Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Mi is logránoztunk, most meg akkor tanácstalan leszek kissé.
Ami itt még jó volt az a mezzo+ agility. Tavassza az erősebb gyökeret váltott széltippant nem vitte el maradéktalanul de ősszel használva nagyon jól dolgozik.
Érdeklődnék ki mivel fog búzát ősszel gyomirtózni, mert amit eddig használtam logran-t az ugye kivonták. A bizon-ról itt olvastam ha jól emlékszem hogy megfogta a búzákat nagy valószínűséggel. Adamának van a legato trio-ja, azt ismeri valaki? Esetleg vélemény? Vagy másfajta megoldás esetleg?
Válasz Sk Laci #1148. hozzászólásáraPersze mehetnék, ha nem a búza táblák fölött járnának a méhek, az utóbbi időben felénk egymást érik a méhészek a napokba költöznek ki a területekre, tavaly ebből nagy szívás volt nem tudtunk csak esténként permetezni. A vetésfehérítők most kelegetnek úgyhogy a napokban meg kell indulni,addigra kivirágzik az akác is.
Válasz csferri #1146. hozzászólásáraHa nem virágzik a búzád, szerintem mehetnél nyugodtan valamilyen olcsó piretroidal, esetleg valamilyen tartamhatásúval. A Biscayat meghagynám olyan növényre, ahol tényleg nincsen más megoldás.
Kollégák ,búzában biscaya lenne szórva fehérítő ellen.Mennyire jó, max dózis kell ,vagy elég a min. is? Nagyon sok a méhész, nem nagyon van más alternatíva.
granstar super mennyi idő alatt viszi ki az árvakelésű naprát? 1 hete fújtam, mintha nem nőtt volna a napra, de annyira se nem sárga se nem semmi. várok még egy hetet hátha és ha nem mivel lehet menni ami még szelektiv is lenne. egyszer már mérgemben ilyenkor kiraktam 0,5 mustangot, söpört is, csak 1 héttel hamarabb kikalászolt a kezelt...
Válasz Mf-es? #1138. hozzászólásáraMustang forte, de nézni kell, milyen növési fázisban van a búzád. Én tőled jóval északabra vagyok, de már kalászok is kint vannak, van ahol már teljesen. Olyanra mint az enyém biztosan már nem tennék gyomirtót.
Jó estét kívánok gazdatársak! A kérdésem igaz nem a gyomírtáshoz szól viszont kötődik a búzához szorosan! Közeledik a búza fuzárium betegség elleni védekezés ideje! A kérdésem pedig az lenne,hogy a gombaölő szerrel egy időben ajánlatos e kijuttatni egymenetbe valamilyen levéltrágyát? Arra gondolok,hogy nem égeti e meg a virágzásban lévő kalászokat?
Válasz Zetor6340 #1115. hozzászólásáraa száraz tavasz megviccelheti a gyomirtást meg a bokrosodás végéig kijuttatható szereket is...sok gyom még a kanyarba sincs az állományban,ezek mind eső után fognak tömegével jönni :(
Válasz Staxe1 #1106. hozzászólására
Én idén Taltossal fújtam a búzát meg a tritikálét is, igaz hogy március közepén,de nálam kivitte amit kellett. Én minél előbb kifújnám amint csak lehet. De sok minden függ a gazok fejlettségi állapotától.
2010 hozzászólás
Válasz drenthe evo #1158. hozzászólásáraMég a végén gyomlálás lesz!
Mi is logránoztunk, most meg akkor tanácstalan leszek kissé.
Ami itt még jó volt az a mezzo+ agility. Tavassza az erősebb gyökeret váltott széltippant nem vitte el maradéktalanul de ősszel használva nagyon jól dolgozik.
HA! ez megvan még és elérhető egyáltalán...
Válasz Büresz #1157. hozzászólásáraLegato Trio már nem igen lesz.... Én a Pledge+Savvy-n agyalok...
