Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak632 FtEUR403.88 FtUSD387.45 FtCHF426.08 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #1286. hozzászólásra
Senkorrt, Hurricane, Metripáz, mind metribuzin alapuak. Kelés előtt teszek 1,2kg/ha területek tiszták ez elegendő. Ha évelők vannak akkor Titus+red.
Válasz #1276. hozzászólásra
Ez miért nem jó?Telefonnal van csinálva.A videokameránk kiskazettás Panasonic.Bár a memoriakártyást vettem volna meg...
Ami a videon van az pont a Laura egy része és az még többször lesz majd kapálva ezzel a töltögetővel,ha előbújt.(Laura Sencorérzékeny,meg ebből-mert állítólag rendkívűl finom fajta-hagyunk télire magunknak is és nem akarok agyonvegyszerezett ennivalót)
Pedig én csak kicsi vagyok hozzátok.
Egyszer nekünk volt egy kicsi kukorica után, de gyomirtásnál észen kellett lenni. Ja meg még utánna is 1x átjárni. Ráadásul ha olyan kombájnos vágja akinek a gépe elhagy akkor el lehet felejteni a vetést abba a darabba.
Válasz #1261. hozzászólásra
Jó estét!
Mindig ott lesz a legtöbb ott meglesz a 35t/ha. Csak az a gond, hogy a burgonya is feketés és nem piacos ha böterméses az esztendő akkor nehezebb eladni és olcsobban.
Agro Mano65-nek!
Nekünk is van kimondottan fekete köttött talaju parcelánk. A nálunk télen -25C hidegek tavaszra rendszerint szétbontják a rögöket (idén igy van) ezután kultivátor kétmenetben. Ha nemigy alakul akkor tárcsa, ha nagyon megszáradt akkor maró. A tárcsával meg a maroval az a gond hogy a talaj 15m alatti részét megnyomja, Majd a bakhátolásnál neheziti meg a munkát.
Elmentünk érte aztán végül is úgy maradtunk az eladóval /persze szerettük volna látni a körülményeket is/!
Maga a vetőmag külsőre szép volt ahogy a szakavatott emberke mondta mert én nagyon nem értek hozzá!
Ahogy ládáztuk ki ha jobban megnéztem láttam rajtuk mind homok maradványt mind fekete föld maradványt, de a faszi azt mondta hogy fekete földön is termeszti!
A kelés, pont ma nézték a muterék a földet napok kérdése és kidugja az orrát!
Válasz #1250. hozzászólásra
Már egy párszor pedig ide is beírtam,nem bemásoltam.A kollégát arra akartam rávezetni,hogy szinte mindent megtalál a neten,ha tud keresni.Szakkönyvek közül vagy egyetemi tankönyvet érdemes megvenni,amit vagy megért ,vagy nem,vagy megilyed a részletességétől .Jók még a Mezőgazdások,de inkább a szakújságokat kéne járatnia,mert abban közérthetőbb nyelven,de az egyetemi anyag simán benne van és általában egy-egy témát kimerítően mnegírnak.Pl Agrofórum,Kertészet és Szőlészet.stb.
9498 hozzászólás
Válasz #1296. hozzászólásra
Mindig kelés előtt teszek 1,2kg akkor nemárt neki, kelés után 10cm-ig 0,7kg de ekkor csak széditti a gyomokat és ujrahajtnak.
Válasz #1295. hozzászólásra
tudtommal nincs
Válasz #1289. hozzászólásra
Ez a vegyszerezés, hogymegy hoznak mindent? Azonal fizeted vagy előbb a hatása?
Válasz #1288. hozzászólásra
Laura nem szereti! Vagy kelés előtt mindegy?
Válasz #1294. hozzászólásra
Ez vili.
Csak állományba kétszikűre van valami ?????
