Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
nagyjából én a következőket csinálnám. Dual Gold, 20 literhez 1,2 dl, a Sencor mivel megújult és már csak folyékony formulában kapható, ezért nagyjából tudni kellene hogy mennyi lémennyiség szükséges 100 m2-re. Szerintem kb. 5 liter permetlével házikerti felhasználás esetén lehet számolni, így 20 literhez 50 ml kellene.
A lentebb leírt kombináció csakis kelés előtt használható. Volt már rá példa hogy olyankor tudtam gyomírtózni amikor már volt kint néhány krumpli, de azoknak nem lett semmi baja, de ha csak lehet akkor kelés előtt le kell fújni, aztán 2 héten belül kell egy kis bemosócsapadék és akkor jól dolgozik.
Én nagyjából ezt az arányt alkalmazom: hektáronként 100-120kgN és 50kg P meg 200kg K hatóanyag. Én sem vagyok nagy szaki, kb. 1/4 hektár szokott lenni de törekedek az egyenletes tápanyagellátásra. Én gyomírtani Dual Gold + Sencorral szoktam, így kombinációban mindent visz.
Üdvözlök Mindenkit!
Agria vetőburgonyát keresek ut 1, ut 2-t. kb. 100 kg-ot, ha valakinek van eladó vagy tud segíteni, hogy hol kaphatok azzal sokat segítene nekem.
Annyira nem vagyok szaki a burgonyában ,de mindig volt ültetve piacra is vittük régebben.Melyik tápanyagbol igényel többet?Ez a komplex lett hozva vetéshez sor mellé és ezt szortam a kumpi alá is.Sencort vettem én is akkor fujhatom rá?Meg van régi Ramrod flo 5l.Öntözni természetesen tudom.Akartunk jo pár éve nagyobb területen termelni akkor lett véve az ültetö,hassia gyártmány német inport kupectöl 50eft volt.Semmi lánckerék,fogaskerék nincs hozzá plussz.Olyan 25-30cm között rakja.
Válasz #6631. hozzászólásra
Ezért akarok háztájiba csak kisebb területen mert ezt tudom öntözni kútról!
Itt a környéken olyan 100ft/kg körül szokott elkelni és megveszik mindig...
Esetleg fajtákat tudtok ajánlani, hogy kezdőként milyet vessek?
Azért halkan jegyzem meg hogy itt most boldog boldogtalan krumplit akar rakni , mert hogy jó ára van , nem tudom máshol mi a helyzet de ha sok lesz akkor lentebb megy , bár ha megint olyan lesz a nyár mint tavaly akkor aki nem tudja locsolni annak nem lesz mit eladni.
Látom sokan foglalkozok burgonya termesztéssel! Szeretnék én is próba ként burgonyát termelni a szomszéd telkén, de nem tudom idén neki fogjak-e, mert gazos és még meg kellene szántani ezek a kisebb gondok szerintetek van értelme neki fogni még vagy már felejtős a dolog? majd hozok a telekről képet is!
Ma elültettük a burgonyát,nagyon jol sikerült a talaj neki.Két sor rugos kombi full leengedve.Kb 0.1ha a terület.150kg 3x15 komplex lett bedolgozva,kukorica az elövetenény.Balatoni rozsa,Hopehely,Desire,Impala lett ültetve.Meg pár kis zacsi minu gumo.Manitu,Carrera,Red Scarlet.Jo vegyes majd elválik melyik a legjobb.Mit lehet ráfujni vetés után gyomirtot ami jol visz minden gyomot???????????
Érdeklődnék,aki már termesztett és van tapasztalata Katica Keszthelyi burgonya fajta iránt,akár előcsíráztatva is.
Föként lombozat,gumókötés és gumok iránt homokosabb,de jóminőségű talajon.
Vitavax 2000-t bemártásos módszerrel alkalmazta már valaki?
Van 30mázsa 'Desiree' burgonyám.
