Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #6740. hozzászólásra
Igen volt jó eső de eső előtt sem hatot igazán igen ki van kelve a burgonya javasolták a tituszt az eladók de nem tudom jó e ?
Gondolom már kikelt burgonyára szórtál ennyit.
Elvileg hatásosnak kéne lennie és ennél nagyobb dózis már nem is nagyon javasolt.
De vedd számításba azt, hogy (talán nálatok is) nagy eső volt, ami lemoshatta a gyomok leveléről a szert, vagy ha már nagyobbak a gyomok kevésbé károsítja azokat.
Szia Vagy sok Lombtrágyát raktál belle és megégette :/ én egy fajta vegyszeret használok a burgonyára az Actara és lombtrágyaként meg a vuxált :) a burgonyának elég enyi meg háth ugye az esö de azt nem mi irányitjuk :) szerintem mást felesleges rakni rá :D az enyém az most igy néz ki hogy csak ezt a kombináciot használom.
Tanácsot szeretnék kérni burgonyatermesztéssel kapcsolatban!
Nagyon sokat utána olvastam már a témának, de még mindig nagyon kevésnek érzem a tudásom, ezért szükségem lenne tapasztalt, képzett, profi termesztők véleményére!
Milyen burgonyát érdemes termeszteni napjainkban és egyáltalán van-e értelme nem homokos talajon elkezdeni?!
Továbbá még azt is szeretném tudni, hogy TÉSZ tagok tényleg csak a szervezeten keresztül értékesíthetik terményeiket?
Előre is köszönöm, ha valaki veszi a fáradtságot és válaszol egy nagyon kezdő, laikusnak....
Eső előtt vagy után kéne szórni. De általában a 10-14 napos permetezési fordulókat tartjuk a megelőzés érdekében.
Kezdetben mehetne a Dithane, majd Ridomilok, Infinito, Ranman ... elég széles a választék.
Burgonyabogár ellen Calypso, de lehet, hogy 1,5dl/ha fog kelleni az előírt helyett. Mospilan is még szóba jöhet, esetleg Actra, de az nem olyan látványos, csak később hat.
A nemesítő talán több infót tud adni erről:
Sarpo Mira
Elérhetőségeink: isarvari@freemail.hu, tel.: 06-30/638-4236, fax: 06-88/415-278.
Dr. Sárvári István
Burgonyát mikor kell fujni betegségek ellen??Ki mit milyen szert használ???Már tiszta bogárlárva a levélzet mi a legjobb rovarölö ellene nem soká kelnék és zabálnak.Két napja töltöttem.Már összezár a lombozat.
anno valamit tettünk a már kikelt krumlira is, de nem jött be, és maradt a mechanikai módszer.
Húzatás, töltögetés géppel, és kézzel, mert ha elmulasztod, úgy is fel jön a gyom a krumpli fölé, és akkor már sokkal többe fog kerülni, mint ha korai stádiumban szánod rá magad.
Hatalmas töltögető kapával, nagy sebességgel, és tökélete lesz. Ha még sem, akkor át kell járni egy emberrel.
Válasz #6706. hozzászólásra
nekem a fusilade nem igazan valt be .nem artot a krumplinak,de a tarackot s seperte ugy mint a select super..............es ezt mindenfele zoldsegre hasznalni tudom.hasznald ezt es nem banod meg:) http://www.kwizda.hu/select_super ...............
en kaposztara is hasznalom
Hali!
Segítséget érnék tőletek, ugyanis elkezdett szépen előbújni a krumpli, sőt már majdnem mind kint van és olyan problémám akadt most benne hogy 2 nagyobb folton feljött benne a tarack, egyébként tiszta lenne az egész. Mit kezdhetnék vele, mert a kapálással csak szaporodik, én vegyszeres kezelésre gondoltam, csak befolyásolja hogy kint van a krumpli is..........(én hallottam olyat, hogy fusylade-val még lehet kezelni)
Előre is köszönöm a segítséget!
Hello
Az lenne a kérdés, hogy mennyiben befolyásolja a burgonya kifejlődését az ha csírásan vetem el ( a csíra kb 10 centi és fehér, mi pince csírának hívjuk) vagy annyi hogy később kel ki?
9498 hozzászólás
Válasz #6743. hozzászólásra
Szórás után 3 órával... Hát....
Elvileg 1 hét után már látványos eredményt kéne látnod.
Válasz #6742. hozzászólásra
+ Tegyél mellé még Trend-et vagy más nem ionos tapadásfokozót, úgy sikeresebb a gyomirtás, mert nem csepeg le a szer a tarack levéléről.
