Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz zoli.ficze #1464. hozzászólására3x100 magot elvetni egy muskátris ládába. Locsolgasd és vonj átlagot, hogy mennyi kelt ki.
Ha nem a héten vetnéd csak akkor.
Válasz Bzsr #1458. hozzászólásáraHát ezt jól meg kevertem!Basilió lesz,+ egy kis tábla Silverió a Norbiéktól ki próbálásra,ezis jól teljesített a környékünkön.
Válasz Bzsr #1453. hozzászólásáraKukorica elővetemény után (meg volt az oka) a Falado tudott közel 100 mázsát is idén, persze minden földi jót alápakolva. Nekem tetszett.
Mv Nádor hogy szokott szerepelni az ÉK vidéken? Nem Miskolcra gondolok, mertmár ott is előrébb vannak mint mi, hanem inkább Encs és tőle északabbra.
Előre is köszönöm
Válasz Bzsr #1453. hozzászólásáraSzója után vetettem,és csak Basilió volt.Nálunk a Faladó is 7to/ha fölött adott az egyik havernak.Most volt először Falado,de már megis rendeltem,most is ezt vetem.Nagyon jól bokrosodott,és a gombáknak nagyon jól ellen áll.A pockok viszont szeretik/a szójában felszaporodtak/de sikerült nagyrészüket ki írtani.
Válasz Dzotya #1429. hozzászólásáraCsak Basilio volt? Elővetemény?
Falado (tudod) tőled nem messze 55q/ha. Szemek aprók, soha többet nem lesz. Mondjuk csapadék sem volt sok
Válasz Bobo77 #1442. hozzászólásáraNem Systivás csávázás. Átlag csávázást kap, mint a többi mag. Ha megjön a mag, megmondom mivel van csávázva.
Egyet ne kell elfelejteni: Szlovákiában a vetőmag, növényvédőszer és mütrágya árak magasabbak mint Magyarországon, viszont a terményfelvásárlási árak alacsonyabbak. És még ki is használják a Covid körüli cirkuszt, hogy nem lehet szabadjára a határon keresztül járni.
Válasz Sk Laci #1438. hozzászólásáraA systivas csávázott majdnem ilyen ár körül mozog felénk is! Állítólag az összes fémzárolt megkapta ezt a csávázást!
Volt valakinek idén Airbus, vag CH Combi őszibúzája?
Ha igen, hogyan szerepeltek más fajtákhoz képest?
Idei őszi vetésre Avenue, Airbusz és CH Combi búzavetőmagok megrendelve.
Ha a Sofru fajtára is kapok pozitív visszajelzést, akkor azt is kipróbálom.
Válasz trikolor5 #1431. hozzászólásáraköszi, a judyt ismerem, nekünk is volt, és szintén 60 mázsa/ha adott, very elégedettek vagyunk szintén extenzív körülmények között 5 ak-s homokon, jövőre is lesz, csak keresni akartam vmit mellé, hogy megversenyeztessem.
(amúgy igen lényeges szempont, hogy ne keljen gombaölőzni, vagyis a gyomirtáson túl rámenni permetezővel)
Válasz ASRFeri #1428. hozzászólásárabordeaux árpát nem ismerem, de ha a fő szempont a betegség tolerancia, nézd meg a GK Judy-t. Nekem harmadik éve van, nem kellet fújni gomba ellen még egyszerse.
Válasz Norbi6330 #1410. hozzászólásáraTalán egy picit többet tud, de még ilyen szaharában is ragaszkodik a vízhez.Bátran lehet számolni plus10-14 nappal.
1716 hozzászólás
Válasz zoli.ficze #1464. hozzászólására3x100 magot elvetni egy muskátris ládába. Locsolgasd és vonj átlagot, hogy mennyi kelt ki.
Ha nem a héten vetnéd csak akkor.
Válasz zoli.ficze #1464. hozzászólásárajó lenne valahogy megsaccolni hogy hány százalékát fúrták meg, és aszerint emelni a kivetett mennyiséget.
