Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR412.71 FtUSD400.32 FtCHF438.6 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz cimbike. #1042. hozzászólásáraFasza! Szégyen nemszégyen én eddig nem találkoztam ezzel a gyommal a teületeimen,ezért nem is gondoltam hogy ilyen szívós növény.Én a termetéből gondoltam hogy ezt a kis kékvirágú gyomot egy kis szentelt víz is ropira szárítja.
Válasz decsi #1039. hozzászólásáraHamarabb kellett volna. Sőt, ősszel kellett volna! Nagy a szám, mert én megcsináltam jó pár hektárt. De az igazság az, hogy most először. :D
Persze, nem bántam meg. Ami kimaradt, arra pikk-pakkal mentünk nemrég, de ez már késő. Már csak a szemünket nyugtatjuk vele, szerintem. Ha sok van a tiedben, az azért még visszafoghatja. Este teszek fel olyan képet, ahol ősszel elakadtunk es megmaradt a veronika. Az már nem is búza, hanem veronika mező, szálas búzával. :)
Válasz decsi #1039. hozzászólásáraElőbb-utóbb túlnövi a búza, de ha sok van, borítja a talajt akkor akkor versenyeznie kell a kultúrnövénynek vele. Ha nagyon sok van akkor biztos mázsákat el tud vinni.
A colombus nem viszi.
Válasz Matyi50 #1036. hozzászólásáraAz biztos. De a legdrágább az ha kifújod a drága vegyszert aztán a gyom megmarad és elnyomja a kultúrnövényt. Sajnos ezt az iskolát már kijártuk...
Válasz medikus #1032. hozzászólásáraFater többször is próbálkozott a cégnél megfogni ősszel de nem sikerült, első szernek nem jut eszembe a neve de tavaly expert met ment ki de semmi hatása nem volt szó szerint. Felénk vannak erősen egyszikűvel fertőzött területek ( vadkár miatt gabona forgó) oda repcét kell tenni nincs mese ott ki lehet írtani szépen
Sziasztok segítség kellene nekem,granstar super 50 sx tritikálét gyomirtózok rakhatok mellé lombtrágyát folyékonyat?Kalászos lombtragya 20 lit, Zöld Arany nevűt elöre is köszönöm..:D
Úgy látom, mindenki olvas, és lassan indul a duma. Addig is elmondok egy tavaly történt esetet. Volt valami hírtalan vett két hektár földben egy kis zabom vetve, és vesztemre ki is kelt, úgyhogy beszaladtam a helyi vegyszeres boltba, venni rá valamit. Az eladó éppen kiszolgált, a segédje ért oda hozzám hamarabb:
- tudok valamit segíteni?
- Igen. Kellene valami 2.4 D
- 2.4 léééééé???????????????
- Hát lének lé, JA-JA, 2.4 lé
Még mondott rá valamit, de azt már nem hallottam, mert abban a pillanatban a Richter skála szerinti 4,2-es röhögés rázta meg a boltot. Azóta is emlegetjük, és azóta a 2.4 D , nálunk már csak 2.4 lé.
Válasz p@pesz06 #1022. hozzászólásáraEgyszer fújtunk Geniust, sem a vadzabbal, sem az ecsetpázsittal nem bírt, mindkettő kiheverte 2-3 hét után.
Most Axial One megy majd, kíváncsi vagyok mit tud?
Válasz gazda001 #1019. hozzászólásáraMi puma extrát használtuk eddig de ez csak az egyszikűeket vitte most kipróbáltuk a génius-t ez már viszi a kétszikűeket is remélem ez is boldogul a tippannal van dolga rendessel majd kiderül később aratáskörül:)!
Üdv.!
Tavaszi tritikáléba milyen szert ajánlanátok évelő és magról kelő egyszikűek ellen? Én az Athos-t találtam egyedül ami viszi a tarackbúzát, de nem tudom, hogy jó lesz-e tavaszi tritikáléban is..
