Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz avm #4370. hozzászólásáraSzedegetik már, holnaptól meg beindul szinte minden felvásárló...akinek homokon van már mindenki kezd gyakorlatilag, kötöttre picit rá kell még várni. Hét második felében kezdem én is sztem.
Válasz avm #4359. hozzászólásáraNem engem kérdeztél, de a gyakorlatban ez úgy megy, hogy egy közeli hídmérlegen mér üresen és rakottan. Ott helyben megírják a számlát, és kifizeti a vevő. Ha cég, akkor 1,5 M kp., a többit másnap utalja. Őstermelőnél nincs kp. korlátozás. Nem szerencsés dolog a kp. korlátozás ebben a szituációban.
Válasz Gox #4342. hozzászólásáraIlyen zöld bodzát ami a hirdetésben található képen van tőlünk meg sem vennének, elzavarna a felvásárló. Ennek biztos,hogy nincs jó brixe.
Válasz csonka.laci87 #4345. hozzászólásáraMár járnak a gyűjtők. Ennyi pénzért megéri dézsmálni az ültetvényeket. Ma már volt lavór és gyerekfürösztőkádas autó a környékben.
Válasz jozjoz #4343. hozzászólásáraItt tegnap 110 volt. De afelvásárlók szerint valmi érhette a vadbodzákat itt a Dunántúlon, mert pusztuló félben vannak. Rövid szezont gondolnak.
Őszintén megmondva bizony régebben elgondolkodtam rajta én is szedni kellene.Az üzlet az üzlet,és meg is értem akik szedik az már más tészta,hogyan papírozzák le.
Kérdés.
Miért veszik a vadbodzát?Összeesküvés elméletnek látom az árletörés mondát ezt nem hiszem így el.Valamit csak tud a vad a nemessel szemben és itt nem arra gondolok,hogy csak szedni kell?
Válasz avm #4332. hozzászólásáraAz igaz hogy abból kevesebb van, de akad. Csirkével foglalkozok, ezért csak csirke felvásárlókról tudok nyilatkozni. Kereki csibe Kft. Olyan tisztességes hogy inkább becsukott ahelyett hogy a termelőket szivassa. Finomhusi kft-t bárkinek tudom ajánlani akinek csirkéje vagy pulykája van, ő még nyitva van. Tápiócsir Kft is nagyon fasza. Veszelik kft, Bartu tanya Kft. De van még egy pár rajtuk kívül is. A gecikből hosszabb listát lehet írni de gondolom azt kimoderálnák. Remélem ez nem sért senkit.
Biztos van a bodzabizniszben is korrekt cég, nem szabad feladni!
Ha pedig mégsincs akkor csináljatok egyet, mert igény biztos lenne rá.
Válasz A vasalás témája #4322. hozzászólásáraEz azért így kicsit túlzás, vannak tisztességes termelők, felvásárlók, és gyári munkások is. Nem kopik fel az álluk. Hosszútávon a tisztesség kifizetődik.
Válasz nobetrade #4326. hozzászólásáraRosszul tudod. Vagy őstermelői gazolvány kell neki VAGY LE KELL VONNI AZ ADÓELŐLEGET az átvevőnek, de az amúgyis Áfacsaló brigád nem teszi meg.
A vadat pedig csak azért szedetik, mert ezzel törik lejjebb a termesztett árát!
Válasz lacko75 #4318. hozzászólásáraA vad bodza szabadon termő és így szabadon szedhető gyűjthető a megvásárlásához nem szükséges őstermelői! És igen javarészt a szegényebbek szedik többségben a kisebbség de mivel a nemes bodza később érik nagyon ritkán fordul elő hogy lelopják esetleg szezonváltáskor a vad bodza szezon végén de véleményem szerint nem gyakori
A vad bodza 60-110ft között indul a héten a nemesről hallani nem nagyon kellesz így az ára tavalyihoz hasonló lesz vagy még annyi sem. Én úgy hallottam olyan 40-65ft közt lesz.
