Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.45 FtUSD402.41 FtCHF443.07 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok, AGRIA krumplim van és már virágzik, észrevettem hogy nem virágzik ki hanem leszórja a bimbót. Lehet a melegtől csinálja ezt ,vagy valami más baja van? Lesz alatta valami termés vagy nem ? Válaszokat előre is köszönöm.
Most már ne használj kloridot.
KaliSOP (szulfát) -ot jobb a tenyészidőben használni a klorid helyett, ha csak a K igény miatt szórod. A szulfátosból 2,5q-t kell kiszórnod, hogy elérd a 2q-s klorid K tartalmat. Ez mondjuk 20 ezerrel drágább is, de termésben meghálálja.
Érdemes megnézned a táblázatot, hogy ugyanannyi K kiadás mellett a kloridos adta a legkevesebb termést.
Kálium klorid helyett Yarat.az tuti bomlik.a gombaölőszer nem igazán perzsel,inkább a sok lombtrágya,főleg ha melegbe csinálják.keserűsót bármikor 5 százalékba.
Kérdésem lenne, aki a következő héten permetezné a krumpliját, milyen lombtrágyát tenne bele?
réz- kell-e neki virágzás tájékán?
kén és magnézium kell e neki?
köszönöm.
Tavaly gombaölöztem Curzate-tal, és utána napokon belül kezdett égni a krumpli levele vagy elégettem a kis lombtrágyával melette vagy passz.
Idén eddig kis keserűsót és wuxal supert kapott.
Semmi rovar semmi gomba...eddig szép is...
az egyik rovarölő, a másik gombaölő. Szerinted milyen kárt tenne egy növényben? max gátolja a kitinszintézisét... nem nagy veszeteség...
De tényleg, hogy mertek mérgekkel dolgozni úgy, hogy semmit nem tudtok róla, és el sem olvassátok a használatát! És ráadásul kumplival, amivel aztán gyerekeket etetsz!
Igen, 120 Kg K-t tudnál ezzel fedezni. Biztosan vannak itt tapasztaltabbak is, de a P-t és K-t én kora tavasszal szoktam kijuttatni, van aki még ősszel, mivel a feltáródási ideje hosszú, valamint lassan mozog a talajban. Nem biztos hogy tud még hasznosulni ha be öntözöd akkor sem, valamint a klórra érzékeny a burgonya...a csíráját biztos hogy bántja, a gyökerét vagy levelét bántja e azt nem tudom.
Kálium klorid 60 tapasztalat valakinek?
Műtrágyaszóróval könnyen kijuttatható? Utána beöntözném, öntöződobbal.
Ennek 60% a K?
Akkor 2mázsa kálium kloriddal 120kg K tudok fedezni?
Relatív "olcsó" K fedezés lenne ha jól számolok.
Sziasztok! Az idén először szeretnék keserősót alkalmazni a burgonya termesztésben. Azt szeretném kérdezni, hogy mikor kezdjem el a kezelést, és mennyi idő közönként ismételjem meg, és meddig. Válaszotokat előre is megköszönöm.
én is megsorközművelőztem-bakhátaztam, immáron harmadjára..
muszály volt mert kezdett sok apró 1-2szikű gaz feljönni benne, ilyenkor meg már sok gyomirtó nem igazán van.
én is kifordítottam egy pár gomót, de százalékos arányban sem lehet kifejezni, olyen elenyésző a "kártétel"
Ma töltöttem a krumplit, már itt -ott virágzik(jól el is borult a szára ), és a töltő egy pár dió nagyságú gumot kiforditott. kb 12-15cm mélyre lett vetve, es meg rájött a veteskori bakhat. Hogy lehet,hogy ilyen magasan van a gumo??
Sziasztok!
Találtam egy pár tővőn, ilyen leveleket.
Nos, van itthon kétféle gombaölő,Vondozeb DG,és Kupfer Fusilan WG.
Lombtrágya is van kétféle,Wuxal Boron Max,és Voligop Réz. És van még egy kis Kálcium-nitrát műtrágya. Ezek közül melyik a jobb kombináció?
