Hirdetés
Fórum
- Poénok új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Körbálázót, de milyet? új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Lamborghini traktorok új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Disznóvágás új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
1716 hozzászólás
Válasz #315. hozzászólásra
Kösz szépen az infókat, már kint keresgéltem a hozzávalókat meg agyaltam a kivitelezésen.
Neki is kezdek!!!
Válasz #310. hozzászólásra
A csigaköpenyt kifúrod az aljától mérve 50-60cm-re felfele, a furatra hegesztesz rá egy 10-12mm átmérőjű csövet. Tartálynak 20l balon, alul kifúrva mtz vízleeresztő csap behajtva.A balont felkötöd a csiga fölé,gumicsővel összekötöd és kész.A csapon tudod állítani a szer mennyiségét 0,5-0,7dl/mázsa.
Válasz #313. hozzászólásra
Ja és azt azért még érdemes hozzá tenni, hogy repce volt az elővetemény!
Válasz #311. hozzászólásra
A termés 68q/ha 28 hektár átlagában, 4q/ha ammónium-nitrátot kapott meg lombtrágyát.
Válasz #310. hozzászólásra
csiga mérete, fordulatszáma lényegtelen, de a fordulatszám 700-900 között szokott lenni. kell belefúrni 40-60cm távolságba 3 lyukat (lehet több is) és belevezetni a fuvokát, ami nyomja be a vegyszert
Válasz #301. hozzászólásra
Mennyit adot?Tápanyag?
Válasz #300. hozzászólásra
Helló!
Megkérdezhetem hogy hogy néz ki,hogy működik egy ilyen csigás dolog? Átmérő, hossz, fordulat stb.
Lehet hogy összedobnék eggyet mert úgy látszik házilag ez egy jó módszer.
Köszönöm!!!
Válasz #308. hozzászólásra
Hogy hogy nem lehet eladni?cargill stb., biztos veszi.
Srácok a dúrva az az.. hogy a mostani termést alig lehet el adni pláne nem normális áron..És a hietetlen nagy szárazság elenére már mindenki a következő vetésen töri a fejét a 12-13E vetömagból..
Válasz #304. hozzászólásra
globust?
Nem volna esetleg valakinek a következő fajtájú búzákból 2. fokú vetőmagnak:
-Genius
-Chevron
-Acetur
-Mulan
-quebon
Lehetőleg Csongrád Békés megye előnyben!
Ezekből szeretnék kipróbálni idén!
Válaszokat előre is köszönöm!
Válasz #304. hozzászólásra
Te is a Trigo-fixtől veszed??majd léci ird meg hogy mennyiért...illetve bigbag vagy zsákost is lehet e venni?
(sirtaki)
Válasz #303. hozzászólásra
2 G-st, bár az idén jó volt a minőségük is. Esetleg még felkarolták a Sirtakit azt is kipróbálom.
Válasz #302. hozzászólásra
nekem mit ajánlanál? csak a mennyiség a lényeg
Válasz #298. hozzászólásra
+ Graindor és így 3-asban:
Válasz #297. hozzászólásra
Az acteur jó búza, idén próbáltuk először, szép magas állománya volt, termése is az üzemi átlag felett volt. A képen talán látszik, milyen magasra nőtt:
Válasz #293. hozzászólásra
Én is csigával szoktam csávázni,nagyon jól működik.
Válasz #296. hozzászólásra
Mi idén kipróbáljuk a Geniust!
Állítólag jó minőséghez nagy hozam is párosul...
Majd kiderül!
Genius,Akteur
És ezek milyenek?:Astardo,Akteur,Energo,Graindor,Eurofilt
Véleményt róluk!
Üdv!
Ki melyik fajta búzát vetné? KWS sirtaki, Saaten union Chevron , Genius közül ?
Válasz #294. hozzászólásra
Igen,van egy mtz hűtő csap.
Válasz #293. hozzászólásra
És a vödrön van egy csap amin beállítod a mennyiséget ,gondolom...vagy csak ki van lyukasztva esetleg az éppen aktuális kilyukadt vödröt használod?
Válasz #292. hozzászólásra
A csigába megy ráfolyással.A rosta előtt látszik egy rosta,a csiga végén.Azzal van letakarva a csávázós vödör,ne hulljon bele a szemét.De újabban rostálva betároljuk,és vetés előtt 6 méteres csigával nyomjuk kocsira,és a csigába csurgatjuk a csávázószert.
Válasz #290. hozzászólásra
ez már a termelékenyebb haladós változat.
Tetsszik,a körfolyamat megoldása.
az nemlátom hogyan kerül rá a szinezett vegyszer?
Csomós ebír vetőmagot hol lehetne venni? Van valakinek valami ötlete? Neten fellelhető kereskedőket már felhívtam mindet de egyiknél sincs.
