Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Fortschritt E-514 kombájn új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
- Napraforgó ára új
- Műtrágya árak új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Vizszintes tengelyű szárzúzó új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
Cikkajánló
Hirdetés
Íme négy megbízható, biztonságosan termeszthető kukoricahibrid – stabil termés a kihívások ellenére is! + VIDEÓ
Vegye fel a harcot az éghajlatváltozás hatásai ellen modern KWS hibridekkel!
Sajtóközlemény
2043 hozzászólás
Válasz #894. hozzászólásra
mcpa
hormon
bokrosodás végéig
Mecomorn gyomírtót használt már valaki?Búzába meddig lehet kijuttatni?
Válasz #892. hozzászólásra
Bezony ! Nehogy összeakadjon két anyag és jobb esetben kémhatás változás,rosszabbikban meg gyomirtó hatás elmaradás legyen :/
Válasz #891. hozzászólásra
Területi képviselő szerint lehet, csak én szeretnék felhasználói tapasztalatokat is hallani, mert tudod minden .... a maga lovát dícséri Köszönöm a segítséget!!
Moderálta: Bakayd (3932) 2014-05-05 13:09:15
Válasz #890. hozzászólásra
Viszi! Jó kombináció,de a nedvesítőszert olvasd el lehet e vele keverni,illetve a lombtrágyát,mármint az aperonnal!
A búzában van széltippanom + szőrös pipitér és ebszikfű vegyesen, némi kis acattal vegyítve, de az nem sok inkább az előbbi 3-as. Aperon 15 gr+ U46M Plus 0,8 l + Wuxal Réz 1l menne Trendel mint hatásfokozóval, a búza most kb. szárolás elején 1 nódusz körül van. Hét második felében már nem ígér hajnali fagyot péntek-szombat-vas. körül menne ki ez a mi, amint lehet. Vinni fogja ez a mix a pipitér-ebszikfű duót is??? Aperon ugyanaz mint a néhai Athos. Valakinek van tapasztalata ez irányban? Megköszönném
Nagyon szépen köszönö a válaszokat a 881-es hozzászóllásomban levő kérdésemre.
Üdv!
A Mustang Forte keverhető Bumper 25 EC-vel?
Válasz #886. hozzászólásra
Le fogja vinni a vetésfehérítőt, de mint látod nincs engedélyezve ellen. Valószínű mert nem férne bele az É.V.I-be.
Ilyenkor azt szoktam mondani akkor permetezd le így ha utána a termést meg mernéd etetni a saját gyermekeddel is. (persze lehet ilyen alapon sokan nem is szórnánk semmit)
Válasz #885. hozzászólásra
Ez árpába,vetésfehérítő ellen kifújható??
Válasz #881. hozzászólásra
A tebukonazol jó hatóanyag. Lisztharmatot szerintem simán megoldja. A septória már nehezebb dió és a DTR is hasonló. Ez a két betegség ellen a leggyengébb a hatékonyságuk az azol típusú gombaölőknek. Szerintem ez alól a tebukonazol sem kivétel. Nagyon jól mutatja ezek ellen a betegségek ellen a tartamhatás hossza is. A legtöbb azol megfelelő (nem alsó) dózisban rozsda ellen tudja akár a 4 hetet is, de DTR ellen 2 esetleg 3 hét. A strobik a legjobbak ezek ellen, lásd a tavalyi évet árpában. Az azollal kezelt árpákat pillanatok alatt elvitte a pyrenofora a strobis kezelések a vegetáció végéig kitartottak, különösen a felszívódó strobik.
Tehát véleményem szerint az általad említett betegségek ellen nem lesz tökéletes megoldás, de ha száraz marad az idő akkor elég lehet.
Válasz #878. hozzászólásra
A fúvóka szine megeggyezik a monitoron jelzett szinnel,ha igen lehet hogy nagy a kopás a fúvókán.
Sziasztok.
Tudja -e valaki,hogy az uski búza milyen gomba betegségekre fogékony?
A katalógusban csak a levélrosdaés lisztharmatot említik.Kolfogó elég rá?
