Hirdetés
Fórum
- Teleszkópos rakodógépben melyik a jobb? új
- Kukorica terményárak új
- Vinasz - melasz felhasználás szántóföldi növénytermesztésben új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Akkumulátorok új
- Direktvetés, no-till. új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
- Körbálázót, de milyet? új
- Papírok nélküli traktor újra forgalomba helyezése új
Cikkajánló
Hirdetés
Gyakorlatban is alkalmazható tudás – Szakértő drónpilótákat képzünk
Gyakorlatias és életszerű tananyag, jól felkészült, szakmailag elismert oktatók.
Hirdetés
1716 hozzászólás
Válasz #715. hozzászólásra
Magyarországi Szatbaulinz képviseletnél. Ha nem találsz kapcsolatot, segítek neked Szlovákiai képviseleten keresztül. Nálunk kb 500 euró/tonna a C1-es mag Ausztriából szállitva.
Válasz #710. hozzászólásra
És azt nem tudod véletlenül hogy hol tudom beszerezni a Lukuluszt?
Válasz #693. hozzászólásra
Euclide Orvantis
Válasz #706. hozzászólásra
Helyi cégnél lett elkövetve, Cycocel osztott kezelés, gombaölők Amistar Xtra és Cherokee max dózissal. Egyébként üzemi átlag 73q lett Geniusból.
Még egy valami ne tévesszen meg senkit se, a magas termésátlagok, mivel idén csapadékos év van. Szárazságban messze nincsenek ilyen termések nálam. Három éve ha jól emlékszem volt hogy száraz ősz volt, száraz tavasszal. Akkor csak 3 - 3,5 tonna/ ha terméseket tudtak a búzák. Szintén intenzív technológiával.
Itt az exotic 50 kg nitrogénnel,ősszel 100 kg map-al tudott 6-7 tonnát.De idén is volt 6 tonnás.
Válasz #703. hozzászólásra
Igen, ajánlanám. Nekem is vannak gyengébb minőségü talajaim / lemosott partoldalak. 150 kg Nitrogénnel tudta a 6,7 - 7,1 tonnát, jobb minőségü talajon 170 kg N-nel 8,1-8,6 tonnát. Volt 1 hektáros parcellám ahol csak 60 kg Nitrogént kapott /gyengébb talaj/ itten 4,8 tonna/ hektár volt az átlag. Döntsed el magad hogy meg-e felel neked az általam ajánlott fajta. Ha mégis az általam ajánlott fajtát választanád, vegyél 2 ha-ra vetőmagnak, ha mégsem válna be nálad akkor nem vesztenél sokat. Ha megfelelne akkor meghagysz belőle a következő évre vetőmagnak. Idén 4 fajtát próbáltam, 2 szálkás buzát és 2 tar búzát. Az Estevannál / szálkás buza / 1.4 tonnával tött termett.
Válasz #707. hozzászólásra
Búzánál nem mindig.Sörárpa kap.Gomba ellen acanto plus,falkon pro volt.
Válasz #704. hozzászólásra
Mit kapott?
azt szeretnem kerdezni MF s tol hogy te hasznalsz szarcsokkentot (stabilizatort)? es milyen gombaoolot hasznaltal?
Válasz #702. hozzászólásra
A szárszilárdítást mivel csináltad?
Nálunk a mulanon is majdnem annyi termett volna mint a sirtakin de egy része eldőlt. A mulan is hasonló mint a genius, a cycocel ezeknek már kevés szerintem.
A gombaölő szerek milyenek voltak?
Válasz #703. hozzászólásra
sirtaki csak a trigonál van ? netto 113 ft/kg elég borsos és ebből nem nagyon hajlandóak engedni
Válasz #701. hozzászólásra
Jó mindegyik, de azt mondom talán az időjárás viszontagságait és a föld hektikusságát ez kompenzálja a legjobban...
Válasz #695. hozzászólásra
Nekem a termés az elsődleges szempont a minőség az elhanyagolható! Így is ajánlanád még?
Válasz #700. hozzászólásra
Geniusból volt 95 fölötti is, 48-as sikérrel. 175 kg nitrogén, 5 gombaölő.
Válasz #698. hozzászólásra
Köszi!Az Exotic a legjobb?
