Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ahój , öreg harcosok szűkségem van a tapasztaltatokra ,tegnap össz visz kb 4000m2 ki lett forgatva a krumpli földből reggel 6 kor , az első pár sor nagyon gyatra volt , elmentünk az embereket össze szedni 40 perc múlva az összes krumpli kint volt na de annyi , és akkorák sárgábból 90 dekás is volt , 6 felszedtünk 134 zsákot 14ig és elkezdet szakadni az eső , és maradt kb 250-300 zsákra való kint ki pörgetve , kb olyan 20-30 milli esőt kapott , ez ront a tárolhatóságán sokat ? ma remélem fel szedjük a maradékot.
Kivagyunk itt a krumpli ízével! Gyerekkoromban nagyanyám vasárnapra vastag hasábra felvágott valami krumplit ami a kertben termett fogalmuk sem volt milyen fajta valaki árult valami aprókrumplit a piacon azt elvetették csak krumplibogár ellen permeteztek a többi nyavalyáról nem is tudtak. Azóta sem ettem olyan finom sültkrumplit mint anno...
Így van!
Azt sütik amit olcsóbban megkapnak, nem is direkt a beszerzés egy a feltétel a méret és hogy ne legyen túl nagy a gumó cukortartalma, hogy sütéskor ne barnuljon meg.
Szerintem az MCD sülkrumpli nem feltétlen a fajta miatt finom, hanem ki tudja milyen ízfokozók meg akármik vannak a sóban, vagy akár a sütőzsiradékban... Nekem a Hópehely fajta nagyon ízlett sütve!!!
MCDONALDS burgonya jobb ha tölem tudjátok burgonya granulált por ból van! ti se gondoljátok hogy minden buri amit ott veszel ilyen egyforma nagyságban terem meg napi szinten amennyi buri ott elfogy annyit lehetetlen termeltetni!
A Kondortól kevés rosszabb ízű fajta van. Próbáld ki a Balatoni rózsát, meg Laurát, Riojat! Na ezek igazán finomak. A létező legroszabb ízű egyébként a Sárpo mira. Megkóstoltuk, de ki is löktük az egész főzetet. Okádék.
Most olvasom:
"Mind a krumpli, mind a hús importáru – árulja el a menedzser. Kiderül, Romániában nem létezik olyan EU-konform húsfeldolgozó vállalat, mely a gyorsétkezde elvárásainak is megfelelne. Továbbá a McDonald's szalmakrumplija csak négy fajta krumpliból készülhet, mert a vezetőség szakértői eldöntötték, hogy ez a négy a legfinomabb, Romániában pedig egyik fajtát sem termesztik. "
Hogy lehet 4 féléből 1-et csinálni?
Nálam a Balatoni rózsa bevált az idén a másik fajtám a Bellarosa sem rossz mondjuk.Jövőre ha sikerül vásárolnom Balatoni vetőt akkor mindenképpen vetek megint.A Balatoniból már elvitték,vagy lekötötték az egész termést,a Bella valamiért nem annyira kapós még.
A képen a műnyag vödrök füle nem akad bele a zsákba?
Úgy emlékszem, átfordítottuk, hogy befele álljon.
Illetve a festékes hubuk jobb, hatékonyabb, mert ritkábban kell üríteni. 2,5 30 kg. (ha jól emlékszem).
9498 hozzászólás
Ahój , öreg harcosok szűkségem van a tapasztaltatokra ,tegnap össz visz kb 4000m2 ki lett forgatva a krumpli földből reggel 6 kor , az első pár sor nagyon gyatra volt , elmentünk az embereket össze szedni 40 perc múlva az összes krumpli kint volt na de annyi , és akkorák sárgábból 90 dekás is volt , 6 felszedtünk 134 zsákot 14ig és elkezdet szakadni az eső , és maradt kb 250-300 zsákra való kint ki pörgetve , kb olyan 20-30 milli esőt kapott , ez ront a tárolhatóságán sokat ? ma remélem fel szedjük a maradékot.
Milyen áron megy mostanság az étkezési desire, kondor és a vetőméretű?
Helló!Menyiért adod és milyen kiszerelésbe van?Dobj egy e-mailt Mihly58@gmail.com
Válasz #6045. hozzászólásra
Dobj egy emilt moser1@citromail.hu
pfúúú nagyon sürgősen elkellene adnom 700-800 zsákkal :SSS
Válasz #6039. hozzászólásra
Csörögj rám napközben.
Válasz #6041. hozzászólásra
Ebben az évben nem biztos, hogy szerencsés lesz visszavetni ezeket a hőstresszes magokat.
Itt érdeklődj:
http://www.agrico.hu/elerhetoseg.php
Ahogy ismerem páran nem csak Agricossal foglalkoznak, más magot is lehet rendelni tőlük.
Válasz #6041. hozzászólásra
szar itt má minden
Válasz #6040. hozzászólásra
Érdemes ilyen "utángyártott" vetőmagot venni vagy holland mag a jobb?
Válasz #6039. hozzászólásra
ez az 1 ami demindig hidegen szokott itt hagyni minket h. ki kit kérdez
Válasz #6037. hozzászólásra
Nem téged kérdeztelek "öcsi"
Válasz #6036. hozzászólásra
az agráriumi elittt un minden krumplit ami mirrr elittt??
Válasz #6036. hozzászólásra
( dekamuszagu ez-------- )
Válasz #6034. hozzászólásra
Hogy témánál maradjunk, nem tudsz valami olcsó és jó vetőkrumplit?
Válasz #6034. hozzászólásra
azt pl. h. 76ba még porbafingottál mikor más má megjárta a hadak útját és látta Pan Dóra szelencéjét -------
Válasz #6029. hozzászólásra
Mit Te akarsz mondani?
