Hirdetés
Fórum
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
- Fakitermelés, erdők újratelepítése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kukorica terményárak új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Poénok új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
AKG és ÖKO pályázatok: a gazdák 20%-ának segített a kamara
A pályázatok feldolgozása folyamatban van a Magyar Államkincstárnál.
Sajtóközlemény
1716 hozzászólás
Válasz #615. hozzászólásra
Úgy emlékszem régebben neked is volt rex és akkor dicsérted is.
Válasz #611. hozzászólásra
Több soros magot probálj meg.Itt toronymagosan jobb termést adtak mint a kétsoros föleg a rex lett gyenge.Laverda,fiona.basalt.Kétsoros a kh agria sem rossz.
Válasz #613. hozzászólásra
Köszi!És mit kapott?
Válasz #612. hozzászólásra
Nekünk Ns40s volt, 7ak-s homokon. 4,8t malmi lett rajta, úgy, hogy 1-1,5t mi bsztunk el.
Sziasztok! Tudna nekem valaki homokos földbe /11-14Ak-ás/ jól termő búzafajtát ajánlani?
Nincs valakinek 100-150q jó fajta árpája,vetőmagnak hajdú vagy békés megyében?
Nem mindegyik német, osztrák vagy francia buza jön be az eggyes helyi adotságoknál. 1 évben volt vetve Akteur német buza amiről az vol írva, hogy bőtermő, de az összes szlovák buza megelözte termésben több tonnával. Ami nálam helytáll az az osztrák Lukulusz.
Válasz #604. hozzászólásra
Merle volt,majdnem beleszaladt a 8 tonnába csak ajánlani tudom.
ma már inkább 9-10 ezer Ft/tonna a takarmány és malmi közötti különbség, és már keresik a jó búzát
Pláne az is elgondolkodtató,hogy érdemes e 2-300ft/q többletért javitóbúzát termelni,holott a sütőipar már régen megoldja az esetleges sikér problémákat mindenféle adalékanyaggal,ettől még lehet mondani hogy de 100éve a MAGYAR BÚZA igy meg úgy meg,hogy vitték a párizsi világkiállításra a magyar kenyeret,stb,már régen túlléptek rajtunk,náluk már régen működik a 10 tonnások klubjaBÚZÁBÓL-mi meg köhögjük az 5-6 tonnát...
szerintem is el van maradva a magyar nemesités 20-30évvel,gondoljatok bele a zöldségvetőmagban már nagyon régen lemaradtunk ,(olasz-holland-francia-német zöldséges vetőmagokat veszünk ha jót akarunk magunknak,a gyümölcsfaalanyokban aki komolyan gondolja az már vagy 6-8 éve import alanyra költ,,szintén olasz-kanadai-amerikai esetleg német vagy cseh,az elmult 5 évben az is kiderült hogy a Saaten-union hibrid magjait csak megközeliteni lehet termésben-búza-,szóval elgondolkodtató magyar vagy külföldi vetőmagot a Magyar Földbe....
Válasz #602. hozzászólásra
Tavaly 6-8 tonnát adott,most 4-6 tonnáig.A hazai,mind alatta maradt mindkét évben.De ezek az eredmények nem intenzív technológiával.Kb.100 kg map,150-200 kg mas,1 gomba,és gyomírtó,errefelé aki költ a búzára.Ez nem volt beteg,a magyar,mind az.
Árpából 6T körüli, vagy feletti lett-e valakinek? Nálam a Judy nem túl jó földön (szikesen) 5,5T lett az idén. Verheti-e valamelyik?
Válasz #596. hozzászólásra
Szavazz a fideszre! A mi politikusaink vágjuk a témát hogy kell a spekulálókat gerjeszteni....
Válasz #601. hozzászólásra
Na de most mit tudhat 1 ilyen csapadékosabb időben?? Az köztudott hogy ezek a külföldi magas hozamú fajták csak ilyen csapadékosabb évben tudnak nagyot teremni(8-10t), szárazabb évjáratban talán a magyar többet tud én ezt vettem észre
Válasz #598. hozzászólásra
Iridiumot valamelyik évbe próbáltam,nem jött be.Exotic,az bizonyított,több évjáratban is.
Válasz #599. hozzászólásra
Akarom mondani 8-10t/ha
Válasz #598. hozzászólásra
És mennyit nézel ki belőle?? 8-10/ha Majd írj termésátlagot...
Válasz #597. hozzászólásra
nekunk meg nem jott le az iridium,de napokon belul vagjak
Válasz #595. hozzászólásra
Franciák tényleg jók.
Válasz #595. hozzászólásra
"Rekordtermés várható a búza és az őszi árpa esetében is"
Hol a fa......ban????? Itt lefele húzzuk az átlagot!
Ez már olyan mint az M1 híradó! Ma-holnap tényleg kolbászból lesz a kerítés!
Válasz #594. hozzászólásra
van itt egy fajta ajánlás
"A búza esetében a külföldi fajták győzedelmeskednek, míg a hazaiak inkább csak közepesek. Raskó György elmondta, hogy a Békés nevű búzafajta 5,5 tonnát hozott átlagban, míg a francia Euclide fajta hozama viszont 8 és 10 tonna/hektár között szóródik, de lesz olyan tábla is ami 12 tonnát. A Győzelem Kft - korábban téesz - Enying környékén 750 hektáron termel búzát - de az itteni földek a magyar átlagnál jobbak, 30 aranykorona körüliek."http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/nagyot_kaszalnak_a_magyar_nagybirtokosok.583934.html
Köszönöm! Ezeket hol lehet beszerezni, kisebb tételben is?