Válasz #699. hozzászólásra
6,5-7,5-ig ...
Válasz #698. hozzászólásra
Milyen átlagot tudtak ezek az idén?
Válasz #688. hozzászólásra
Exotic,Genius, Farinelli, Basmati.. ebben a sorrendben...
Válasz #696. hozzászólásra
Persze, hogy nem mindegy, ezért írtam, hogy "ami a környékben is bevált már".
Válasz #689. hozzászólásra
Nem osztom a véleményed. Ugyan az a parcella, ugyan az a technológia, két különböző fajta. 6,6 tonna a 3,7 tonnához azthiszem hogy lényegés különbség. Igaz hogy a 3,7 tonnás buza jobb minőségü volt valamivel, de a bevétel a lényeg.
Válasz #685. hozzászólásra
Lukulusz osztrák nemesítés, Szatbaulinz . Kiválló minőség és termés. Nagyon jól terem a gyengébb talajokon is, természetesen a mennyiséghez mütrágya is kéll. Homoktalajaim nincsenek, nem tudom hogyan teremne ilyen földekben.
Válasz #693. hozzászólásra
Exotic
Válasz #691. hozzászólásra
Gk Békés helyett keresek nagyobb termőképességű, betegségekre kevésbé fogékony fajtát!
Válasz #691. hozzászólásra
Mert a Sirtaki volt és lessz is plusz GK Békés ,még szereték más fajtákat kipróbálni!
A Sirtakit miért hagytad ki a sorból? Vagy az eleve nem olyan jó a 16 AK-ra?
Sziasztok! Egy kérdés ns 40 vagy mulan? Meylik a jobb és miben? Nekem a mulan nagyon bejött de ráakarnak beszélni az ns 40s-re.
Kb. ilyen a kérdésed: "Mennyi eső fog esni?"
(senki nem fogja tudni a választ a kérdésedre, bármelyik jó lehet, ami a környékben már jó volt. Több tonnás hatalmas különbségek nincsenek, a technológiából és az évjárathatásból nagyobb különbség várható)
Farinelli Basmati ,Exotic ,Genius melyik a jobb 16ak-s földbe?
MV, KWS-nek van
Moderálta: agroinformhelp (88255) 2014-08-11 23:48:34
a francia Euclide
Kollégák valaki tudna neken ajánlani nagyon jó szálkás búzát? Az se baj ha nem magyar nemesítés mert az az idén elég gyenge volt de ha van jó magyar akkor azt is mondhatjátok!
Sziasztok! Kws basalt-ról véleményt tud valaki? Termésátlag stb...
Válasz #682. hozzászólásra
köszi, holnap csörgök
Válasz #681. hozzászólásra
30ötnyolcnyolc13nyolcnyolc
Válasz #680. hozzászólásra
Zsolti
Dobj már egy telefonszámot akár privátba is.
Válasz #678. hozzászólásra
én is Laverdat tervezek!
Mi az Antonella - Genius párossal nyomulunk idén ősszel.
Válasz #677. hozzászólásra
OK!Az idei őszre Laverdát rendeltem, többször adta már 60 felett, kevés tápanyaggal itt a felénk.
Válasz #676. hozzászólásra
Köszönöm Sanyi bácsi .
Válasz #666. hozzászólásra
Sok tápanyagnál vagy jobb talajokon a szárerősítő kevesebb betakarítási veszteséget okoz. A 6soros azért többet hoz ugyan feltételek mellett.
Lesz valakinek eladó vetni való sörárpa ?
Lesz valakinek eladó vetni való sörárpa ?
Válasz #668. hozzászólásra
Malz tavaszi sörárpát,november elején vetve.5 tonna/ha.De vágtak 7 tonnát is.
Válasz #668. hozzászólásra
Senki?
Válasz #670. hozzászólásra
8,6-8,8 t/ha Töltéstaván, 8,6 t/ha Atala, euro minőség
Válasz #669. hozzászólásra
Az mennyit termett idén???
Válasz #639. hozzászólásra
Soissons
Idén ki milyen tavaszi árpát vetett, és milyenek lettek a termések?
Technológiát is leírhattok.
Köszönöm!
Válasz #666. hozzászólásra
Sztem e két tényező között nincs összefüggés.