6273 hozzászólás
Kezdés: csütörtökön
Válasz avm #4370. hozzászólásáraSzedegetik már, holnaptól meg beindul szinte minden felvásárló...akinek homokon van már mindenki kezd gyakorlatilag, kötöttre picit rá kell még várni. Hét második felében kezdem én is sztem.
Válasz avm #4370. hozzászólásáraVannak akik szedik!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Senkinél hem érik, vagy mindenki örzi a bodzát?
Ki hogy lárja, mikor indul a szüret?
Nálam elég vontatottan érik.
Válasz nyt #4366. hozzászólására"bio,nemes! Olvasd!!
Kezdjetek őrizni, már jönnek a kéretlen bodzaszedők!
Válasz medikus #4365. hozzászólásáraCsak a bio?
Válasz avm #4364. hozzászólására
Válasz medikus #4362. hozzászólásáraKik, hol, mennyiért?
Válasz Gox #4361. hozzászólásáraAzért adnak kilójáért olyan keveset, hogy a kp. limit ne okozzon gondot senkinek. :)
Veszik a biót!!!
Válasz avm #4359. hozzászólásáraNem engem kérdeztél, de a gyakorlatban ez úgy megy, hogy egy közeli hídmérlegen mér üresen és rakottan. Ott helyben megírják a számlát, és kifizeti a vevő. Ha cég, akkor 1,5 M kp., a többit másnap utalja. Őstermelőnél nincs kp. korlátozás. Nem szerencsés dolog a kp. korlátozás ebben a szituációban.
Válasz Gox #4342. hozzászólásáraIlyen zöld bodzát ami a hirdetésben található képen van tőlünk meg sem vennének, elzavarna a felvásárló. Ennek biztos,hogy nincs jó brixe.
Válasz zsman5939 #4358. hozzászólásáraEzek szerint megy számlával is? Kell idén a bevétel!
Mérleg hiteles lehet?
Válasz avm #4357. hozzászólására1 kg bodzáért fizet bruttó 130 forintot. Csak érett termést vesz át.
Válasz zsman5939 #4356. hozzászólásáraMennyi bodza ennyi?
Bruttó vagy nettó?
Sarkeresztúron 130 ft a bodza.
Az Agrana nem jött még ki felvásárlási árral? Tud valaki valamit?
Válasz csonka.laci87 #4353. hozzászólására
Válasz medikus #4351. hozzászólásáraTudom, ettől független ha a vadbodza szedése, forgalma visszaesik az nekünk termesztőknek csak jó!
120-at hallottam tegnap a “kombájnoktól”......
Azt nem tudom, hogy nettó vagy bruttó, gyanítom őket sem érdekli........
Válasz csonka.laci87 #4350. hozzászólásáraItt sem a termesztett bodzáról van szó!
https://www.agrotrend.hu/gazdalkodas/kerteszet/egyre-kevesebben-szedik-a-bodza-termeset
Tavaly 60-70 forintért én nem szedtem le. Ott maradt a fán.Ha mindenki így tenne,akkor az árak sem így alakulnának.
Válasz nyt #4347. hozzászólásáraTavaly állítólag "tele voltak a tárolók", de minden bodza elkelt, amit leszedtek (persze olcsón).
Idén állítólag üresek, lengyel meggy nem volt, szóval idén is nagyon kell a bodza (persze még olcsóbban, mint tavaly).
Láttuk a szőlő esetében, ua. mennyiség kell mint tavaly, csak éppen fél áron.
Vagyis idén sem lesz a bodzának ára.
Ha annyi maradna a termesztett bodza ára mint tavaly, az a bodzatermelők csődjét jelentené.
Válasz csonka.laci87 #4345. hozzászólásáraMár járnak a gyűjtők. Ennyi pénzért megéri dézsmálni az ültetvényeket. Ma már volt lavór és gyerekfürösztőkádas autó a környékben.
Válasz Gox #4344. hozzászólásáraPusztuljanak is a vadbodzák...
Válasz jozjoz #4343. hozzászólásáraItt tegnap 110 volt. De afelvásárlók szerint valmi érhette a vadbodzákat itt a Dunántúlon, mert pusztuló félben vannak. Rövid szezont gondolnak.
