Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR411.35 FtUSD395.26 FtCHF437.64 FtGBP496.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nagyszuleim idejebe mindenki igy nyomta, de a masodik toltogeteskor kaposztat raktak kozze, amikor kijott a burgonya akkor nekiindult noni a kaposzta, 2 szuret volt evente.
Helló!
Én abban látok üzletet ha újburgonyaként adom el a krunplit!
Szerintetek jó vonalon haladok?
Mert kilóra nem annyi lesz mint ha megvárnám a kiszedés idejét de az ár kompenzálja azt és előbb jutok a pénzemhez és kb 2 permetezést meg lehet sporolni így valamint az aszályos hónapokat kikerülni!
Vélemény?
Ha nagyjából jót akarsz neki adni akkor simán 1 millió felett lesz egy hektár.
Ha még öntözni is akarod a tavalyi időhöz képest +200 ezer üzemanyagköltség.
És ezek mind csak a közvetlen költségek.
30q Classe A vetőburgonya 675 ezer
Gyomírtó 27 ezer
Rovar+gombaölőszerek 100 ezer
15q jóféle műtrágya 315 ezer
Ebben még nincsenek benne a gépi és a kézimunkaerő költségei.
Szia. Nem beleszólásként és lehet, hogy nem mindenki így gondolja, de 1 ha burgonya öntözésére éppenséggel egy 50e ft-os Tomos szívattyú és 1 colos slag is megoldás szórófejjel. Nem a legtökéletesebb, de ha az ember beleöl közel 1 misit az év során, egy 20 e. forintért fúrt 40-es kút is megoldás lehet, ha nincs öntöző csatorna. Szerintem.
felénk az agyag tavaly is elég jól meg tartotta a nedvességét és sikerült át vészelni mindennek az aszályt
kivéve a kukorica mert az a légköri aszály miatt nem tudott rendesen be porzódni :D
Mindenből jó minőséget adnál neki , de vizet nem he , ez olyan mintha a világ legjobb női lennének körülötted , de kis vezért sose engednéd ki a nadrágból .
Tavaly aszályban aki nem locsolta a krumplit , és mindent bele tett a vízen kívül az bukott.
Csak azt tudom én, hogyan csinálom, minimum UT-1-es vetőmag ami tavalyi áron 150-180ft+áfa/kg elit vagy szuper elit ennek a duplája de annak is meg van előnye. Én 1 hekibe 35-55-ös magból olyan 22 q szoktam venni. Rovarölőzni gombaölözni megint a helyzet adja mennyiszer kell.
Válasz #6672. hozzászólásra
növényvédős szerint 10 nap max 2 hét és a mm nem köti ki csak bemosó legyen . Hát az meg volna csak egyik sem viszi a naprát.
Érdeklődnék hogy napraforgó földbe lett vetve a burgonya, le let fújva dual-golld meg sencor de mostanra előbújt a napraforgó ,meg valahol most jön, mivel lehet irtani?
Egy kis fürdetés nem árt inkább használ.Még valami rovarölőt is használhatsz az engedélyezettek közül.A védőfelszerelés kötelező,a testi épséged érdekében.
Köszönöm, hogy megosztottátok velem véleményeteket!
Ha csak felületi a penész, félbevágva egészséges és nem büdös, akkor azért érdemes megfüröszteni a problémásakat réz-oxikloridban vagy bordói lében, vagy vessem el úgy ahogy van?
Amennyiben ez csak felületi akkor el lehet vetni.Vágj félbe gumót,ott ahol penészes,aztán nézegesd meg,és szagold is meg,a büdös az nem jó mert az baktérium.Tehát ha csak a burgonya bőrén van kevés penészfolt az lehet a magasabb páratartalom miatt is.Viszont,ha a burgonya belseje is hasonló és büdös akkor én nem vetném el.
Desiree-t szeretnék ültetni. Kb. 100-150 kg. A vetőgumót 1 hónapja vettem, pincében tároltam. A mellékeltem linkeket a képekhez, kérlek nézzétek meg. A látható állapot mostanra alakult ki, amikor megvettem, nem volt vele baj.
Ránézésre a krumpli egészséges lenne, de a csírák tövében jelentkezik penészfolt.
