj ráragadt a gazzal és a szalmával együtt a tárcsalapokra és megállt az egész.
Kukorica tarlóban hatodikban lehet menni vele de a 4 sor szüken fér bele,meg nem is szártépőzünk kukut vele mert általában fiatal kombájnnal arattatunk amin jó asztal van.
Viszont napra tarlónál a zuzó elején levő védőlemezek eltőrik a szár nagy részét így azt nem zuzza csak lefekteti.
A nehéztárcsánál se fogy lényegesen több nafta mint a zuzónál így inkább tárcsázunk.
Válasz #2029. hozzászólásra
igen mindig ez a nagy kérdés, hogy hol találkozik a kereslet és a kínálat.
Ennyiért el lehet vele menni akár kukoricába, akár 2 méteres gazba. De hogy ennyiért mástól is megvennénk-e? ez jó kérdés. Ha mindenképpen zúzni kell, és 4500 az RZ, akkor inkább 8000-ért a Vogel!
De valyon nem jobb-e inkább egy sor tárcsát adni neki plusszban? Ha fizetni kell mindkettőért, akkor nem. Ha tárcsa van, zúzó meg nincs, akkor meggondolandó! De minősségben 5 sor tárcsa sem lesz olyan, mint egy sor zúzó!
nagy talány!
Viszont megfordítva: mennénk-e vele olcsóbban? Nem. Vagy kell, és fizesse meg, vagy menjen máshova, és nincs harag. De én nem fizetek azért, hogy más földje le legyen zúzva...
szóval elhangzott a 7 8000 kb
ennyiért elmennétek simán kukoricát zúzni?
2mes gazt mondjuk???????
másik oldal
ennyit adnátok a zúzásért ha nálatok kéne?
Válasz #2027. hozzászólásra
ja,.... gondolod h. a lélektartás az erősségeim között van?
Válasz #2026. hozzászólásra
különben is, ha kinn sz.pnád a ..szt éjszaka valami mocsár közepén, akkor ki tartaná a lelket az éjjeli bagoly fórumozókban?
(don't take me serious)
Válasz #2022. hozzászólásra
nekem az is elég ha becsőrölünk aztán valahogy kitolatunk onnét........
rzvel szívtam már régebbi időkben
bevágódott a jókis mély réti parcella
ember nem ismerte mi hol milyen
gabonatarló fölszőrösödött
......-t se lehetett látni a sötétben hol milyen vízek állnak........
volt pár süllyedés a töksötétbe az ihátamögött
namondom csak mostkimásszak!!!!
aztán még vagy 10x elnyelt
állandó orsócsavargatás föl le h. ne érjen le a kés
demegútáltam.........
és milyen deres Q 1 hideg vót
talán azóta gyűlöltem meg a éjjeli határi melózást
kerülni azt minden áron..........
Válasz #2024. hozzászólásra
Én seakarok csak látom a kolhozban hogy meg a zúzás ha az mtz viszi a vogelt
Válasz #2021. hozzászólásra
nem könnyűek persze
a másik dolog meg az h. a frász se akar 92es mtzvel zúzni menni.......
Válasz #2022. hozzászólásra
idén lesz benne része a cégnek
majd beszámolok
csak zúzni lehet.... vontatott tárcsával bemenni ááááá ...... belesegondolok micsoda MINŐSÉGI szívások lennének......
talán még a vizet is megpacsáljuk mint a vizibiciklivel...... heheheehe
lemosódnak majd a kalapácsok.....
mondjuk ezt vitatnám. A mi 3 m-es zúzónk olyan nehéz, hogy a 80 pacis traktor alig bírja megemelni. Ha a mocsárban emelgetnéd, csak a traki süllyedne lefelé...
lehet rz-vel hamarabb tudsz menekülni mint egy függesztett monstrummal mert azt tudni kell hogy a 3 méteres függ vogel igencsak kapkodja a 920.3-as mtz orrát .
Válasz #2014. hozzászólásra
megmég...... IDÉN az se mellesleges, h. 1 függesztett vszszel KITUD MENEKÜLNI!!!!! az ember ha nyel elfele befele az iszap........
vontatott rzvel megnézem azt aki kijön a láp bóóóóóó......
szebb munkát csinálok vele mint bármelyik gréder
Válasz #2008. hozzászólásra
Még nem számoltunk tarifát (lévén csak sajátban dolgozunk), de nem olcsó cuccos...
