Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.09 FtUSD387 FtCHF423.73 FtGBP481.7 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Kedden kapott egy csúnya felhőszakadást kis jéggel és olyan szépen feküdt az egész terület mint állat, de mára kiheverte! Majd figyelem az új hajtásokat jelentkezik-e rajtuk levél sodrás!
A tied hogy áll?
Ma kihúztam egy tövet kb 4-5 cm-es gumó van rajta!
Nem vagyok biztos de ugytudom hogy az egysziküeket viszi a Pantera, az nem bántja a burgonyát inkáb az a kérdés nem volte a permetezőben valamijen kalászosoknál használt gyomirtó maradék mert ahogy a képen néztem ilyen volt nekem is amikor 2,4D kapott. Ha a többi levélen ami ezután sarjad nem jelenkezik ez a dolog akkor biztos, hogy a gyomirtó lessz a tettes.
Válasz #1485. hozzászólásra
Ha nagy a gaz akkor TITUS+RED ha csak tarack buza van akkor jó a Super Selekt vagy Galant. Ha ezek a gyomok évelők akkor most nem tudod ki irrtani csak legföljebb féken tartani.
Most , hogy kinn van több mint 100 mázsa felszerelés és amikor este 11 kor végeztünk akkor vigyük haza és reggel 5-kor meg vigyük vissza? Ugye ezt nem gondoltad komolyan.
Mellesleg úgy volt hagyva ahogy este leállt, csak reggel 5-kor arréb akartuk tenni, csak nem volt mit. Fasza mi?
A másik ágat, meg addig nem rakhattuk át, mig a nyomokat le nem veszik, mellesleg ami megmaradt, már azt is feltérképezték a mocskok!
Hello mindenkinek!
Azt szeretnem megkerdezni, hogy posztemergensen ti a krumplit mivel gyomirtozzatok egyszikuek (muhar, tarackbuza)es ketszikuek ellen? A krumpli olyan 25-30cm-es...
Hát ez fasza!
Olyan jó, hogy mindenhol vannak rendes emberek akik még az őskorban élnek és azt hiszik a gyűjtögetésből meg lehet élni!
Te nagyon szak avatott vagy a burgonyában lejjebb van egy fényképp légyszi nézd már meg és mondjál már véleményt mi lehet az!
A kép nem a legtisztább de a levél szélénél elkezdett sárgulni!
Mai nap off!
Ma reggel 5-kor mentünk ki a csövet átrakni a burgiba csak hát kicsit furcsa volt, hogy az út mellett nem találjuk a 130-as csövet, meg, hogy belül sincs meg egy darab. Most érkeztünk a rendőrségről, majd kimennek nyomokat venni, de nem hiszem, hogy sok mindenre mennek vele.
Gondoltam leírom, hogy ti is jobban figyeljetek, mert kezdenek megindulni a .....
A cink élettani szerepe elsősorban a növényi enzimek működésének szabályozásában van, de jelentős a fehérje és az auxin anyagcserében is. A Zn-hiány főleg homokon és homokos vályog talajon jelentkezik. Gyakran felléphet nagyadagú P-trágyázás után, illetve sok meszet és sok szerves anyagot tartalmazó talajon.
A cinkhiány jellegzetes tünetei az apró levelek, növekedésgátlás, rövidebb ízközök, valamint mozaikos, rozettás levelek. A rozettás jellegű sárgásfehér, fehéres színű érközi klorózisok először az idősebb leveleken, ritkábban a fiatalokon is jelentkeznek, és a levelek idő előtti lehullásához vezetnek. Egyes növényeknél a levelek deformálódása is megfigyelhető. A korai virágelrúgás főleg a gyümölcsfákra jellemző. Ezzel párosul általában a gyümölcs deformációja és korai lehullása. A cink-hiány felismerését elsősorban az aprólevelűség és a rozettás jelleg segíti elő. Cinkigényesebb növények a kukorica, szója szőlő, bab, len. Mérsékelten érzékeny a burgonya, cikorrépa, lucerna, paradicsom, hagyma.