Alap műtrágya ősszel N-P-K 300kg, tavasszal 250kg Pétisó.
Üdv!Jelenleg 12 sor burgonyám van egyenként 30 méter hosszúak és a csepegtetőn 30 cm a lyuktávolság azaz 1200 csepegtető szemet visz. A tartályom 1m3- es amit érdemes minél magasabbra tenni és ezt szoktam szivattyúval felnyomni és aztán hagyom hagy csepegjen .Az utolsó szemnél is ugyan olyan intenzitással csepeg mint az elsőnél.A gerinc colos és a csepegtető cső pedig 1/2 colos.
Ha valami kérdésed van csak írj!
Üdv. Hány méter csepegtetőt tudsz ezzel a módszerrel egyszerre öntözni és milyen kúttal, szivattyúval? Elég a colos gerinc, nem kellene nagyobb?
Köszi előre is a segítséget.
Én ez éven húztam csepegtetőt a burgonyába,1000 l tartályról egy colos gerinc vezetéket húztam és ebből jönnek ki a csepegtetők a bakhát tetejére.Hiszen ha leszivárog így jut el a gyökeréig.
De inkább nagyobb bajom van ,ma vettem észre csupasz csigákat látok a burgonyába!! Nem tudja valaki mivel lehetne őket irtani(vegyszer,vagy valami más)?
Egy ontozodob, es szivattyú sem olcsóbb, es a csepegtetovel jobban lehet tapoldatozni, csak azt nem tudom,hogy elég a sorok köze húzni,vagy a sorok tetejére kell.
Én eddig nem öntöztem semmivel mert vizes volt a talaj majd csak következő hónapba kezdem el de én nem hiszem hogy csepegtetve fogom mert nagyon költséges a szalag
Passz. Ez majd utólag kiderül. Tudom jól, hogy a nagy terméshez nagy anyagi beruházás kell..
Első éves vagyok burgonyával.
Addig nyújtózkodok ameddig a takaróm ér.
Nem akarok hamis terméshozamokról álmodozni, annyi lesz amennyi.
Nem tudom mit tud a föld és mit lehet belőle reálisan kihozni. Egy biztos ez kötöttebb talaj, fekete föld, nem kell annyi Nitrogén ,mint homoktalajon.
Nem akarom feleslegesen agyonműtrágyázni sem.
100kg N van most kb akkor 200kg K kéne.
1/2 N-K arányt nagyjából szem előtt tartom, öntözöm, permetezem.
Én sem tudom még melyik lombtárgyát tegyem rá.
Nekem 3 van most a listámon, de még nem döntöttem, a pénztárca majd megmondja...mint mindig.
Malagrow féle Megafol.
Vagy a Amalgerol? SZerintem ugyanaz a 2 cucc, csak más a marketing.
Vagy a Wuxal féle cuccokat.
Vagy ezek kombinációja. Passz.
A Malagrow Planafolnak van 5.15.45ös NPK lombtrágyája, de a Wuxal-nak meg K-40 is elég jónak tűnik.
Ilyen általános mikro-makro nyomelemeket tartalmazó hiánybetegségeket megelőző lombtrágyára is gondoltam, de még fogalamam sincs melyiket...
+Még akarok Patentkáli fejtrágyát is nyomatni neki.
Idáig 2mázsa 3x15ös NPK és 2 mázsa ammonium nitrátot adtam neki ha emlékeim nem csalnak.
3-4 mázsa Patentkáli...
Mai fotók:
Üdv. Sziasztok!
Olyan kérdésem volna, hogy mik a tapasztalataitok, melyik lombtrágya a legjobb burgonyára? Akár kombinálva, többször kijuttatva gombaölővel?
Biofit Gold? Nem édesíti a burgonyát? Előre is köszönöm a válaszokat!
Cyperkill nem engedélyezett a burgonyában, míg a Sherpa 100EC engedélyezett.
Már találtam elpusztult burgonyabogarat délelőtt. Bízom benne, hogy sikeres.
