Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak628 FtEUR401.45 FtUSD383.29 FtCHF427.35 FtGBP484.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Még nem világos mindig vlm. Szabi. Most a tiétek a gazdaság vagy nem? Mármint a családé.
Vagy a Valtra forgalmazó cégé?
Ha nem akkor neked mi a funkciód?
A Z 609-es azt hiszem lengyel cucc még ma is gyártják . Ez egy egyszerű 2 soros kiszántó és rendrakó de nagyon jó. Szerintem nálatok is vannak. Kék szinüek.
Igazad van Padloo a lényeget elfelejtettem. A burgonya most nagyon szar vetemény. Vessél inkább buzát, kukit, naprát vagy bukfencet de a burgonyát kerüld el mert nagyon költséges és az ára a béka feneke alatt van.
Dumáltok itt a fene gépekről 1ről meg megfeledkeztek.
A krumpli nem igen való kötött talajba!
Termelj vlm. mást. Ha meg mégis csodákra ne számíts!
Gépek????Vlm. kicsi 2 soros ültető aztán ha van mit kiszántani akkor elég az 1 soros kiszántó is.
A 65-ös UTB-t kicsit nyaggatja és egyiknek gyengébb volt a hidraulikája és annak nehéz volt fölemelni a 3 tonnás bunkert ha tele volt. A valtráknak komolyabb a hidraulikája és nagyon könnyen viszik az 1 soros Grimme-t 3 tonnás tartállyal már 75 lóerővel is. A kétsoros Dewulf kombájnak 100-110 ló kell.
Nálunk a 45 lovas trakik 2 soros ültetővel és 2 soros szedővel (lengyel Z) dolgoznak. A 65-ös trakik meg 4 soros vontatott(Mars szlovák) ültetővel és 3 soros E keletnémet szedőve vagy 1 soros Grimme kombájnokkal dolgoznak. A Fortshritt E szedők nem váltak be mert túl költséges a fenntartásuk. A Z 609 vagy akárhányas lengyel szedő az nagyon király abból nálunk kettő is van veszély esetére.
Űdv midenkinek, tanácsot szeretnék kérni! Jövőre szeretnék termeszteni burgonyát milyen ültetőt és szedőt érdemes venni 50 lovas traki után? Illetve ha valaki tájékoztatna milyen árfolyamon szokták ezen munkafolyamatokat csinálni?
9498 hozzászólás
Válasz #46. hozzászólásra
Azt hittem, hogy a 38-asra írtál. bocs
Válasz #44. hozzászólásra
Laura és Hermes a kedvenc de vannak még különböző Lady-k meg a jó öreg szanté. Ja és a marabell ami idén szar volt.
Válasz #41. hozzászólásra
Idén kb 80-at.
Válasz #42. hozzászólásra
Ezzel mire válaszoltál?
Válasz #43. hozzászólásra
Milyen fajtákkal foglalkoztok? ugye aladinnal már nem?
Válasz #40. hozzászólásra
Öntözés nélkül 30-40 tonna/ha. De idén valahogy gyengébbek pedig volt eső.
Válasz #39. hozzászólásra
Az, hogy a nitrophoska 26 ezer mázsája és a locsolás is sokban van.
Válasz #38. hozzászólásra
Nekem mondod :D. Pedig én még fiatal vagyok hozzá.
Hány ha burgonyát csinálotk?
Válasz #38. hozzászólásra
Milyenek a hozamok?
Válasz #37. hozzászólásra
És mi a baj vele?
Válasz #34. hozzászólásra
És 100 ha krumplival annyi baj van és költség mint 1000 ha gabonával. És a drága gépeket és komplex technológiát még nem is emlitettem.
Válasz #36. hozzászólásra
Persze csak azt írta, hogy az a kapacítás.
Válasz #33. hozzászólásra
Az már bizony NEM FING!!!!!!!!!
Válasz #33. hozzászólásra
Az több mint 50Ha burg.
Nem tudom, hogy miért vannak oda a termeléséért.
Most is 1100 és 1200-ért adjuk nagyobb tételben.
(30kg I.class)
Válasz #32. hozzászólásra
32 Ft + FA. A chipszesek többet adnak. De be vagyunk rendezkedve tárolásra is . Kb 3000 tonna profi tárolokapacitásunk van.
Válasz #31. hozzászólásra
Mennyi az ár amit adnak a krumpliért?
1ik másik???
Válasz #30. hozzászólásra
Hát ez elég bonyolult. Ez egy RT amiben részünk van és ebben megy itt minden. Én most néha bedolgozok de más melóm van.
Válasz #28. hozzászólásra
Még nem világos mindig vlm. Szabi. Most a tiétek a gazdaság vagy nem? Mármint a családé.
Vagy a Valtra forgalmazó cégé?
Ha nem akkor neked mi a funkciód?
Válasz #28. hozzászólásra
Ja persze ismerem mi az.
