Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.05 FtUSD403.06 FtCHF439.56 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz 72 #7143. hozzászólásáranekem nincs nagy területem, 1/4 ha, az is két belterületi telken, az egyik öntözhető a másik nem. Fúrt kútból tudok ott öntözni.
Válasz Attikaa #7129. hozzászólásáraTegnap óta én is keresgettem fajtákat,evolutiont felírtam magamnak de látom te is gondoltál erre,meg egy frieslander nevű fajtát,de erről még nem halottam semmit.
Válasz 72 #7127. hozzászólásáraAz öntözés jó dolog, nagyon korainak a Evolution nagyon jó, később a Bellarosa, ez elég jól tárolható is, a Balatoni rózsa már kicsit későbbi viszont jól tárolható.
Válasz Attikaa #7126. hozzászólásáraJász-Nagykun-Szolnok Tisza tó alatt gazdálkodom.Öntözési lehetőségem van,csak a technika nem adott.Mivel még nem tudom hogy milyen mennyiséget tudok eladni így lehet hogy nem lenne hátrány ha tárolható is lenne!De viszont nem ragaszkodok egy fajtához szerintem érdemesebb lenne 3-4 fajtát próbálni.
Válasz 72 #7125. hozzászólásáraAz ország mely részéről vagy? Van e öntözési lehetőséged? Korait szeretnél? Vagy korait ami jól is tárolható, (esetleg csak jól tárolható késeit)?
Sziasztok!
Szeretnék az idén burgonyát vetni 1ha körüli mértékben.Tapasztalatom az kb semmi eddig csak szántóföldi növényeket termeltünk,de mivel a környékbe nem vet senki krumplit így megpróbálkoznék vele.Mindenféle képen korait akarok de nem tudom melyik fajtát válasszam,mert ahogy olvasgattam a fórumot szinte mindegyikről van jó és kevésbé jó vélemény is.Arról nem is beszélve hogy mi az ami elérhető lesz.
Válasz Sanyee #7120. hozzászólásáraSzia
A youtube-on láttam több videót is arról,h lehet ezekkel a gépekkel hagymát is felszedni. Mégpedig úgy, h rázóval vagy hagymaszedővel rendre teszed,hagyod száradni, majd ezzel felszeded.Itt egy link:
https://www.youtube.com/watch?v=5WyEwUYgc24
Amúgy mennyire jók ezek a gépek? Munkaminőség,területteljesítménytekintetében milyen illetve mekkora lehet? Esetleg jobb választás lenne ennyi pénzért egy használt Grimme, Wülhmaus?
Válasz bali #7119. hozzászólásáraKrumplihoz jó lehet. Az az évi 4-5 hektárt simán bírnia kell.
Hagymához már nem hinném, hogy ez ideális gép lenne. Eleve a sortáv nem oda való.
De használtan kapsz olcsóbb Bolkót is, pont a legdrágább helyet is linkelted be.
Sziasztok
Van valakinek ezzel a géppel tapasztalata? Mennyire lehet ez jó választás 4-5 ha burgihoz valamint hagymához?
http://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/gep/szantofoldi-betakaritogep/krukowiak-bolko-burgonyaszedo-elado/h_4727897
Válasz tekés #7110. hozzászólásáraSzia!
Ugy látom nem nagyon kaptál választ
Bár a burgonyatermesztés is ,mint minden elég összetett dolog...
Pár sort azért írok hátha hasznos lesz.
Mi homokon termesztünk desiree fajta burgonyát. Fontos a vetésforgó, minimum 3éves forgóba kell termeszteni, nagyon fontos a jó minőségű vetőgumó!!! Ahhoz hogy jó termés legyen rengeteg tápanyagra és öntözésre van szükség.
A szárát nagyon óvni kell, addig nő a burgonya ameddig van szára, nyírkos időjárásban hajlamos gombás megbetegedésekre, ami szárveztéssel járhat: ezért fontos a prevenció, permetezés, erős növény stb. Virágzáskor káliumot kell neki adni, növeli a termésmennyiséget és az eltarthatóságot, továbbá a talaj vízmegtartó képességét is.
