Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- gaspardo vagy agrion új
- Ingyenes RTK korrekció közösségi alapon új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Talajélet! Miért fontos? Mit ad neked? Mivel tudod serkenteni? új
- Kukorica terményárak új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
Cikkajánló
Támogatott tartalom

Mutatjuk, milyen támogatásra számíthat, aki erdőt telepít
Indul az Erdőtelepítés és fásítás támogatása pályázat.
Sajtóközlemény

1716 hozzászólás
Van már valami nyilvános árlista egyes vetőmagok mibe fognak kerülni?
Ha valaki tudná a MV Nádor, Cellule, Sofru búzák, esetleg SU Elen őszi árpa vetőmagok árait, megköszönném.
Big-bag csomagolásban érdekelne.
Válasz jegenye #1414. hozzászólásáraEgy ismerősöm vetett,nagyon meg van elégedve,9-10t/ha volt a súj,euró és malmi a minőség.
De az idén a csillag és a nádor is tudta ezt a mennyiséget,a csillag jobb minőségű volt.
Üdvözlök Mindenkit! Érdeklődöm :AGROMAG : STEFI őszi búza volt e valakinek,mi a vélemény róla ,termésben mit tud ,és a minőségi paraméterek sem elhanyagolhatóak.Köszönöm
Válasz barazdabetyar. #1412. hozzászólásáraMa tudtam információt szerezni, sajnost elkapkodták,nincs.
Válasz III.Gyula #1406. hozzászólásáraKaptál választ?
KWS Astaire árpa vélemény?
Jakubus őszi árpa mennyire jobb mint a su ellen?
Válasz Tobszi #1408. hozzászólásáraNádor nem volt vetőmag termelésre vetve csak a másik kettő!
Válasz III.Gyula #1403. hozzászólásáraNádor érdekelne. Megtennéd hogy rám írsz hogy merre, mennyi, hogyan?
Válasz Lac83 #1405. hozzászólásáraNekem van SU Ellen 2.fok. Múlthéten vizsgálta meg az egyik vetőmagos ismerősöm, jó minősítést kapott (azért nem kiválót mert nincs meg a jogosultságom, hogy fémzároltassam). Ha érdekel, akkor írj rám privátban. Egyenlőre még tudok nagy mennyiségben adni, de hirdetés nélkül is elég nagy rá a kereslet. Kombájntisztán tudom adni.
Válasz barazdabetyar. #1404. hozzászólásáraMegkérdezem
SU Ellen vetőmagja lesz valakinek?
Válasz III.Gyula #1403. hozzászólásáraCsillag van eladó?
Válasz barazdabetyar. #1402. hozzászólásáraCsillag, Magvető,Nádor.
Melyik,hogy vizsgázott?Jó fajta II.-III. fokú van eladó valakinek?
Ha valakit érdekel,III.fokú Suba,Rustik,systivával csávázva eladó.Meg csávázatlan Genius.
Sziasztok!
Mv Nádor vagy Rubisco fajták közül melyiket ajánlanátok? Nádor volt két évben. Nem volt rossz de talán a Rubiscot is kipróbálnám, hátha még jobb.
Mmilyen arba forgalmazzak nagyjabola basilio es cellule vetomagot
?
Válasz Nyomasek Bobo #1397. hozzászólásáraIDÉN NYAKIG LESZÜNK A S
árban az "MA már biztos"!
Válasz Vinkó 75 #1396. hozzászólásáraItt sajnos a 3. év lesz, hogy a lenti nedvesseg mint olyan, nincsen... Reméljük azért kicsit több eső lesz, mint eddig.
Válasz Nyomasek Bobo #1395. hozzászólásáraAnnyi hogy ki kelt...januárt úgy zártuk hogy 150mm-er már hiányzik. Vagy esőben..vagy hóban. A márciusi kevés hó még segített az is igaz.
Válasz Vinkó 75 #1394. hozzászólásáraŐsszel se volt eső?
Megvallom én is meglepődtem, hogy milyen atlagok lettek, mert nagyon szarul nezett ki. Ha a majusi eső nincs, 20 se lesz... Nálam a bokrosodás elmaradasa volt a legnagyobb baj. Az első év volt, hogy az ajanlott magnormát vetettem, nem a megszokott 240 kilót...
A 2 szarabb placc 1 hónap alatt kelt ki, akkot már hűvös volt ősszel bokrosodni.
Idén a zöldítés miatt okt20-23.án tudok vetni. Biztos teszek a vetett kilokra pluszt..
Válasz Nyomasek Bobo #1393. hozzászólásáraValamire való csapadék május végén jött. Előtte februárban volt szintén említésre méltó.Közte semmi,így is víz hiánnyal küszködve indult, 6T-nál többet nem jósolt senki.Nitrosol-kesrű-mikramid,ezekből élt. Nem költöttem többet mint más a takarmány búzára,sőt kevesebbet . Még is ott voltam átlagba. Csak javítóba.
Válasz Vinkó 75 #1392. hozzászólásáraTedd hozzá, hogy nálatok van rendesen eső.
Jó...iden nem, de ami iden nálatok aszály volt, az máshol közelít a megszokott időhöz.
Válasz ZZ #1389. hozzászólásáraFutár. 8,5T/h felett kicsit csúszik le a javítóról.
Válasz Foki_71 #1390. hozzászólásáraGondolom jó földbe, kaját is kapott és az időjárás is rászolgált
Válasz ZZ #1381. hozzászólásáraAltigo idén 9,1 T, tavaly 7,6 T mindkét esetben takarmány.
Válasz Bobo77 #1388. hozzászólásáraKöszi
Válasz ZZ #1385. hozzászólásáraIgen az Altigora írtam.3-4 évben is volt.Nem rossz döntés de mindenkinek a saját területeire kell megtalálni a legmegfelelőbb fajtát.Amúgy jól alkalmazkodik az eltérő körülmények közt is.Nálam van ami jobban teljesít több évben is.Ja és nálunk nagyon elkezdték a hl súlyt is nézni és abban nem jeleskedik.
Válasz GREVEN #1386. hozzászólásáraNekünk a Nádor vált be hasonlóan jól, idén is az kerül a földbe :) Lehet a kép nem adja vissza de bitang nagy szemű búza