Válasz #27. hozzászólásra
A Z 609-es azt hiszem lengyel cucc még ma is gyártják . Ez egy egyszerű 2 soros kiszántó és rendrakó de nagyon jó. Szerintem nálatok is vannak. Kék szinüek.
Válasz #26. hozzászólásra
Ez a Z.... az milyen? Nincs képed róla? Ez kombájn?
Válasz #25. hozzászólásra
Chipsnek meg üzletláncnak kellene.
Válasz #24. hozzászólásra
És hova nyomjátok? Vlm. üzletláncnak?
Válasz #23. hozzászólásra
Nekifutamodtunk de még foszlik a héja ugyhogy leállt az akció most egy hétre.
Válasz #20. hozzászólásra
Majd jövőre jó lesz biztos.
Már szeditek legalább?
Te is padlózol baszki?!?!
Akarom mondani Paldoo a burgonya most padlóó
Válasz #19. hozzászólásra
Igazad van Padloo a lényeget elfelejtettem. A burgonya most nagyon szar vetemény. Vessél inkább buzát, kukit, naprát vagy bukfencet de a burgonyát kerüld el mert nagyon költséges és az ára a béka feneke alatt van.
Dumáltok itt a fene gépekről 1ről meg megfeledkeztek.
A krumpli nem igen való kötött talajba!
Termelj vlm. mást. Ha meg mégis csodákra ne számíts!
Gépek????Vlm. kicsi 2 soros ültető aztán ha van mit kiszántani akkor elég az 1 soros kiszántó is.
Válasz #1. hozzászólásra
Hát ilyen bérmunkákról nem nagyon hallottam.
Válasz #15. hozzászólásra
Utánnanéztem. Ez ugyanaz mint a lamborghini R1-es és az Mitsubishi és a legszarabb az hogy 1300 kg a sulya. Hát a mi 45-ös UTB-ink kb 3000 kg-sak.
Válasz #15. hozzászólásra
Szerintem azok is mitsubishik kell hogy legyenek mert ugyanez Lamborghinire festve mitsubishi.
Válasz #13. hozzászólásra
Az nem mitshubishi! Deutz-fahr agrokid 50-es!
Válasz #12. hozzászólásra
Ok!
Válasz #10. hozzászólásra
Hát ezzel az apró Mitsubishi trakival (ha jól látom) ne is próbálkozzál.
Válasz #10. hozzászólásra
Hát igen evvel szeretném majd pénteken jön meg, na mentem dolgozni majd holnap még írok!!!!!
Válasz #6. hozzászólásra
A 65-ös UTB-t kicsit nyaggatja és egyiknek gyengébb volt a hidraulikája és annak nehéz volt fölemelni a 3 tonnás bunkert ha tele volt. A valtráknak komolyabb a hidraulikája és nagyon könnyen viszik az 1 soros Grimme-t 3 tonnás tartállyal már 75 lóerővel is. A kétsoros Dewulf kombájnak 100-110 ló kell.
Válasz #8. hozzászólásra
Misike! Ezzel a trakival akarod húzni a krumpli eszközöket ami a képeden van?
Amúgy megjött már a traki? Ha igen milyen?
Válasz #7. hozzászólásra
De az 50lóhoz tömeg is kell!
Az a baj hogy felénk élég kötött a talaj mennyire használható a kétsoros szedő ilyen helyen?
Válasz #3. hozzászólásra
Bármennyire is kötött a talaj a 2 soros gépeket vinnie kell az 50 pacinak. Nálunk az UTB 45-ős olyan könnyedén viszi őket, hogy csak.
Válasz #4. hozzászólásra
Ezeknek a kombányoknak/Grimmer/ milyen lóerő igényük van?
Válasz #3. hozzászólásra
Akkor meg 1soros ültető meg 1 soros szedő! Nem tudtam, hogy kötött talajon gazdálkodsz!
Mifelénk T-25-ös húz 2sorosültető, 2soros szedőt!Igaz homokon!
Válasz #1. hozzászólásra
Nálunk a 45 lovas trakik 2 soros ültetővel és 2 soros szedővel (lengyel Z) dolgoznak. A 65-ös trakik meg 4 soros vontatott(Mars szlovák) ültetővel és 3 soros E keletnémet szedőve vagy 1 soros Grimme kombájnokkal dolgoznak. A Fortshritt E szedők nem váltak be mert túl költséges a fenntartásuk. A Z 609 vagy akárhányas lengyel szedő az nagyon király abból nálunk kettő is van veszély esetére.
Válasz #2. hozzászólásra
Ez így nagyon egyszerű volna de itt békés megyében eléggé kötött a talaj!
Válasz #1. hozzászólásra
két soros ültető meg szedő is!
Űdv midenkinek, tanácsot szeretnék kérni! Jövőre szeretnék termeszteni burgonyát milyen ültetőt és szedőt érdemes venni 50 lovas traki után? Illetve ha valaki tájékoztatna milyen árfolyamon szokták ezen munkafolyamatokat csinálni?