Nincs a vetőgépen permetező, így a bemártásos módszerre gondoltam.
Milyen szer/víz arányban kellene hígítani a Vitavaxot?
Ahova vetni akarom a krumplit tele van pajor kukaccal.
Tavaly is volt trágyázva,meg most is.Tegnap szántottam,elég sok kukac van.
Mivel lehet őket ki írtani?
Üdv Hajdúdorog környékén keresek jó minőségű korai vető burgonyát.kb 80 kg.kellene még desidere kb 150 kg és ugyanennyi hópehely is. a tel sz. 06307566011
Én a Bellarosa-ra nem tudok rosszat mondani, korai, gyors növekedésű(a lombja is) elnyomja az esetleges gyomokat is, a szárazságot annyira nem bírja szerintem, ha nincs öntözve leszárad hamar a szára, az én vevőim szeretik, néhány panaszt hallottam messzebről hogy mélyek a rügygödrök ezért vastagon kell hámozni és nem mindenkinek szimpatikus. Nekem még senki nem panaszkodott rá.
Kérlek segítsetek nekem ..keresek egy fajtát amit tavaly ültettem pár bokorral, de nem tudom a nevét.
Sárga fajta,homokon jól termett középnagy elég korai,erős nagy szárat nevel.inkább gömbölyű gumók.
A családnak bejött de nem tudom mi a neve valami barkácsboltban vettem a gumót
Lényeg hogy homokon ,szárazságban is jó termést adott és sárga.
Köszi!
Pirosból melyik fajta állja meg a helyét homokon.?
9498 hozzászólás
Válasz #6648. hozzászólásra
Dual Gold-ot nem kéne itt annyira nyomatni! Burgiban nem használható.
Válasz #6647. hozzászólásra
nagyjából én a következőket csinálnám. Dual Gold, 20 literhez 1,2 dl, a Sencor mivel megújult és már csak folyékony formulában kapható, ezért nagyjából tudni kellene hogy mennyi lémennyiség szükséges 100 m2-re. Szerintem kb. 5 liter permetlével házikerti felhasználás esetén lehet számolni, így 20 literhez 50 ml kellene.
Válasz #6646. hozzászólásra
Én az ültetést tervezem jövőhétre ha az idő engedi most felénk esik de betudom szerezni időben a szereket
Válasz #6645. hozzászólásra
húúú ez kapásból nem megy, de holnap estére megnézem, én jövőhét végére tervezem a gyomírtást.
Válasz #6644. hozzászólásra
Még egy kérdés 100literhez mennyi mennyiség kell egyikből másikból
Válasz #6643. hozzászólásra
A lentebb leírt kombináció csakis kelés előtt használható. Volt már rá példa hogy olyankor tudtam gyomírtózni amikor már volt kint néhány krumpli, de azoknak nem lett semmi baja, de ha csak lehet akkor kelés előtt le kell fújni, aztán 2 héten belül kell egy kis bemosócsapadék és akkor jól dolgozik.
Válasz #6640. hozzászólásra
Üdvözöllek Attika mekkora a krumpli szára mikor lefujod
Sziasztok!
Kinek, hogyan áll a krumplija? :)
Valakinek Pannónia a krumplija volt már , tapasztalatok milyenek ?
Válasz #6638. hozzászólásra
Én nagyjából ezt az arányt alkalmazom: hektáronként 100-120kgN és 50kg P meg 200kg K hatóanyag. Én sem vagyok nagy szaki, kb. 1/4 hektár szokott lenni de törekedek az egyenletes tápanyagellátásra. Én gyomírtani Dual Gold + Sencorral szoktam, így kombinációban mindent visz.
Üdvözlök Mindenkit!
Agria vetőburgonyát keresek ut 1, ut 2-t. kb. 100 kg-ot, ha valakinek van eladó vagy tud segíteni, hogy hol kaphatok azzal sokat segítene nekem.
