Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.09 FtUSD387 FtCHF423.73 FtGBP481.7 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #2639. hozzászólásra
Valamikor az axanit volt amire te gondolsz a cimoxanil vagy 5 szöröse volt a többinek.Már vagy 4 éve nem forgalmazzák,probáljátok a Kuffer fuzilánt ki.
A Bayertől a CONSENTO meg a TATOO ezeket váltogatva a ridomilfélékkek. Ez a recept márvagy 4éve müködik.
Na meg az AKROBAT MZ néha ezt is, igaz a 2kg helyet 3kg/ha.
Akkor nem tudom mi legyen a következő szer amivel leszórjuk. Meg szeretnék kipróbálni valamilyen középkategóriás szert a többi mellett. Ridomil és Syngenta terméket már ismerjük.
Tudnál mondani valamit amit ott ezeken kívül használnak és van egy kis pozitív visszajelzés.
Már vagy öt éve volt itt nagy reklám a curzatenek a DUPONT terméke a cimoxanil kellene benne legyen a hatékony gombaölő szer.
Nem hozta meg a várva várt sikert.
Amugy itt a burgonya termesztők körébenn a DUPONT szereknek nincs jó hirük.
Még senki se tudja, hogy mi lesz a vetőmaghelyzet. Túl korai belemenni. Tavaly azt mondták, hogy kevés krumpli lesz a meleg miatt, meg van ahol sok eső esett július táján... És volt ára a krumplinak?
Valahonnan biztos lesz..Majd hoznak a aspanyoloktól..Haverom ott hűtőkocsizik,és mesélte hogy iszonyatossok krumplit nyomnak..És folyamatosan öntözik...kijár a földekre pakolni..
tudom..Mé gondolod előtte nem fújtam???De a fitó álltalába foltokba kezdi.ha észreveszed a kis foltot,és akkor próbálod megállítani még van rá esély..
,,de itt nem volt..Nem is baj legalább korábban szedhettük és reglont sem kellett használnom..
Hát a legtöbb szerre rá van írva, hogy megelőzésképpen használandó és a betegség csekély mértéke megjelenése után használandó "sűrűbben". Magyarul, ha már benne van a betegség akkor b...hatod.
Melodyra is ezt a bevezetőt írta a Bayer pár éve. Majd lehet mi is megpróbáljuk, csak hát nem szívesen próbálkozik az ember ilyen vetőmagáraknál, hogy vagy jó vagy nem.
Az Infinito, a Bayer CropScience új fitoftóra elleni gombaölô
szere megérkezett Magyarországra, hogy hatékonyabbá tegye
a burgonyavész elleni küzdelmet.
Összetétele:
625 g/l propamokarb-hidroklorid
62,5 g/l fluopikolid
Formulációja: szuszpenzió koncentrátum (SC).
A fluopikolid új hatóanyag, egy új kémiai csoport képviselôje,
ezért más hatóanyagokkal nem mutat keresztrezisztenciát.
Hatásmódja egyedi: a sejtmembránon hálózatot alkotó spektrin
fehérjék szerkezetét roncsolja, így a gombasejtek elpusztulnak.
A burgonyavész kórokozója a rezisztencia kialakulása szempontjából
nagy kockázatú. Az Infinito beépített rezisztenciakezeléssel
rendelkezik, mivel két különbözô hatásmódot foglal
magában.
Na jó! Miez az Infinitó?
Milyen alapu szer?
Egy vagy tőbb hatóanyag van benne?
Kontakt vagy felszividó?
Ha felszivodo akkor, transzlaminál, vagy kering is a növényben?
Irjatok má valmit rola, nem a neve a lényeh hanem hogy mi van benne.
Az infinitonak hatalmas a reklámja most kiprobálom a burgonyában/van benne egy kisebb vizállás és a szélén megjelent a fitoftora/majd később pedig használom a paradicsomban.
Értem! Csak kíváncsiságból kérdem, hogy akkor miért használsz ismeretlen szert, amikor gondolom a tanos mellett más szereket is használtál. Vagy azok még annyit se értek?
Jó ez nem igazán tarló,de majdnem...Eső előtt vetettük...És desirét...Még bejön csak nyomatni kell anyaggal..Előnye hogy később csírázik és később fonnyad...tovább tárolható..Ha nem menne le a szára őszig,kap egy reglont...
Válasz #2608. hozzászólásra
Hát aki az árpája vagy a búzája után próbál vetni,gyerekkoromban sokan ezt a fajta krumlit tették el jó volt télire.Kiskunhalas ,KKmajsa körül sokat láttam vetni tavaly előtt ,és ahogy elnéztem be is jött.
