Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD401.77 FtCHF440.14 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Csapadék volt bőven az elmúlt egy hétben leesett 50 mili.
Kedd óta fújnám a lombtrágyát,meg a Karate-t,de sajnos nem megy a szél,vagy az eső miatt.
Talán holnap estére szűnni fog.
Nem tetszik a fiatal telepítésű bodzám,ami idén teremne másodszor.
50 db fát kellet kivágnom,mert nem hajtottak ki tavasszal.Tősarjat hozott szépeket,hétfőn kötöttem karó mellé.
A kérge elvált a fás résztől ezeknek a száraz töveknek.
Találtam olyat is,ami kihajtott,majd 2 nap alatt elfonnyadt teljesen,de tősarjról tudtam újat nevelni itt is.
Vírusos törzspusztulás?
Volt más mérgem is tavasszal ....szó szerint.
Az út másik oldalán a szomszéd parcellán napraforgó kelés előtti gyomirtózását végezték 70-80 km-es szélben.
A szer lomb híján végigsöpört az ültetvényen,a 15 sorból 10-et megperzselve.
8-10 cm-es volt az újulat,meg 4-5 cm-es a virág kocsánya,ami a szélirány felöli oldalon megfeketedett,majd elszáradt.
Ami kevésbé sérült,azokat most a szél letörte.Valamennyi virág maradt azért,és még újulat is,ha nem is dúskálok benne.Kihívtam a gazdát is,aki először azt mondta,hogy szerinte fagy....vagy rovar....vagy gomba.
De mikor az út menti bodzabokrok is ugyan azokat a tüneteket mutatták,már nem kardoskodott.
Szóval nem indult valami fényesen a tavasz,de ettől csak jobb jöhet!
Üdvözletem.Segitséget szeretnék kérni!Olyan problémám van hogy a fa törzsének kérge alatt fehér kukacok jelentek meg de a kéreg alatti rész nyálkás büdös!!!Mit tegyek ez ellen??Valaki Járt már igy??
Válasz Imo #2665. hozzászólásáraTisztelt Imo
Küldtem önnek egy e-mailt,ha ott lesz az idő érdemes lenne felvennünk egymással a kapcsolatot,és fogok tudni önnek mindenben segíteni.
Válasz tilda #2660. hozzászólásáraTisztelt hirdető˘! Azzal a kéréssel fordulok önhöz,hogy ha bodza bogyót vásárol kérem értesitsen mert azt nagy tételben tudok szolgáltatni..Irjon vagy hivjon.. 0620 3540534-es mobil számon.
Sziasztok! Kezdő fiatal gazda lévén szeretnék tájékozódni bodza termesztés iránt. Aki nyitott rá és Pest megyében van bodzása szívesen meglátogatnám gazdaságát tapasztalatszerzés miatt.
Előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
kisgazda78
Válasz kacar #2649. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget!! Most járom körbe és amit csak tudok egészségeset azt kötözöm. A kékésőbbiekben is szívesen fogadnám a segítséged ha úgy alakul!!
Válasz Farmer. #2647. hozzászólásáraMég annyi jutott eszembe ,hogy ha oldalhajtást hagysz akkor nyáron ha már koronája lesz erős szélben könnyebben le tud hasadni.
Válasz Farmer. #2647. hozzászólásáraEgyüttérzek veled soltvadkerti vagyok... Még a bodza törzséröl is leverte a héjat.Véleményem szerint csak esztétika. Amúgy pár hét múlva ugyanilyen hajtások közül válogathatsz mert olyan gyorsan újrafakad. Tavaly volt amit 2x vágtam vissza az őzikék miatt és az is felment őszig.Üdv
Válasz kacar #2646. hozzászólásáraAkkor ha jól értelmezem csak esztétikai gond lesz, a későbbiekben a termésben nem befolyásolja!? Csak mert az itteni embereknek megoszló a véleménye! Én Soltvadkert mellett Tázláron vagyok! Ilyen vihart régen láttam, a szőlőink nagy részében szinte 100 %-os a kár! Öröm lesz végigdolgozni az évet
Válasz Farmer. #2645. hozzászólásáraHi Farmer! Minket is telibevert,még ilyet nem láttam! Jég után mi rezes v folpet tartalmúval szórjuk ,ki-ki hite szerint. Mivel még nem termő a bodzád te is választhatsz. Az ,hogy a legfelsö hajtásból neveled tovább sztem csak neked kell,hogy megfeleljen a növénynek tökmindegy. Tavaly csináltam néhány fán ,nem lettek olyan szép egyenesek,mintha lentről nyomta volna, de gondolom később eltűnik majd ez ahogy hízik a törzs. Te merre nyomod az ipart?
