Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.9 FtUSD390.02 FtCHF426.44 FtGBP483.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Kidobtak egy új kegyszert fitó ellen az a neve, hogy Infinito!
Hallott róla valaki, vagy esetleg használta már?
Dicsérik nagyon /bár a forgalmazó mindent dicsér/!
A ridomil az egyik legjobb a kontakt szereknél kétszer drágább de jobb, ilyen időjárásban nem lehet olcsó szerekel megvédeni mert eső utánn a páratartalom meg a harmat nagyon nagy amig te várod hogy a viz lehuzodjon addig a fitó támad.
Mi Ridomilféléket meg a Bayertől TATO meg CONSENTO szereket használyuk váltogatva.
Ha az időjárás tovább is ilyen lessz akkor az idénre 7-8 kezeléssel számolunk a gomba ellen.
Ja nemis azért irtam hogy nagyképüsködni akarok, csak ez a paldoo gyerek mindig olyan primitiven képzel el mindent amugy egy ilyen öreg CPU kapa igy a hogyvan mütrágyaszorostul együtt nem ér többet 500 euronál.
Miről van itt szó?
Vödrök meg emberek meg mi?
Nekem az öreg CPU4 kapánn van két mütrágyaszoro doboz ( olyan mint az SPC szoro csak két adagolo kerékkel) dobozonként két adagolokerék igy mindensorra megy egy müanyag cső a burgonya tövére irányitva.
Ha igyse érted akkor ................
Nekem felső locsolásom van, vízben oldódó műkakit vettem és ki nyomattam vele!
A műtrágya szórós dolgot nem tudom, de lehet szerintem azt is de utána bő vizet neki hogy be mossa!
Üdv mindenkinek!
Van kb. fél hektár burgonyám!Szeretném megajándékozni egy kis 27%-os nitrogénnel!Szórhatom műtrágyaszóróval vagy jobb lenne inkább a tövéhez kijuttatni?
Köszönöm a segítséget!
Válasz #2573. hozzászólásra
Adorex alább azdt irta, hogy egytő beteg egy meg nem. Ez esetben eggy értelmü hogy a vetőmaggal kibaxtak.
Ha tápanyag hijány vagy más tényező (hideg) az okozo akkor foltokban vagy az egész tábla ilyen de, hogy egyik tő tápanyag hijánnybann szenved a következő meg szép majdmismét egy beteg ilyen nincs.
Ez sajnos Y virus. A Desiré fogékonyrá.
A képviselőnek meg mond meg hogy legalább hazudni tanulyonmeg rendesenn.
20éve termelyük a Desirét de hideg streszről még nem hallottam pedig a mi vidékünkönn bizony előfordul, hogy a (fagyos szentek) ideje alat megcsipi a fagy de utána a levélzet azonnal barnul és megszárad.
Srácok, mik ezek a tünetek a Desiré krumplimon, a HZPC-s képviselő hideg okozta stressznek gondolja, mondjuk,ezt a leg1szerübb ráfogni, gyomirtó még nem érte, tehát............
én sem de ne azt nézd csak ! azzal mivel vagyok előrébb, hogy egy sima terítőssel végirázok egy sort majd beleállítok pár suplencet ? esetleg annyival, hogy úgy lehet a legszebben felszedni . sokat ástunk kombájnnal de az mindig sokat összepofozott, és korán azzal meg végképp nem lehet ásni !
van?
idén még lehet ráhajtod őket vasvillával....
jövére meg lehet ők fognak téged azzal hajtani.....
nem hiszek nagyon az emberek dolgozni akarásában......
9498 hozzászólás
Válasz #2598. hozzászólásra
Remélem hogy igen
Válasz #2597. hozzászólásra
lesz krumplid???????
lesz itt akárkinek is krumpli???????????????????????
Válasz #2596. hozzászólásra
Kíváncsi vagyok mit mondasz majd róla. Ez olyan 8 ezer körül lesz hektáronként.