Nem volt még burgonya ezen a földön, így remélem nem lesz nagy invázió.
Prestige-t kicsit drágállottam csávázni, pedig az elvileg jó a burgonyabogár első inváziójára, így csak Vitavax 2000-el lett csávázva (az meg csak gomba).
Legközelebb Kupfert adok neki mielőtt a sorzáródás megtörténik.
Dithane DG NeoTec-el felváltva.
Orvego-t is jónak találom majd belekombinálni a témába.
Válasz #6757. hozzászólásra
Üdv!
Ha ennyire jónak tartod a Sherpát próbálj meg szerezni Cyperkillt hatóanyagban olyan mint a sherpa 250g/l Cipermetrin.
" ha jó munkát végzett az Actara akkor nem csinálok semmit."
A permetetés befejzése után az leje kezd lehullani.
Ha mégsem, akkor elrontottál.
Mintha mi nem kervertük volna rézzel a mérget, mert akkor kevesebbet eszik a bogár. Talán érdemes lenne kipróbálnod magába egy kis káli szappant használva tapadónak.
Tegnap lepermeteztem Actaraval.
Én adtam neki egy kis dózis Cuproxatot, de nem sokat.
Majd Kupfert adok neki normális dózissal sorzáródás előtt.
Jah igen régen a Sherpa jó volt burgonyabogár ellen.
Akkor 250 g/l cipermetrin volt a hatóanyaga, most 2,5-szer legyengítették, 100 g/l cipermetrin-re. Régen 0,1 liter/ha kellett burgonyabogárra, most 2,5x több kell levéltetvek ellen burgonyában.
Érdekes, mert elvileg gyengítettek rajta, de emelni kell a dózist.
Viszont burgonyabogárra elvileg már nem jó.
Azt hiszem, két Actara kezelés között kipróbálom.
Egyrészt, mert ezzel nem csinálok semmi rosszat, hisz burgonyában engedélyezett, másrészt olcsóbb a nagy vegyszer gyártó cégek által forgalmazott termékekhez képest.
Mondjuk nehéz volt beszerezni, a nagy forgalmazok (legalábbis erre ahol én lakok) nem igazán akarnak foglalkozni vele.
Itt egy régi cikk:
http://mezohir.hu/mezohir/2001/05/a-burgonyabogar-elleni-vedekezes/
Itt is azt írja, hogy "jó a lárvák és az imágók ellen kontakt és gyomorméregként hatnak, hatástartamuk rövid."
Nem értem akkor miért nem jó most burgonyabogár ellen???
Nah majd kiderül. Persze, ha szükséges, ha jó munkát végzett az Actara akkor nem csinálok semmit.
Új vagyok burgonya témában, idén van először. Jászságban, igazi fekete földön.
Kérdésem a következő:
Van Cuproxatom és Kupfer Fusilanom. Nem volt még gombaölőzbe a burgonyám.
Az esők végett ma még nem tudok rámenni, itt a Jászságban volt 50mm volt összességében, talán holnap, ha addig nem esik.
Melyik gombaölőt érdemes most rárakni?
Most jelentek meg a burgonyabogarak is. A Actara SC-t már régóta megvettem.
Gondolom nem okoz keverhetőségi problémát egyikkel sem?
Nonit tapadónak?
Egy hete gyomirtóztam Sencorral. Tegnap végigjártam a táblát, és azt láttam, hogy a pár napja sötétzöld levelek nagyon besárgultak, s hogy ott a legerősebb a képlet - a fotókat is ott készítettem - ahol kb 3 sor átfödéssel kétszer kapott permetlevet. A 0,25 ha területre 0,30 ha-ra való vegyszer jutott, de tekintetbe véve az ajánlott dózist - 0,8-1,2 kg/ha - ez nem tűnt soknak, mivel ha-ra átszámítva ez pontosan a felső érték volt, azaz 1,2 kg/ha. Később láttam, hogy ez a dózis posztemergens, de kelés előttre ajánlott, Vegetáció fázisában csak 0,5-0,75 kg/ha adagot javasolnak. A burgonya előtte való nap volt felföldelve, s a parcella átlagát nézve ott a nagyobb a halványodás, ahol kisebb volt a növény, ahol a 10 cm magasságot meghaladta, ott továbbra is szép sötét a levele.