Korábban nem találkoztam ilyennel.
Szerintetek mi lehet a gond, mit lehet vele tenni?
Lehet ezt még ültetni, vagy használhatatlan?
Mekkora gond ez az állapot?
Több fajta krumplit tároltam, Kuroda, Aladin, és egy másik fajta. Ezeknél nem jelentkeztek a tünetek. Van még Démon fajtám, az is bírja, de már láthatóak azon is ilyen foltok.
Lehet, hogy a pincében befüledt, vagy némi nedvességtől jelentkeztek ezek a foltok?
Nem tudom érdemes-e elültetni és mi lesz belőle...
Gondoltam a rekesz krumplikat megfürdetem réz-oxiklorid-os lében egy nagy kádban...nem tudom használ-e neki.
Sziasztok!
Van egy negyed hektár öntözhető területem, ahol szeretnék Desiree burgonyát termeszteni. Sajnos ősszel a szántáskor nem volt lehetőségem megtrágyázni, most kombinátorozásra vár. Használjak-e talajfertőtlenítőt és ha igen, azt mikor, hogyan?Tavaly kukorica, előtte torma volt benne. Gondolom célszerű lenne megműtrágyázni, de mikor, hogyan, mivel és mennyivel? Gyomosodás ellen mit javasoltok? (tudom kapáljam ki ) Hogyan öntözzem? Én árasztásra gondoltam, mert olcsóbb és egyszerűbb is kivitelezni. Biztosan sokaknak egyértelműek ezek a kérdések, de én még elég kezdő "paraszt" vagyok
Válasz #6655. hozzászólásra
Nem az a kérdés, melyik szer a jó, hanem, hogy hivatalosan ezt nem lehet használni.
Én se tudok jobbat burgiban egyszikűre, de ez van.
9498 hozzászólás
Válasz #6696. hozzászólásra
Miert is?
a burgi juniusban van, a kaposzta meg oktoberben, vagy te csak 3 honapot dolgoznal egy evben?:P
Válasz #6697. hozzászólásra
60 napra ültetéstől már javába lehet hányni kifele a kisebb termést.
Tehát ebből számold ki mit is akarsz....
Újkrumplit mennyivel hamarabb lehet felszedni, mint a simát. Ugye akkor van kész, mikor el kezdenek sárgulni a levelek. De itt mikor? Köszi előre is.
Válasz #6695. hozzászólásra
Ha meg lámpást kötünk a tökünkre akkor éjjel is tudunk dolgozni, nem kell aludni.
Válasz #6692. hozzászólásra
Nagyszuleim idejebe mindenki igy nyomta, de a masodik toltogeteskor kaposztat raktak kozze, amikor kijott a burgonya akkor nekiindult noni a kaposzta, 2 szuret volt evente.
Válasz #6693. hozzászólásra
Válasz #6692. hozzászólásra
Eszed annyi mint 6 másiknak.
Helló!
Én abban látok üzletet ha újburgonyaként adom el a krunplit!
Szerintetek jó vonalon haladok?
Mert kilóra nem annyi lesz mint ha megvárnám a kiszedés idejét de az ár kompenzálja azt és előbb jutok a pénzemhez és kb 2 permetezést meg lehet sporolni így valamint az aszályos hónapokat kikerülni!
Vélemény?
Van valakinek 20 gram titusz gyomirtója ?
Sziasztok!
Vödörben termesztett burgonyáról vannak tapasztalataitok?
Válasz #6680. hozzászólásra
Ha nagyjából jót akarsz neki adni akkor simán 1 millió felett lesz egy hektár.
Ha még öntözni is akarod a tavalyi időhöz képest +200 ezer üzemanyagköltség.
És ezek mind csak a közvetlen költségek.
30q Classe A vetőburgonya 675 ezer
Gyomírtó 27 ezer
Rovar+gombaölőszerek 100 ezer
15q jóféle műtrágya 315 ezer
Ebben még nincsenek benne a gépi és a kézimunkaerő költségei.