Válasz #1290. hozzászólásra
hát amelyiknek volt esze az vett 3-4 évre való Olit,vagy Tref-et és azt nyomja ,mert az a legtutibb és legocsóbb
Válasz #1291. hozzászólásra
http://www.farmmix.hu/index.php?pageid=reszletek&termekid=433
Válasz #1291. hozzászólásra
Sajna azt nem tudom csak mondták egy páran, hogy mért nem azt fújtam rá mert az olcsóbb és olyan hatású /gondolom/!
Válasz #1289. hozzászólásra
Az milyen hatoanyagu?
Egy kérdés : Paprikára gyom ellen mit nyomnak a zöldségesek ???????
Válasz #1288. hozzászólásra
Sencor helyett Stomp is jó?
Válasz #1286. hozzászólásra
Senkorrt, Hurricane, Metripáz, mind metribuzin alapuak. Kelés előtt teszek 1,2kg/ha területek tiszták ez elegendő. Ha évelők vannak akkor Titus+red.
Válasz #1285. hozzászólásra
Megnéztem a számlát!
1 kg sencor, 5 liter Pendigan!
Ez elég dózis 1 hektárra?
Válasz #1285. hozzászólásra
Nem én fújtam hanem az itteni vegyszerkereskedő!
De kapni fog majd még egy dózist valamilyen másik vegyszerrel később!
Te milyet használsz?
Válasz #1284. hozzászólásra
Magrolkelőknek jó, évelőket nem viszi, mennyit raktál rá?
Válasz #1283. hozzászólásra
Hali!
Sencorral már le van fújva!
Válasz #1280. hozzászólásra
Joestét!
Misike gyomok ellen mit fujszrá?
Na végeztem a bakhátolással.
Sziasztok!
Racer-t használt valaki burgonyában?
Válasz #1225. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20090420202731_DSC07373.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20090420202823_DSC07372.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20090420203129_DSC07370.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20090420203247_DSC07369.JPG)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20090420202917_DSC07371.JPG)
Ennyi elég remélem?
Válasz #1276. hozzászólásra
Ez miért nem jó?Telefonnal van csinálva.A videokameránk kiskazettás Panasonic.Bár a memoriakártyást vettem volna meg...
Ami a videon van az pont a Laura egy része és az még többször lesz majd kapálva ezzel a töltögetővel,ha előbújt.(Laura Sencorérzékeny,meg ebből-mert állítólag rendkívűl finom fajta-hagyunk télire magunknak is és nem akarok agyonvegyszerezett ennivalót)
Válasz #1277. hozzászólásra
Mivel csináltátok?
Most mi?
Vettetek sárgát?
Válasz #1269. hozzászólásra
12 a teteje.
Paldoo:
Sokallom, mert még ilyen nagyot nem csináltunk (igaz azok más gépek voltak). Most meg majdnem üti a 30-at igaz, hogy alulról. :D
Válasz #1254. hozzászólásra
Hallod mester, miért nem csináltál vlm. qualitisebb videjót e???????
Válasz #1273. hozzászólásra
Igen, de a kukorica meg még pereg is a csőtörés közben.
Válasz #1255. hozzászólásra
Ja 1 esek, aki nem te vagy többek közt.
Persze tőled senki se várja, hogy leessen vmi...
Válasz #1271. hozzászólásra
A régi szakik ugytartják kombájn vezsteség (hullatás)nélkul nem létezik.
Válasz #1266. hozzászólásra
Mi 22?
Az árok aljától a tetejéig?
Miért sok az?
Válasz #1268. hozzászólásra
Kukoricát minden kombájn hagy el.
Á mi se vunk nagyok.
(Még gyúrok h. meglegyen a 30 1000-edik ha-om! )
Bemutatón maroval 30cm hztak. Tetejét mijen szélesre hagyod?
Válasz #1267. hozzászólásra
Pedig én csak kicsi vagyok hozzátok.
Egyszer nekünk volt egy kicsi kukorica után, de gyomirtásnál észen kellett lenni. Ja meg még utánna is 1x átjárni. Ráadásul ha olyan kombájnos vágja akinek a gépe elhagy akkor el lehet felejteni a vetést abba a darabba.