Válasz Ferror #1013. hozzászólásáraÉn még szárszilárdítót nem próbáltam nitrosollal. Az SL formuláció szerintem bírja a nitrosolt, de érdemes lenne megkérdezni a gyártó képviselőjét.
én fújnám most. Elég hosszú tartamhatással rendelkezik, továbbá levélen keresztül és gyökéren felszívódva is hat. Csak had vegyék fel a gyomok már csírázás közben.
Területeket keresek különböző kultúrákban kísérlet beállítása céljából!
(gyom, rovar, fungicid, tápanyag)
Cserébe kompenzáció, szaktanács(növény-talaj) biztosítunk.
Főként Csongrád-Békés megye(Esetleg Jász-és Bács)
Válasz sirhanzoltan #995. hozzászólásáraKöszönöm, kipróbálom!
Már lehet vele fújni a búzát, vagy még várjak egy kicsit? Te mikor szoktad, milyen fejlettségig? A tájékoztató szerint 2 szárcsomós állapotig lehet. Gyomokat elvétve látok, ezért gondoltam, hogy érdemes lenne várni, vagy nem?
Válasz hape #1003. hozzászólásáraEzt próbálom megtudni, hogy az a permetezés az általam vázolt formában nyerő beavatkozás-e. A készítmények összevesznek a tartályban? Leperzseli a búzát???
Válasz Papa951 #1000. hozzászólásáraGyomírtóhoz keverni alga készítményt sokszor nem szerencsés... Főleg ha valamilyen agresszivebb gyomirtóról van szó!
Válasz kukaccsosz #997. hozzászólásáraAzért kérdeztem volna, hogy a gyomirtó+alga+nitrosol kombináció jó ötlet-e, mert az az 5 ha egyfajta kísérlet lenne. A kontroll táblám a gyepemen ("csónakázótavamon") túl lenne, másik 5 hektárról van szó. Előbbire menne a "koktél" amint lehet, utóbbira meg egy másik levéltrágya a gombaölővel együtt.
Köszönöm, kipróbálom!
Már lehet vele fújni a búzát, vagy még várjak egy kicsit? Te mikor szoktad, milyen fejlettségig? A tájékoztató szerint 2 szárcsomós állapotig lehet. Gyomokat elvétve látok, ezért gondoltam, hogy érdemes lenne várni, vagy nem?
2043 hozzászólás
Válasz Petya91 #1045. hozzászólásáraNem véletlenül adják mellé. A benne lévő tritosulfuron így is az egyik leggyengébb SU hatóanyag. Kell mellé!
Sziasztok! Biathlon gyomirtót érdemes Dash nélkül használni?
Válasz decsi #1043. hozzászólásáraFelém évek óta van, csak nem vette senki komolyan, én sem.
Válasz cimbike. #1042. hozzászólásáraFasza! Szégyen nemszégyen én eddig nem találkoztam ezzel a gyommal a teületeimen,ezért nem is gondoltam hogy ilyen szívós növény.Én a termetéből gondoltam hogy ezt a kis kékvirágú gyomot egy kis szentelt víz is ropira szárítja.
Válasz decsi #1039. hozzászólásáraHamarabb kellett volna. Sőt, ősszel kellett volna! Nagy a szám, mert én megcsináltam jó pár hektárt. De az igazság az, hogy most először. :D
Persze, nem bántam meg. Ami kimaradt, arra pikk-pakkal mentünk nemrég, de ez már késő. Már csak a szemünket nyugtatjuk vele, szerintem. Ha sok van a tiedben, az azért még visszafoghatja. Este teszek fel olyan képet, ahol ősszel elakadtunk es megmaradt a veronika. Az már nem is búza, hanem veronika mező, szálas búzával. :)
Válasz kukaccsosz #1040. hozzászólásáraFoltokban borítja a talajt.Most virágzik,Már késő,felesleges védekezni?Colobust már kifujtam.
Válasz decsi #1039. hozzászólásáraElőbb-utóbb túlnövi a búza, de ha sok van, borítja a talajt akkor akkor versenyeznie kell a kultúrnövénynek vele. Ha nagyon sok van akkor biztos mázsákat el tud vinni.