Kérdés:
1., a kórkép a Sencor okozta fitotoxicitás lenne?
2., ha az, mivel lehet kezelni?
9498 hozzászólás
Akkor van remény majd én is megnézem hogy van alatta valami!
Válasz #6797. hozzászólásra
Nalam is van itt-ott ami leszorja,ez balatoni rozsa.ma egy feszket kiszedtem,10db vplt alatta.60 dkg volt a 10 db.
Sziasztok, AGRIA krumplim van és már virágzik, észrevettem hogy nem virágzik ki hanem leszórja a bimbót. Lehet a melegtől csinálja ezt ,vagy valami más baja van? Lesz alatta valami termés vagy nem ? Válaszokat előre is köszönöm.
ez mi ??
Válasz #6789. hozzászólásra
Most már ne használj kloridot.
KaliSOP (szulfát) -ot jobb a tenyészidőben használni a klorid helyett, ha csak a K igény miatt szórod. A szulfátosból 2,5q-t kell kiszórnod, hogy elérd a 2q-s klorid K tartalmat. Ez mondjuk 20 ezerrel drágább is, de termésben meghálálja.
Érdemes megnézned a táblázatot, hogy ugyanannyi K kiadás mellett a kloridos adta a legkevesebb termést.
Válasz #6791. hozzászólásra
A hasznalati utasitas el lett olvasva!!3sor kapott csak duplan,mert maskepp nem tudtamegoldani a szakaszolast...
Kálium klorid helyett Yarat.az tuti bomlik.a gombaölőszer nem igazán perzsel,inkább a sok lombtrágya,főleg ha melegbe csinálják.keserűsót bármikor 5 százalékba.
Kérdésem lenne, aki a következő héten permetezné a krumpliját, milyen lombtrágyát tenne bele?
réz- kell-e neki virágzás tájékán?
kén és magnézium kell e neki?
köszönöm.
Tavaly gombaölöztem Curzate-tal, és utána napokon belül kezdett égni a krumpli levele vagy elégettem a kis lombtrágyával melette vagy passz.
Idén eddig kis keserűsót és wuxal supert kapott.
Semmi rovar semmi gomba...eddig szép is...
Válasz #6786. hozzászólásra
az egyik rovarölő, a másik gombaölő. Szerinted milyen kárt tenne egy növényben? max gátolja a kitinszintézisét... nem nagy veszeteség...
De tényleg, hogy mertek mérgekkel dolgozni úgy, hogy semmit nem tudtok róla, és el sem olvassátok a használatát! És ráadásul kumplival, amivel aztán gyerekeket etetsz!
Válasz #6789. hozzászólásra
Igen, 120 Kg K-t tudnál ezzel fedezni. Biztosan vannak itt tapasztaltabbak is, de a P-t és K-t én kora tavasszal szoktam kijuttatni, van aki még ősszel, mivel a feltáródási ideje hosszú, valamint lassan mozog a talajban. Nem biztos hogy tud még hasznosulni ha be öntözöd akkor sem, valamint a klórra érzékeny a burgonya...a csíráját biztos hogy bántja, a gyökerét vagy levelét bántja e azt nem tudom.
Kálium klorid 60 tapasztalat valakinek?
Műtrágyaszóróval könnyen kijuttatható? Utána beöntözném, öntöződobbal.
Ennek 60% a K?
Akkor 2mázsa kálium kloriddal 120kg K tudok fedezni?
Relatív "olcsó" K fedezés lenne ha jól számolok.
Tavaly vagy esetleg az idén vett valaki vetőmagot a kiskunhalasi Bács Gazda Coop cégtől?
Ha igen milyen fajtát?