Válasz #6030. hozzászólásra
Az oroszok duplán használják előtte vodka krumplis, s már nem is bontja.
Kivagyunk itt a krumpli ízével! Gyerekkoromban nagyanyám vasárnapra vastag hasábra felvágott valami krumplit ami a kertben termett fogalmuk sem volt milyen fajta valaki árult valami aprókrumplit a piacon azt elvetették csak krumplibogár ellen permeteztek a többi nyavalyáról nem is tudtak. Azóta sem ettem olyan finom sültkrumplit mint anno...
Válasz #6025. hozzászólásra
Így van!
Azt sütik amit olcsóbban megkapnak, nem is direkt a beszerzés egy a feltétel a méret és hogy ne legyen túl nagy a gumó cukortartalma, hogy sütéskor ne barnuljon meg.
az a jó donaldos krumpliba h. kibontja a maradék fogazatot az inybül
Válasz #6027. hozzászólásra
bizony
és a porba fingotok kal nem is dicsekeccccc
Válasz #6025. hozzászólásra
Ha nem olajban sütnék és nem sóznák agyon azok a szemetek akkor finom lenne
Válasz #6024. hozzászólásra
Porból lettünk, porrá leszünk.
kecskedonaldos kajától 1 echte paraszt 1 napot fosik minimum -------------------
Szerintem az MCD sülkrumpli nem feltétlen a fajta miatt finom, hanem ki tudja milyen ízfokozók meg akármik vannak a sóban, vagy akár a sütőzsiradékban... Nekem a Hópehely fajta nagyon ízlett sütve!!!
Válasz #6023. hozzászólásra
Ha ettél volna már MCD-os sültkrumplit akkor nem beszélnél hülyeséget.
Válasz #6015. hozzászólásra
MCDONALDS burgonya jobb ha tölem tudjátok burgonya granulált por ból van! ti se gondoljátok hogy minden buri amit ott veszel ilyen egyforma nagyságban terem meg napi szinten amennyi buri ott elfogy annyit lehetetlen termeltetni!
Válasz #6015. hozzászólásra
A Kondortól kevés rosszabb ízű fajta van. Próbáld ki a Balatoni rózsát, meg Laurát, Riojat! Na ezek igazán finomak. A létező legroszabb ízű egyébként a Sárpo mira. Megkóstoltuk, de ki is löktük az egész főzetet. Okádék.
Válasz #6006. hozzászólásra
Biztos vitte volna a "Rományoknal" ki sültburinak csakhát "opacs" van neki!!!
Most olvasom:
"Mind a krumpli, mind a hús importáru – árulja el a menedzser. Kiderül, Romániában nem létezik olyan EU-konform húsfeldolgozó vállalat, mely a gyorsétkezde elvárásainak is megfelelne. Továbbá a McDonald's szalmakrumplija csak négy fajta krumpliból készülhet, mert a vezetőség szakértői eldöntötték, hogy ez a négy a legfinomabb, Romániában pedig egyik fajtát sem termesztik. "
Hogy lehet 4 féléből 1-et csinálni?
Tényleg arra én is kíváncsi vagyok, hogy a McDonalds milyen fajta krumplit termeltet?
Válasz #6009. hozzászólásra
Nálam a Balatoni rózsa bevált az idén a másik fajtám a Bellarosa sem rossz mondjuk.Jövőre ha sikerül vásárolnom Balatoni vetőt akkor mindenképpen vetek megint.A Balatoniból már elvitték,vagy lekötötték az egész termést,a Bella valamiért nem annyira kapós még.
Válasz #6014. hozzászólásra
ne idegesíts.......
Válasz #6014. hozzászólásra
az elején még egyszer - kétszer beleakadt de mostmár elég rutinosak vagyunk és nincs vele gond...a zsákok 15 kg-osak elvileg de 20 kilót rakok bele...
"sültkrumplinak melyik fajta a legjobb,legfinomabb"
Amit a MC Donalds termeltet.
Mi a condort szeretjük sütve, főve.
Valamikor termeltem olyat, hogy raya. Ez a desiree és condor keresztezése volt.
Az is bejött, de azóta sem hallottam ilyet.
Válasz #6005. hozzászólásra
Valami talaj művelést rosszul csinálhattál.
A képen a műnyag vödrök füle nem akad bele a zsákba?
Úgy emlékszem, átfordítottuk, hogy befele álljon.
Illetve a festékes hubuk jobb, hatékonyabb, mert ritkábban kell üríteni. 2,5 30 kg. (ha jól emlékszem).
Válasz #6012. hozzászólásra
Hová való vagy, írhatsz privátban is és mennyi kell ?
merre lehet krunplivetőmagot venni, ahol pl ilyenekt is találok amiket írtatok
mert bemegyek bármelyik gazdaboltba, azt ott válogathatok a kb 3 fajta közül
házi kiskertbe való termesztésről beszélek
Szigorúan az én véleményem,pedig én nagy krumplis vagyok hogy a magyar Katica.
Agria
De függ attól is, hogy milyen talajon termett és hogyan.
sültkrumplinak melyik fajta a legjobb,legfinomabb
most valami holland vacak van, de ízre nem finom
Válasz #6007. hozzászólásra
Szia,nem tudom ,mert én csak ide feltettem a videót ötletként.:)
Válasz #5990. hozzászólásra
Mi pénzbe került összehozni egy ilyet? Kb.
http://promenad.hu/cikk/a-nagy-krumplirablas-118392
Válasz #6004. hozzászólásra
Itt a kötötbe sokkal csúnyább a desiré..Nem is vetek...
igen igen homoki burgonya
Válasz #5990. hozzászólásra
Válasz #5997. hozzászólásra
homoki?
desiree
Válasz #5997. hozzászólásra
Jól néz ki..Milyen fajta???