Egy ismerősöm egyszer vetett ilyet 400kg/ha-al, de az már soknak bizonyult.
Sziasztok!
A tavalyról megmaradt búza vetőmag zsizsikes lett.
Valakinek van olyan jellegű tapasztalata hogy mennyire érdemes elvetni?
Ki fog kelni a mag?
Válasz Cajg #1462. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz hellasz #1460. hozzászólásárakb 120e/ tétel, kalászosnál 40t-ig ha jól emlékszem.
Válasz hellasz #1460. hozzászólására
Valaki meg tudja mondani,kb milyen költsége van 1 tonna búza vetőmag fémzárolásának?köszi
Válasz Bzsr #1458. hozzászólásáraHát ezt jól meg kevertem!Basilió lesz,+ egy kis tábla Silverió a Norbiéktól ki próbálásra,ezis jól teljesített a környékünkön.
Válasz Dzotya #1455. hozzászólásáraBasilio többet tudott, akkor miért Falado lesz?
Válasz Bzsr #1453. hozzászólásáraKukorica elővetemény után (meg volt az oka) a Falado tudott közel 100 mázsát is idén, persze minden földi jót alápakolva. Nekem tetszett.
Mv Nádor hogy szokott szerepelni az ÉK vidéken? Nem Miskolcra gondolok, mertmár ott is előrébb vannak mint mi, hanem inkább Encs és tőle északabbra.
Előre is köszönöm
Válasz Bzsr #1453. hozzászólásáraSzója után vetettem,és csak Basilió volt.Nálunk a Faladó is 7to/ha fölött adott az egyik havernak.Most volt először Falado,de már megis rendeltem,most is ezt vetem.Nagyon jól bokrosodott,és a gombáknak nagyon jól ellen áll.A pockok viszont szeretik/a szójában felszaporodtak/de sikerült nagyrészüket ki írtani.
Válasz Tom250 #1434. hozzászólásáraTavaly volt...9,1 üzemi átlag...idén marad a Su ellen. Ez van most kéznél és systivával kezelve.
Válasz Dzotya #1429. hozzászólásáraCsak Basilio volt? Elővetemény?
Falado (tudod) tőled nem messze 55q/ha. Szemek aprók, soha többet nem lesz. Mondjuk csapadék sem volt sok
Válasz trikolor5 #1451. hozzászólásáraHabár nem hiszem, hogy akár 1 gazda is komolyan venné ezt
Válasz Ares 826 #1448. hozzászólásáraMennyi szokott lenni ez a díj?
Válasz Ares 826 #1448. hozzászólásáraReméljük lesz rendes tél!
Válasz Ares 826 #1448. hozzászólásáramár i se bontom
Válasz trikolor5 #1446. hozzászólásáraNa ez az, csak mit csinálsz a fajtaoltalmis levéllel, begyújtasz vele te is????????
Idus tritikáléról valakinek tapasztalat? Elvileg szeptembertől márciusig lehet vetni. Tavaszi vetéskor is bokrosodik vajon?
Ilyen árakkal csak azt érik el, hogy mindenki minden évben max 1tonnát vesz amiből majd magot fog.
Válasz Sk Laci #1443. hozzászólásáraHu bammeg! Kitartást!
Válasz Bobo77 #1442. hozzászólásáraNem jótékonysági műfaj a vetőmag /se/, a systiva cc 33000 -- 38000 Ft/t.
Válasz Bobo77 #1442. hozzászólásáraNem Systivás csávázás. Átlag csávázást kap, mint a többi mag. Ha megjön a mag, megmondom mivel van csávázva.
Egyet ne kell elfelejteni: Szlovákiában a vetőmag, növényvédőszer és mütrágya árak magasabbak mint Magyarországon, viszont a terményfelvásárlási árak alacsonyabbak. És még ki is használják a Covid körüli cirkuszt, hogy nem lehet szabadjára a határon keresztül járni.