Válasz #6633. hozzászólásra
Annyira nem vagyok szaki a burgonyában ,de mindig volt ültetve piacra is vittük régebben.Melyik tápanyagbol igényel többet?Ez a komplex lett hozva vetéshez sor mellé és ezt szortam a kumpi alá is.Sencort vettem én is akkor fujhatom rá?Meg van régi Ramrod flo 5l.Öntözni természetesen tudom.Akartunk jo pár éve nagyobb területen termelni akkor lett véve az ültetö,hassia gyártmány német inport kupectöl 50eft volt.Semmi lánckerék,fogaskerék nincs hozzá plussz.Olyan 25-30cm között rakja.
Válasz #6634. hozzászólásra
Üdv mikor permetezed ültetés előtt vagy után?
Válasz #6628. hozzászólásra
Ilyen az én ültetőm is. Van hozzá másik fogaskereked amivel lehet tő távot állítani ha van akkor hány fogú?
Anno szálításkor elhagytuk ami hozzá volt.
Válasz #6634. hozzászólásra
Álományba ezt a dózist lehet fújni, illetve valamelyik fajta nem érzékeny ezekre? Vagy csak a sencornál van ez a fajta érzékenység?
Válasz #6628. hozzászólásradual gold 1.5 l.hektar+racer 2 liter hectar...garantaltan semmi nem gazlik majd benne:)
Válasz #6628. hozzászólásra
Adsz még neki műkakit vagy ennyi az annyi? Azért elég jó mennyiség de az arány nem megfelelő...
Válasz #6631. hozzászólásra
Ezért akarok háztájiba csak kisebb területen mert ezt tudom öntözni kútról!
Itt a környéken olyan 100ft/kg körül szokott elkelni és megveszik mindig...
Esetleg fajtákat tudtok ajánlani, hogy kezdőként milyet vessek?
Válasz #6630. hozzászólásra
Azért halkan jegyzem meg hogy itt most boldog boldogtalan krumplit akar rakni , mert hogy jó ára van , nem tudom máshol mi a helyzet de ha sok lesz akkor lentebb megy , bár ha megint olyan lesz a nyár mint tavaly akkor aki nem tudja locsolni annak nem lesz mit eladni.
Válasz #6629. hozzászólásra
Most a koraiakat rakják az új krumplinak valót , az őszi szedésűt majd Májusban , egyáltalán nem vagy ki fogyva az időből.
Látom sokan foglalkozok burgonya termesztéssel! Szeretnék én is próba ként burgonyát termelni a szomszéd telkén, de nem tudom idén neki fogjak-e, mert gazos és még meg kellene szántani ezek a kisebb gondok szerintetek van értelme neki fogni még vagy már felejtős a dolog? majd hozok a telekről képet is!
Válasz #6627. hozzászólásra
Ma elültettük a burgonyát,nagyon jol sikerült a talaj neki.Két sor rugos kombi full leengedve.Kb 0.1ha a terület.150kg 3x15 komplex lett bedolgozva,kukorica az elövetenény.Balatoni rozsa,Hopehely,Desire,Impala lett ültetve.Meg pár kis zacsi minu gumo.Manitu,Carrera,Red Scarlet.Jo vegyes majd elválik melyik a legjobb.Mit lehet ráfujni vetés után gyomirtot ami jol visz minden gyomot???????????
Sziasztok!
Ki hogy áll a vetéssel?
Nálunk már 3000nm földbe van még 5000nm az szombaton ha minden igaz.
Sziasztok!
Érdeklődnék,aki már termesztett és van tapasztalata Katica Keszthelyi burgonya fajta iránt,akár előcsíráztatva is.
Föként lombozat,gumókötés és gumok iránt homokosabb,de jóminőségű talajon.
Válasz #6618. hozzászólásra
Üdv,gondolom már készen vagy.