Sziasztok! Az idén először szeretnék keserősót alkalmazni a burgonya termesztésben. Azt szeretném kérdezni, hogy mikor kezdjem el a kezelést, és mennyi idő közönként ismételjem meg, és meddig. Válaszotokat előre is megköszönöm.
Kb 800nm duplán kapott a curzate,es coragen-bol .szerintetek lesz valami baja?
Válasz #6783. hozzászólásra
Köszi!
Desiree fajta.
Üdv!
Egy hete a mi krumplink így nézett ki, permetezéshez szét kellett hajtogatnom hogy nagyon ne tapossam le.
Válasz #6782. hozzászólásra
Szép a krumplid. Milyen fajtát-fajtákat tartasz?
én is megsorközművelőztem-bakhátaztam, immáron harmadjára..
muszály volt mert kezdett sok apró 1-2szikű gaz feljönni benne, ilyenkor meg már sok gyomirtó nem igazán van.
én is kifordítottam egy pár gomót, de százalékos arányban sem lehet kifejezni, olyen elenyésző a "kártétel"
Ma töltöttem a krumplit, már itt -ott virágzik(jól el is borult a szára ), és a töltő egy pár dió nagyságú gumot kiforditott. kb 12-15cm mélyre lett vetve, es meg rájött a veteskori bakhat. Hogy lehet,hogy ilyen magasan van a gumo??
Sziasztok!
Találtam egy pár tővőn, ilyen leveleket.
Nos, van itthon kétféle gombaölő,Vondozeb DG,és Kupfer Fusilan WG.
Lombtrágya is van kétféle,Wuxal Boron Max,és Voligop Réz. És van még egy kis Kálcium-nitrát műtrágya. Ezek közül melyik a jobb kombináció?
Alap műtrágya ősszel N-P-K 300kg, tavasszal 250kg Pétisó.
Válasz #6775. hozzászólásra
Üdv!Jelenleg 12 sor burgonyám van egyenként 30 méter hosszúak és a csepegtetőn 30 cm a lyuktávolság azaz 1200 csepegtető szemet visz. A tartályom 1m3- es amit érdemes minél magasabbra tenni és ezt szoktam szivattyúval felnyomni és aztán hagyom hagy csepegjen .Az utolsó szemnél is ugyan olyan intenzitással csepeg mint az elsőnél.A gerinc colos és a csepegtető cső pedig 1/2 colos.
Ha valami kérdésed van csak írj!
10 Napja gyomirtottam a burgonyát, es megsargult az allomany.nem tudom,hogy ettol,vagy a kaliumdus lombtragyatol.
Válasz #6776. hozzászólásra
Ezt nem ide irtam megis ide rakta:D
Válasz #6643. hozzászólásra
Hat irigyellek benneteket, itt az utobbi 1 honapban volt talan 10-15 mm, es a napokban meg 32 fok arnyekban
Válasz #6774. hozzászólásra
Üdv. Hány méter csepegtetőt tudsz ezzel a módszerrel egyszerre öntözni és milyen kúttal, szivattyúval? Elég a colos gerinc, nem kellene nagyobb?
Köszi előre is a segítséget.
Válasz #6768. hozzászólásra
Én ez éven húztam csepegtetőt a burgonyába,1000 l tartályról egy colos gerinc vezetéket húztam és ebből jönnek ki a csepegtetők a bakhát tetejére.Hiszen ha leszivárog így jut el a gyökeréig.
De inkább nagyobb bajom van ,ma vettem észre csupasz csigákat látok a burgonyába!! Nem tudja valaki mivel lehetne őket irtani(vegyszer,vagy valami más)?
Válasz #6771. hozzászólásra
Igen ezt is jó lenne tudni hogy közé jó e?
Az enyém már szépen összeborult, remélem azért kibírja ezt a tűző napot
Egy ontozodob, es szivattyú sem olcsóbb, es a csepegtetovel jobban lehet tapoldatozni, csak azt nem tudom,hogy elég a sorok köze húzni,vagy a sorok tetejére kell.