Válasz #289. hozzászólásra
szólj hozzá: Vetőmag rostálá,csávázás.Így is szoktuk.Kocsira,már csávázva kerül vissza.
Válasz #278. hozzászólásra
Erről írtam előzőleg ,ha rendesen megvan csinálva rengeteg szuszakolós munka amire általában előbb utóbb ráunnak az emberek, és inkább vetik a kombájn alóli minőségben, és az is igaz hogy elég sok kieső van az osztályozás során mindent egybevetve, jobb a fémzárolt nincs cirkusz, vagy bekell vállalni a kombájn alol,persze a csávázást kihagyni elég kockázatos.
Válasz #286. hozzászólásra
Az 40000ft áfával
Válasz #276. hozzászólásra
Miért???
Tavaly haveromék tölük vették.jó volt.
Válasz #280. hozzászólásra
Marha nagy szalmája van neki,de legalább 240-260nal vesd.A sok esőt is jól bírja(2010ben volt).
Válasz #284. hozzászólásra
Simán.Rostálva,csávázva!
Válasz #283. hozzászólásra
Akkor szerinted vethetek harmadfokot jövőévi vetőmagnak??
Válasz #282. hozzászólásra
Több évet visszavetettük,semmi gond.Én visszavetném.Ludvig testvére a karló,legalább 5 éve visszavetett,most is vissza lesz vetve.
Válasz #281. hozzászólásra
Úgy nagyjából mennyit tudott?Mennyi nitrogént adtál neki?
Szerinted jövőre is jó lehetne még vetni,addigra III.fok
Válasz #280. hozzászólásra
Jó,nekem volt.
Ludwig fajtáról van valakinek tapasztalata?, 200kg-al tervezném.Most 120 tonnája.
Válasz #267. hozzászólásra
Szerinted harmadfokot érdemes elvetni jövőre vetőmagnak?? Mert tudnék elég olcsón Antonius-t, csávázva, tisztítva 85000, csak félek a harmadfoktól. Lenne még MV Toldi és MV Mazurka, de az másodfok, inkább Toldit gondoltam.
Válasz #277. hozzászólásra
Mi se szoktuk csávázgatni tisztítgatni mert akkor már majdnem ugyan ott vagy mint a fémzárolt...
Válasz #274. hozzászólásra
volt rá példa, hogy a visszafogott mag ami ugyanolyan fajta volt szebb volt mint a vetőmag
pedig a visszafogott mag úgy lett elvetve, ahogy a kombájnból kijött
Válasz #275. hozzászólásra
Tán trigó kínálja ?
Vetett valaki Sirtaki fajtát??
általában lehet 50kg-os zsákban is kérni,vagy mindenképpen big bag?
Válasz #268. hozzászólásra
Attól hogy visszavetjük,alap a tisztítás,és csávázás.
Erről a Stramm-ról tudtok valamit ???????
Válasz #257. hozzászólásra
Adjak címet ?
Válasz #270. hozzászólásra
idáig műtrágyaszóróval vetettünk de idén géppel fogjuk, sajna nincs ilyen rostánk max majd többet vetünk a nem fčmzároltból...
Válasz #269. hozzászólásra
Próbáld meg úgy hogy ha van kalmárrosta osztályozd a magot.Ki jön a szemét törtszem a nagyon nagy és az aprószemek belőle tyúkok nak tökéletes, megmarad az egyenletesen közepes nagyságúak,vagyis a többség,Szerintem úgy jó lenne.Ígysokkal pontosabban lehet a vetés mennyiséget is beállítani a gépen, mert azonos nagyságúak a szemek.Az aprókat ne rakd bele.
Válasz #268. hozzászólásra
Akkor aratáskor majd kiderül! Csinálok egy kisérletet igaz az egész területre megrendeltem már a GK-rege-t de akkor csak felét hozom el. Másik felét meg itt a faluba megveszem Én is kíváncsi vagyok de szerintem annyival biztos többet terem mint a vetőmag és a takarmány eladási árkülönbözet azaz cca 2-3q. De ha jóval többet terem akkor meg vakarhatom a fejemet hogy az egészbe mehetett volna fémzárolt Mind-1 majd kiderül Jah és technológia is ugyan az lesz mert egy "tábláról" (2,5 ha) van szó
Válasz #267. hozzászólásra
Ez nembiztos hogy megállja.Bár ez akkor lenne kimutatható ha a visszafogott maggal is ugyan azt az előkészitő és kezelő technikát alkalmaznák mint a fémzároltal.
Mert a visszafogot magot legtöbbször nem tisztitják és osztályozzák,és a gyommagvak is benne vannak ami visszahúzza a növényt mert csak a következő év tavaszon van vegyszerezve, így jelentős hátrányal indul, és a csávázást még nem is említettem Szóval az hogy kevesebbet terem lehet hogy pont ezek összeségéből adódik
Válasz #265. hozzászólásra
Semmi különbség.