Ezek nyilván általános dolgok, sokat lehetne erről beszélni, írni... Első évben érdemes kisebb területtel kezdeni, és ki tapasztalni a dolgokat, minden talaj, fajta stb más és más... na meg hát az időjárás
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy valakinek van-e vagy lessz-e Balatoni rózsa vetőmagja eladó?5-6 màzsa UT1 vagy UT2 minőségben.Vàlaszokat előre is köszönöm.
Üdv mindenkinek.
Szeretném a segítségeteket kérni a burgonya termesztéssel kapcsolatban mindent amit lehet tudni. Vetés, talaj előkészítés, növényvédelem, termesztési technológia minden nagyon érdekelne. Szeretnék bele kóstolni a krumpli termesztésébe fűszerpaprika és fokhagyma termesztéssel foglalkozom. Tudnátok nekem segíteni mit hogyan esetleg Csongrád megyei gazdákhoz elmennék egy két szót váltani ha tudnátok segíteni. Előre is köszönöm.
Válasz krisztamuhari #7108. hozzászólásáraReglone. Mondjuk az vetőburgonyánál...
De a legolcsóbb a szárzúzás, vastag gazaknak a szára úgy is megmaradna még a legerősebb gyomírtónál is.
Válasz Sanyee #7100. hozzászólásáraHát a bajom az,hogy a szélén ment és az én felöli fújókat nem kapcsolta le 7 sort telibe beszórt.
Sajnos mindenki azt mondja az bizony 60nap :) mivel diákkonyhára adom el inkább nem szedem.
9498 hozzászólás
Friesland fajtáról senki semmit!
Ezt a két könyvet tudnám ajánlani burgonyatermesztéshez, az alapokhoz biztos jó lesz.
http://data.hu/get/9442504/Kruppa_Jozsef_-_A_burgonya_es_termesztese.pdf
http://data.hu/get/9442506/Szalay_Attila_-_Bevezetes_a_burgonyatermesztesbe.pdf
Válasz .Szabi. #7144. hozzászólásáraHosszútávon kifizetődő a termelés,milyen tenyészidejű fajtákkal foglalkozol?
Válasz Attikaa #7145. hozzászólásáraAz öntözött és öntözetlen terület között mekkora különbségek szoktak lenni termésben?A termést azt gondolom háztól adod el,vagy piacolsz vele?
Válasz 72 #7143. hozzászólásáranekem nincs nagy területem, 1/4 ha, az is két belterületi telken, az egyik öntözhető a másik nem. Fúrt kútból tudok ott öntözni.
Válasz 72 #7142. hozzászólásáraNem fejeztem be.
Válasz Attikaa #7129. hozzászólásáraTe tudod öntözni a burgit,ha igen akkor csatornából vagy kútból?
Válasz .Szabi. #7056. hozzászólásáraSzabi te befejezted a burgonya termesztést?Cimbike azt mondta hogy nagyon vágod a témát!
Válasz s z e k k a #7140. hozzászólásáraAz jó lenne,mert még nem sok lövésem hozzà!
Válasz 72 #7139. hozzászólásáraHa rám csörögsz beszélhetünk krumplizásról....
Válasz s z e k k a #7138. hozzászólásáraHajt a kiváncsiság!
Válasz 72 #7136. hozzászólásáraGrat! Akkor a felesleges szója pénzed akarod burgonyázásba fektetni?
Válasz Dekalb #7133. hozzászólásáraEzt most tőlem kérded?
Válasz s z e k k a #7135. hozzászólásáraNem adom magam olyan könnyen,volt idén is ,kb 60%-al adott többet a tavalyinál
Válasz 72 #7125. hozzászólásáraAkkor a szója bizniszről váltasz burgonyára?
Válasz Dekalb #7133. hozzászólásáraÉn red scarlett et használok fóliába fátyol alá is és szabadba is. (nem tárolok be) Nekem ez vált be.
Válasz 72 #7132. hozzászólásáraA Red scarlett (holland )milyen,illetve a Pamela érdekelne még...
