Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
- Faapríték fűtés-tüzelés új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Vadászat, vadgazdálkodás, vadászati jog – minden ami vadászat....... új
Cikkajánló
Hiába drágulnak a szántók, így is olcsók vagyunk Európában – persze, mihez képest...
Így sem kis anyagi teher vár arra, aki most alapozná meg gazdaságát...
Hirdetés
2043 hozzászólás
Válasz Petya91 #1045. hozzászólásáraNem véletlenül adják mellé. A benne lévő tritosulfuron így is az egyik leggyengébb SU hatóanyag. Kell mellé!
Sziasztok! Biathlon gyomirtót érdemes Dash nélkül használni?
Válasz decsi #1043. hozzászólásáraFelém évek óta van, csak nem vette senki komolyan, én sem.
Válasz cimbike. #1042. hozzászólásáraFasza! Szégyen nemszégyen én eddig nem találkoztam ezzel a gyommal a teületeimen,ezért nem is gondoltam hogy ilyen szívós növény.Én a termetéből gondoltam hogy ezt a kis kékvirágú gyomot egy kis szentelt víz is ropira szárítja.
Válasz decsi #1039. hozzászólásáraHamarabb kellett volna. Sőt, ősszel kellett volna! Nagy a szám, mert én megcsináltam jó pár hektárt. De az igazság az, hogy most először. :D
Persze, nem bántam meg. Ami kimaradt, arra pikk-pakkal mentünk nemrég, de ez már késő. Már csak a szemünket nyugtatjuk vele, szerintem. Ha sok van a tiedben, az azért még visszafoghatja. Este teszek fel olyan képet, ahol ősszel elakadtunk es megmaradt a veronika. Az már nem is búza, hanem veronika mező, szálas búzával. :)
Válasz kukaccsosz #1040. hozzászólásáraFoltokban borítja a talajt.Most virágzik,Már késő,felesleges védekezni?Colobust már kifujtam.
Válasz decsi #1039. hozzászólásáraElőbb-utóbb túlnövi a búza, de ha sok van, borítja a talajt akkor akkor versenyeznie kell a kultúrnövénynek vele. Ha nagyon sok van akkor biztos mázsákat el tud vinni.
A colombus nem viszi.
Veronika mekkora kárt tud csináni árpában,búzában ha benne hagyjuk?Már kifujtam a colombust annak meg nincs hatása a veronikára?
üdv! búza tavaszi gyomirtásánál mehet egybe a keserűsó és mondjuk Wuxal réz Top vagy felesleges egybe kifújni?......
Válasz Matyi50 #1036. hozzászólásáraAz biztos. De a legdrágább az ha kifújod a drága vegyszert aztán a gyom megmarad és elnyomja a kultúrnövényt. Sajnos ezt az iskolát már kijártuk...
Válasz blink #1024. hozzászólásáraEgy a baj vele...rohadt drága! A legdrágább kalászos gyomirtó a piacon.
Válasz kukaccsosz #1034. hozzászólásáraA Taltos milyen gyomokat nem visz a 2 szikűek közül?
Válasz peti kistraktoros #1031. hozzászólásáraIgen a granstar super mellé szinte bármit lehet tenni kombinációs partnernek!
Válasz medikus #1032. hozzászólásáraFater többször is próbálkozott a cégnél megfogni ősszel de nem sikerült, első szernek nem jut eszembe a neve de tavaly expert met ment ki de semmi hatása nem volt szó szerint. Felénk vannak erősen egyszikűvel fertőzött területek ( vadkár miatt gabona forgó) oda repcét kell tenni nincs mese ott ki lehet írtani szépen
Válasz p@pesz06 #1022. hozzászólásáraA nagy széltippan(héjafű)ellen ősszel kell védekezni!Nekem így tanították a tanfolyamon.
Sziasztok segítség kellene nekem,granstar super 50 sx tritikálét gyomirtózok rakhatok mellé lombtrágyát folyékonyat?Kalászos lombtragya 20 lit, Zöld Arany nevűt elöre is köszönöm..:D
Válasz nanna00 #1029. hozzászólására....vagy érdemesebb később kiszórni a Tesont, a gyomirtózás után.
Válasz nanna00 #1028. hozzászólásáraAz előzőhöz annyit, hogy a Tebucor utódja.
Tudja valaki, hogy a Teson gombaölő keverhető az Esteronnal?
Válasz p@pesz06 #1022. hozzászólásáraTippant viszi a genius WG még nagyobban is...
Úgy látom, mindenki olvas, és lassan indul a duma. Addig is elmondok egy tavaly történt esetet. Volt valami hírtalan vett két hektár földben egy kis zabom vetve, és vesztemre ki is kelt, úgyhogy beszaladtam a helyi vegyszeres boltba, venni rá valamit. Az eladó éppen kiszolgált, a segédje ért oda hozzám hamarabb:
- tudok valamit segíteni?
- Igen. Kellene valami 2.4 D
- 2.4 léééééé???????????????
- Hát lének lé, JA-JA, 2.4 lé
Még mondott rá valamit, de azt már nem hallottam, mert abban a pillanatban a Richter skála szerinti 4,2-es röhögés rázta meg a boltot. Azóta is emlegetjük, és azóta a 2.4 D , nálunk már csak 2.4 lé.
Ha használok keserűsót, a még kell egy szárszilárdítÓ?
