Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD390.32 FtCHF429.55 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Németektől kaptam ezt az érésgyorsítót, de bőven pétisóztam májusban és rendszeresen öntözöm, meg rovarölővel és levéltrágyával is idén háromszor permeteztem.
Köszönöm a válaszodat, közben sikerült beszélni egy növényvédőssel, aki eljött megnézni és ugyanezt mondta.
A sok eső miatt hirtelen vette fel a tápanyagot és ezért lett ilyen a levele, de ezt kinövi.
Válasz #866. hozzászólásra
Nagy mennyiségű eső következtében /gondolom volt felétek is hirtelen felhőszakadás/ kezdet fuldokolni a fa a terület mélyebb részein ahol a csapadék megreked, de mivel jó a talajod vízelvezető képessége ezért csak a levelét kapta meg. Valószínűleg ki fogja heverni!!
helló mindenkinek! Felénk(heves) 90 ft-ért veszik, amennyire tudom. Remélem már nem sokáig! Fegyveres-kutyás őrökkel kell őriztetnem az ültetvényem. Kicsit furcsállom is, hogy nálatok csak a bogyó lopásából van kár. szerintetek százalékban kifejezve mennyi az a virág amit még termés csökkenés nélkül le lehet szedni?
Üdv.
Megtudná mondani valaki, hogy menyi a bodza virág ára, én ugyanis tudnék élég sokat de nem tudom megéri e leszedni.
Esetleg bármilyen ötlete van valakinek mindenre nyitott vagyok.
Ma voltam kint a határban napraforgót nézni kel-e már és miközben mentem az úton,láttam rengeteg bodza fát.
Kérdésem a következő lenne:
Megérné nekem leszedetni a bodzát akár virág akár bogyó formában?
Valaki közületek csináltatott már ilyet?
Mennyit tud egy ember leszedni egy nap?
Üdv.!
Ki mit lát a bodzáján? Most fattyazzuk, idén sok van rajta, és egyébként is nagy a hajtásnövekedés. Sajnos a termés kilátások nem valami jók. Áganként 15-20 virág van. Esővel jól el vagyunk látva, kapott 50 mm-t.
Hát biztos rosszul hallotad, mert én csak 200 Ft ról tudok ennyi volt tavaly. viszont ha vaéaki elvinné 300 ért már megérné szedni, mert kb 200-500 kiló lejön egy hektárról és 150Ft a szedésköltség, s nem csökken a termés...
Osztrák és Német nemes bodza virág felvásárlására keresnek szerződőket nagy tételben. A leszedet ár 164 euró / kg. A megszabott időpontban szállítják el a leszedet friss bodza virágot. Nem tudom megéri e ebbe belevágni? A tavalyi fekete bodza felvásárlási ára nagyon siralmas volt és óránként változtatták a felvásárlási árakat. 11 hektáron van bodzám. Mit javasoltok nekem? Ja én már öntözöm a területemet.
Válasz #829. hozzászólásra
kb 1 ha. van víz alatt. A baj az, hogy a legszebb része az ültetvénynek. /nyilván ide folyt össze a víz és a tápanyag./
Számomra azért is megdöbbentő ez, mert 20 éve műveljük ezt a területet, de korábban még egy kis pocsolya sem volt rajta.
6279 hozzászólás
Válasz #875. hozzászólásra
Válasz #877. hozzászólásra
Németektől kaptam ezt az érésgyorsítót, de bőven pétisóztam májusban és rendszeresen öntözöm, meg rovarölővel és levéltrágyával is idén háromszor permeteztem.
Válasz #868. hozzászólásra
csinálj egy 1-2 késes mélylazítózást, hogy a tárcsatalpat áttörje, vagy taposást
Válasz #869. hozzászólásra
A tápanyagnak nincs köze hozzá, levegőtlen lett a talaj egy ideig és ezt a bodza nem szereti.
Sziasztok!
Fekete levéltetű foltokban ,mivel kellene kezelni ??
Köszi a segítséget.
Válasz #870. hozzászólásra
milyen érésgyorsító?
Így érik a bodzám Kb két hét és beérik. Átvételi árakról mit tudtok? Oké bejött ez a Németh érésgyorsító.
Válasz #868. hozzászólásra
Köszönöm a válaszodat, közben sikerült beszélni egy növényvédőssel, aki eljött megnézni és ugyanezt mondta.
A sok eső miatt hirtelen vette fel a tápanyagot és ezért lett ilyen a levele, de ezt kinövi.
Nagy mennyiségű eső következtében /gondolom volt felétek is hirtelen felhőszakadás/ kezdet fuldokolni a fa a terület mélyebb részein ahol a csapadék megreked, de mivel jó a talajod vízelvezető képessége ezért csak a levelét kapta meg. Valószínűleg ki fogja heverni!!
Szia.
Nekem nincs ötletem...ilyet még nem láttam.
Köszönöm a segítséged, 2szer próbáltam úgy, de vmiért nem illeszti be! Ezért tettem a galériámba. :D
Válasz #862. hozzászólásra
Kép tallózása,majd rá klikkelsz,feltöltöd,és a végén beilleszted.
A képeket a galériámba tettem.
Várom meglátásaitokat!
Válasz #861. hozzászólásra
Sziasztok!
Valaki tapasztalt hasonlót a bodzafáján, mire utalhatnaka képen látható tünetek??
Várom észrevételeiteket!
