Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ápr 20.ai ültetés nem valami híres de mondjuk csak 3q komlex-et kapott
a kép készítése óta egyszer locsoltam 30milit
Az egyik részét megfogta a sencor.
Remélem idén lesz ára..
Van egy hektár laura meg egy fél hektár agria az agriától nem várok sokat mert többszörösen visszavetett a vető és rossz helyre is került meg nemis szép.A káposzta meg a paprika kitúrta
Válasz #6445. hozzászólásra
dettó.4-től nyomjuk 10-12-ig, utána 17-től amíg látunk. de hát bárcsak mindig ilyen idő lenne a tél helyett, nálam holle anyó és télapó megosztva az első számú közellenség. nagyobb, mint a kommunisták, vagy titkos társaság
Jó neked itt most lecsökkent a hőmérséglet már csak 32 fok van
dél előtt 10-től délután 5-ig nem lehet a napon dolgozni, iszonyat meleg van odakint.
Gondolom te valahol északabbra vagy mert itt egész nap még egy bárányfelhő sem volt,és most sincs.
Pedig szép a burgonya a képen ha ezt párszor meg tudnád öntözni ilyen hőségben akkor a termésed még több lehetne.Mi lesz ha ez a hőség nem megszűnik hanem fokozódik?Ide hozzánk 37-fokot mondanak mára árnyékban.Reggel locsoltam 7-11-óráig,már fel van a teteje szikkadva.
Ebben a rekkenő hőségben hány naponta locsolod?Ilyen melegben nem csodálkozok azon,hogy megkókad.Én 3 naponta locsolom, a talaj az erősen kötött fekete föld.
Tonnában nem tudom a nagybanin 170-220 ig volt kilója 2 napja.Én még 200 -ért el tudom adni egyenlőre.Viszont sok az 5 kilós kiszerelés tehát nem nagy tételben vásárolnak.
Ide a curzate r nem biztos,hogy elég lesz,az enyémben is megjelent a fitoftóra és a rézkészítmény csak lassította a terjedést.A mankoceb tartalmú dithane m45 és cuproxat koktélt használtam és bizony ez inkább a megelőzésben a jobb.Lentebb javasoltak már komolyabb gombaölőszert.Én Ridomil Gold Plus 42,5 WP -t használtam most.Ezt azért mert ez 3-as kategóriába van.A zöldkönyvem lejárt sajna.Az enyémen már látom a javulást egyébként, de még nem nyugszok meg ,hanem szombaton rámegyek most curzate r -el 7-10 naponként.Viszont ha rosszabodik akkor ismét a Ridomil vagy muszáj lesz egy 2-es kategóriást néznem.
Dehogy adtam neki már 2hete Curzate nevű szert....
Akkor ez gomba???? mert
eddig 4szer kezeltem.
mind a 4szer raktam bele vagy mosplian vagy folyékony uj actarát.
mellé egy kis kupak wuxal supert.
egyszer adtam neki Curzate-ot...
Akkor amint lehet fujjam le gomba ellen újra?ma "éjjel" ???
Áh többet soha!
Idén vettünk sok év után mag krumplit árustól.red scarlet
Jól indult,de nem virágzik.tiszta sárga az egész,szörnyű látvány....
Kapott Curzate-ot meg mindenfélét, és mégis...elég kb, de mitől...
nem hiszem,hogy a kupaknyi wuxal supertől...
Hát remélem hogy legalább amit ráköltöttem visszahozza. Már most lassan elkezdem gombaölőzni, eddig arra vártam, hogy legalább kibújjon mind. Köszi az információt. Ha legközelebb kimegyek, csinálok képet és megmutatom.
A burgonyát ma kora reggel bepermeteztem,bizony már van benne fitoftóra.Remélem a kezelés legalább megállítja 1 hét múlva ismétlés de, másik szerre gondoltam.Ti mit használtok ellene?Én most Cuproxat-ot és Dithane M-45 nevű szerkombinációt használtam.
Tipp:Curzate R ,Bravo 500,
Igazából egy felszívódó jellegű gombaölőt gondoltam ezért kérdezek tőletek.
A leírást elolvastam nem ír olyat,hogy nem szabad keverni.Én ha nem vagyok biztos a dologban akkor a 2-3 vagy több alkotót keverési próbaként kis dózisban összekeverem.Egy kis pohárban akármiben,ha nem forr,nem csinál semmit szépen elkeveredik egyenletes a színe nem melegszik,vagy nem csapódik ki szóval semmi olyan ami gyanús akkor keverhető.
Viszont ha a leírásban azt írják,hogy nem keverhető valamivel akkor azt ki sem próbálom.
Én két ütemben vetettem az első adag az még márciusban a hó előtt,már kezdjük szedni tavaly szebb volt de,ezt elvere a jég is rendesen.A második ütem az kisfrakciós elit mag igazából őszre lenne és a vetőt szeretném megtartani majd.
Képet nem tudok most csinálni.Alá a másodiknak nem néztem még.