Érdeklődnék ki mivel fog búzát ősszel gyomirtózni, mert amit eddig használtam logran-t az ugye kivonták. A bizon-ról itt olvastam ha jól emlékszem hogy megfogta a búzákat nagy valószínűséggel. Adamának van a legato trio-ja, azt ismeri valaki? Esetleg vélemény? Vagy másfajta megoldás esetleg?
Válasz Mf-es? #1155. hozzászólásáraAz engedélyezett alső dózis megfogja annyira a naprát, hogy nem nő a búza fölé.
Válasz kukaccsosz #1154. hozzászólásáraMilyen dózissal?Alap elég?
Válasz .Szabi #1153. hozzászólásáraAz 1143. hozzászólásban lévő anyagok valamelyikével kellene csak felülkezelni.
Válasz kukaccsosz #1152. hozzászólásáraés most, hogy már egyszer volt kezelve lehet ezekkel a szerekkel még egyszer?
Válasz .Szabi #1147. hozzászólásáraAz expresses árvakelést nem is fogja vinni a Granstar Super!!!
Granstar SuperStar, Pointer Star viszi. (staranos kombinációk)
Válasz Sk Laci #1148. hozzászólásáraPersze mehetnék, ha nem a búza táblák fölött járnának a méhek, az utóbbi időben felénk egymást érik a méhészek a napokba költöznek ki a területekre, tavaly ebből nagy szívás volt nem tudtunk csak esténként permetezni. A vetésfehérítők most kelegetnek úgyhogy a napokban meg kell indulni,addigra kivirágzik az akác is.
Válasz .Szabi #1144. hozzászólásáraNekem 2 nap után lesárgult az LE25 Garnstar Super től. 3-4 leveles volt az LE
Válasz .Szabi #1147. hozzászólásáraGranstar-ok közül, csak a SUPERSTAR viszi.
Válasz csferri #1146. hozzászólásáraHa nem virágzik a búzád, szerintem mehetnél nyugodtan valamilyen olcsó piretroidal, esetleg valamilyen tartamhatásúval. A Biscayat meghagynám olyan növényre, ahol tényleg nincsen más megoldás.
Válasz kukaccsosz #1145. hozzászólásáraexpress, le25
Kollégák ,búzában biscaya lenne szórva fehérítő ellen.Mennyire jó, max dózis kell ,vagy elég a min. is? Nagyon sok a méhész, nem nagyon van más alternatíva.
Válasz .Szabi #1144. hozzászólásáraMilyen arvakelesu a napra imis vagy expressz vagy hagyományos?
granstar super mennyi idő alatt viszi ki az árvakelésű naprát? 1 hete fújtam, mintha nem nőtt volna a napra, de annyira se nem sárga se nem semmi. várok még egy hetet hátha és ha nem mivel lehet menni ami még szelektiv is lenne. egyszer már mérgemben ilyenkor kiraktam 0,5 mustangot, söpört is, csak 1 héttel hamarabb kikalászolt a kezelt...
Válasz Mf-es? #1142. hozzászólásáraStarane Forte, Flurostar, Tomigan, Fluxyr...
Válasz kovacsmihaly0905 #1140. hozzászólásáraKereskedelmi neve?
Válasz Mf-es? #1138. hozzászólásáraMustang forte, de nézni kell, milyen növési fázisban van a búzád. Én tőled jóval északabra vagyok, de már kalászok is kint vannak, van ahol már teljesen. Olyanra mint az enyém biztosan már nem tennék gyomirtót.
Válasz Mf-es? #1138. hozzászólásárafluroxipir hatóanyag
Válasz Mf-es? #1138. hozzászólásáraüdv persze,hogy nem az Expressz is granstar
Expresszes naprát,mi viszi a búzából?Granstar super 50 meg se hatotta.
Válasz lemler123 #1136. hozzászólásáraCsak kalászhányás kezdetéig javasolt.