60 forint sz-sz-b megye
Van minőség. Ennek biztos jó a brixe.https://www.jofogas.hu/hajdu_bihar/Keresek__Bodzabogyo_felvasarlas_94914337.htm
Sarkeresztúron ma 110 - 120 forint 1 kg bodza ára.
Őszintén megmondva bizony régebben elgondolkodtam rajta én is szedni kellene.Az üzlet az üzlet,és meg is értem akik szedik az már más tészta,hogyan papírozzák le.
Válasz máris szomszéd #4337. hozzászólásáraValahol azt olvastam más a színe a kinyert festéknek. Egyik kékes-lilás másik bordó
Válasz máris szomszéd #4337. hozzászólásáraÁllítólag jobb a brixe!
Kérdés.
Miért veszik a vadbodzát?Összeesküvés elméletnek látom az árletörés mondát ezt nem hiszem így el.Valamit csak tud a vad a nemessel szemben és itt nem arra gondolok,hogy csak szedni kell?
Válasz Gox #4335. hozzászólásáraA vadat,hogy ne sokat vegyenek belőle!!
Alakul a vadbodza ára. 95 Ft-èrt veszik háznál. K-E megye. Még kiderül, hogy őriznünk kell?
Válasz chicken #4333. hozzászólására A csirkézést nem lehet álló kúltúrával összehasonlítani.
Válasz avm #4332. hozzászólásáraAz igaz hogy abból kevesebb van, de akad. Csirkével foglalkozok, ezért csak csirke felvásárlókról tudok nyilatkozni. Kereki csibe Kft. Olyan tisztességes hogy inkább becsukott ahelyett hogy a termelőket szivassa. Finomhusi kft-t bárkinek tudom ajánlani akinek csirkéje vagy pulykája van, ő még nyitva van. Tápiócsir Kft is nagyon fasza. Veszelik kft, Bartu tanya Kft. De van még egy pár rajtuk kívül is. A gecikből hosszabb listát lehet írni de gondolom azt kimoderálnák. Remélem ez nem sért senkit.
Biztos van a bodzabizniszben is korrekt cég, nem szabad feladni!
Ha pedig mégsincs akkor csináljatok egyet, mert igény biztos lenne rá.
Válasz chicken #4329. hozzászólásáraTisztességes termelőt ismerek, gyári munkást is, felvásárlóban segíts, mert én nem tudok tissztességest.
Apa kezdődik....
Elindult a vad bodza felvásárlás. Most láttam egy hírdetést, Sárosdon 80Ft/kg.....
Válasz A vasalás témája #4322. hozzászólásáraEz azért így kicsit túlzás, vannak tisztességes termelők, felvásárlók, és gyári munkások is. Nem kopik fel az álluk. Hosszútávon a tisztesség kifizetődik.
Válasz nobetrade #4326. hozzászólásáraDe a virágot lelopják a Haschbergről is...
Válasz nobetrade #4326. hozzászólásáraRosszul tudod. Vagy őstermelői gazolvány kell neki VAGY LE KELL VONNI AZ ADÓELŐLEGET az átvevőnek, de az amúgyis Áfacsaló brigád nem teszi meg.
A vadat pedig csak azért szedetik, mert ezzel törik lejjebb a termesztett árát!
Válasz lacko75 #4318. hozzászólásáraA vad bodza szabadon termő és így szabadon szedhető gyűjthető a megvásárlásához nem szükséges őstermelői! És igen javarészt a szegényebbek szedik többségben a kisebbség de mivel a nemes bodza később érik nagyon ritkán fordul elő hogy lelopják esetleg szezonváltáskor a vad bodza szezon végén de véleményem szerint nem gyakori
A vad bodza 60-110ft között indul a héten a nemesről hallani nem nagyon kellesz így az ára tavalyihoz hasonló lesz vagy még annyi sem. Én úgy hallottam olyan 40-65ft közt lesz.
Válasz lacko75 #4323. hozzászólásáraakkor már inkább a vadbodza-chemtrail