Sajnálom a burgonyátokat,az enyém az Keszthelyről származik eddig nagyon szép.Holnap megint bepermetezem gomba és rovar ellen mert itt szinte kétnaponta esik az eső és a gombáknak ez nagyon kedvez.Ti is figyeltek erre vagy nem annyira?
Hát az az igazság, hogy 4 éve az újfehértói eset után csak a kiskunhalasi Bács Gazda kft-től veszem és az idei évben be cumiztam. Eddig teljesen korrektek voltak és megfelelő minőségű magot adtak.
9498 hozzászólás
Ápr 20.ai ültetés nem valami híres de mondjuk csak 3q komlex-et kapott
a kép készítése óta egyszer locsoltam 30milit
Az egyik részét megfogta a sencor.
Remélem idén lesz ára..
Van egy hektár laura meg egy fél hektár agria az agriától nem várok sokat mert többszörösen visszavetett a vető és rossz helyre is került meg nemis szép.A káposzta meg a paprika kitúrta
Burgonya árat tud valaki?
Válasz #6445. hozzászólásra
dettó.4-től nyomjuk 10-12-ig, utána 17-től amíg látunk. de hát bárcsak mindig ilyen idő lenne a tél helyett, nálam holle anyó és télapó megosztva az első számú közellenség. nagyobb, mint a kommunisták, vagy titkos társaság
Én még idén nem permeteztem egyszer sem gombaölővel, de nem is akarok.
Jó neked itt most lecsökkent a hőmérséglet már csak 32 fok van
dél előtt 10-től délután 5-ig nem lehet a napon dolgozni, iszonyat meleg van odakint.
Gondolom te valahol északabbra vagy mert itt egész nap még egy bárányfelhő sem volt,és most sincs.
Megfogadtam tanácsotok!
ÖNTÖZÖK!
Negyd órája esik, ahogy lefér.
Válasz #6442. hozzászólásra
hehehehhe
Válasz #6441. hozzászólásra
Dúskálnál a krumplipürébe meg a pálinkába hehehehhe
Válasz #6439. hozzászólásra
Annyit nemtudnék ilyen áron értékesíteni, és a tárolással is gond lenne.
Válasz #6431. hozzászólásra
Jelenleg curzate van itthon.
De van ismerösöm a városba, hozatok vmi mást.
Ridomilt akarok,vagy ott megmondják majd...
Válasz #6438. hozzászólásra
És gondolj bele ha 600 mázsád lenne......
Extenzíven csinálom. Tavaj is volt 150q/ha. Háztól értékesítem ezt a mennyiséget, penny-s áron. Így kijövök vele.
Pedig szép a burgonya a képen ha ezt párszor meg tudnád öntözni ilyen hőségben akkor a termésed még több lehetne.Mi lesz ha ez a hőség nem megszűnik hanem fokozódik?Ide hozzánk 37-fokot mondanak mára árnyékban.Reggel locsoltam 7-11-óráig,már fel van a teteje szikkadva.
Válasz #6432. hozzászólásra
Ennek kéne 1 20as
Aztán holnapután kb megint ............
Ne tökölj öntözz
Válasz #6433. hozzászólásra
Soha nem öntözöm. Nincs rá lehetőség.
Holnap jön valaki Berzencére?
Ebben a rekkenő hőségben hány naponta locsolod?Ilyen melegben nem csodálkozok azon,hogy megkókad.Én 3 naponta locsolom, a talaj az erősen kötött fekete föld.
Válasz #6426. hozzászólásra
Nyomjad neki, mert elviszi a gomba!!
Reggel állt mint a cövek. Kapott egy kis gombaölőt, fendonát, bórt.
Most egy kicsit elgyengült, vagy a kunukulutól bágyadt. teljes virágzásban van.
Tonnában nem tudom a nagybanin 170-220 ig volt kilója 2 napja.Én még 200 -ért el tudom adni egyenlőre.Viszont sok az 5 kilós kiszerelés tehát nem nagy tételben vásárolnak.
Mennyiért lehet eladni most tonnás tételben?
Ide a curzate r nem biztos,hogy elég lesz,az enyémben is megjelent a fitoftóra és a rézkészítmény csak lassította a terjedést.A mankoceb tartalmú dithane m45 és cuproxat koktélt használtam és bizony ez inkább a megelőzésben a jobb.Lentebb javasoltak már komolyabb gombaölőszert.Én Ridomil Gold Plus 42,5 WP -t használtam most.Ezt azért mert ez 3-as kategóriába van.A zöldkönyvem lejárt sajna.Az enyémen már látom a javulást egyébként, de még nem nyugszok meg ,hanem szombaton rámegyek most curzate r -el 7-10 naponként.Viszont ha rosszabodik akkor ismét a Ridomil vagy muszáj lesz egy 2-es kategóriást néznem.
Válasz #6425. hozzászólásra
Dehogy adtam neki már 2hete Curzate nevű szert....
Akkor ez gomba???? mert
eddig 4szer kezeltem.
mind a 4szer raktam bele vagy mosplian vagy folyékony uj actarát.
mellé egy kis kupak wuxal supert.
egyszer adtam neki Curzate-ot...