Válasz ZZ #1381. hozzászólásáraMi 3.éve vetjük. Előtte kalahári volt. Nagyon szeretjük. Idén közel 7 tonnát termett. Sose volt még ilyen termésünk búzából. Minőségre Takarmány lett, de mi csak a nagyon minimumot adjuk a kalászos nak.

A szeme az valami hihetetlen szép volt.
Válasz Bobo77 #1384. hozzászólásáraAltigo rá írtad ezt?
A szavaid alapján nem egy jó döntès.. vagy igen?
Válasz ZZ #1381. hozzászólásáraNálam intenzív termelésben 7,5 t/ha volt a max. Malmi minőséget tudja ami egy kis aratáskori esővel egyből megy a kukába...Október első hetében el kell vetni legkésőbb a jó bokrosodás érdekében.Szárszilárdító ajánlott...
Nagy a csend
CHIRON,CAMELEON ( SAATEN-UNION fajták)
ezekről valami vélemény vagy tapasztalat?
vagy halott róla valaki valamit ezekről?
homoki talajra menne
válaszokat köszönöm
Altigo vagy tibirius búzáról vèlemèny, tapasztalat??
Válasz VMisi #1379. hozzászólásáraSosem mértem csíraképességet, de nem vettem észre semmi különbséget az előző és az azévi vetőmag között.
A fagy nem árt neki, a nedvesség, az egér és a moly viszont igen, úgyhogy érdemes száraz, zárt helyen tartani.
Egy év múlva mennyivel rosszabb a vetőmag búza (II. fok) csíraképessége? Számít, hogy fagyos vagy fagymentes helyen van tárolva?
Válasz Nyomasek Bobo #1377. hozzászólásáraSzia.Azt azért ne feledjük elképesztő aszály volt májusban is.Gyepnek vágjuk a végét.Elsült fü ami már nem tudott nőni.1-2 bála/ha.Ez benne van a búzában is.Csoda ,hogy tudott ennyit is a búza.
Az ára meg egész jó a befektetéshez képest.50xx es
Válasz szantofold22 #1376. hozzászólásáraNálam se bokrosodott, kíváncsi leszek.
Válasz lala #1371. hozzászólásáraFöldszomszéd barátomnak volt. 61q naprás elővetemény és agyonkényeztetve.Szép búza volt,de a tavaszi aszály miatt nem bokrosodott. Csak az egynapi esők estek volna akkor egy hónapban amiket látni hallani.Más lenne a téma.
Válasz Bigyófelügyelő #1374. hozzászólásárabasszus az tényleg elírtam
pedig milyen jó lenne 
Válasz Gatti #1357. hozzászólásáraMindenképpen maradnék a helyedben a 25-30 tonnás napránál
Válasz lala #1371. hozzászólásáraszemezgettem én is vele hogy ki kéne próbálni, ami nagyon tetszett hogy elvileg nagyon jó betegség ellenálló képessége, főleg fuzárium ellen. Ami egy kukorica előveteménynél kedvező lehet.
Válasz lala #1371. hozzászólásáraNekem ménrót van és gaudio... De még fent. Viszont minősítve nem lesz...
Mv ménro búza volt e valakinek?nekem igen tetszett az éven.
kísérletben volt 10 ha 76q/ ha javító minőség
Válasz Nyomasek Bobo #1368. hozzászólásáraA rokonnál malmi 2es búza, 14es fehérje, 5200(termett a srácnak 50q/ha)
A kicsinél 5000 a sima(na jó, most lement 4800ra) (abból a fajtából itt 70q aratnak)
Ja...azt csiripelik, ahhoz hogy első számú felvásárló lehess, be kell csengetni forgalomtól függetlenül évi 2-3 milliót, cserébe persze nem jár semmi, csak annyi hogy vásárolhatsz fel cuccot...

Az igazán kicsi "felvásárlókat" így fogják kiszorítani
Megint mehetünk 30km-re...
Válasz Nyomasek Bobo #1367. hozzászólásáraJa a rokon...szerződött őszi sörárpa 4700, taki 4200, nem szerződött 3800 volt.
A kicsinél 4000...
Válasz Sk Laci #1365. hozzászólásáraNo... Itt van 4 hely , ahova viheted.
1. a "sógorok": őszi árpa 32km-re
repcét 32km-re vagy 16ra
búza 26km-re
a 32km-ből a fele kuuva rossz minőségű "aszfalt", 1,5 óra az odaút...
2."régen nehezen fizető" 15km (Ő se nagy)
3."aranyeret is megnézik", lassú az átvétel:
23km
4.a legkisebb, de korrekt: 11-12km, viszont itt csak azt lehet bevinni, ami a garaton van. 1 hangáros. Idén ide viszem, mert innen is hoztam a vetőmagot. Kiöregedtem a 30km-es mtz fuvarokból...