A colombus nem viszi.
Veronika mekkora kárt tud csináni árpában,búzában ha benne hagyjuk?Már kifujtam a colombust annak meg nincs hatása a veronikára?
üdv! búza tavaszi gyomirtásánál mehet egybe a keserűsó és mondjuk Wuxal réz Top vagy felesleges egybe kifújni?......
Válasz Matyi50 #1036. hozzászólásáraAz biztos. De a legdrágább az ha kifújod a drága vegyszert aztán a gyom megmarad és elnyomja a kultúrnövényt. Sajnos ezt az iskolát már kijártuk...
Válasz blink #1024. hozzászólásáraEgy a baj vele...rohadt drága! A legdrágább kalászos gyomirtó a piacon.
Válasz kukaccsosz #1034. hozzászólásáraA Taltos milyen gyomokat nem visz a 2 szikűek közül?
Válasz peti kistraktoros #1031. hozzászólásáraIgen a granstar super mellé szinte bármit lehet tenni kombinációs partnernek!
Válasz medikus #1032. hozzászólásáraFater többször is próbálkozott a cégnél megfogni ősszel de nem sikerült, első szernek nem jut eszembe a neve de tavaly expert met ment ki de semmi hatása nem volt szó szerint. Felénk vannak erősen egyszikűvel fertőzött területek ( vadkár miatt gabona forgó) oda repcét kell tenni nincs mese ott ki lehet írtani szépen
Válasz p@pesz06 #1022. hozzászólásáraA nagy széltippan(héjafű)ellen ősszel kell védekezni!Nekem így tanították a tanfolyamon.
Sziasztok segítség kellene nekem,granstar super 50 sx tritikálét gyomirtózok rakhatok mellé lombtrágyát folyékonyat?Kalászos lombtragya 20 lit, Zöld Arany nevűt elöre is köszönöm..:D
Válasz nanna00 #1029. hozzászólására....vagy érdemesebb később kiszórni a Tesont, a gyomirtózás után.
Válasz nanna00 #1028. hozzászólásáraAz előzőhöz annyit, hogy a Tebucor utódja.
Tudja valaki, hogy a Teson gombaölő keverhető az Esteronnal?
Válasz p@pesz06 #1022. hozzászólásáraTippant viszi a genius WG még nagyobban is...
Úgy látom, mindenki olvas, és lassan indul a duma. Addig is elmondok egy tavaly történt esetet. Volt valami hírtalan vett két hektár földben egy kis zabom vetve, és vesztemre ki is kelt, úgyhogy beszaladtam a helyi vegyszeres boltba, venni rá valamit. Az eladó éppen kiszolgált, a segédje ért oda hozzám hamarabb:
- tudok valamit segíteni?
- Igen. Kellene valami 2.4 D
- 2.4 léééééé???????????????
- Hát lének lé, JA-JA, 2.4 lé
Még mondott rá valamit, de azt már nem hallottam, mert abban a pillanatban a Richter skála szerinti 4,2-es röhögés rázta meg a boltot. Azóta is emlegetjük, és azóta a 2.4 D , nálunk már csak 2.4 lé.
Ha használok keserűsót, a még kell egy szárszilárdítÓ?
Válasz p@pesz06 #1022. hozzászólásáraEgyszer fújtunk Geniust, sem a vadzabbal, sem az ecsetpázsittal nem bírt, mindkettő kiheverte 2-3 hét után.
Most Axial One megy majd, kíváncsi vagyok mit tud?
Válasz Tomoka #1021. hozzászólásáraigen
Válasz gazda001 #1019. hozzászólásáraMi puma extrát használtuk eddig de ez csak az egyszikűeket vitte most kipróbáltuk a génius-t ez már viszi a kétszikűeket is remélem ez is boldogul a tippannal van dolga rendessel majd kiderül később aratáskörül:)!
Mustang gyomírtóval gyomírtottam az őszi búzám de nagyon visszafogta és nagyon megsárgultak a levelei kiheveri ezt a búza?
Üdv.!