Válasz #6742. hozzászólásra
Igen jó az is rá.
Max. 50g/ha, de jobb megosztva.
Válasz #6744. hozzászólásra
Csakis valami felszívódót vagy esőállót.
Pár napja volt Ranmannal fújva.
Válasz #6744. hozzászólásra
Senki semmilyet nem használ most mert elülne úgy h. leszakadna a permetező....
kollégák ti most milyen gombaölőt használtok?
Kb 25 cm-es a burgonya, a gyomok pedig 10,és a szoras utan 3oraval esett az eső. Hány nap után látszik a hatás, ha jól. sikerült?
Válasz #6741. hozzászólásra
,,Titus"
Igen volt jó eső de eső előtt sem hatot igazán igen ki van kelve a burgonya javasolták a tituszt az eladók de nem tudom jó e ?
Válasz #6737. hozzászólásra
Gondolom már kikelt burgonyára szórtál ennyit.
Elvileg hatásosnak kéne lennie és ennél nagyobb dózis már nem is nagyon javasolt.
De vedd számításba azt, hogy (talán nálatok is) nagy eső volt, ami lemoshatta a gyomok leveléről a szert, vagy ha már nagyobbak a gyomok kevésbé károsítja azokat.
Válasz #6738. hozzászólásra
Agil vagy Fusilade Forte...
Jó estét érdeklődni szeretnék burgonyába szúróka,meg tarack ellen mivel lehet fújni 0,50/hek volna szó volt már fújva 0,5/L sencoral?
Szerintetek 400liter vizhez 0,6 liter sencor 1.4 hektarra kiszorva hatásos?2nap utan nem látok valtozast.
Az egyfajta vegyszer lehet a gombaölő nem??
Válasz #6734. hozzászólásra
Gombaölőt nem használsz?
Válasz #6726. hozzászólásra
Szia Vagy sok Lombtrágyát raktál belle és megégette :/ én egy fajta vegyszeret használok a burgonyára az Actara és lombtrágyaként meg a vuxált :) a burgonyának elég enyi meg háth ugye az esö de azt nem mi irányitjuk :) szerintem mást felesleges rakni rá :D az enyém az most igy néz ki hogy csak ezt a kombináciot használom.
Válasz #6732. hozzászólásra
Csak a Pantera károsítja.
Hulye ez a telefon.pantera!
Nem Panzer,hanem Panzer.
Sziasztok!a sencor, es a Panzer károsítja a kukoricát,mert elegge rasodrodott!
Válasz #6728. hozzászólásra
Az is igaz. Utána nézem, hogy ezeket egyszerre szórta.
Egy is elég lett volna.
Vagy túl sok mindent raktál bele egyszerre.
Gyomirtó vagy a kén megégette.
De minek szórni a ként?
ez mi ez ?
már 2 alkalommal fújtam rézhidroxid, kénpor, dithane + lombtrágya keverékkel
Kedves Fórumozók!
Tanácsot szeretnék kérni burgonyatermesztéssel kapcsolatban!
Nagyon sokat utána olvastam már a témának, de még mindig nagyon kevésnek érzem a tudásom, ezért szükségem lenne tapasztalt, képzett, profi termesztők véleményére!
Milyen burgonyát érdemes termeszteni napjainkban és egyáltalán van-e értelme nem homokos talajon elkezdeni?!
Továbbá még azt is szeretném tudni, hogy TÉSZ tagok tényleg csak a szervezeten keresztül értékesíthetik terményeiket?
Előre is köszönöm, ha valaki veszi a fáradtságot és válaszol egy nagyon kezdő, laikusnak....
Válasz #6722. hozzászólásra
Burgonya bogár ellen piszok jól működik a Coragen. 0,06 l/ha. Kb 2 hetet tud!
Válasz #6720. hozzászólásra
" Calypso, de lehet, hogy 1,5dl/ha fog kelleni az előírt helyett. Mospilan is még szóba jöhet, esetleg Actra,"
nincs legjobb rovarölő. Mind jó.
Nekem az Actara tökéletes volt. Sőt most is van belőle, amit a gyümölcsfákra permetezek. Viszi a tetűt is ha jól rémlik.
7-10 naponta, amikor időd van sima legolcsóbb rézzel is jó etetni a krumplit.
Sok káliumot, és (vizet) neki, ha jó ízű krumplit akarsz termelni.
Válasz #6720. hozzászólásra
Eső előtt vagy után kéne szórni. De általában a 10-14 napos permetezési fordulókat tartjuk a megelőzés érdekében.