Válasz Sk Laci #1438. hozzászólásáraA systivas csávázott majdnem ilyen ár körül mozog felénk is! Állítólag az összes fémzárolt megkapta ezt a csávázást!
Válasz Sk Laci #1440. hozzászólásáraAz tényleg erős,itt 135 netto
Válasz lemken #1439. hozzászólásáraNettó árat írtam. Áfa nélkülit.
Válasz Sk Laci #1438. hozzászólásáraNálunk is annyi bruttóban.
Ma megrendeltem az ősziárpa vetőmagot SU Ellen.
500 euró/tonna 175 000 ft az ára.
Na ezek tényleg nem tudják mennyit is lehet legombolni a termelőtől
Válasz Sk Laci #1436. hozzászólásáraEsetleg ha valakinek lett volna Anie, erről a fajtáról is minden vélemény szivesen van fogadva.
Volt valakinek idén Airbus, vag CH Combi őszibúzája?
Ha igen, hogyan szerepeltek más fajtákhoz képest?
Idei őszi vetésre Avenue, Airbusz és CH Combi búzavetőmagok megrendelve.
Ha a Sofru fajtára is kapok pozitív visszajelzést, akkor azt is kipróbálom.
Válasz trikolor5 #1431. hozzászólásáraköszi, a judyt ismerem, nekünk is volt, és szintén 60 mázsa/ha adott, very elégedettek vagyunk szintén extenzív körülmények között 5 ak-s homokon, jövőre is lesz, csak keresni akartam vmit mellé, hogy megversenyeztessem.
(amúgy igen lényeges szempont, hogy ne keljen gombaölőzni, vagyis a gyomirtáson túl rámenni permetezővel)
JAKUBUS árpával van valakinek tapasztalata?
https://www.saaten-union.hu/index.cfm?m=varieties&p=443,4729,html
Válasz Sz_Pisti #1432. hozzászólására6t/ha nagyon extenzív művelés, műtrágyát nem kapott, december végi vetés, viszont jó pihent fekete földbe ment.
Válasz trikolor5 #1431. hozzászólásáraMennyit termett így?
Válasz ASRFeri #1428. hozzászólásárabordeaux árpát nem ismerem, de ha a fő szempont a betegség tolerancia, nézd meg a GK Judy-t. Nekem harmadik éve van, nem kellet fújni gomba ellen még egyszerse.
Válasz Dzotya #1429. hozzászólásáraKöszönöm. Az éven vetünk belőle.
Válasz RkTomi #1427. hozzászólásáraNekem Basilió volt,85/ha nettó lett,fele takarmány fele euró.
bordeaux árpáról vkinek véleménye?
és a kaulos tritikáléról esetleg?
főleg a betegség toleranciájuk érdekelne
Isterra Complice fajtával van valakinek tapasztalata?
Válasz Nyomasek Bobo #1425. hozzászólására
Válasz Ares 826 #1424. hozzászólásáraA szakértelmet...no az megfizethetetlen...
Válasz Nyomasek Bobo #1423. hozzászólására Oszteeeeeeeeeeeee mit is adtak hozzá, a kupecságot???????
Válasz Ares 826 #1422. hozzászólásáraA "hozzáadott érték"
Válasz Buzás Zoltán Tamás #1417. hozzászólásáraMég szerencse hogy lehet kapni! Hogy is lett a 60ft búzából 147-150ft kilós ár???????
Válasz Norbi6330 #1410. hozzászólásáraTalán egy picit többet tud, de még ilyen szaharában is ragaszkodik a vízhez.Bátran lehet számolni plus10-14 nappal.
Válasz jegenye #1419. hozzászólásáraBékés megye
Válasz III.Gyula #1415. hozzászólásáraKöszönöm a válaszát , még annyit kérdeznek hogy az ország melyik részén ,volt ez az eredmény .
Válasz Sk Laci #1416. hozzászólására
Válasz Sk Laci #1416. hozzászólásáraCellulet 147 +áfa vettem