Válasz p@pesz06 #1022. hozzászólásáraEgyszer fújtunk Geniust, sem a vadzabbal, sem az ecsetpázsittal nem bírt, mindkettő kiheverte 2-3 hét után.
Most Axial One megy majd, kíváncsi vagyok mit tud?
Válasz Tomoka #1021. hozzászólásáraigen
Válasz gazda001 #1019. hozzászólásáraMi puma extrát használtuk eddig de ez csak az egyszikűeket vitte most kipróbáltuk a génius-t ez már viszi a kétszikűeket is remélem ez is boldogul a tippannal van dolga rendessel majd kiderül később aratáskörül:)!
Mustang gyomírtóval gyomírtottam az őszi búzám de nagyon visszafogta és nagyon megsárgultak a levelei kiheveri ezt a búza?
Üdv.!
Tavaszi tritikáléba milyen szert ajánlanátok évelő és magról kelő egyszikűek ellen? Én az Athos-t találtam egyedül ami viszi a tarackbúzát, de nem tudom, hogy jó lesz-e tavaszi tritikáléban is..
Az árpát lefújtam am Lentipurral elsősorban széltippan ellen. Kb. 2-3 cm-es tippanok vannak, remélem vinni fogja.
Válasz decsi #1017. hozzászólásáraAzért mert drága és más jelentősebb gyomok ellen nem igen tud többet mint más olcsóbb készítmények.
Válasz kukaccsosz #1016. hozzászólásáraMiért csak ott?
Válasz Matyi50 #1015. hozzászólásáraCsak nagyon erősen acatos területen érdemes használni.
Colombus Ec vel van valakinek tapasztalata?
Válasz Ferror #1013. hozzászólásáraÉn még szárszilárdítót nem próbáltam nitrosollal. Az SL formuláció szerintem bírja a nitrosolt, de érdemes lenne megkérdezni a gyártó képviselőjét.
Válasz kukaccsosz #1012. hozzászólásáraköszi,
és egy kis szárszilárdítót még bírna a keverék? (Stabilan -ez maradt tavalyról)
Válasz Ferror #1011. hozzászólásáraIgen úgy is mehet a granstart és granstar super és persze a trend nem kell mellé!
A staranos granstar superstar nem mehet nitrosollal legfeljebb 10-20 literrel.
az írtátok, h granstar mehet nitrosollal, csak az lenne a kérdés 150L víz + 100L nitrosol is?
Köszönöm!
Válasz gazdalkodo30@citromail.hu #1006. hozzászólásáraSzia,
én fújnám most. Elég hosszú tartamhatással rendelkezik, továbbá levélen keresztül és gyökéren felszívódva is hat. Csak had vegyék fel a gyomok már csírázás közben.
Üdvözletem!
Területeket keresek különböző kultúrákban kísérlet beállítása céljából!
(gyom, rovar, fungicid, tápanyag)
Cserébe kompenzáció, szaktanács(növény-talaj) biztosítunk.
Főként Csongrád-Békés megye(Esetleg Jász-és Bács)
Akit érdekel az Email címem publikus.
További szép napot!
Válasz kukaccsosz #993. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz sirhanzoltan #995. hozzászólásáraKöszönöm, kipróbálom!
Már lehet vele fújni a búzát, vagy még várjak egy kicsit? Te mikor szoktad, milyen fejlettségig? A tájékoztató szerint 2 szárcsomós állapotig lehet. Gyomokat elvétve látok, ezért gondoltam, hogy érdemes lenne várni, vagy nem?
Válasz hape #1003. hozzászólásáraEzt próbálom megtudni, hogy az a permetezés az általam vázolt formában nyerő beavatkozás-e. A készítmények összevesznek a tartályban? Leperzseli a búzát???
Válasz sirhanzoltan #995. hozzászólásáraAlly Maxot meddig lehet kijuttatni?
Van tartamhatása?
Árvakelésű IMI-s naprát viszi?
Válasz Papa951 #1000. hozzászólásáraGyomírtóhoz keverni alga készítményt sokszor nem szerencsés... Főleg ha valamilyen agresszivebb gyomirtóról van szó!
Hali!Tönkölybúzát szeretnék gyomirtózni. Nuance Super-t vettem az őszi árpára, búzára. Őszi, tavaszi kalászosokat ír de tönkölyt nem, leszórhatom-e vele?
Köszi!
Köszönöm!
Válasz kukaccsosz #997. hozzászólásáraAzért kérdeztem volna, hogy a gyomirtó+alga+nitrosol kombináció jó ötlet-e, mert az az 5 ha egyfajta kísérlet lenne. A kontroll táblám a gyepemen ("csónakázótavamon") túl lenne, másik 5 hektárról van szó. Előbbire menne a "koktél" amint lehet, utóbbira meg egy másik levéltrágya a gombaölővel együtt.
Köszönöm, kipróbálom!
Már lehet vele fújni a búzát, vagy még várjak egy kicsit? Te mikor szoktad, milyen fejlettségig? A tájékoztató szerint 2 szárcsomós állapotig lehet. Gyomokat elvétve látok, ezért gondoltam, hogy érdemes lenne várni, vagy nem?
Válasz kukaccsosz #992. hozzászólásáraKöszi! Közben megtaláltam apró betűvel, nincs utóvetemény korlátozás.
Válasz Papa951 #994. hozzászólásáraAz algatrágyát inkább majd a gombaölővel tedd ki!