Előre is köszi! :)
B.
csodálkoznék....
Ültetvénytelepítési támogatás
http://www.palyazat-tanacsadas.hu/palyazatok/videk/ultetveny.html
Sziasztok!
Pest megyében (Budapesttől 15 km-re) bodzavirágot átveszünk 90Ft/kg áron.
Érdeklődni a 06-30-651-3056 telefonszámon tudtok.
Jó termést, jó munkát!
Válasz #855. hozzászólásra
helló mindenkinek! Felénk(heves) 90 ft-ért veszik, amennyire tudom. Remélem már nem sokáig! Fegyveres-kutyás őrökkel kell őriztetnem az ültetvényem. Kicsit furcsállom is, hogy nálatok csak a bogyó lopásából van kár. szerintetek százalékban kifejezve mennyi az a virág amit még termés csökkenés nélkül le lehet szedni?
Köszi az árat, de hol, szedik abban tud valki segiteni Nyíregyházán esetleg a környékén??
Válasz #853. hozzászólásra
Üdv!
Szabolcsban 70 Ft-ért vették a múlt héten kg-ját!
Üdv.
Megtudná mondani valaki, hogy menyi a bodza virág ára, én ugyanis tudnék élég sokat de nem tudom megéri e leszedni.
Esetleg bármilyen ötlete van valakinek mindenre nyitott vagyok.
Tisztelt fórumozók!
Szeretném a segítségeteket kérni bodza ügyben.
Ma voltam kint a határban napraforgót nézni kel-e már és miközben mentem az úton,láttam rengeteg bodza fát.
Kérdésem a következő lenne:
Megérné nekem leszedetni a bodzát akár virág akár bogyó formában?
Valaki közületek csináltatott már ilyet?
Mennyit tud egy ember leszedni egy nap?
Elöljáróban ennyit kérdeznék.
Üdv.:Krisztián
ha valaki tudna segiteni holehet leadni helyileg és menyiért a bodza virágot?
Válasz #844. hozzászólásra
üdv!Csyzy ! érdeklödnék hogy abodza virágot holehett leadni én szabólcs megyében lakom rakamazon elöre is köszönöm!
üdv.
Érdeklődni szeretnék ,h hol veszik át a bodza virágát és milyen áron /kg?
Előre is köszönöm a segítséget. elérhetőségem robi174@citromail.hu
Üdv Gox!
Sajnos itt nálunk nem esett egy szem eső sem.Ha még egy hétig nem lesz eső akkor locsolni kell,mert lassan kiszáradnak a fák.
Üdv.!
Ki mit lát a bodzáján? Most fattyazzuk, idén sok van rajta, és egyébként is nagy a hajtásnövekedés. Sajnos a termés kilátások nem valami jók. Áganként 15-20 virág van. Esővel jól el vagyunk látva, kapott 50 mm-t.
Válasz #844. hozzászólásra
Lehet, hogy nálam is a tizedes vesszővel van probléma, és 80-100 forintos árat hallottam. És még, hogy két cég foglalkozik komolyabban felvásárlással.
de a 1,64 Eur az sem rossz, igaz 8 éve volt 1,5 Euró...
Hát biztos rosszul hallotad, mert én csak 200 Ft ról tudok ennyi volt tavaly. viszont ha vaéaki elvinné 300 ért már megérné szedni, mert kb 200-500 kiló lejön egy hektárról és 150Ft a szedésköltség, s nem csökken a termés...
Válasz #842. hozzászólásra
Német hívószám,de rövid 1 kicsit.
telefon: 004994175
A virág áráról 800-1000 forintot hallottam kilónként. Ez igen karcsú. Vagy nem jól hallottam?
Válasz #837. hozzászólásra
Lehet 164 euró/ hektár!!!
Válasz #836. hozzászólásra
Üdv Teremtés.
Valami elérhetőséged van a német,vagy oszták felvásárlóktól?
Pár kép a mostani helyzetről....
Válasz #836. hozzászólásra
164 euró kilónként?
nem lessz az egy kicsit sok? az vagy 50.000 forint....
akkor leszedek 20 kilót és megvagyok 1 évre?:P
Osztrák és Német nemes bodza virág felvásárlására keresnek szerződőket nagy tételben. A leszedet ár 164 euró / kg. A megszabott időpontban szállítják el a leszedet friss bodza virágot. Nem tudom megéri e ebbe belevágni? A tavalyi fekete bodza felvásárlási ára nagyon siralmas volt és óránként változtatták a felvásárlási árakat. 11 hektáron van bodzám. Mit javasoltok nekem? Ja én már öntözöm a területemet.
No Smuki mi lett a bodzáddal a vízben?
Köszönöm, már tárgytalan!
Hívj fel:06304012625
Válasz #830. hozzászólásra
Kedves Dutra!
Írtam üzenetet, nem jött válasz. Érdeklődnék, hogy mennyiért adod darabját, és hova kellene érte menni?
Üdvözlettel,
Dalma
Válasz #829. hozzászólásra
kb 1 ha. van víz alatt. A baj az, hogy a legszebb része az ültetvénynek. /nyilván ide folyt össze a víz és a tápanyag./
Számomra azért is megdöbbentő ez, mert 20 éve műveljük ezt a területet, de korábban még egy kis pocsolya sem volt rajta.
Sziasztok!
Nálam is van még kb. 150 db Haschberg származási bizonylat is van hozzá!