9498 hozzászólás
Válasz #2648. hozzászólásra
Calypso-t, meg néha Actara-t, ha kicsi még a lomb.
Szerintem jó az Actrara is, de azt valamiért nem annyira ajánlják.
BURG BOGÁR ELLEN KI,MIT HASZNÁL?
Válasz #2646. hozzászólásra
De a réz ami jobban oldódhatna benne még keverés ellenére is.
A KUFFERT PEDIG A FORGALMAZO A NESCAFE-HOZ HASONLITJA.
Válasz #2641. hozzászólásra
Köszi!
Felénk még nem is hallottam az első két szerről. Csak külföldön lehet őket kapni?
Körülbelül mennyi a hektárköltségük?
Válasz #2642. hozzászólásra
Az nem oldódik olyan jól. Bár amit te mondtál, hogy kúti vízben egyik sem a legjobb.
Válasz #2642. hozzászólásra
A "kufferól"nekem sokminden eszembe jut csak nem egy permetszer...
Valamikor az axanit volt amire te gondolsz a cimoxanil vagy 5 szöröse volt a többinek.Már vagy 4 éve nem forgalmazzák,probáljátok a Kuffer fuzilánt ki.
Válasz #2640. hozzászólásra
A Bayertől a CONSENTO meg a TATOO ezeket váltogatva a ridomilfélékkek. Ez a recept márvagy 4éve müködik.
Na meg az AKROBAT MZ néha ezt is, igaz a 2kg helyet 3kg/ha.
Akkor nem tudom mi legyen a következő szer amivel leszórjuk. Meg szeretnék kipróbálni valamilyen középkategóriás szert a többi mellett. Ridomil és Syngenta terméket már ismerjük.
Tudnál mondani valamit amit ott ezeken kívül használnak és van egy kis pozitív visszajelzés.
Válasz #2624. hozzászólásra
Már vagy öt éve volt itt nagy reklám a curzatenek a DUPONT terméke a cimoxanil kellene benne legyen a hatékony gombaölő szer.
Nem hozta meg a várva várt sikert.
Amugy itt a burgonya termesztők körébenn a DUPONT szereknek nincs jó hirük.
Válasz #2637. hozzászólásra
Még senki se tudja, hogy mi lesz a vetőmaghelyzet. Túl korai belemenni. Tavaly azt mondták, hogy kevés krumpli lesz a meleg miatt, meg van ahol sok eső esett július táján... És volt ára a krumplinak?
Válasz #2636. hozzászólásra
mibe ne?
Szerintem most még ne menjetek bele annyira.
Válasz #2633. hozzászólásra
az jó, nem ártana szerválni ha nem arany áron adnák, mert valamit jövőre is kellene vetni (és remélem jövőre inkább szárazság lesz)
Válasz #2632. hozzászólásra
hollandok és a svábok???azoknál mi a helyzet??
Válasz #2629. hozzászólásra
Valahonnan biztos lesz..Majd hoznak a aspanyoloktól..Haverom ott hűtőkocsizik,és mesélte hogy iszonyatossok krumplit nyomnak..És folyamatosan öntözik...kijár a földekre pakolni..
Válasz #2631. hozzászólásra
jó de én a vetni valóra lennék kíváncsi !
Válasz #2627. hozzászólásra
Étkezésire gondoltam...Idén tavasszal is 40forintért volt dorozsmán lengyel étkezési...
Válasz #2628. hozzászólásra
na persze, csak tavaly nem állt rajta a víz .
Válasz #2626. hozzászólásra
úsznak azokis
lehet károoörvendezni.....hehehhe
Így van! A tavalyi nagy meleg időjárásnál is volt annyi, hogy csak na.
vetőt ? nekem a zöme beszart .
Válasz #2625. hozzászólásra
Ha nem lesz itt elég hoznak a lengyelektől..
krumplisok ! mi várható vetőkrumpli terén, hogy sok bedöglött ebben a "nagyon fasza" évben ? lesz egyáltalán, aranyáron ?
Curzate R-ről van valamilyen tapasztalata valakinek? Megéri a pénzét vagy inkább valami másra nézzünk.
Egyik vegyszer se ér semmit ha kemény vizben van felkeverve,/kut viz/ mert csak lágy vizben oldodnak jol.