Válasz #6768. hozzászólásra
Én eddig nem öntöztem semmivel mert vizes volt a talaj majd csak következő hónapba kezdem el de én nem hiszem hogy csepegtetve fogom mert nagyon költséges a szalag
3 fajta.
Valaki ontozi a burgonyát csepegtetovel?
Válasz #6766. hozzászólásra
Passz. Ez majd utólag kiderül. Tudom jól, hogy a nagy terméshez nagy anyagi beruházás kell..
Első éves vagyok burgonyával.
Addig nyújtózkodok ameddig a takaróm ér.
Nem akarok hamis terméshozamokról álmodozni, annyi lesz amennyi.
Nem tudom mit tud a föld és mit lehet belőle reálisan kihozni. Egy biztos ez kötöttebb talaj, fekete föld, nem kell annyi Nitrogén ,mint homoktalajon.
Nem akarom feleslegesen agyonműtrágyázni sem.
100kg N van most kb akkor 200kg K kéne.
1/2 N-K arányt nagyjából szem előtt tartom, öntözöm, permetezem.
Válasz #6765. hozzászólásra
Mennyi termést akarsz leakasztani?
Én sem tudom még melyik lombtárgyát tegyem rá.
Nekem 3 van most a listámon, de még nem döntöttem, a pénztárca majd megmondja...mint mindig.
Malagrow féle Megafol.
Vagy a Amalgerol? SZerintem ugyanaz a 2 cucc, csak más a marketing.
Vagy a Wuxal féle cuccokat.
Vagy ezek kombinációja. Passz.
A Malagrow Planafolnak van 5.15.45ös NPK lombtrágyája, de a Wuxal-nak meg K-40 is elég jónak tűnik.
Ilyen általános mikro-makro nyomelemeket tartalmazó hiánybetegségeket megelőző lombtrágyára is gondoltam, de még fogalamam sincs melyiket...
+Még akarok Patentkáli fejtrágyát is nyomatni neki.
Idáig 2mázsa 3x15ös NPK és 2 mázsa ammonium nitrátot adtam neki ha emlékeim nem csalnak.
3-4 mázsa Patentkáli...
Mai fotók:
Üdv. Sziasztok!
Olyan kérdésem volna, hogy mik a tapasztalataitok, melyik lombtrágya a legjobb burgonyára? Akár kombinálva, többször kijuttatva gombaölővel?
Biofit Gold? Nem édesíti a burgonyát? Előre is köszönöm a válaszokat!
Válasz #6762. hozzászólásra
Bocs én azt nem néztem, én mostanában Calypsót használok nekem bejön.
Cyperkill nem engedélyezett a burgonyában, míg a Sherpa 100EC engedélyezett.
Már találtam elpusztult burgonyabogarat délelőtt. Bízom benne, hogy sikeres.
Nem volt még burgonya ezen a földön, így remélem nem lesz nagy invázió.
Prestige-t kicsit drágállottam csávázni, pedig az elvileg jó a burgonyabogár első inváziójára, így csak Vitavax 2000-el lett csávázva (az meg csak gomba).
Legközelebb Kupfert adok neki mielőtt a sorzáródás megtörténik.
Dithane DG NeoTec-el felváltva.
Orvego-t is jónak találom majd belekombinálni a témába.
Válasz #6760. hozzászólásra
Szép a burgonyád grat hozzá,ha minden jól megy,jövő hét hétfőn megnézem én is mi van alatta.Addig nem mert permetes az enyém is.
Én már gombaölőztem a hétvégén, alig tudtam elmenni a sorok közt. 2 bokor közt már ilyenek a koraiak:
Üdv!
Ha ennyire jónak tartod a Sherpát próbálj meg szerezni Cyperkillt hatóanyagban olyan mint a sherpa 250g/l Cipermetrin.
" ha jó munkát végzett az Actara akkor nem csinálok semmit."
A permetetés befejzése után az leje kezd lehullani.
Ha mégsem, akkor elrontottál.
Mintha mi nem kervertük volna rézzel a mérget, mert akkor kevesebbet eszik a bogár. Talán érdemes lenne kipróbálnod magába egy kis káli szappant használva tapadónak.
