Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR415.28 FtUSD400.96 FtCHF441.5 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdv. Azt szeretném kérdezni, hogy ki mivel szokta fújni a krumplit utoljára, hogy minél tartósabb legyen. Illetve mivel szoktátok deszikálni a szárát a zúzás előtt. Előre is köszi a segítséget
Amíg zöld a szár addig él a növény,tehát növekszik a gumó is.Mentsd meg a szárat,a gombáktól és a bogaraktól és lesz termésed.Bár én nem raktam még Katica burgonyát,viszont ugyan onnan származik mint amit termelek.Amit olvastam a burgonyafajtádról az elég biztató,én nem keserednék még el a helyedben,a szár megrogyásakor, már a gumót növeli a növény.Legalábbis nekem ez a tapasztalatom.Majd mások is hozzászólnak és esetleg kijavítanak majd.
Elsőnek idén ültettem Katicát, de egyelőre nem sikerült meggyőznie. Viszonylag sok gumót kötött, de többségében elég aprók. Kétszer virágzott, gondolom másodjára kötöttek a kisebbek, az első kötésből pedig 2-3 közepes szem van. Ezt egyelőre gyenge eredménynek tekintem, valakinek van ezzel kapcsolatban valamilyen tapasztalata?
Hozzátenném: Szuperelit gumót vettetem, többféle műtrágya, lombtrágya és rendszeres gombaölő kezelés+bogarazást végeztem. Május közepétől rendszeresen locsolva, esőkkel ezidáig kb. 250 mm-t kapott. A lomb még zöld, és hatalmas terebélyes, viszont már fekszik. Nem tudom hol hibázhattam, vagy még korai megítélni?
Üdv
Nekem a Coragen vált be legjobban burgonyabogárra.
De nem is az a fő probléma, hanem a pocok, de gondolom az mindenhol..
Vannak gócok ahol elég tisztességesen betelepült.
Arvalin és Redentinnel próbálok valamit enyhíteni, viszi is őket de nem győzőm szórni, főleg, hogy a szomszédos területeken sehol nem tesznek ellene semmit.
Válasz #6811. hozzászólásra
Én kipróbáltam a Neemazal T/S -t, de nem abban a dózisban, ahogy ajánlották hanem csak 0,8 liter/ha dózisban. Levitte a kis kártevőket! .)
Üdv a fórumozóknak!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy van-e valamilyen szabályozás, Magyarországon termeszthető fajtákat illetően? Vagy, hogy, hol, milyen hivatalos szernél tudnék ez ügyben érdeklődni? Egy burgonyafélékhez tartozó növényről van szó...
sziasztok.Érdeklődnék,csinált e valaki (fojtott) tarlóburgonyát? Javaslatokat kérnék fajtára. Amit találtam róla az alapján éppen jó lennék még időben.öntözés megoldot,kb 600nm szeretnék próbára.előre is köszönöm.
Üdv. Van három hektár burgonyám. Pannónia. Először gombaölöztem Acrobat MZ-vel, utána kapott Kocide 2000-et, most utoljára Infinitot. Kapott mindig lombtrágyát is. Ki mit ajánlana mivel tovább fújni. Eddig itt ott van benne némi sárga. Előre is köszi a választ.
üdv tudna valaki tanácsot adni
a metribuzin (sencor) gyomirtószerekre érzékeny burgonya gyomirtásával kapcsolatban
preemergens illetve posztemergens gyomirtást
esetleg 0.5l/ha kevesebb sencor mehet neki posztemergensen szekunder bakátra
vagy 1l/ha vetés után közvetlen
Köszönöm a segítséget srácok, akkor nincs gond.
Igen így utólag néztem, hogy több kálium mehetett volna.
Adtam neki kálium lombtrágyát a krumplivész elleni pemetezéssel egyidőben, az majd talán kompenzálja a káliumot.
Mtz: helyi zöldség forgalmazónál vettük tavasszal utántermesztett 150/kg.
Írok pm-et pontos adatok miatt.
Adtam neki kálium lombtrágyát a krumplivész elleni pemetezéssel egyidőben, az majd talán kompenzálja a káliumot.
Szia,én is szeretem az agriát én minden tavasszal máshová ültetem és ősszel birka és tehén trágyát adok neki vastag szárú,és több mint 50cm magasra nő a szára azt szeretném kérdezni hogy hol lehet rendelni vetőmagot mert ahonnan eddig hoztam már nem foglalkozik vele a termelő inkább meg veszi külföldről a krumplit és itt eladja .
Igen ez a fajta elég nagy szárat nevel. Egyébként rendben van a kiszórt mennyiség, de a káliumot egy kicsit kevesellem. Egy 5kg-nyi kálium-szulfát még mehetett volna.