Ha felszárad a lomb én fogom használni.Eddig nekem a Tanos volt a csucs szer és a legolcsóbb is.
Kidobtak egy új kegyszert fitó ellen az a neve, hogy Infinito!
Hallott róla valaki, vagy esetleg használta már?
Dicsérik nagyon /bár a forgalmazó mindent dicsér/!
Válasz #2593. hozzászólásra
Gondolom ilyenkorra már lefújtátok 1x-2x. Meddig tartotok egy kezelést a burgonyán? Aug. elejéig?
Altimát ismeritek?
Válasz #2592. hozzászólásra
A ridomil az egyik legjobb a kontakt szereknél kétszer drágább de jobb, ilyen időjárásban nem lehet olcsó szerekel megvédeni mert eső utánn a páratartalom meg a harmat nagyon nagy amig te várod hogy a viz lehuzodjon addig a fitó támad.
Mi Ridomilféléket meg a Bayertől TATO meg CONSENTO szereket használyuk váltogatva.
Ha az időjárás tovább is ilyen lessz akkor az idénre 7-8 kezeléssel számolunk a gomba ellen.
Ti milyen szereket használtok gomba (fito, levélbetegségek) ellen? A Melody állítólag nem a legjobb a Ridomilos kezelések meg elég sokba kerülnek.
Válasz #2590. hozzászólásra
Nem is azért kérdezte mert félne tőle!
Válasz #2589. hozzászólásra
Mit físz? Műtrágyától még nem sűrűn döglött ki növény ezeken a tájakon.
Köszönöm ma megszórtam szóróval és betöltöttem lesz ami lesz:D!!
Válasz #2577. hozzászólásra
Ez a ..... mindig olyanokat ír. Hát nemtudom lehet e adni a szavára. Van krumplid negró?
Moderálta: (3932) 2013-11-15 15:30:14
Válasz #2585. hozzászólásra
Ja nemis azért irtam hogy nagyképüsködni akarok, csak ez a paldoo gyerek mindig olyan primitiven képzel el mindent amugy egy ilyen öreg CPU kapa igy a hogyvan mütrágyaszorostul együtt nem ér többet 500 euronál.
Válasz #2584. hozzászólásra
Leg1xübben oldottam
megvóna Neked
Válasz #2584. hozzászólásra
De nem mindenkinek van ojannya....
Válasz #2579. hozzászólásra
Miről van itt szó?
Vödrök meg emberek meg mi?
Nekem az öreg CPU4 kapánn van két mütrágyaszoro doboz ( olyan mint az SPC szoro csak két adagolo kerékkel) dobozonként két adagolokerék igy mindensorra megy egy müanyag cső a burgonya tövére irányitva.
Ha igyse érted akkor ................
Válasz #2582. hozzászólásra
Kicsit bővebben lécci...
Válasz #2581. hozzászólásra
Te minden utánzatnak bedőlsz?
Válasz #2579. hozzászólásra
Hecci fél hekit egymagam leszórok 4óra alatt..
Válasz #2575. hozzászólásra
Én is Jancsihoz csatlakozom..
Válasz #2578. hozzászólásra
3 ....
3 vödör
6 sor
hosszú idő
Sok piiiz nagyon
Moderálta: (3932) 2013-11-15 11:33:51
A legjobb ha a tövére megy a mütrágya és a töltögető betakarja.
Béla, nyugodt szivvel szórd meg mütrágyaszóróval, nem lesz semmi baja
Nekem felső locsolásom van, vízben oldódó műkakit vettem és ki nyomattam vele!
A műtrágya szórós dolgot nem tudom, de lehet szerintem azt is de utána bő vizet neki hogy be mossa!
Üdv mindenkinek!
Van kb. fél hektár burgonyám!Szeretném megajándékozni egy kis 27%-os nitrogénnel!Szórhatom műtrágyaszóróval vagy jobb lenne inkább a tövéhez kijuttatni?
Köszönöm a segítséget!