Kezdetben mehetne a Dithane, majd Ridomilok, Infinito, Ranman ... elég széles a választék.
Burgonyabogár ellen Calypso, de lehet, hogy 1,5dl/ha fog kelleni az előírt helyett. Mospilan is még szóba jöhet, esetleg Actra, de az nem olyan látványos, csak később hat.
Válasz #6719. hozzászólásra
Szia!
A nemesítő talán több infót tud adni erről:
Sarpo Mira
Elérhetőségeink: isarvari@freemail.hu, tel.: 06-30/638-4236, fax: 06-88/415-278.
Dr. Sárvári István
Burgonyát mikor kell fujni betegségek ellen??Ki mit milyen szert használ???Már tiszta bogárlárva a levélzet mi a legjobb rovarölö ellene nem soká kelnék és zabálnak.Két napja töltöttem.Már összezár a lombozat.
Sarpo mira burgonyára milyen gyomirtószert lehet használni?
http://www.agroinform.com/files/forum/TN_agroinform_20140508114808_cam00383.jpg
:)
Ilyen a krumplink most.
Válasz #6710. hozzászólásra
anno valamit tettünk a már kikelt krumlira is, de nem jött be, és maradt a mechanikai módszer.
Húzatás, töltögetés géppel, és kézzel, mert ha elmulasztod, úgy is fel jön a gyom a krumpli fölé, és akkor már sokkal többe fog kerülni, mint ha korai stádiumban szánod rá magad.
Hatalmas töltögető kapával, nagy sebességgel, és tökélete lesz. Ha még sem, akkor át kell járni egy emberrel.
én is a tituszt tudtam meg a sencort de azt mondták hogy van más i de azokat nem ismerem
Válasz #6712. hozzászólásra
Bocs Titusz.
Tizusz vagy sencor de csak fél dózisal. A Titusz plussz nem jó!!!!!!!! És csak 2 ha kiszerelésben vam 33000 meg áfa.
Látni kellene.
ha már a vegyszer nem éri a gyomot, akkor jobb, ha töltögeted. géppel, vagy parasztkapával.
Ha van kedved, akkor háti permetezővel alá kell permetezni.
http://www.gazdabolt.hu/index.php?route=account/customer_support/posts&topic_id=4770
Íme
Íme
Mi használtuk anno a "sencort", de addig, amíg nem volt kikelve.
Állományban már csak a háti illetve mechanikus gyomirtót alkalmaztuk.
a már kikel burgonyát 10-15cm mivel lehet gyomírtani kétszikü ellen?
Válasz #6708. hozzászólásra
miféle szakértőd van?
Válasz #6707. hozzászólásra
Köszönöm a segítséget!
A mai napon leszórtuk stomp-al hát nemtudom mi lesz belőle, de szakértő ajánlotta ezt a szert rá.
Válasz #6706. hozzászólásra
nekem a fusilade nem igazan valt be .nem artot a krumplinak,de a tarackot s seperte ugy mint a select super..............es ezt mindenfele zoldsegre hasznalni tudom.hasznald ezt es nem banod meg:) http://www.kwizda.hu/select_super ...............
en kaposztara is hasznalom
Hali!
Segítséget érnék tőletek, ugyanis elkezdett szépen előbújni a krumpli, sőt már majdnem mind kint van és olyan problémám akadt most benne hogy 2 nagyobb folton feljött benne a tarack, egyébként tiszta lenne az egész. Mit kezdhetnék vele, mert a kapálással csak szaporodik, én vegyszeres kezelésre gondoltam, csak befolyásolja hogy kint van a krumpli is..........(én hallottam olyat, hogy fusylade-val még lehet kezelni)
Előre is köszönöm a segítséget!
Válasz #6704. hozzászólásra
Én Sencort /fél dózissal/ és Titust használok.
érdeklődnék milyen szerrel lehet gyomirtani a kibujt burgonyát?
Válasz #6701. hozzászólásra
Én úgy tudom, a fehércsíra nem okés, abból nem lesz már gyökér, csak az újból. Sok esetben vetés közben le is esik a gumóról.
Válasz #6701. hozzászólásra
Igazából előbb kell ki, de ebbe beleszámít a csíra minősége.
Hosszú 10 cm pincecsírák nem igazán annyira jók, mint a sötétebb kis előcsírázás.
Hello
Az lenne a kérdés, hogy mennyiben befolyásolja a burgonya kifejlődését az ha csírásan vetem el ( a csíra kb 10 centi és fehér, mi pince csírának hívjuk) vagy annyi hogy később kel ki?
Válasz #6698. hozzászólásra
Virágzást meg se kell várni?