Tegnap lepermeteztem Actaraval.
Én adtam neki egy kis dózis Cuproxatot, de nem sokat.
Majd Kupfert adok neki normális dózissal sorzáródás előtt.
Jah igen régen a Sherpa jó volt burgonyabogár ellen.
Akkor 250 g/l cipermetrin volt a hatóanyaga, most 2,5-szer legyengítették, 100 g/l cipermetrin-re. Régen 0,1 liter/ha kellett burgonyabogárra, most 2,5x több kell levéltetvek ellen burgonyában.
Érdekes, mert elvileg gyengítettek rajta, de emelni kell a dózist.
Viszont burgonyabogárra elvileg már nem jó.
Azt hiszem, két Actara kezelés között kipróbálom.
Egyrészt, mert ezzel nem csinálok semmi rosszat, hisz burgonyában engedélyezett, másrészt olcsóbb a nagy vegyszer gyártó cégek által forgalmazott termékekhez képest.
Mondjuk nehéz volt beszerezni, a nagy forgalmazok (legalábbis erre ahol én lakok) nem igazán akarnak foglalkozni vele.
Itt egy régi cikk:
http://mezohir.hu/mezohir/2001/05/a-burgonyabogar-elleni-vedekezes/
Itt is azt írja, hogy "jó a lárvák és az imágók ellen kontakt és gyomorméregként hatnak, hatástartamuk rövid."
Nem értem akkor miért nem jó most burgonyabogár ellen???
Nah majd kiderül. Persze, ha szükséges, ha jó munkát végzett az Actara akkor nem csinálok semmit.
még az a krumpli kicsi.azt nem kell gombázni még.nyugodtan lehet keverni a mérget,a gombölőt.tegyél bele még egy kis mikramidot.nonit nem kell
Válasz #6754. hozzászólásra
erre még nem kell gombaölő,majd amikor a sorok kezdenek záródni,addig én nem tenném rá.
Üdv!
Új vagyok burgonya témában, idén van először. Jászságban, igazi fekete földön.
Kérdésem a következő:
Van Cuproxatom és Kupfer Fusilanom. Nem volt még gombaölőzbe a burgonyám.
Az esők végett ma még nem tudok rámenni, itt a Jászságban volt 50mm volt összességében, talán holnap, ha addig nem esik.
Melyik gombaölőt érdemes most rárakni?
Most jelentek meg a burgonyabogarak is. A Actara SC-t már régóta megvettem.
Gondolom nem okoz keverhetőségi problémát egyikkel sem?
Nonit tapadónak?
Pár kép:
Üdv!
Amalgerol vagy Megafol+Kendal
Egy hete gyomirtóztam Sencorral. Tegnap végigjártam a táblát, és azt láttam, hogy a pár napja sötétzöld levelek nagyon besárgultak, s hogy ott a legerősebb a képlet - a fotókat is ott készítettem - ahol kb 3 sor átfödéssel kétszer kapott permetlevet. A 0,25 ha területre 0,30 ha-ra való vegyszer jutott, de tekintetbe véve az ajánlott dózist - 0,8-1,2 kg/ha - ez nem tűnt soknak, mivel ha-ra átszámítva ez pontosan a felső érték volt, azaz 1,2 kg/ha. Később láttam, hogy ez a dózis posztemergens, de kelés előttre ajánlott, Vegetáció fázisában csak 0,5-0,75 kg/ha adagot javasolnak. A burgonya előtte való nap volt felföldelve, s a parcella átlagát nézve ott a nagyobb a halványodás, ahol kisebb volt a növény, ahol a 10 cm magasságot meghaladta, ott továbbra is szép sötét a levele.
Kérdés:
1., a kórkép a Sencor okozta fitotoxicitás lenne?
2., ha az, mivel lehet kezelni?
Válasz #6748. hozzászólásra
Köszi
Válasz #6746. hozzászólásra
De a ranman top az kontakt milyen felszívódó mehet?