Válasz #2573. hozzászólásra
Adorex alább azdt irta, hogy egytő beteg egy meg nem. Ez esetben eggy értelmü hogy a vetőmaggal kibaxtak.
Ha tápanyag hijány vagy más tényező (hideg) az okozo akkor foltokban vagy az egész tábla ilyen de, hogy egyik tő tápanyag hijánnybann szenved a következő meg szép majdmismét egy beteg ilyen nincs.
Nekem ez tavalyi kép, kicsit homályos de itt Mg hiánya volt!
Válasz #2570. hozzászólásra
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Potatovirusy.jpg
Mondjuk ez nemegészen ugyanaz
Válasz #2570. hozzászólásra
Mividékünk az merre van?
Válasz #2565. hozzászólásra
Ez sajnos Y virus. A Desiré fogékonyrá.
A képviselőnek meg mond meg hogy legalább hazudni tanulyonmeg rendesenn.
20éve termelyük a Desirét de hideg streszről még nem hallottam pedig a mi vidékünkönn bizony előfordul, hogy a (fagyos szentek) ideje alat megcsipi a fagy de utána a levélzet azonnal barnul és megszárad.
Válasz #2568. hozzászólásra
na ezaz, ami sárgul, lemaradt a fejlődésben,ami nem az meg növöget
Csak a furcsa az hogy az egyik tövön látható,a másikon nem..
Én magnézium,káliumhiányra szavazok...
Srácok, mik ezek a tünetek a Desiré krumplimon, a HZPC-s képviselő hideg okozta stressznek gondolja, mondjuk,ezt a leg1szerübb ráfogni, gyomirtó még nem érte, tehát............
Válasz #2563. hozzászólásra
kinyírhatunk
hátha vlk. betol utána 1et a portára
többieknek könnyebb lesz..........
vállald be brader
Válasz #2561. hozzászólásra
hát ezért nincs ilyenem nekem sem, és nem is lesz szerintem amíg élek .
Válasz #2560. hozzászólásra
én sem de ne azt nézd csak ! azzal mivel vagyok előrébb, hogy egy sima terítőssel végirázok egy sort majd beleállítok pár suplencet ? esetleg annyival, hogy úgy lehet a legszebben felszedni . sokat ástunk kombájnnal de az mindig sokat összepofozott, és korán azzal meg végképp nem lehet ásni !
Válasz #2557. hozzászólásra
Ne kérdezd, mert az ár hallatán azt is elfelejtettem, hogy bak e vagyok, vagy nőstény
Válasz #2558. hozzászólásra
van?
idén még lehet ráhajtod őket vasvillával....
jövére meg lehet ők fognak téged azzal hajtani.....
nem hiszek nagyon az emberek dolgozni akarásában......
Válasz #2555. hozzászólásra
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/Burgonyakomajn/20091003-188764/
ez egy másfajta, polish gyártmány
Válasz #2556. hozzászólásra
jó neked szar, de én tudnám használni ! van rá ember .
Válasz #2555. hozzászólásra
hány millió volt ? 6-7 ?
Válasz #2554. hozzászólásra
kapják be
erre még rakjam rá az ősszes beépített emberemet kézimunkázni??????
miféle filmet lehetne ott akkor forgatni....
Válasz #2554. hozzászólásra
Az masexpón nézegettem, de miután elárulták az árát, továbbálltam
Válasz #2553. hozzászólásra
http://www.imac-rondelli.it/pdf/SPECIAL.PDF
ilyesmikre gondolok ?
Válasz #2552. hozzászólásra
Milyen az az "Ilyen lecsupasztott" kombájn?
még az érdekelne a vetőkrumplin kívül, hogy ki szedi a cuccost ilyen "lekopasztott" kombájnnal ? amivel készre lehet ládázni, vagy zsákolni .
Válasz #2549. hozzászólásra
én meg voltam vele elégedve !
Válasz #2549. hozzászólásra
Akkor, csakhogy képbe legyünk, mennyi az átlagtermés, mennyi a rekord?