Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.08 FtUSD401.61 FtCHF440.53 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hát ja..Valamennyi vírusos tő mindig becsúszik ami alatt nem lesz semmi..de van hogy rosszabb is a helyzet..És akkor van gond ha beleraktál minden kaját és ott a vírusos táblád amivel nem tudsz semmit csinálni..
már megint olyanba pof*zol bele amihez lövésed sincs.
és hidd el,hogy a dolgok jelenlegi állása szerint a burgonyások idén(is)örülhetnek,ha a befektetett pénzüket viszont látják.
Növényvédelem???Egy normális permetezés 30-40 ezer..Ezt minimum el kell játszani 6szor..Talajfertőtlenítés???Férges krumpli nem kell senkinek..5liter prestige 140ezer..És az még nem biztos hogy elég..
600mázsa..Ahhoz hogy 600mázsád legyen 1.5millát bele kell rakni..
A gond soxor az értékesítéssel van..Megterem a 600mázsád aztán nem tudod eladni..Gabonánál van e ilyen???Nagyon ritka..Én bánom már hogy nem kukoricát raktam krumpli helyett..
Az a helyzet, hogy volt mŕr krumpli, nekem bejött.
Most is van, igaz csak kevés, jövőre többet akarok.
Annyi vető lesz rajt, amennyi nekem kell. Tehát a krumpli legnagyobb költsége, a gumó meglesz. Öntözést is valószínűleg meg tudom oldani.
Amúgy új krumplit akarok, annak még van ára azért.
Piac is van, tehát adott minden.
Eddig okés, hogy olcsó a krumpli de bazzeg a búza 30-60mázsát terem, legyen 60 és akkor igenjól csinálja a paraszt, a krumplisok közül aki tud valamit 5-800mázsát termel! Van ismerős is aki ebből él.
Rendben öntözni kell, egy öntözés 30-40ezer/heki. Hányszor csinálod? legyen 10-szer(ennyiszer úgysem öntözi senki) az 3-400ezer, meg rengeteg input és munkaerőigénye van.
600 mázsából akkoris 1,8milla jön le hektáronként, egy milliót lehet fogni rajta.
Rakamazon is van ismerős meg szlovákban is illetve Putnok térségében.
Köszönöm a válaszokat,majd jövőre jobban odafigyelek az öntözésre!Ha más nem lesz a későbbiekben a kis 1ha táblámba csepegtetőszalagot fektetek a bakhátra.
Már írtam régebben, h jövőre akarok egy kis krumplit.
Pár kérdésem lenne.
Ti hány q-t vettek egy ha-ra? Kb mekkora tőtávra? Egy bokorba egy, vagy több gumót raktok ültetéskor?
Búza után megy, szalma lehordva. Nyŕron kap istállótrágyát, ha-ra levetítve kb 40t.
Tavasszal mennyi foszfort, meg kálit adjak neki?
Nitrót mennyit szoktatok ti?
Köszi
Tavaly a korait nem szedtem ki,csak ősszel..Az is elkezdett csírázni..Annyi gondja volt hogy szedéskor le kellett törtnem az emberekkel.Aztán tavaszig tároltam..Nem volt gond..
Kicsit fajtátó is függ a csírázás..Érdekes hogy a koraikon semmi csíra,hanem a későbbi fajta kezd..
A kolegának a desiréje pont nem olyan fajta ami csírázni szokott..Ezen csodálkozom is..
Csak mert az enyém is elkezdett csírázni..Vízellátás egyenletes volt,az inda még zöld és a burgonyának még jön a héja..Szóval még véletlen sincs beérve..Ez a 40fok ami volt nem játszik közre???
Egyszerü a megoldás szerintem. Rossz vizellátás, ennyi.
Amely gumók elkezdtek csirázni, már botanikailag beértek és új fejlődési ciklusba léptek, tehát az új hajtásokon újabb burgonyakezdemények nőnek. Ennek az öntözési hibának az első mellékhatása az szokott lenni, amikor a gumó elkezdi aktivizálni a már kifejlett szemeket és oldal irányba elkezd burjánzani, amorf, formátlan gumókat produkálva, a nagyobb probléma az előzőleg emlitett anomália, amikor a gumók hajtásokat növesztenek,esetenként szedéskor szinte 2 generációjú burgonya kerül a zsákba{de nem dupla termés}, viszont az első generációnak csökken a minősége a későbbinek meg lejön a héjja
A szára még zöld,nem igen akar száradni!Mondjuk árasztva locsoltam és a bakhát nem igen ázott föl.Gyanús nekem is,hogy megfőtt és beérett ebben a pokoli hőségben!Ráadásul homokon is van. Kibír még egy hónapot a földben,vagy mi légyen???