Válasz #6687. hozzászólásra
Szia. Nem beleszólásként és lehet, hogy nem mindenki így gondolja, de 1 ha burgonya öntözésére éppenséggel egy 50e ft-os Tomos szívattyú és 1 colos slag is megoldás szórófejjel. Nem a legtökéletesebb, de ha az ember beleöl közel 1 misit az év során, egy 20 e. forintért fúrt 40-es kút is megoldás lehet, ha nincs öntöző csatorna. Szerintem.
igazábol tudom h az öntözés sokkal jobb lenne de sajna a takaró nem biztos h elér addig....
de azért köszönöm a segítséget
Válasz #6684. hozzászólásra
Akkor nincs mese tenned kell és kiderül , én a homokban locsolás, és eső nélkül csak apró nyeszlett vackokat tudnék fel szedni.
Válasz #6684. hozzászólásra
Téli vagy tavaszi esőzéssel a burgonya nem biztos, hogy átvészeli a bő terméssel az egész nyarat.
felénk az agyag tavaly is elég jól meg tartotta a nedvességét és sikerült át vészelni mindennek az aszályt
kivéve a kukorica mert az a légköri aszály miatt nem tudott rendesen be porzódni :D
Válasz #6682. hozzászólásra
Mindenből jó minőséget adnál neki , de vizet nem he , ez olyan mintha a világ legjobb női lennének körülötted , de kis vezért sose engednéd ki a nadrágból .
Tavaly aszályban aki nem locsolta a krumplit , és mindent bele tett a vízen kívül az bukott.
Csak azt tudom én, hogyan csinálom, minimum UT-1-es vetőmag ami tavalyi áron 150-180ft+áfa/kg elit vagy szuper elit ennek a duplája de annak is meg van előnye. Én 1 hekibe 35-55-ös magból olyan 22 q szoktam venni. Rovarölőzni gombaölözni megint a helyzet adja mennyiszer kell.
egy közelítő értéket tudnál mondani?
mindenből jo minőséget szeretnék adni neki, a vetőgumótól a permetszerig
Válasz #6678. hozzászólásra
Változó ki mennyit szán rá.
Vetőmag minősége, permetezések száma/ gombaölő, rovarölő, lombtrágya, műtrágya mennyiség, szervestrágyázás.
érdeklődnék h 1 ha burgonya körül belül mennyi befektetésbe kerül?
öntözés nélkül hány tonna körül terem?
Válasz #6675. hozzászólásra
03- 04 he ktár 5-6 decit
Nálam már itt ott hajt kint vannak a levelek,és reggelre fagyott nem csinál nagy kárt?
Válasz #6673. hozzászólásra
A sencornak vinni kell, nekem is szépen le pörkölte a levelét, lehet majd az eső után aktivizálódik. Mekkora dózist adtál neki?
Válasz #6669. hozzászólásra
A Dual Goldot ne reklámozd, mert nincs engedélyezve már burgonyában...
Válasz #6672. hozzászólásra
növényvédős szerint 10 nap max 2 hét és a mm nem köti ki csak bemosó legyen . Hát az meg volna csak egyik sem viszi a naprát.
Válasz #6671. hozzászólásra
Hát lehet én tudom rosszúl de 1 héten belül legalább 10 mm csapadék kell.
Válasz #6670. hozzászólásra
ma 2 hete lett permetezve és tegnapra 11 mm esőt kapott
Válasz #6669. hozzászólásra
Permetezés után kapott csapadékot?
Érdeklődnék hogy napraforgó földbe lett vetve a burgonya, le let fújva dual-golld meg sencor de mostanra előbújt a napraforgó ,meg valahol most jön, mivel lehet irtani?
Üdv starter műtrágyát érdemes szórni vetéskor vagy elég a komplex be dolgozva?
Köszönöm a segítségeteket!
Üdv.
Gyuri
Egy kis fürdetés nem árt inkább használ.Még valami rovarölőt is használhatsz az engedélyezettek közül.A védőfelszerelés kötelező,a testi épséged érdekében.
Sziasztok!
Köszönöm, hogy megosztottátok velem véleményeteket!
Ha csak felületi a penész, félbevágva egészséges és nem büdös, akkor azért érdemes megfüröszteni a problémásakat réz-oxikloridban vagy bordói lében, vagy vessem el úgy ahogy van?
Üdv.