A kukorica növekedése Zn-hiány esetén visszafogott, az ízközök megrövidülnek és a növény a szokottnál alacsonyabb. A leveleken –főleg az idősebbeken- a középér mindkét oldala mellett fehérsárga, halványsárga klorotikus csíkok jelentkeznek, amelyek a levélalaptól a levélcsúcsig terjednek. A levélfelület többi része megtartja zöld színét. A legfiatalabb levelek világossárgák, közel fehér színűek. Ezt nevezik rügyfehéredésnek. A klorótikus csíkokban néha szürke, barna vagy bronz színű csíkok keletkeznek, amelyek terjedhetnek a tartós Zn-hiány esetén. A virágképződés késik vagy el is maradhat. A csöveken kevés, deformált szem képződik.
Mindenesetre ha locsolod is akkor ilyen menyiségnél a gyomokkal számolni kkel mindvégig a tenyészidő allat. Én jártam ugy, hogy frissen trágyázott területben lévő burgonya május végén tisztavolt agusztusra ugyfelvette az aszat meg a libatopp hogy idénymunkásokkal muszályvolt kigyomláltassam.
én 2-3évente 5szóró/ha ganajt szórok.A krumpli alá nem ,de viszont a káposztafélék alá rakok műkakit is.A krumplit csak lombtrágyázom minden növényszeres kezelésnél.Virágzáskor elmaradhatatlan.
Válasz #1455. hozzászólásra
A mütrágy akkor is kell, főleg a P és a K mert ezek sokkal lassabann bomlanak le a talajba. Hosszabb távon ha rendszeres a trágzázás akkor lehet a mütrágyát visza fogni. A trágyát amit kiszortál te kezelted.
9498 hozzászólás
Válasz #1498. hozzászólásra
Ha te mondod!
Válasz #1497. hozzászólásra
akkor nem !
:-)))))))))))
Válasz #1496. hozzászólásra
Az mi?
Válasz #1469. hozzászólásra
racer ???
Válasz #1494. hozzászólásra
Kedden kapott egy csúnya felhőszakadást kis jéggel és olyan szépen feküdt az egész terület mint állat, de mára kiheverte! Majd figyelem az új hajtásokat jelentkezik-e rajtuk levél sodrás!
A tied hogy áll?
Ma kihúztam egy tövet kb 4-5 cm-es gumó van rajta!
Válasz #1493. hozzászólásra
Nem vagyok biztos de ugytudom hogy az egysziküeket viszi a Pantera, az nem bántja a burgonyát inkáb az a kérdés nem volte a permetezőben valamijen kalászosoknál használt gyomirtó maradék mert ahogy a képen néztem ilyen volt nekem is amikor 2,4D kapott. Ha a többi levélen ami ezután sarjad nem jelenkezik ez a dolog akkor biztos, hogy a gyomirtó lessz a tettes.
Válasz #1491. hozzászólásra
Hali!
Igen volt gyomirtás ha jól emlékszem mert nem én fújtam Pantérával!
Válasz #1480. hozzászólásra
Még jó, h. vannak rendőrök!
Így legalább vannak akiket kurvára nem érdekel az egész.
Válasz #1487. hozzászólásra
Misike gyomirtás volte kelés után ha igen mivel? Nekem is volt ehez hasonló azdt a permetezőben maradt 2,4D okozta (kalászosok gyomirtója).
Ha nagy a gaz akkor TITUS+RED ha csak tarack buza van akkor jó a Super Selekt vagy Galant. Ha ezek a gyomok évelők akkor most nem tudod ki irrtani csak legföljebb féken tartani.
Válasz #1488. hozzászólásra
Komolyan gondoltam.
De keserves lenne.
Az egész éjjel rámenne. :-)))))
Hány csövet vittek el?
Vagy mit?
Válasz #1483. hozzászólásra
Most , hogy kinn van több mint 100 mázsa felszerelés és amikor este 11 kor végeztünk akkor vigyük haza és reggel 5-kor meg vigyük vissza? Ugye ezt nem gondoltad komolyan.