Nem hasonlítható az RZ-3-as zúzáshoz. Sem minőségben, sem költségben. A fogyasztás, (nem)haladás és a beruházási igény alapján kb. tárcsázással van pariban...
7500-8500 lehet reális, de nagyban függ a zúzandó cucctól...
Én simán pocok túrás egérvár nem akadály a földel teszem egyenlővé de volt már rá példa hogy a barázdát is félig behúztam az rz-vel .
Válasz #2015. hozzászólásra
szóval Te a földjeiteket szokod legyalulni az rzvel???
Válasz #2013. hozzászólásra
Lehet jó munkát csinálni RZ-vel is csak be kell löni hogy radírozzon ne csak elvágja a szárat
Válasz #2012. hozzászólásra
gyilkosabb fegyver
zsírul aprít
pontosan betod állítani a magasságot
megmég ................
Válasz #2011. hozzászólásra
Én egyszer megszártépőztem az rz-3 al a kombájnos táskáját.Hát az nemigen vágyott jobb aprításra,az tuti
Válasz #2010. hozzászólásra
Na ezzel nem lettem okosabb(szokás szerint)
Válasz #2009. hozzászólásra
jobban aprít
Válasz #2009. hozzászólásra
vsz a TRENDI manapság
Válasz #2008. hozzászólásra
miben különbözik a vízszintes a függőlegestől?jobban bír menni?
Válasz #2006. hozzászólásra
csitt legyen
nem a frászt nem
csak bevannak halva
vagy nincs senkinek vízszintese??????
Válasz #2005. hozzászólásra
Én zúzok RZ-3-assal 4500+fa/Ha .
Válasz #2005. hozzászólásra
Ó Te szegény,hát senki sem segít rajtadValamikor,mikor én szártépőztem másnak,akkor kukorica kombájn után 4000-4500 ft.Volt olyan álló kóró(kézzel letört kuki)amiben 2.ban bírt csak menni az MTZ.Azt 8000 ft.ért csináltam
zúzást csináltok?
vízszintessel
kukorica
gaz
stb
milyen áron m1 ez????????
Válasz #2003. hozzászólásra
Szia Feri, kérdezném milyen lett az ismerősöd neomája aminek a törököktől hozták a vetőmagját????????
Válasz #2002. hozzászólásra
Én ,6000ft/ha
Ki mennyiért tárcsázik a Carrierrel?
Válasz #2000. hozzászólásra
Látod vanak elöre látó inovativ elképzelések és beruházások!!
Válasz #1999. hozzászólásra
Van itt 1 cég-elvileg a borsókombájnra vettek uni gumihevedert.De amikor elmentek bérmunkába szotyit vágni , akkor jöttek rá hirtelen mennyi munkájuk van.
(rengeteg-vannak még jócskán napratáblák is , a kukiról nem is beszélve!)
Válasz #1998. hozzászólásra
Feco is írta, meg az én véleményem is az, ez csak irányadó, ezeket nehezen lehetne alkalmazni az aratásnál, esetleg a költségek leírásánál lehet de ott a számlák a bér ..stb a mérvadó.
Válasz #1993. hozzászólásra
Kössz!
Ezek önköltség árak,ha jól látom. Az aratás önköltsége az amortizáció miatt ilyen húzós? Mennyi hektárral számolhattak évente egy kombájnra?
Válasz #1995. hozzászólásra
Igen, de ilyenekkel nem jönnek,de azzal más mennyiért csinálja, bedobják.Szoktam mondani oda kell menni, megnézni a ládák nyomát.De bezzeg a fizetés egy némelyik részéről...., csak utólag mondja hogy nem tudok, pedig azt előre kellene.
Válasz #1994. hozzászólásra
Gyűjtögetek mindent én is, csak azt nem tudom miért ilyen homályos.
Hát, ha én bedobnám, hogy a 8 tonna fölötti kukoricát 64.000 Ft-ért szeretném vágni, lehet csúnyán néznének rám! De még 46.000-ért is!
Amúgy én ezeket a listákat butaságnak tartom. Ahol kicsi számok vannak írva mindig ezt lobogtatják a parasztok, hogy drága vagyok. Ahol meg negyed ár van, nem törekszik, hogy had fizessen már többet, mert azt olvasta, hogy nekem ott térül meg...
Ó, millió köszi-puszi!
Már keresgélni sem kell.
Tényleg más, mint az előzőek, de viszonyítani jól lehet belőle.