Akkor amint lehet fujjam le gomba ellen újra?ma "éjjel" ???
Válasz #6424. hozzászólásra
Hát ez nagyon beteg!!! A gombaölő árát elittad?????
Red scarlet,,,
Nálam két fajta van,az is magyar, Luca és Katica, lassan záródnak ,már egy két virág is van. Most nyomom a vizet neki. a meleg az valami őrületes.
Válasz #6421. hozzászólásra
Áh többet soha!
Idén vettünk sok év után mag krumplit árustól.red scarlet
Jól indult,de nem virágzik.tiszta sárga az egész,szörnyű látvány....
Kapott Curzate-ot meg mindenfélét, és mégis...elég kb, de mitől...
nem hiszem,hogy a kupaknyi wuxal supertől...
Válasz #6420. hozzászólásra
Enyém is red scarlet, lentebb raktam képet, és ez sem akar még virágozni...
Válasz #6416. hozzászólásra
Az enyém Red scarlet és szintén nem akar virágozni,sőt mintha el akarna égni..barnás sárgás a levele..szerdán hozok képet.
Válasz #6417. hozzászólásra
Eddig nem volt gond a vízzel, mert amikor kellett, megázott.
Viszont most, hogy jönnek a kánikulák, muszáj lesz öntözni.
Válasz #6416. hozzászólásra
Azt sajnos nem tudom
Válasz #6415. hozzászólásra
Marhajó de vizet adsz e neki????
Válasz #6414. hozzászólásra
milyen fajta?
Cs!
Nekem ilyen a krumplim, április 15.-én ültetve.
Most kapott egy mospilan-amistar-wuxa super koktélt, még egyszer tervezem fújni.
Üdv! Mi van akkor ha nem virágzik a krumpli? Igaz csak konyhakerti méretben van,de érdekel,hogy lesz e alatta így is?
Válasz #6397. hozzászólásra
Hát remélem hogy legalább amit ráköltöttem visszahozza. Már most lassan elkezdem gombaölőzni, eddig arra vártam, hogy legalább kibújjon mind. Köszi az információt. Ha legközelebb kimegyek, csinálok képet és megmutatom.
http://fn.hir24.hu/gazdasag/2013/06/13/robbant-a-burgonyabomba/#aktualis
ranman twin pack
Üdv
A burgonyát ma kora reggel bepermeteztem,bizony már van benne fitoftóra.Remélem a kezelés legalább megállítja 1 hét múlva ismétlés de, másik szerre gondoltam.Ti mit használtok ellene?Én most Cuproxat-ot és Dithane M-45 nevű szerkombinációt használtam.
Tipp:Curzate R ,Bravo 500,
Igazából egy felszívódó jellegű gombaölőt gondoltam ezért kérdezek tőletek.
A leírást elolvastam nem ír olyat,hogy nem szabad keverni.Én ha nem vagyok biztos a dologban akkor a 2-3 vagy több alkotót keverési próbaként kis dózisban összekeverem.Egy kis pohárban akármiben,ha nem forr,nem csinál semmit szépen elkeveredik egyenletes a színe nem melegszik,vagy nem csapódik ki szóval semmi olyan ami gyanús akkor keverhető.
Viszont ha a leírásban azt írják,hogy nem keverhető valamivel akkor azt ki sem próbálom.
Válasz #6407. hozzászólásra
Én még nem használtam, de ha olyan van amit nem ismerek akkor keverési próba.
Sziasztok!
Nem régóta fórumozom még, arról érdeklődnék, hogy a curzate r gombaölőt, és az apacs 50 wg rovarölőszert össze lehet keverni?
Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget!
Üdv
Válasz #6405. hozzászólásra
Holnap adom neki a Cuproxatot meg mospilant,vagy Apacs-ot,még kitalálom reggelig.A második ütem az kaphat mankocebet is.
Én két ütemben vetettem az első adag az még márciusban a hó előtt,már kezdjük szedni tavaly szebb volt de,ezt elvere a jég is rendesen.A második ütem az kisfrakciós elit mag igazából őszre lenne és a vetőt szeretném megtartani majd.
Képet nem tudok most csinálni.Alá a másodiknak nem néztem még.
Válasz #6401. hozzászólásra
Csákó, hát figyelj is oda épp ma fújtam meg a havernak a keszthelyi Rózsikáját mert igen szépen bele met a fitó.
Válasz #6393. hozzászólásra
Ilyen volt, hogy el volt rohadva a vetőmag.
Sziasztok
Sajnálom a burgonyátokat,az enyém az Keszthelyről származik eddig nagyon szép.Holnap megint bepermetezem gomba és rovar ellen mert itt szinte kétnaponta esik az eső és a gombáknak ez nagyon kedvez.Ti is figyeltek erre vagy nem annyira?
Válasz #6398. hozzászólásra
Hát az az igazság, hogy 4 éve az újfehértói eset után csak a kiskunhalasi Bács Gazda kft-től veszem és az idei évben be cumiztam. Eddig teljesen korrektek voltak és megfelelő minőségű magot adtak.