Igen a kálisó a klór miatt nem a legjobb volt.
Nem vagyok profi krumplitermelő, saját felhasználásra termelünk csak.
A lényeg, hogy utóbbi 5 évben nem látott szerves trágyát a föld és mindig csak kálisót szoktunk rakni a soroknak, tavaly szar lett a termés ezért változtattunk. Eddig nem nagyon vettünk magot, meg is látszott a termésen...
Vettünk magot, Agria típust. Meg a sor be lett szórva npk 15-15-15 műtrágyával. Azt vettem észre, hogy nagyon nő a szára a saját régi magokhoz képest. Lehet a túl sok nitrogéntől, vagy ez ilyen fajta?
Pl itthon is ültettünk trágyázás nélkül és itthon is nagyon megnőtt a szára.
6 sor kb. 50 méter hosszan van ültetve, oda szórtam ki majdnem két zsák (20kg) npk 15-15-15-öt.
Most legutóbb Orvego-val gombáztam.
Most is épp öntözök. Következő gombaölőzes Kupfer Fusilane lesz.
Még nem vettem ki tövet, hogy megnézzem mi is van a föld alatt, de egy helyen kimosta a víz, íme:
Amúgy nincsenek nagy elvárásaim terméshozamban, csak egészséges legyen. Ha legalább az megtérül amit ráfordítottam, akkor jó, ha van egy kicsi plusz az még jobb.
Majd pár év és talán a terméshozamra is jobban rá tudok koncentrálni.
Sokat kell még tanulnom, meg ugye minden év más..
Kezdésnek nem is rossz. A kálium hiánya a képen is meglátszik, sajnos ahhoz, hogy a mit utólag rászórtál kálium hasznosuljon ahhoz nagyon sok esőre és melegre volna szükség ez szerintem már az idén nem fog hasznosulni de se baj mert a talajban nem vészel a káli.
Fitóra nagyon vigyázzál a Desiré nagyon fogékony a fitoftórára, ha nem záródnak tejesen a sorok akkor a konntakt szerekkel a legjobb fújni Bravo, Amistar, Antrakol, stb.
Permetezni legalább 500l víz / ha 0,2 fúvóka és minimum 5 bár nyomás.
Nagybanin most milyen sárga új krumplik vannak, ki figyeli?
Termel valaki sárgát aki oda hordja heti több tonnás mennyiségben ?
Napi pár tonnát mennyiért lehet venni ma?
Köszönöm, ha úgy gondoljátok, hogy szép a tábla.
Igazat megvallva nem sok gőzöm van a burgonyához, idén van először.
Lehet a fotón nagy tábla, de ez 1,2 hektár csak kb. Bár pont elég, mert mindig okoz egy kis fejtörést, mikor mit kéne neki csinálni.
Március 21-n vetettük. Desiree fajta.
9498 hozzászólás
Válasz #6848. hozzászólásra
Reglone "vetőkrumplinál".
Üdv. Azt szeretném kérdezni, hogy ki mivel szokta fújni a krumplit utoljára, hogy minél tartósabb legyen. Illetve mivel szoktátok deszikálni a szárát a zúzás előtt. Előre is köszi a segítséget
Na ezt se termelek eladásra…
Válasz #6845. hozzászólásra
Hurrá!
Lengyelország-burgonya nagytételben 6 eurocent/kg...
Szia
Amíg zöld a szár addig él a növény,tehát növekszik a gumó is.Mentsd meg a szárat,a gombáktól és a bogaraktól és lesz termésed.Bár én nem raktam még Katica burgonyát,viszont ugyan onnan származik mint amit termelek.Amit olvastam a burgonyafajtádról az elég biztató,én nem keserednék még el a helyedben,a szár megrogyásakor, már a gumót növeli a növény.Legalábbis nekem ez a tapasztalatom.Majd mások is hozzászólnak és esetleg kijavítanak majd.
Először van burgonyád ?
Elsőnek idén ültettem Katicát, de egyelőre nem sikerült meggyőznie. Viszonylag sok gumót kötött, de többségében elég aprók. Kétszer virágzott, gondolom másodjára kötöttek a kisebbek, az első kötésből pedig 2-3 közepes szem van. Ezt egyelőre gyenge eredménynek tekintem, valakinek van ezzel kapcsolatban valamilyen tapasztalata?
Hozzátenném: Szuperelit gumót vettetem, többféle műtrágya, lombtrágya és rendszeres gombaölő kezelés+bogarazást végeztem. Május közepétől rendszeresen locsolva, esőkkel ezidáig kb. 250 mm-t kapott. A lomb még zöld, és hatalmas terebélyes, viszont már fekszik. Nem tudom hol hibázhattam, vagy még korai megítélni?