Üdv mindenkinek! Rövid kérdésem lenne, elég durva jégeső volt erre bács kiskun megyében! Az első éves bodzásomban szinte az összes felvezetendő vesszőt derékban eltörte, ha a legfelső oldalhajtásból nevelem tovább az megfelel?? Esetleg valamivel permetelni ami segíthet neki átvészelni!? Előre is köszönöm a segítsége!!
Hali! Ki mivel fújja mostanság a bodzát? Nálam van tetű, némi atka . Ezek ellen fogom szórni ,csak nem tudom gombákra érdemes-e már vagy majd a következőbe?
Válasz #2641. hozzászólásra
Itt van róla a videó szőlőben.
Nálunk a 6 méteres sorba 2,05-2,6 m-re hidraulikusan nyitható + 65 cm-es 1 oldali soraljaművelővel adtak ajánlatot. Csak az a baj, h nem láttuk, illetve ki kellene próbálni.
Válasz #2636. hozzászólásra
Ha jól értem akkor tárcsáztok. Nem is vagytok annyira messze tőlünk. Mi bajotok volt vele?
Nálunk homokos vályog talajok vannak, könnyen művelhetőek. Csak az a bajunk a tárcsával, h bakhátol. Ha jól omlik a föld, akkor nem, elhúzza a simítója.
Válasz #2637. hozzászólásra
Igen, az. Kétszer járjuk a 6 méteres sorokat a 3,2 m-es gépekkel. Ha egyúttal a facsík is be lenne művelve, az király lenne. Jobb oldalra kellene 1 saraboló automatika.
A bemutatón milyen talajállapot volt, mekkora gazzal?
Ez a ID david kultivátor? Nagyon jól dolgozik az biztos szőlőbe láttam bemutatón, kétoldalas oldalazókapával. Az árára már nem emlékszem, de talán 3 millió körül volt. Milyen széles kell neked?
Volt nálunk a Vektoros dealer. Megnézte, h mire kellene a gép. (2601 hsz. link)
Az tetszene benne, hogy haladósan dolgozik, ha a kultivátorhoz csatlakoztatva van a szenzoros kitérős saraboló egység, akkor is húzni lehet, 9-10-be. Szőlősök vettek belőle nagyobb területekre.
Most az a kérdés, h mit csinálna a 30 cm vastagságú
fák között?
Ha a Calderonival marózzuk a sor alját, az a 67 sornál 4 erős nap. Rátettük már a tő körüli földlehúzót is, így már jobb a fa töve körül a tisztítás, főleg, h hegesztettünk rá 6 cm vasat, h mélyebb legyen.
Nem tudnám megmondani, bocsi. Annyi minden megy át a kezemen/fejemen,hogy már a múlt havi dolgokra sem emlékszem tisztán. azt hiszem, rugót és kapaszárat nem is vettem, az eldeformálódott kapaszárakat egy kováccsal csináltattam meg, aki sok ilyet csinál. Még sablonja is volt hozzá.
Válasz #2623. hozzászólásra
Köszönöm, holnap már többet tudok talán.
Most, h megnyílik 1 gyorsan lezavarandó kertészeti géppályázat, lehet rápróbálkozok.
6275 hozzászólás
Sziasztok megprobàlom máshogy felrakni a képeket.
Válasz Gox #2671. hozzászólásáraSzia Gox!
Csapadék volt bőven az elmúlt egy hétben leesett 50 mili.