Meg van itt egy Pilisről ideszármazott faszi, aki azt mondta-már megtájszólásasodva-, hogy ,,háunáp". Az enyém először rásült a bakhátra, tegnap meg elverte a jég. Szép magyar ugar.
Hát én már nem ennék abból a burgonyából, ami magába szívta ezt. Pláne, hogy 30 forintért tudsz majd venni egészségeset is.
De van egy zöld szám a gyomírtó dobozán. Azt hívd fel és érdeklődj.
Hát nálam folyamatosan megy az öntözőrendszer ( 2 állásban viszi át a földet és naponta állok át mindig a másik állásra... egyébként én arra gyanakszom hogy nagyon melege lett és ezért estek le a bimbók. ( attól még rendesen megköt? )
De még ez az időjárás bebachat az őszinek..Az őszi még nem jó.És aki nem öntözi annak sül..Én ismerek sok gazdát aki nem öntöz..De még aki öntöz 20-30mili pár nap alatt semmivé válik..
2 éve megírtam, hogy ez lesz. Akkor azt írtam, hogy két rossz év jön, mert drága vetőgumót vesznek akkor (2011-re) és sokan. Akármilyen lesz akkor (2011) az ára,a drága vetőgumót mégegyszer elveti mindenki. Ez okozza most a bajt. Az idén tele lesz a töke mindenkinek a krumplival.
Az miért van hogy a virág ki sem nyílt hanem egyből leesett és így ki se tudott virágozni? egy két helyen láttam hogy újravirágzott de nem vitte túlzásba a dolgot :S milyen következménye lehet ennek a krumplira nézve?
9498 hozzászólás
Válasz #5846. hozzászólásra
Hát ja..Valamennyi vírusos tő mindig becsúszik ami alatt nem lesz semmi..de van hogy rosszabb is a helyzet..És akkor van gond ha beleraktál minden kaját és ott a vírusos táblád amivel nem tudsz semmit csinálni..
Válasz #5842. hozzászólásra
már megint olyanba pof*zol bele amihez lövésed sincs.
és hidd el,hogy a dolgok jelenlegi állása szerint a burgonyások idén(is)örülhetnek,ha a befektetett pénzüket viszont látják.
Válasz #5841. hozzászólásra
Szabi!Neked volt már 600mázsád???
Válasz #5843. hozzászólásra
saját,fogott magból ritkán szokott csúcstermés lenni.
Bátraké a szerencse,csináld!krumpligépeket kapni fogsz fillérekért az idén.
Növényvédelem???Egy normális permetezés 30-40 ezer..Ezt minimum el kell játszani 6szor..Talajfertőtlenítés???Férges krumpli nem kell senkinek..5liter prestige 140ezer..És az még nem biztos hogy elég..
600mázsa..Ahhoz hogy 600mázsád legyen 1.5millát bele kell rakni..
A gond soxor az értékesítéssel van..Megterem a 600mázsád aztán nem tudod eladni..Gabonánál van e ilyen???Nagyon ritka..Én bánom már hogy nem kukoricát raktam krumpli helyett..
Az a helyzet, hogy volt mŕr krumpli, nekem bejött.
Most is van, igaz csak kevés, jövőre többet akarok.
Annyi vető lesz rajt, amennyi nekem kell. Tehát a krumpli legnagyobb költsége, a gumó meglesz. Öntözést is valószínűleg meg tudom oldani.
Amúgy új krumplit akarok, annak még van ára azért.
Piac is van, tehát adott minden.
Eddig okés, hogy olcsó a krumpli de bazzeg a búza 30-60mázsát terem, legyen 60 és akkor igenjól csinálja a paraszt, a krumplisok közül aki tud valamit 5-800mázsát termel! Van ismerős is aki ebből él.