Mellesleg úgy volt hagyva ahogy este leállt, csak reggel 5-kor arréb akartuk tenni, csak nem volt mit. Fasza mi?
A másik ágat, meg addig nem rakhattuk át, mig a nyomokat le nem veszik, mellesleg ami megmaradt, már azt is feltérképezték a mocskok!
Válasz #1482. hozzászólásra
Enyhe levél sodrás látható!
1szíküre pl. FUSILADE FORTE 1.5 lit/ha
Hello mindenkinek!
Azt szeretnem megkerdezni, hogy posztemergensen ti a krumplit mivel gyomirtozzatok egyszikuek (muhar, tarackbuza)es ketszikuek ellen? A krumpli olyan 25-30cm-es...
Válasz #1483. hozzászólásra
Mert ugye az enyhítő körülmény ha az összepakolt dolgainkat lopják el .:-))
És mi lett volna ha nem hagyjátok szanaszéjjel a dolgaitokat?????
Összepakolás nem divat?
Válasz #1481. hozzászólásra
Misike ezeken a bokrokon vane levélsodródás?
Hát ez fasza!
Olyan jó, hogy mindenhol vannak rendes emberek akik még az őskorban élnek és azt hiszik a gyűjtögetésből meg lehet élni!
Te nagyon szak avatott vagy a burgonyában lejjebb van egy fényképp légyszi nézd már meg és mondjál már véleményt mi lehet az!
A kép nem a legtisztább de a levél szélénél elkezdett sárgulni!
Mai nap off!
Ma reggel 5-kor mentünk ki a csövet átrakni a burgiba csak hát kicsit furcsa volt, hogy az út mellett nem találjuk a 130-as csövet, meg, hogy belül sincs meg egy darab. Most érkeztünk a rendőrségről, majd kimennek nyomokat venni, de nem hiszem, hogy sok mindenre mennek vele.
Gondoltam leírom, hogy ti is jobban figyeljetek, mert kezdenek megindulni a .....
Válasz #1478. hozzászólásra
:-DDDDDDDDD
Válasz #1476. hozzászólásra
Másolta???!!! Ők nyúlták le Molytól!!!
Válasz #1476. hozzászólásra
Nyertél egy hangszórót!:-)))
Válasz #1474. hozzászólásra
Csöpp mix honlapról másoltad ki a szöveget?
Válasz #1474. hozzászólásra
Majd holnap megmutatom valami okos embernek!
Válasz #1472. hozzászólásra
Azért mérget ne végy rá,hogy jó a diagnózis!
Válasz #1472. hozzászólásra
Hát most este vettem észre de már majdnem sötét volt, de ahol álltam ott láttam 5-6 tőn!
Válasz #1471. hozzászólásra
Ha csak egy két tő,baxni rá..
Cinkhiány
A cink élettani szerepe elsősorban a növényi enzimek működésének szabályozásában van, de jelentős a fehérje és az auxin anyagcserében is. A Zn-hiány főleg homokon és homokos vályog talajon jelentkezik. Gyakran felléphet nagyadagú P-trágyázás után, illetve sok meszet és sok szerves anyagot tartalmazó talajon.
A cinkhiány jellegzetes tünetei az apró levelek, növekedésgátlás, rövidebb ízközök, valamint mozaikos, rozettás levelek. A rozettás jellegű sárgásfehér, fehéres színű érközi klorózisok először az idősebb leveleken, ritkábban a fiatalokon is jelentkeznek, és a levelek idő előtti lehullásához vezetnek. Egyes növényeknél a levelek deformálódása is megfigyelhető. A korai virágelrúgás főleg a gyümölcsfákra jellemző. Ezzel párosul általában a gyümölcs deformációja és korai lehullása. A cink-hiány felismerését elsősorban az aprólevelűség és a rozettás jelleg segíti elő. Cinkigényesebb növények a kukorica, szója szőlő, bab, len. Mérsékelten érzékeny a burgonya, cikorrépa, lucerna, paradicsom, hagyma.