Üdv
Azt mondta nekem ma egy ember,hogy virágzás után nem gombaolozi,mert keserű ízű lesz a gumi. Igaz ez?
Válasz #6840. hozzászólásra
Nálam is a Coragen vált bevett egér van nagyon sok.Nalad is kiragjak a közepét? Ez mikori vetesu krumpli,ami a képen van.
Nekem a Coragen vált be legjobban burgonyabogárra.
De nem is az a fő probléma, hanem a pocok, de gondolom az mindenhol..
Vannak gócok ahol elég tisztességesen betelepült.
Arvalin és Redentinnel próbálok valamit enyhíteni, viszi is őket de nem győzőm szórni, főleg, hogy a szomszédos területeken sehol nem tesznek ellene semmit.
Én kipróbáltam a Neemazal T/S -t, de nem abban a dózisban, ahogy ajánlották hanem csak 0,8 liter/ha dózisban. Levitte a kis kártevőket! .)
Válasz #6837. hozzászólásra
http://www.obtt.hu/
Üdv a fórumozóknak!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy van-e valamilyen szabályozás, Magyarországon termeszthető fajtákat illetően? Vagy, hogy, hol, milyen hivatalos szernél tudnék ez ügyben érdeklődni? Egy burgonyafélékhez tartozó növényről van szó...
Válasz #6834. hozzászólásra
Vagy beszélj a helyi értékesítővel valamelyik cégtől (pl. Cheminova). De úgy tudom, hogy csak növényorvosi vényre adják ki (nem biztos).
Válasz #6834. hozzászólásra
http://www.agro-store.hu/
Szevasztok. neo stop csirázásgátlót keresek 1 kg -os kiszerelésben , ez kb 1to.-nára elegendö .hol lehet kapni?
Válasz #6826. hozzászólásra
Üdv. Lehet hogy nagy a kezed ?
Mindenesetre szép , tavaly a Hópehellyel sok baj volt. Ún. fekete szívűség.
sziasztok.Érdeklődnék,csinált e valaki (fojtott) tarlóburgonyát? Javaslatokat kérnék fajtára. Amit találtam róla az alapján éppen jó lennék még időben.öntözés megoldot,kb 600nm szeretnék próbára.előre is köszönöm.
Válasz #6829. hozzászólásra
húúú, ez nem gyenge kérdés, ilyenkor már szerintem nehéz és nem is érdemes, talán magnéziumot lombtrágyával de a többi felejtős.
Valaki csinált már krumpli kiásót érdekelne milyet
ÜDV
Mivel és milyen formában ajánlatos pótólni foszfort káliumot magnéziumot
Válasz #6826. hozzászólásra
Szep a balatoni.hany db van egy to alatt,es mennyi kg?
Üdv. Van három hektár burgonyám. Pannónia. Először gombaölöztem Acrobat MZ-vel, utána kapott Kocide 2000-et, most utoljára Infinitot. Kapott mindig lombtrágyát is. Ki mit ajánlana mivel tovább fújni. Eddig itt ott van benne némi sárga. Előre is köszi a választ.
Balatoni rózsa vs. Hópehely
Válasz #6824. hozzászólásra
Vetes utan stomp supert fujtam ki.nagyon jol sikerult.keles utan sencort 0,5 litert es panterat 1l-t hektaronkent.kb2hetig lesargult,de kiheverte.
üdv tudna valaki tanácsot adni
a metribuzin (sencor) gyomirtószerekre érzékeny burgonya gyomirtásával kapcsolatban
preemergens illetve posztemergens gyomirtást
esetleg 0.5l/ha kevesebb sencor mehet neki posztemergensen szekunder bakátra
vagy 1l/ha vetés után közvetlen
vagy esetleg más szert tudnátok ajánlani
Válasz #6817. hozzászólásra
Szia,én is szeretem az agriát én minden tavasszal máshová ültetem és ősszel birka és tehén trágyát adok neki vastag szárú,és több mint 50cm magasra nő a szára azt szeretném kérdezni hogy hol lehet rendelni vetőmagot mert ahonnan eddig hoztam már nem foglalkozik vele a termelő inkább meg veszi külföldről a krumplit és itt eladja .
Nalunk ekkora a szara a balatoni rozsanak,a fohajtas mar eldolt,es a levelek tovebol hajtott ujakat ami ujbol viragzik.aprilis 1-en vetettuk.
Válasz #6817. hozzászólásra
Szia!