Válasz 72 #7131. hozzászólásáraÀllítólag van nekik 200 plusz àfàért holland kék cimkés vetömagjuk!
Erről a Zirci Burgonyás cégről hallott már valaki,vagy vásárolt már tőlük?
Válasz Attikaa #7129. hozzászólásáraTegnap óta én is keresgettem fajtákat,evolutiont felírtam magamnak de látom te is gondoltál erre,meg egy frieslander nevű fajtát,de erről még nem halottam semmit.
Válasz 72 #7127. hozzászólásáraAz öntözés jó dolog, nagyon korainak a Evolution nagyon jó, később a Bellarosa, ez elég jól tárolható is, a Balatoni rózsa már kicsit későbbi viszont jól tárolható.
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-02-16 09:40:52
Válasz Attikaa #7126. hozzászólásáraJász-Nagykun-Szolnok Tisza tó alatt gazdálkodom.Öntözési lehetőségem van,csak a technika nem adott.Mivel még nem tudom hogy milyen mennyiséget tudok eladni így lehet hogy nem lenne hátrány ha tárolható is lenne!De viszont nem ragaszkodok egy fajtához szerintem érdemesebb lenne 3-4 fajtát próbálni.
Válasz 72 #7125. hozzászólásáraAz ország mely részéről vagy? Van e öntözési lehetőséged? Korait szeretnél? Vagy korait ami jól is tárolható, (esetleg csak jól tárolható késeit)?
Sziasztok!
Szeretnék az idén burgonyát vetni 1ha körüli mértékben.Tapasztalatom az kb semmi eddig csak szántóföldi növényeket termeltünk,de mivel a környékbe nem vet senki krumplit így megpróbálkoznék vele.Mindenféle képen korait akarok de nem tudom melyik fajtát válasszam,mert ahogy olvasgattam a fórumot szinte mindegyikről van jó és kevésbé jó vélemény is.Arról nem is beszélve hogy mi az ami elérhető lesz.
Válasz Sanyika088 #7122. hozzászólásáraLubofos burgonya alaptrágyaként.
Sziasztok
Van valakinek Bakonyi kék kiflikrumpi vetni való?
Sziasztok!
Ki milyen műtràgyàt fog hasznàlni vetéskor?Milyen menniségben?Vannak-e direkt burgonyàhoz kifejlessztett termékek?
Válasz Sanyee #7120. hozzászólásáraSzia
A youtube-on láttam több videót is arról,h lehet ezekkel a gépekkel hagymát is felszedni. Mégpedig úgy, h rázóval vagy hagymaszedővel rendre teszed,hagyod száradni, majd ezzel felszeded.Itt egy link:
https://www.youtube.com/watch?v=5WyEwUYgc24
Amúgy mennyire jók ezek a gépek? Munkaminőség,területteljesítménytekintetében milyen illetve mekkora lehet? Esetleg jobb választás lenne ennyi pénzért egy használt Grimme, Wülhmaus?
Válasz bali #7119. hozzászólásáraKrumplihoz jó lehet. Az az évi 4-5 hektárt simán bírnia kell.
Hagymához már nem hinném, hogy ez ideális gép lenne. Eleve a sortáv nem oda való.
De használtan kapsz olcsóbb Bolkót is, pont a legdrágább helyet is linkelted be.
Sziasztok
Van valakinek ezzel a géppel tapasztalata? Mennyire lehet ez jó választás 4-5 ha burgihoz valamint hagymához?
http://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/gep/szantofoldi-betakaritogep/krukowiak-bolko-burgonyaszedo-elado/h_4727897
Dorozsmán hogy megy a burgonya? Mosott és mosatlan ára?
Moderálási elveink miatt törölve: 2016-02-16 09:35:49
Válasz tekés #7110. hozzászólásáraSzia!
Ugy látom nem nagyon kaptál választ
Bár a burgonyatermesztés is ,mint minden elég összetett dolog...
Pár sort azért írok hátha hasznos lesz.