Kedd óta fújnám a lombtrágyát,meg a Karate-t,de sajnos nem megy a szél,vagy az eső miatt.
Talán holnap estére szűnni fog.
Nem tetszik a fiatal telepítésű bodzám,ami idén teremne másodszor.
50 db fát kellet kivágnom,mert nem hajtottak ki tavasszal.Tősarjat hozott szépeket,hétfőn kötöttem karó mellé.
A kérge elvált a fás résztől ezeknek a száraz töveknek.
Találtam olyat is,ami kihajtott,majd 2 nap alatt elfonnyadt teljesen,de tősarjról tudtam újat nevelni itt is.
Vírusos törzspusztulás?
Volt más mérgem is tavasszal ....szó szerint.
Az út másik oldalán a szomszéd parcellán napraforgó kelés előtti gyomirtózását végezték 70-80 km-es szélben.
A szer lomb híján végigsöpört az ültetvényen,a 15 sorból 10-et megperzselve.
8-10 cm-es volt az újulat,meg 4-5 cm-es a virág kocsánya,ami a szélirány felöli oldalon megfeketedett,majd elszáradt.
Ami kevésbé sérült,azokat most a szél letörte.Valamennyi virág maradt azért,és még újulat is,ha nem is dúskálok benne.Kihívtam a gazdát is,aki először azt mondta,hogy szerinte fagy....vagy rovar....vagy gomba.
De mikor az út menti bodzabokrok is ugyan azokat a tüneteket mutatták,már nem kardoskodott.
Szóval nem indult valami fényesen a tavasz,de ettől csak jobb jöhet!
Plussz támogatást igényeltétek?
Válasz Koppány Vezér #2670. hozzászólásáraHa rákattintasz a képe akkor nem lesz pixeles
Válasz Koppány Vezér #2670. hozzászólásáraSzia Koppány Vezér!
Régen voltál itt, mi újság van? Volt elég esőtök?
A kép engem is érdekelne.
Válasz Rosti21 #2669. hozzászólásáraCsak nekem kevés a pixel?
Azt kifelejtettem hogy Bodzáról van szó!!
Üdvözletem.Segitséget szeretnék kérni!Olyan problémám van hogy a fa törzsének kérge alatt fehér kukacok jelentek meg de a kéreg alatti rész nyálkás büdös!!!Mit tegyek ez ellen??Valaki Járt már igy??
Válasz Imo #2665. hozzászólásáraTisztelt Imo
Küldtem önnek egy e-mailt,ha ott lesz az idő érdemes lenne felvennünk egymással a kapcsolatot,és fogok tudni önnek mindenben segíteni.
Válasz Imo #2665. hozzászólásáraMegegyezés kérdése.
Az m 10 rekeszt nekem kell általában beszereznem?
Válasz Gox #2663. hozzászólásáraSzia!Sajnos már nem tudja megmondani!Talán Kiskörösön valahol!
Válasz Imo #2662. hozzászólásáraSzia Imo!
Az értékesítésről még korai beszélni, felétek több lehetőség van, viszonylag közelben. Akitől vetted, kinek adta?
Szerintetek az EKÁER befolyásolja majd a neppereket?
Nálunk most járunk a virágzás közepénél, ha jól saccolom, ehhez lehet viszonyítani a szüret idejét.
Kint voltam ma, már hullik a szirom, néhány virágos ágat lecsavart a szél, szokás szerint.
Az újulat brutál, pedig a szokásos 8 ágat hagytuk meg.
Bodzát szeretnék értékesiteni Kalocsai termelö vagyok!Hol tudnám a legjobb feltételekkel eladni 3.5ha a terület!
Válasz tilda #2660. hozzászólásáraTisztelt hirdető˘! Azzal a kéréssel fordulok önhöz,hogy ha bodza bogyót vásárol kérem értesitsen mert azt nagy tételben tudok szolgáltatni..Irjon vagy hivjon.. 0620 3540534-es mobil számon.