Válasz #590. hozzászólásra
Exotic !
NS 40 -es 8t volt nálam.
Euclide az Isterrától
Valaki mondjon már egy bevált búzafajtát, ami alacsony, jól terem, és nem kopasz, mert kopaszt nem merünk vetni itt. Bitop van mostanába de az nem jött be.
Válasz #588. hozzászólásra
Most ilyen,nemsokára kiderül! Azért már érettebb egy kicsit!
Válasz #587. hozzászólásra
Termés sokkal rosszabb lett??
Válasz #586. hozzászólásra
vissza,nagyobb tőszámmal! 230-250Kg/Ha
Sirtakit vissza lehet vetni, ha hagyok magamnak magnak?
Próbálta már valaki?
Válasz #570. hozzászólásra
Én láttam fajtasorban Illico-t, voltak mellette szinén francia fajták (Euclide, Farmeur) jól néztek ki.
Válasz #579. hozzászólásra
Betegségekre nem fogékony, rozsdára teljesen rezisztens,nálam van fajtasorban. Eddig ez néz ki a legjobbnak. A vetőmagja úgy néz ki már elfogyott..
mármint őszi búzát
ebben az évben nem forgalmaz a Syngenta kalászost, majd csak jövőre
Válasz #580. hozzászólásra
Én a hybrid árpájukra lennék kíváncsi.
Válasz #572. hozzászólásra
én már láttam kitáblázva Syngenta búza parcellákat
Babona búzáról gyakorlati tapasztalat-tápanyagigény-aszálytűrés-betegségekre való fogékonyság...
Válasz #560. hozzászólásra
Helló.Helyzet a buzogánnyal?Nem sürgős csak úgy érdeklődök.
Válasz #561. hozzászólásra
Az Ns 40s a mi fajtánk is .Ez volt 1. mag ami elfogyott. Az országban több helyen is malmi minőséget ért el 8t szintek mellett.Több infó róla : agromag.hu A vezér fajtánk a Babona, magasabb termésszinten stabil malmi minőség. 2 éven keresztül a 2.helyezett a GOSZ VSZT kísérletekben.Úgy tudom ebben az évben az 1. lett.
Válasz #574. hozzászólásra
Szívesen, tuti hogy tetszeni fog!
Válasz #573. hozzászólásra
Még egy kérdés!
Az egyik szójás képen láttam, hogy van egy agromerkur sorközművelőd. Meg vagy vele elégedve?
Válasz #571. hozzászólásra
Most látom, hogy van már magyar honlapja is a cégnek. Ns Mag Holding Zrt. Szerintem maradunk ennél a magnál, megrendeljük, jövő ilyenkor már többet fogunk tudni!
Köszi a tippeket!
Válasz #572. hozzászólásra
Érdekes, nálunk forgalmazza a búzákat is, igaz csak 2 fajta van ... lol .... Majd akkor máshonnan szerzek infót róla
Nálunk a Syngenta nem forgalmaz kalászos vetőmagot tudtommal, kukit, naprát, repcét meg cirkot forgalmaz.
Válasz #569. hozzászólásra
Itt egy link, de nem hiszem, hogy érteni fogod, sajnos cask szerbül van, annyi, hogy látod a fajtakínálatot az NS magokról.
http://www.nsseme.com/products/?opt=wheat&cat=products
Válasz #569. hozzászólásra
Syngenta Illico-ról nem hallott senki semmit felétek? Az a fajta nagyon érdekelne, mivel a Syngenta Ingenióval nagyon meg voltunk elégedve eddig és most erre az újabb fajtára is kíváncsiak vagyunk. Az NS fajtákról még annyi, hogy a régebbieket ne próbáld ki, a pobeda és a simonida nem nagy valami, nem mondom, hogy rosszak, de nem tudják azt amit az újabbak.
Válasz #567. hozzászólásra
A suba az martonvásári fajta.
Nem rosszak a magyar magok, de sztem. vannak tőlük sokkal jobb, külföldi fajták is. Én szívesen kipróbálnám a német Genius-t, de nehézkes hozzájutni.
Válasz #566. hozzászólásra
Én szerintem mi 240kg-t fogunk hektárra, és kb 220at kéne papír szerint.
Válasz #565. hozzászólásra
Mi sem vetünk az összes területre fémzárolt magot. Mindég veszünk 2,3 újat amit 2 hektáros darabokba berakunk kb és a legjobból viszünk haza a következő évre, így frissítsük a fajtát. Egyik ismerősömnek az idén volt Subája, az valamilyen magyar fajta, elég nagyban dolgozik a fickó, és azt mesélte, hogy katasztofálisan gyenge volt 4 tonna körüli átlaga volt hektáron a subából. No ő az egyik aki az NS 40s re esküszik. Lényegébe véve miatta és mégegy nagyobb gazda véleménye miatt szeretnénk az idén mi is kipróbálni az NS 40s-t.