Mi homokon termesztünk desiree fajta burgonyát. Fontos a vetésforgó, minimum 3éves forgóba kell termeszteni, nagyon fontos a jó minőségű vetőgumó!!! Ahhoz hogy jó termés legyen rengeteg tápanyagra és öntözésre van szükség.
A szárát nagyon óvni kell, addig nő a burgonya ameddig van szára, nyírkos időjárásban hajlamos gombás megbetegedésekre, ami szárveztéssel járhat: ezért fontos a prevenció, permetezés, erős növény stb. Virágzáskor káliumot kell neki adni, növeli a termésmennyiséget és az eltarthatóságot, továbbá a talaj vízmegtartó képességét is.
Ezek nyilván általános dolgok, sokat lehetne erről beszélni, írni... Első évben érdemes kisebb területtel kezdeni, és ki tapasztalni a dolgokat, minden talaj, fajta stb más és más... na meg hát az időjárás
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy valakinek van-e vagy lessz-e Balatoni rózsa vetőmagja eladó?5-6 màzsa UT1 vagy UT2 minőségben.Vàlaszokat előre is köszönöm.
Válasz Kukoricas Szabolcs #7112. hozzászólásáraInkább úgy mondanám, hogy több kisebb tételben, ha pénzt is akarsz érte kapni.
Félárban 50 Forintért persze a 100q is eladható.
Nem jár senki nagybanira?
Hali!
Bp. nagybanin árul valaki közületek?
Mennyit lehet eladni mennyire viszik a burgonyát?
Napi 10q vagy 100q el lehet adni, vagy csak árulgatni lehet?
Fabiolát ki mivel és mennyi dózissal gyomírtja?
Azt mondják, hogy talán Sencorre/metribuzinra érzékeny, nem bírja el az 1kg-ot.
Üdv mindenkinek.
Szeretném a segítségeteket kérni a burgonya termesztéssel kapcsolatban mindent amit lehet tudni. Vetés, talaj előkészítés, növényvédelem, termesztési technológia minden nagyon érdekelne. Szeretnék bele kóstolni a krumpli termesztésébe fűszerpaprika és fokhagyma termesztéssel foglalkozom. Tudnátok nekem segíteni mit hogyan esetleg Csongrád megyei gazdákhoz elmennék egy két szót váltani ha tudnátok segíteni. Előre is köszönöm.
Válasz krisztamuhari #7108. hozzászólásáraReglone. Mondjuk az vetőburgonyánál...
De a legolcsóbb a szárzúzás, vastag gazaknak a szára úgy is megmaradna még a legerősebb gyomírtónál is.
Érdeklődnék, hogy létezik-e olyan szer ami burgonyában használható szedés előtt gyomírtás céljából.Köszönöm
valakinek véleménye az EVOLUTION,BALATONI RÓZSA,BOTOND burgonyákról tapasztalat-előre is köszi
http://www.jofogas.hu/csongrad/Burgonya__etkezesi__elado_32098927.htm?first=1
http://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/elelmiszer/etkezesi-zoldseg/burgonya-etkezesi-elado/h_6540757?ref=585537dd
Burgonya (étkezési) eladó
Étkezési, korai mosott burgonya (Balatoni rózsa) 10kg-os rekeszekben kis- és nagy tételben eladó Szegeden. Folyamatosan szedjük. Felvásárlót keresek.
Ár: megegyezés szerint.
Telefonszám:
+36205946867
Kertben, ha a jég teljesen elverte a krumplit (gyakorlatilag szinte semmi sem maradt belőle a felszínen) mit érdemes vele csinálni?
Válasz halacska80 #7101. hozzászólásáraSzerintem kezd el szedni a másik oldalát.
Válasz Sanyee #7100. hozzászólásáraHát a bajom az,hogy a szélén ment és az én felöli fújókat nem kapcsolta le 7 sort telibe beszórt.
Sajnos mindenki azt mondja az bizony 60nap :) mivel diákkonyhára adom el inkább nem szedem.
Válasz halacska80 #7099. hozzászólásáraSzedheted, te nem permetezted vele a krumplit, a szomszéd, meg biztos nem fújt be egy sornál többet!