Igen ez a fajta elég nagy szárat nevel. Egyébként rendben van a kiszórt mennyiség, de a káliumot egy kicsit kevesellem. Egy 5kg-nyi kálium-szulfát még mehetett volna.
Igen a kálisó a klór miatt nem a legjobb volt.
Sziasztok.
Nem vagyok profi krumplitermelő, saját felhasználásra termelünk csak.
A lényeg, hogy utóbbi 5 évben nem látott szerves trágyát a föld és mindig csak kálisót szoktunk rakni a soroknak, tavaly szar lett a termés ezért változtattunk. Eddig nem nagyon vettünk magot, meg is látszott a termésen...
Vettünk magot, Agria típust. Meg a sor be lett szórva npk 15-15-15 műtrágyával. Azt vettem észre, hogy nagyon nő a szára a saját régi magokhoz képest. Lehet a túl sok nitrogéntől, vagy ez ilyen fajta?
Pl itthon is ültettünk trágyázás nélkül és itthon is nagyon megnőtt a szára.
6 sor kb. 50 méter hosszan van ültetve, oda szórtam ki majdnem két zsák (20kg) npk 15-15-15-öt.
Sziasztok. Bogár ellen én alverde+actara, másodjára calypso+actara ment. Így legalább a tetvek ellen is védve volt.
Ti hogy álltok a burgonyavésszel és alternáriával? Ti burgitokat nem bántják? Felénk már szép táblák kimentek, pár napja az enyémbe is megjelent..
Válasz #6813. hozzászólásra
http://www.technikboerse.com/thumbnails/49307896/1379764/0c71d81cd831fa2b5c1ace8dea506568_0x0.jpg
Pl. apacs.
Üdv mindenkinek ti milyen szerkezettel ássátok a krumplit?
Coragen!ez tuti hatasos lesz.
Tisztelt Kollegák,
Bogár ellen mit tudnátok ajánlani?
Mospilan már megvolt (1szer lehet használni)
Karate szart sem ér.
Köszönöm,
Üdv! Burgonyában titus 25 df-et meddig lehet használni? milyen fenológia állapotban?
Most legutóbb Orvego-val gombáztam.
Most is épp öntözök. Következő gombaölőzes Kupfer Fusilane lesz.
Még nem vettem ki tövet, hogy megnézzem mi is van a föld alatt, de egy helyen kimosta a víz, íme:
Amúgy nincsenek nagy elvárásaim terméshozamban, csak egészséges legyen. Ha legalább az megtérül amit ráfordítottam, akkor jó, ha van egy kicsi plusz az még jobb.
Majd pár év és talán a terméshozamra is jobban rá tudok koncentrálni.
Sokat kell még tanulnom, meg ugye minden év más..
Válasz #6806. hozzászólásra
Kezdésnek nem is rossz. A kálium hiánya a képen is meglátszik, sajnos ahhoz, hogy a mit utólag rászórtál kálium hasznosuljon ahhoz nagyon sok esőre és melegre volna szükség ez szerintem már az idén nem fog hasznosulni de se baj mert a talajban nem vészel a káli.
Fitóra nagyon vigyázzál a Desiré nagyon fogékony a fitoftórára, ha nem záródnak tejesen a sorok akkor a konntakt szerekkel a legjobb fújni Bravo, Amistar, Antrakol, stb.
Permetezni legalább 500l víz / ha 0,2 fúvóka és minimum 5 bár nyomás.
Nagybanin most milyen sárga új krumplik vannak, ki figyeli?
Termel valaki sárgát aki oda hordja heti több tonnás mennyiségben ?
Napi pár tonnát mennyiért lehet venni ma?
Köszönöm, ha úgy gondoljátok, hogy szép a tábla.
Igazat megvallva nem sok gőzöm van a burgonyához, idén van először.
Lehet a fotón nagy tábla, de ez 1,2 hektár csak kb. Bár pont elég, mert mindig okoz egy kis fejtörést, mikor mit kéne neki csinálni.
Március 21-n vetettük. Desiree fajta.
Válasz #6803. hozzászólásra
Ez mikori ültetés és milyen fajta?
Amúgy szép.
Válasz #6803. hozzászólásra
Ez aztán szép tábla, milyen terület? Csak győzd eladni, túl sok jóval nem kecsegtet a burgi piac.
3,5q Patentkálit adtam neki.
Az a műtrágya ami a bakhát sorok közé esett az vajon hasznosul?
Sziasztok!
Konyhakertemben már ekkorák vannak.
Tudja valaki ennek a burgonyának a fajta nevét?
(Tescos 50 szemes)
Újra kijött a napraforgó és az acat a burgiba szerintetek lehet még titusz és senkor keveréket használni ?????
valamivel meg van perzselve.lombtrágyával.