Rendben öntözni kell, egy öntözés 30-40ezer/heki. Hányszor csinálod? legyen 10-szer(ennyiszer úgysem öntözi senki) az 3-400ezer, meg rengeteg input és munkaerőigénye van.
600 mázsából akkoris 1,8milla jön le hektáronként, egy milliót lehet fogni rajta.
Rakamazon is van ismerős meg szlovákban is illetve Putnok térségében.
Válasz #5839. hozzászólásra
felejtsd el a krumplitermesztést.....(főleg,ha eddig nem is termeltél)
gondolkozz!1kg búza árán 2kg krumplit adnak,valami nagyon el van itt ba**va!
Válasz #5831. hozzászólásra
Köszönöm a válaszokat,majd jövőre jobban odafigyelek az öntözésre!Ha más nem lesz a későbbiekben a kis 1ha táblámba csepegtetőszalagot fektetek a bakhátra.
Már írtam régebben, h jövőre akarok egy kis krumplit.
Pár kérdésem lenne.
Ti hány q-t vettek egy ha-ra? Kb mekkora tőtávra? Egy bokorba egy, vagy több gumót raktok ültetéskor?
Búza után megy, szalma lehordva. Nyŕron kap istállótrágyát, ha-ra levetítve kb 40t.
Tavasszal mennyi foszfort, meg kálit adjak neki?
Nitrót mennyit szoktatok ti?
Köszi
Én amondó vagyok kedves kolegák hogy azért kezd a burgonya idén sok helyen hajtani,mert egy streszhatás érte,ami most per pillanat a hőség volt..
Válasz #5836. hozzászólásra
jav:töretnem..
Tavaly a korait nem szedtem ki,csak ősszel..Az is elkezdett csírázni..Annyi gondja volt hogy szedéskor le kellett törtnem az emberekkel.Aztán tavaszig tároltam..Nem volt gond..
Válasz #5833. hozzászólásra
No nem baj majd megvárjuk amíg a csírák kihajtanak a földből aztán kap egy reglont..
Válasz #5833. hozzászólásra
Kicsit fajtátó is függ a csírázás..Érdekes hogy a koraikon semmi csíra,hanem a későbbi fajta kezd..
A kolegának a desiréje pont nem olyan fajta ami csírázni szokott..Ezen csodálkozom is..
Válasz #5832. hozzászólásra
Ha a növény több vizet párologtat, mint amit képes felvenni, nos ez a vége.............
Válasz #5831. hozzászólásra
Csak mert az enyém is elkezdett csírázni..Vízellátás egyenletes volt,az inda még zöld és a burgonyának még jön a héja..Szóval még véletlen sincs beérve..Ez a 40fok ami volt nem játszik közre???
Válasz #5830. hozzászólásra
Egyszerü a megoldás szerintem. Rossz vizellátás, ennyi.
Amely gumók elkezdtek csirázni, már botanikailag beértek és új fejlődési ciklusba léptek, tehát az új hajtásokon újabb burgonyakezdemények nőnek. Ennek az öntözési hibának az első mellékhatása az szokott lenni, amikor a gumó elkezdi aktivizálni a már kifejlett szemeket és oldal irányba elkezd burjánzani, amorf, formátlan gumókat produkálva, a nagyobb probléma az előzőleg emlitett anomália, amikor a gumók hajtásokat növesztenek,esetenként szedéskor szinte 2 generációjú burgonya kerül a zsákba{de nem dupla termés}, viszont az első generációnak csökken a minősége a későbbinek meg lejön a héjja
Válasz #5825. hozzászólásra
No van e megfejtés a kolega problémájára???Ado???
Válasz #5828. hozzászólásra
Piacon találkoztam az öreggel, ősszel megyek Zolihoz vagy az öreghez majd benézek és viszek többet.
Válasz #5827. hozzászólásra
Legközelebb hívj fel és ugorj be hozzánk!
Válasz #5826. hozzászólásra
Szívesen.
KÖSZI GARFIELD!!!
A szára még zöld,nem igen akar száradni!Mondjuk árasztva locsoltam és a bakhát nem igen ázott föl.Gyanús nekem is,hogy megfőtt és beérett ebben a pokoli hőségben!Ráadásul homokon is van. Kibír még egy hónapot a földben,vagy mi légyen???