Jó estét kívánok gazdatársak! A kérdésem igaz nem a gyomírtáshoz szól viszont kötődik a búzához szorosan! Közeledik a búza fuzárium betegség elleni védekezés ideje! A kérdésem pedig az lenne,hogy a gombaölő szerrel egy időben ajánlatos e kijuttatni egymenetbe valamilyen levéltrágyát? Arra gondolok,hogy nem égeti e meg a virágzásban lévő kalászokat?
Válasz kukaccsosz #1134. hozzászólásáraÉs esetleg még Bumper vagy szárszilárdító (Stabilan sl) mehet 3.-nak vagy azokat külön menetben esetleg másnap ?
Válasz gyorfy10 #1133. hozzászólásáraSzinte biztos.
Sziasztok.
Granstar super 50 sx-el mehet egymenetbe damisol kalászos lombtrágya ?
Válasz kukaccsosz #1131. hozzászólásáraKöszi szépen!
Válasz bendix #1130. hozzászólásáraIgen, működik.
Csak napra árvakelés ellen mit javasoltok? A fluroxipir működhet?
Válasz medikus #1124. hozzászólásáraKwizda agro szerjegyzékben tudsz keresni... De szerintem a bokrosodás végéig használható 1-2 ilyen szer...
Válasz csoppika #1127. hozzászólásáraPersze ezt már idén tavasszal nem kell fújni...
Válasz csoppika #1126. hozzászólására18 körüli a hektár költség, sosem használtam. Nem tudom a kikelt búzát megfogja-é...
Válasz info265 #1125. hozzászólásárahttp://www.adama.com/magyarorszag/hu/products/herbicides/pendigan.html
Válasz medikus #1124. hozzászólásáraTudtommal nincs ilyen
Van valami nem vény köteles gabona gyomirtó?Parlagfű,aszat,disznóparéj gyomokra!
Válasz kukaccsosz #1122. hozzászólásáraÉrtem köszönöm!
ÉS a mustár, olajretek megmarad utána mély forgatás nélkül ökológiai másodvetésnek?
Válasz GREVEN #1120. hozzászólásáraA Corte eredetileg a mustang forte.
Viszik a toleráns napra árvakelést és repce is mehet utánna.
Válasz GREVEN #1120. hozzászólásáraSenki semmi ötlet?
Corte SE-t vagy Táltos 450 WG-t használt már valaki?
Pulzáros és Expresszes naprát is viszik ezek? Leírásában nem találtam semmit erről csak hogy árva kelésűt.
Ökológiai másodvetésnek lehet vetni utána olajretket meg mustárt? Esetleg repcét?
Válasz Anonimus82 #1118. hozzászólásáraPointer star, granstar superstar, mustang, colombus.
Búzábol mivel lehet jól irtani a expresszes naprát?
Válasz Zetor6340 #1115. hozzászólásáraa száraz tavasz megviccelheti a gyomirtást meg a bokrosodás végéig kijuttatható szereket is...sok gyom még a kanyarba sincs az állományban,ezek mind eső után fognak tömegével jönni :(
Válasz borda77 (Joe) #1114. hozzászólásáraÉn keresve sem nagyon találok semmit. Ezért kivárunk. Tavaly itt is volt korán septoria most nincs.
Válasz Staxe1 #1106. hozzászólására
Én idén Taltossal fújtam a búzát meg a tritikálét is, igaz hogy március közepén,de nálam kivitte amit kellett. Én minél előbb kifújnám amint csak lehet. De sok minden függ a gazok fejlettségi állapotától.
Válasz kukaccsosz #1113. hozzászólásáranálunk már septoria is volt rendesen.. az egyik fajtán sajna...
Válasz claudiasicu #1112. hozzászólásáraÉn egyelőre várnék vele.
hello
ki menyire tartsa fontosnak a levelbetegsegek eleni vedekezest ilyen meleg idoben edig semi vedekezesre valo okot nem lattam
valaszokat koszonom
Válasz Matyi50 #1109. hozzászólásáraAurora full csomag ment ki, 40g/ha Aurora, 0,4l Overdose (2,4-D+florasulam)