Tavaszi tritikáléba milyen szert ajánlanátok évelő és magról kelő egyszikűek ellen? Én az Athos-t találtam egyedül ami viszi a tarackbúzát, de nem tudom, hogy jó lesz-e tavaszi tritikáléban is..
Az árpát lefújtam am Lentipurral elsősorban széltippan ellen. Kb. 2-3 cm-es tippanok vannak, remélem vinni fogja.
Válasz decsi #1017. hozzászólásáraAzért mert drága és más jelentősebb gyomok ellen nem igen tud többet mint más olcsóbb készítmények.
Válasz kukaccsosz #1016. hozzászólásáraMiért csak ott?
Válasz Matyi50 #1015. hozzászólásáraCsak nagyon erősen acatos területen érdemes használni.
Colombus Ec vel van valakinek tapasztalata?
Válasz Ferror #1013. hozzászólásáraÉn még szárszilárdítót nem próbáltam nitrosollal. Az SL formuláció szerintem bírja a nitrosolt, de érdemes lenne megkérdezni a gyártó képviselőjét.
Válasz kukaccsosz #1012. hozzászólásáraköszi,
és egy kis szárszilárdítót még bírna a keverék? (Stabilan -ez maradt tavalyról)
Válasz Ferror #1011. hozzászólásáraIgen úgy is mehet a granstart és granstar super és persze a trend nem kell mellé!
A staranos granstar superstar nem mehet nitrosollal legfeljebb 10-20 literrel.
az írtátok, h granstar mehet nitrosollal, csak az lenne a kérdés 150L víz + 100L nitrosol is?
Köszönöm!
Válasz gazdalkodo30@citromail.hu #1006. hozzászólásáraSzia,
én fújnám most. Elég hosszú tartamhatással rendelkezik, továbbá levélen keresztül és gyökéren felszívódva is hat. Csak had vegyék fel a gyomok már csírázás közben.
Üdvözletem!
Területeket keresek különböző kultúrákban kísérlet beállítása céljából!
(gyom, rovar, fungicid, tápanyag)
Cserébe kompenzáció, szaktanács(növény-talaj) biztosítunk.
Főként Csongrád-Békés megye(Esetleg Jász-és Bács)
Akit érdekel az Email címem publikus.
További szép napot!
Válasz kukaccsosz #993. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz sirhanzoltan #995. hozzászólásáraKöszönöm, kipróbálom!
Válasz hape #1003. hozzászólásáraEzt próbálom megtudni, hogy az a permetezés az általam vázolt formában nyerő beavatkozás-e. A készítmények összevesznek a tartályban? Leperzseli a búzát???
Válasz sirhanzoltan #995. hozzászólásáraAlly Maxot meddig lehet kijuttatni?
Van tartamhatása?
Árvakelésű IMI-s naprát viszi?
Válasz Papa951 #1000. hozzászólásáraGyomírtóhoz keverni alga készítményt sokszor nem szerencsés... Főleg ha valamilyen agresszivebb gyomirtóról van szó!
Hali!Tönkölybúzát szeretnék gyomirtózni. Nuance Super-t vettem az őszi árpára, búzára. Őszi, tavaszi kalászosokat ír de tönkölyt nem, leszórhatom-e vele?
Köszi!
Köszönöm!
Válasz kukaccsosz #997. hozzászólásáraAzért kérdeztem volna, hogy a gyomirtó+alga+nitrosol kombináció jó ötlet-e, mert az az 5 ha egyfajta kísérlet lenne. A kontroll táblám a gyepemen ("csónakázótavamon") túl lenne, másik 5 hektárról van szó. Előbbire menne a "koktél" amint lehet, utóbbira meg egy másik levéltrágya a gombaölővel együtt.
Köszönöm, kipróbálom!
Válasz kukaccsosz #992. hozzászólásáraKöszi! Közben megtaláltam apró betűvel, nincs utóvetemény korlátozás.
Válasz Papa951 #994. hozzászólásáraAz algatrágyát inkább majd a gombaölővel tedd ki!