Válasz #1265. hozzászólásra
Eltaláltad.
Tuccte!
Amúgy ki mekkora bakhátat szokott húzni? Mi az ami már jó méret. Félek, hogy az új gép kicsit nagyot csinál 22 felett.
Válasz #1264. hozzászólásra
Tényleg azt miért nem lehet?
Mondjuk azért, mert az elmaradt kukoricaszemek eléggé elcsúfítanák vagy mi?
Válasz #1247. hozzászólásra
Az nem jó módszer.
Kuk. után nem krumplizunk.
De ha azt vesszük, h. már találkoztam ilyennel is...
Viszont ez hosszú sztori...
De ezt ne kövesd.
Válasz #1261. hozzászólásra
Jó estét!
Mindig ott lesz a legtöbb ott meglesz a 35t/ha. Csak az a gond, hogy a burgonya is feketés és nem piacos ha böterméses az esztendő akkor nehezebb eladni és olcsobban.
Válasz #1227. hozzászólásra
Szabi kérdeztem, hogy egy tő alat kb. mennyi burgonyátok lesz kicsi nagy minden, 10év alatt nem nézted meg egyszerse?
Válasz #1260. hozzászólásra
Hali!
A fekete föld részen milyen termés szokott lenni nektek?
Válasz #1228. hozzászólásra
Agro Mano65-nek!
Nekünk is van kimondottan fekete köttött talaju parcelánk. A nálunk télen -25C hidegek tavaszra rendszerint szétbontják a rögöket (idén igy van) ezután kultivátor kétmenetben. Ha nemigy alakul akkor tárcsa, ha nagyon megszáradt akkor maró. A tárcsával meg a maroval az a gond hogy a talaj 15m alatti részét megnyomja, Majd a bakhátolásnál neheziti meg a munkát.
Válasz #1258. hozzászólásra
Elmentünk érte aztán végül is úgy maradtunk az eladóval /persze szerettük volna látni a körülményeket is/!
Maga a vetőmag külsőre szép volt ahogy a szakavatott emberke mondta mert én nagyon nem értek hozzá!
Ahogy ládáztuk ki ha jobban megnéztem láttam rajtuk mind homok maradványt mind fekete föld maradványt, de a faszi azt mondta hogy fekete földön is termeszti!
A kelés, pont ma nézték a muterék a földet napok kérdése és kidugja az orrát!
Válasz #1257. hozzászólásra
Ilyen sorrendeben.
A lényeg: nem vertek át ?
Válasz #1256. hozzászólásra
Mire vagy kíváncsi?
A vásárlásról,a minőségről vagy hogy hogy áll a kelés?
Válasz #1255. hozzászólásra
Misike, mi van a krumplival amit vettél vetni. Minden rendben volt ?
Válasz #1252. hozzászólásra
Neked is leeshetne, hogy egyesek próbálnak segíteni és nem másba belekötni!
Lengyel gép?Hmm!Megint megvenném.
http://www.youtube.com/watch?v=bIXRzMDgpsU
Már egy párszor pedig ide is beírtam,nem bemásoltam.A kollégát arra akartam rávezetni,hogy szinte mindent megtalál a neten,ha tud keresni.Szakkönyvek közül vagy egyetemi tankönyvet érdemes megvenni,amit vagy megért ,vagy nem,vagy megilyed a részletességétől .Jók még a Mezőgazdások,de inkább a szakújságokat kéne járatnia,mert abban közérthetőbb nyelven,de az egyetemi anyag simán benne van és általában egy-egy témát kimerítően mnegírnak.Pl Agrofórum,Kertészet és Szőlészet.stb.
Válasz #1251. hozzászólásra
Ne magadból indulj ki!
Egyébként ez egy jó tanács volt, még ha neked nem is esett le...
Azért nem vesz, mert akkor nem tudnál mibe bele kötni :-DDD és abba biztios bele halnál
Válasz #1247. hozzászólásra
Mérnem veszel 1 szakkönyvet?
Akkor bekinek nem kéne bemásolnia!