Gyuri
Válasz #6662. hozzászólásra
Szia
Amennyiben ez csak felületi akkor el lehet vetni.Vágj félbe gumót,ott ahol penészes,aztán nézegesd meg,és szagold is meg,a büdös az nem jó mert az baktérium.Tehát ha csak a burgonya bőrén van kevés penészfolt az lehet a magasabb páratartalom miatt is.Viszont,ha a burgonya belseje is hasonló és büdös akkor én nem vetném el.
Válasz #6662. hozzászólásra
Elméletileg ki fog kelni nem lesz baja de ez csak az elmélet
Kedves Forum tagok!
Segítséget szeretnék kérni.
Desiree-t szeretnék ültetni. Kb. 100-150 kg. A vetőgumót 1 hónapja vettem, pincében tároltam. A mellékeltem linkeket a képekhez, kérlek nézzétek meg. A látható állapot mostanra alakult ki, amikor megvettem, nem volt vele baj.
Ránézésre a krumpli egészséges lenne, de a csírák tövében jelentkezik penészfolt.
Korábban nem találkoztam ilyennel.
Szerintetek mi lehet a gond, mit lehet vele tenni?
Lehet ezt még ültetni, vagy használhatatlan?
Mekkora gond ez az állapot?
http://kepfeltoltes.hu/view/140330/DSCF3431_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/140330/DSCF3432_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/140330/DSCF3435_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/140330/DSCF3438_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Több fajta krumplit tároltam, Kuroda, Aladin, és egy másik fajta. Ezeknél nem jelentkeztek a tünetek. Van még Démon fajtám, az is bírja, de már láthatóak azon is ilyen foltok.
Lehet, hogy a pincében befüledt, vagy némi nedvességtől jelentkeztek ezek a foltok?
Nem tudom érdemes-e elültetni és mi lesz belőle...
Gondoltam a rekesz krumplikat megfürdetem réz-oxiklorid-os lében egy nagy kádban...nem tudom használ-e neki.
Kérlek segítsetek és adjatok tanácsot!
Üdv.
Gyuri
Válasz #6658. hozzászólásra
Utána néztem select supernek másodfokú szer csak zöldkönyvre lehet venni ami nincs
Sziasztok!
Van egy negyed hektár öntözhető területem, ahol szeretnék Desiree burgonyát termeszteni. Sajnos ősszel a szántáskor nem volt lehetőségem megtrágyázni, most kombinátorozásra vár. Használjak-e talajfertőtlenítőt és ha igen, azt mikor, hogyan?Tavaly kukorica, előtte torma volt benne. Gondolom célszerű lenne megműtrágyázni, de mikor, hogyan, mivel és mennyivel? Gyomosodás ellen mit javasoltok? (tudom kapáljam ki ) Hogyan öntözzem? Én árasztásra gondoltam, mert olcsóbb és egyszerűbb is kivitelezni. Biztosan sokaknak egyértelműek ezek a kérdések, de én még elég kezdő "paraszt" vagyok
Válasz #6652. hozzászólásra
Na akkor jól jártál
Válasz #6653. hozzászólásra
Köszönöm! Akkor talán a Select Super lehetne a kombinációs partnere a Sencornak? Ez viszi a magról kelő és évelő egysziküeket.
Válasz #6656. hozzászólásra
Értem én eddig nem gyomírtóztam hanem kapáltuk de most úgy gondoltam meg próbálom
Válasz #6655. hozzászólásra
Nem az a kérdés, melyik szer a jó, hanem, hogy hivatalosan ezt nem lehet használni.
Én se tudok jobbat burgiban egyszikűre, de ez van.
Válasz #6653. hozzászólásra
Ön szerint melyik szer a jó
Válasz #6648. hozzászólásra
Köszönöm
Válasz #6650. hozzászólásra
2 éve biztos.
Jobb ha nem szerepelteted a permetezési naplóban.
Elültetve,legyomirtva,ma 16mm esö megáztatta ugy hogy minden ok.
Válasz #6648. hozzászólásra
Szerintem nem 100m2 kell neki hanem 100l de lehet tévedek
Válasz #6649. hozzászólásra
Mióta??? Pl. az Agroker Növényvédelem menüpontja felhozza burgi esetén a gyomirtók között...