Nem ám tudom hogy kell egyenese válaszolni de akinek van Bodza virága az hivjon fel 06202671715 150 forintos áron napi 30 tonnára van szükség
Válasz barbus93 #2658. hozzászólásáratalán vedd fel a kapcsolatot velem 06202671715
Válasz csizmás kandúr #2655. hozzászólásárahello nekem van bodza virágom miskolcon
Válasz csizmás kandúr #2655. hozzászólásáraHelló mindenkinek bodza virágot keresünk 150 forintos átvételi áron . az ár függhet a felvétel helyétől
Helló mindenkinek bodza virágot keresünk 150 forintos átvételi áron . az ár függhet a felvétel helyétől
Válasz Németh András_18894 #2653. hozzászólásáraSzuper!!! akkor lassan őriztethetem az ültetvényt....
Sziasztok! Kezdő fiatal gazda lévén szeretnék tájékozódni bodza termesztés iránt. Aki nyitott rá és Pest megyében van bodzása szívesen meglátogatnám gazdaságát tapasztalatszerzés miatt.
Előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
kisgazda78
Üdv! Nálunk (Sz. Sz. B. M. ) megkezdték a virág felvásárlást 100ft/kg áron
Válasz Farmer. #2650. hozzászólásáraTalán egyszerűbb lenne új hajtást nevelni. Gyorsan megnő
Válasz Farmer. #2650. hozzászólásáraOksa szivesen! Üdv
Válasz kacar #2649. hozzászólásáraKöszönöm a segítséget!! Most járom körbe és amit csak tudok egészségeset azt kötözöm. A kékésőbbiekben is szívesen fogadnám a segítséged ha úgy alakul!!
Válasz Farmer. #2647. hozzászólásáraMég annyi jutott eszembe ,hogy ha oldalhajtást hagysz akkor nyáron ha már koronája lesz erős szélben könnyebben le tud hasadni.
Válasz Farmer. #2647. hozzászólásáraEgyüttérzek veled soltvadkerti vagyok... Még a bodza törzséröl is leverte a héjat.Véleményem szerint csak esztétika. Amúgy pár hét múlva ugyanilyen hajtások közül válogathatsz mert olyan gyorsan újrafakad. Tavaly volt amit 2x vágtam vissza az őzikék miatt és az is felment őszig.Üdv
Válasz kacar #2646. hozzászólásáraAkkor ha jól értelmezem csak esztétikai gond lesz, a későbbiekben a termésben nem befolyásolja!? Csak mert az itteni embereknek megoszló a véleménye! Én Soltvadkert mellett Tázláron vagyok! Ilyen vihart régen láttam, a szőlőink nagy részében szinte 100 %-os a kár! Öröm lesz végigdolgozni az évet
Válasz Farmer. #2645. hozzászólásáraHi Farmer! Minket is telibevert,még ilyet nem láttam! Jég után mi rezes v folpet tartalmúval szórjuk ,ki-ki hite szerint. Mivel még nem termő a bodzád te is választhatsz. Az ,hogy a legfelsö hajtásból neveled tovább sztem csak neked kell,hogy megfeleljen a növénynek tökmindegy. Tavaly csináltam néhány fán ,nem lettek olyan szép egyenesek,mintha lentről nyomta volna, de gondolom később eltűnik majd ez ahogy hízik a törzs. Te merre nyomod az ipart?
Üdv mindenkinek! Rövid kérdésem lenne, elég durva jégeső volt erre bács kiskun megyében! Az első éves bodzásomban szinte az összes felvezetendő vesszőt derékban eltörte, ha a legfelső oldalhajtásból nevelem tovább az megfelel?? Esetleg valamivel permetelni ami segíthet neki átvészelni!? Előre is köszönöm a segítsége!!
Atka nem sok van,gondoltam esti szórással töményebb kénnel megküldöm. Hígabb olajos cucc mehet még ilyenkor?
Hali! Ki mivel fújja mostanság a bodzát? Nálam van tetű, némi atka . Ezek ellen fogom szórni ,csak nem tudom gombákra érdemes-e már vagy majd a következőbe?
Válasz #2641. hozzászólásra
Itt van róla a videó szőlőben.