Válasz #2621. hozzászólásra
tudom..Mé gondolod előtte nem fújtam???De a fitó álltalába foltokba kezdi.ha észreveszed a kis foltot,és akkor próbálod megállítani még van rá esély..
,,de itt nem volt..Nem is baj legalább korábban szedhettük és reglont sem kellett használnom..
Válasz #2620. hozzászólásra
Hát a legtöbb szerre rá van írva, hogy megelőzésképpen használandó és a betegség csekély mértéke megjelenése után használandó "sűrűbben". Magyarul, ha már benne van a betegség akkor b...hatod.
Válasz #2619. hozzászólásra
Én taval használtam a melodyt...Semmi extra..Mkor jött a fito fújhattam bármive...gyedűl az amistárt nem próbáltam ráfújni..
Válasz #2618. hozzászólásra
Melodyra is ezt a bevezetőt írta a Bayer pár éve. Majd lehet mi is megpróbáljuk, csak hát nem szívesen próbálkozik az ember ilyen vetőmagáraknál, hogy vagy jó vagy nem.
Válasz #2617. hozzászólásra
Az Infinito, a Bayer CropScience új fitoftóra elleni gombaölô
szere megérkezett Magyarországra, hogy hatékonyabbá tegye
a burgonyavész elleni küzdelmet.
Összetétele:
625 g/l propamokarb-hidroklorid
62,5 g/l fluopikolid
Formulációja: szuszpenzió koncentrátum (SC).
A fluopikolid új hatóanyag, egy új kémiai csoport képviselôje,
ezért más hatóanyagokkal nem mutat keresztrezisztenciát.
Hatásmódja egyedi: a sejtmembránon hálózatot alkotó spektrin
fehérjék szerkezetét roncsolja, így a gombasejtek elpusztulnak.
A burgonyavész kórokozója a rezisztencia kialakulása szempontjából
nagy kockázatú. Az Infinito beépített rezisztenciakezeléssel
rendelkezik, mivel két különbözô hatásmódot foglal
magában.
Válasz #2616. hozzászólásra
Na jó! Miez az Infinitó?
Milyen alapu szer?
Egy vagy tőbb hatóanyag van benne?
Kontakt vagy felszividó?
Ha felszivodo akkor, transzlaminál, vagy kering is a növényben?
Irjatok má valmit rola, nem a neve a lényeh hanem hogy mi van benne.
Az infinitonak hatalmas a reklámja most kiprobálom a burgonyában/van benne egy kisebb vizállás és a szélén megjelent a fitoftora/majd később pedig használom a paradicsomban.
Válasz #2614. hozzászólásra
Értem! Csak kíváncsiságból kérdem, hogy akkor miért használsz ismeretlen szert, amikor gondolom a tanos mellett más szereket is használtál. Vagy azok még annyit se értek?
Mert 209 ft-os a vetőkrumplim és probálom megvédeni,szerrotácioval.
Válasz #2596. hozzászólásra
Garfield, ha eddig ez jó volt akkor miért válasz vagy próbálod ki.
Válasz #2611. hozzászólásra
Jó ez nem igazán tarló,de majdnem...Eső előtt vetettük...És desirét...Még bejön csak nyomatni kell anyaggal..Előnye hogy később csírázik és később fonnyad...tovább tárolható..Ha nem menne le a szára őszig,kap egy reglont...
Válasz #2610. hozzászólásra
Légyszives mondjál már fajta nevet,hogy képben legyek?
Nekem most is lesz...Egy az átka...Sokat kell permetezni és "öntözni"
Válasz #2608. hozzászólásra
Hát aki az árpája vagy a búzája után próbál vetni,gyerekkoromban sokan ezt a fajta krumlit tették el jó volt télire.Kiskunhalas ,KKmajsa körül sokat láttam vetni tavaly előtt ,és ahogy elnéztem be is jött.
Válasz #2606. hozzászólásra
Lécci pontosits
Válasz #2606. hozzászólásra
Válasz #2598. hozzászólásra
Szerintem még annak is aki tarló krumplit vet, annak is nagy termése lesz!
Válasz #2604. hozzászólásra
avvvaattte, lengyel kapás
a bakháthúzónn lett 1-2 módositás elvégezve és OK
Válasz #2603. hozzászólásra
lengyel kapás töltőszar
Válasz #2602. hozzászólásra
ami a környéken vót, meg a célnak megfelelt
Válasz #2601. hozzászólásra
mivee
Válasz #2600. hozzászólásra
pedig megoldottuk, elhiheted
igaz kényszermegoldás volt, de............megfelelő