Ha kicsiben csinálom akkor 1 deci szer és öt liter víz, 100 kilónként.
köszönöm a választ
Válasz #6621. hozzászólásra
333 gumó (30cm), 40gr-os átlaggal 13.32kg. De a vetődtől függ.
Sziasztok.
100 méret hosszú sorba hány kg vetőkrumpli kell kb.
én vetéskor kézzel szórok a kihúzott árokba + talajfertőtlenítő.
Sziasztok.Ki milyen? és mennyi? műtrágyát használ vetéskor?
Igen és mennyi vízzel kell alkalmazni?
Válasz #6616. hozzászólásra
Üdv
3 liter/ tonna.
http://www.kite.hu/docs/novszer/pdf/csavazo_szer/VITAVAX_2000.pdf
Vitavax 2000-t bemártásos módszerrel alkalmazta már valaki?
Van 30mázsa 'Desiree' burgonyám.
Nincs a vetőgépen permetező, így a bemártásos módszerre gondoltam.
Milyen szer/víz arányban kellene hígítani a Vitavaxot?
Válaszokat köszönöm előre is!
Válasz #6614. hozzászólásra
ocsóé csak szart adnak........
Válasz #6609. hozzászólásra
Te meg sztem mindig is qdrága figura voltá
Válasz #6612. hozzászólásra
elvileg igen
Válasz #6611. hozzászólásra
A Calssa A az UT1 a Fehér meg Elite?
Válasz #6610. hozzászólásra
még nincs itt,de a classe A az kék szokott lenni
Válasz #6609. hozzászólásra
Nem fehér címkés inkább?
Válasz #6607. hozzászólásra
eléggé foghíjasak az árismereteid
Valakinek volt már közületek Jelly nevű burgonyája. Sárga héjú.
Válasz #6605. hozzászólásra
Ezen az áron jobb helyeken nőt is adnak már hozzá aki elpotyogtatja......
Ahova vetni akarom a krumplit tele van pajor kukaccal.
Tavaly is volt trágyázva,meg most is.Tegnap szántottam,elég sok kukac van.
Mivel lehet őket ki írtani?
Holland ,kék címkés CANBERRA 28/35mm-es vetőgumó van eladó, beszerzési áron,1,5t.,1,06 EUR/kg.nettó,
Üdv Hajdúdorog környékén keresek jó minőségű korai vető burgonyát.kb 80 kg.kellene még desidere kb 150 kg és ugyanennyi hópehely is. a tel sz. 06307566011
Válasz #6600. hozzászólásra
Én a Bellarosa-ra nem tudok rosszat mondani, korai, gyors növekedésű(a lombja is) elnyomja az esetleges gyomokat is, a szárazságot annyira nem bírja szerintem, ha nincs öntözve leszárad hamar a szára, az én vevőim szeretik, néhány panaszt hallottam messzebről hogy mélyek a rügygödrök ezért vastagon kell hámozni és nem mindenkinek szimpatikus. Nekem még senki nem panaszkodott rá.
Válasz #6601. hozzászólásra
Tavaly nekem Impala volt, ami homokon jól termett.
Eddig Bellarosa és Amarosa vetőm van, de igyekszek Impala-t is szerezni.
Sziasztok!
Kérlek segítsetek nekem ..keresek egy fajtát amit tavaly ültettem pár bokorral, de nem tudom a nevét.
Sárga fajta,homokon jól termett középnagy elég korai,erős nagy szárat nevel.inkább gömbölyű gumók.
A családnak bejött de nem tudom mi a neve valami barkácsboltban vettem a gumót
Lényeg hogy homokon ,szárazságban is jó termést adott és sárga.
Köszi!
Pirosból melyik fajta állja meg a helyét homokon.?
Válasz #6598. hozzászólásra
Legyen úgy, de azért 17.600 db 35gr-os gumó 616kg ám.
Bella Rosa volt valakinek? Mik a tapasztalatok?