Nálunk a 6 méteres sorba 2,05-2,6 m-re hidraulikusan nyitható + 65 cm-es 1 oldali soraljaművelővel adtak ajánlatot. Csak az a baj, h nem láttuk, illetve ki kellene próbálni.
http:// https://www.youtube.com/watch?v=6hsgaMCfads
Válasz #2638. hozzászólásra
Elég kötött talaj volt, de előtte volt eső és nem volt lekeményedve, nem volt túl füves.
Válasz #2639. hozzászólásra
nálunk kötöttebb a föld és évente egyszer kétszer tárcsázunk utána füvesítünk és erre a technológiára nem megfelelő ez a gép kb ennyi.
Válasz #2636. hozzászólásra
Ha jól értem akkor tárcsáztok. Nem is vagytok annyira messze tőlünk. Mi bajotok volt vele?
Nálunk homokos vályog talajok vannak, könnyen művelhetőek. Csak az a bajunk a tárcsával, h bakhátol. Ha jól omlik a föld, akkor nem, elhúzza a simítója.
Válasz #2637. hozzászólásra
Igen, az. Kétszer járjuk a 6 méteres sorokat a 3,2 m-es gépekkel. Ha egyúttal a facsík is be lenne művelve, az király lenne. Jobb oldalra kellene 1 saraboló automatika.
A bemutatón milyen talajállapot volt, mekkora gazzal?
Válasz #2635. hozzászólásra
Ez a ID david kultivátor? Nagyon jól dolgozik az biztos szőlőbe láttam bemutatón, kétoldalas oldalazókapával. Az árára már nem emlékszem, de talán 3 millió körül volt. Milyen széles kell neked?
Válasz #2634. hozzászólásra
Heves megye. Tárcsa megy nekünk nem vált be ment vagy 50 ha a gép azóta az idő koptatja ja 2 db van :-)
Volt nálunk a Vektoros dealer. Megnézte, h mire kellene a gép. (2601 hsz. link)
Az tetszene benne, hogy haladósan dolgozik, ha a kultivátorhoz csatlakoztatva van a szenzoros kitérős saraboló egység, akkor is húzni lehet, 9-10-be. Szőlősök vettek belőle nagyobb területekre.
Most az a kérdés, h mit csinálna a 30 cm vastagságú
fák között?
Ha a Calderonival marózzuk a sor alját, az a 67 sornál 4 erős nap. Rátettük már a tő körüli földlehúzót is, így már jobb a fa töve körül a tisztítás, főleg, h hegesztettünk rá 6 cm vasat, h mélyebb legyen.
Válasz #2628. hozzászólásra
Lehet, h érdekelne, de ha jól emlékszem, kicsit messze vagyunk egymástól.
Mit használsz helyette?
Válasz #2628. hozzászólásra
Már írtam rólad, de nem tudtam, hogy megvan e még a kultid. Én már harmadiknak nem veszem meg.
Válasz #2630. hozzászólásra
Ártani nem ártottál vele. Nekem kicsit macerás lenne egy vödröt hurcolnom és minden fa után mártogatni a láncfűrészt....
Válasz #2626. hozzászólásra
Nem tudnám megmondani, bocsi. Annyi minden megy át a kezemen/fejemen,hogy már a múlt havi dolgokra sem emlékszem tisztán. azt hiszem, rugót és kapaszárat nem is vettem, az eldeformálódott kapaszárakat egy kováccsal csináltattam meg, aki sok ilyet csinál. Még sablonja is volt hozzá.
Válasz #2624. hozzászólásra
Akkor itt félreértettem valamit. . .
Válasz #2621. hozzászólásra
Köszi! Majd írj az eredményről !
van egy eladó AVK-m ja valakit érdekel
Válasz #2623. hozzászólásra
Köszönöm, holnap már többet tudok talán.
Most, h megnyílik 1 gyorsan lezavarandó kertészeti géppályázat, lehet rápróbálkozok.
Válasz #2625. hozzászólásra
mibe kerül rá egy kapaszár rúgóval együtt? és a szárny? meg a kapának a hegye?