Válasz #5823. hozzászólásra
Ez akkor szokott lenni mikor beérik a burgi leszárad az inda és utána kap sok esőt és megindul hajtani!!
Konkrétan az új gumók néhol!Valamelyiken van két centis hajtás is.
Válasz #5821. hozzászólásra
Hol kezdett csírázni??????
Sziasztok. Az 1ha táblámban a Desiré újkrumplim elkezdett csírázni!
Aggódjak rajta,vagy mitévő legyek?
Válasz #5819. hozzászólásra
Nézz be hozzám inkognitóban
és láthatod a jhelyzetet. Azt tárgyaljuk.
http://agrarforum.lapunk.hu/?modul=forum&a=23318
http://agrarforum.lapunk.hu/?modul=forum&a=23316
Válasz #5817. hozzászólásra
annak nonstopp a feladata
de hány négyzetméterre?????
szerintem örülhetünk ha 30ft/kg-nál megáll és nem esik lejjebb
Válasz #5816. hozzászólásra
homoki szikkadék 150 l/percet ad.....
Válasz #5815. hozzászólásra
kitérdeköl ha alatta a 800mázsa mi háhá
ménem öntözöl he?
nembirod a Napomat?
Válasz #5813. hozzászólásra
majd ha fagy, hó lesz nagy macskatöke terem nagy...
Meg van itt egy Pilisről ideszármazott faszi, aki azt mondta-már megtájszólásasodva-, hogy ,,háunáp". Az enyém először rásült a bakhátra, tegnap meg elverte a jég. Szép magyar ugar.
Válasz #5813. hozzászólásra
majd amikor a módosultat fogod vásáni a tekkókbul
Mikor fog emelkedni az ára?
Zellerföldbe volt, hogy 2x meg volt szórva Afalonnal és közte már ki volt kelve pár "árvakelés" burgonya. Nem lett semmi bajuk az Afalontól.
Válasz #5799. hozzászólásra
Hát én már nem ennék abból a burgonyából, ami magába szívta ezt. Pláne, hogy 30 forintért tudsz majd venni egészségeset is.
De van egy zöld szám a gyomírtó dobozán. Azt hívd fel és érdeklődj.
Válasz #5801. hozzászólásra
Többnyire meg de maradt így is túlélő bőven.
Válasz #5808. hozzászólásra
Nem sok közét találom a virágzáshoz egy szárrész növekedésének.....
Hát nálam folyamatosan megy az öntözőrendszer ( 2 állásban viszi át a földet és naponta állok át mindig a másik állásra... egyébként én arra gyanakszom hogy nagyon melege lett és ezért estek le a bimbók. ( attól még rendesen megköt? )
Válasz #5804. hozzászólásra
De még ez az időjárás bebachat az őszinek..Az őszi még nem jó.És aki nem öntözi annak sül..Én ismerek sok gazdát aki nem öntöz..De még aki öntöz 20-30mili pár nap alatt semmivé válik..
Válasz #5802. hozzászólásra
Vannak fajták amik csak bibóznak..De nem nyílnak..
Személy szerint én a bibósoknak nem vagyok ellen..
Válasz #5803. hozzászólásra
kevés a kálium neki (esetleg)
Válasz #5800. hozzászólásra
2 éve megírtam, hogy ez lesz. Akkor azt írtam, hogy két rossz év jön, mert drága vetőgumót vesznek akkor (2011-re) és sokan. Akármilyen lesz akkor (2011) az ára,a drága vetőgumót mégegyszer elveti mindenki. Ez okozza most a bajt. Az idén tele lesz a töke mindenkinek a krumplival.
Nem tom mi van a krumplimmal de 3szor lombtrágyáztam....derékig ér..szép....de alatta nagyon apro van.....eső az biztos kéne neki!
Az miért van hogy a virág ki sem nyílt hanem egyből leesett és így ki se tudott virágozni? egy két helyen láttam hogy újravirágzott de nem vitte túlzásba a dolgot :S milyen következménye lehet ennek a krumplira nézve?
Válasz #5799. hozzászólásra
És a bogarak legalább megdöglöttek???
Lassan már 40 Ft-t sem lesz és még júliust sem íronk...szégyen