A kukorica növekedése Zn-hiány esetén visszafogott, az ízközök megrövidülnek és a növény a szokottnál alacsonyabb. A leveleken –főleg az idősebbeken- a középér mindkét oldala mellett fehérsárga, halványsárga klorotikus csíkok jelentkeznek, amelyek a levélalaptól a levélcsúcsig terjednek. A levélfelület többi része megtartja zöld színét. A legfiatalabb levelek világossárgák, közel fehér színűek. Ezt nevezik rügyfehéredésnek. A klorótikus csíkokban néha szürke, barna vagy bronz színű csíkok keletkeznek, amelyek terjedhetnek a tartós Zn-hiány esetén. A virágképződés késik vagy el is maradhat. A csöveken kevés, deformált szem képződik.
Válasz #1470. hozzászólásra
Tipp?
Talán?
Lehet?
Milyen kegyszert kéne adni neki?
Válasz #1469. hozzászólásra
Hy,szerintem cink hiány jele a fehéres,sárgás elszineződés.
Ez mitől van?????????????????![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20090518215802_20090518124.jpg)
Nem tudom, hogy miért ide linkelte az öreg? Ide írja, ha valamit meg akar beszélni, ne regisztráljak másik oldalra. :P
Válasz #1466. hozzászólásra
( idenyomok 1 sunyi vigyort: :-DDDDDDDD )
Válasz #1465. hozzászólásra
Te most komolyan itt reklámozod a konkurrens fórumot?!!!
Hát ehhez azért pofa kell!!!
Moderálási elveink miatt törölve.
2009-05-13 20:52:09
Válasz #1462. hozzászólásra
én már használtam amalgeront,de csak zöldség,répában.A répán volt szép változás.Szép üdezöld levelek lettek pár napon belül
Válasz #1460. hozzászólásra
Mindenesetre ha locsolod is akkor ilyen menyiségnél a gyomokkal számolni kkel mindvégig a tenyészidő allat. Én jártam ugy, hogy frissen trágyázott területben lévő burgonya május végén tisztavolt agusztusra ugyfelvette az aszat meg a libatopp hogy idénymunkásokkal muszályvolt kigyomláltassam.
Amalgerolt ismeri, használta már valaki?
én 2-3évente 5szóró/ha ganajt szórok.A krumpli alá nem ,de viszont a káposztafélék alá rakok műkakit is.A krumplit csak lombtrágyázom minden növényszeres kezelésnél.Virágzáskor elmaradhatatlan.
Válasz #1459. hozzászólásra
2 éves kaki volt!
Válasz #1458. hozzászólásra
A trágya érlerése alatt értem. Mennyi ideig, hogy volt ősszerakva kapotte elegendő nedveséget stb.
Válasz #1457. hozzászólásra
Hogy érted a kezelést?
Válasz #1455. hozzászólásra
A mütrágy akkor is kell, főleg a P és a K mert ezek sokkal lassabann bomlanak le a talajba. Hosszabb távon ha rendszeres a trágzázás akkor lehet a mütrágyát visza fogni. A trágyát amit kiszortál te kezelted.
Válasz #1453. hozzászólásra
Na és a 40 tonna szerves kakihoz is ezt az adag műkakit nyomod?
Válasz #1453. hozzászólásra
Hát itt lenyomta a Jhoni!
Válasz #1452. hozzászólásra
Legalább vlk. legyen az.
Nehogy besavanyodjanak a dolgok itt...
Válasz #1450. hozzászólásra
Mi? 100t/ha szervestrágya egysszerre. Én 40t/ha szoktam kiszorni 2-3 évenete de eztis alik todom beforgatni az ekével.
Válasz #1451. hozzászólásra
He, He, de vicces vagy!
Válasz #1450. hozzászólásra
Akkor .... szántanál ki júniusban nem krumplit.
Válasz #1447. hozzászólásra
Ha kb 1000 q/hektár szerves trágya lett rányomva a területre akkor is ennyi műkakát nyomnál rá kezdésnek?