Köszönöm
Válasz #881. hozzászólásra
A régi Fezant használtam, sokáig kalászban, prevenciós hatása kimagasló, kurative nem sokat tesz, Főként fuzárium ellen való, de a többi gombát is sikeresen blokkolta, de oda kellett figyelni a kijuttatás időpontjára, ha megjött a gomba már nemigen gyógyított
Kukaccsosz látom elég gyakran adsz tanácsot vegyszerezéssel kapcsolatban. Lenne nekem is kérdésem, de engem a praxból való véleményed érdekelne, és nem az amit a vegyszeres cégek feltüntetnek a vegyszercsomagolásokon. Milyen véleménnyel vagy a tisztán tebukonazol hatóanyagú gombaölő használatára és hatására búzában. Mennyire megbízható szeptória, liszttharmat, esetleg DTR ellen? Azért van ez a kérdésem, mivel a megrendelt vegyszer késve érkezett meg, amit repcére rendeltem, de a repcekezeléssel nem várhattam, ezért ott már más hatóanyagú vegyszerrel lefújtam. Mostan eggyik dolog az hogy megmaradt, másik dolog hogy a szavatosság lejár nemsokára, harmadik az hogy ősszel nem tervezek repcét vetni, így még továb tolás lenne a szavatosság után.
Eddig kerültem a tisztán tebukonazol hatóanyagú vegyszereket, viszont más hatóanyaggal kombináltakat mint mondjuk a Falcont azt használtam és jó tapasztalattal. A fent leírtak miatt érdekelne a véleményed, természetesen mások véleménye is érdekelne akik használtak tisztán tebukonazol hatóanyagú gombaölőt búzában.
Válasz #875. hozzászólásra
Szia! Az a gond vele, hogy nem dolgozik pontosan. Ha 200 l/ha os lémennyiség van beállítva azt ki is rakja +- 5l/ha eltéréssel, de pl egy 350 l/ha os lémennyiségnél nem ilyen pontos ott téved -60 litert is akár.
Minden esetben olyan 2-2,5 bar a nyomás!
Nem tudom, hogy mi lehet a gond! A nyomásmérő a szakaszolószelepek végén van! De lehet a fúvókáknál más a nyomás (kevesebb)?
Válasz #876. hozzászólásra
ok,köszi a segítséget
Válasz #872. hozzászólásra
Háát egyszikű ellen brutál drága a komplex védekezés gabonában.. :( Nekem caliban volt,az kivitte a széltippant meg a vadzabot. Most nagyon reklámozzák az Axial One-t ráadásul az II-kategória.
Növényvédőssel nézesd meg azért a területet.
Válasz #874. hozzászólásra
Helló
Teejet 844-el dolgozom,mi a gond vele?
Valakinek van tapasztalata TeeJet 76-os sorozatú nyomás-vezérelt permetező elektronikával? Esetleg úgy általánosságban a nyomás-vezérelt permetező elektronikával?
Válasz #870. hozzászólásra
A Pointer Starban lévő staranenak kell a magasabb hőmérséklet 8 fok, a másik két SU hatóanyaga dolgozik hidegben is. Ha nem nagyon sürgős a gyomirtás akkor lehet érdemesebb várni vele.
Válasz #869. hozzászólásra
Köszi, és szerinted melyik lenne a legjobb választás?
Válasz #870. hozzászólásra
Az a zászlós levélig jó . Gyomok? Galaj,acat mekkorák?
Sziasztok!
Ma vagy holnap tervezzük gyomirtani a búzát Pointer Starral, de jövőhétre 5 fokos lehűlést mond a meteorológia.
Ki fogja tudni fejteni a hatását a gyomirtó hidegebb időben is, vagy inkább várjak még 1 hetet? A gyomok fejlettsége már indokolná a kezelést.
Válasz #868. hozzászólásra
Axial One,Caliban,Puma extra,Genius---stb
Sziasztak!
Őszi búzából és árpából kilehet permetezni a fagyokat túlélő árva kelésű tavaszi zabot ha igen mivel?
Válasz #866. hozzászólásra
Szia! A gyomírtók általában két nóduszig vagy zászlós levélig kijuttathatók. A kérdés az, hogy milyen állapotban vannak a gyomok?
Sziasztok,
Kezdőként kérdezném, ki mikor kezdi a gyomirtást a kalászosban. 1-2 nódiuszos az már késő?
Köszi
Ricsi
Ez érdekes kérdés. Tavaly egy tábla búzát csúnyán lelegelt kalászhányáskor a fehérítő. Azt hittük majd óriási terméskiesések lesznek, végül semmivel nem lett rosszabb mint a többi. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem kell védekezni, csak azért érdekes volt látni.
Válasz #863. hozzászólásra
Na erről a bogár kérdésről annyit , hogy mióta eszemet tudom , a fehérítő utólagos kezelésekkel is kb annyi kárt okozott nekünk 20 év alatt , mint egy légpuska mondjuk a Leo 2-nek...
Válasz #862. hozzászólásra
Csak hogy a rovarok berepülése jobban olyan állományba van amelyik nem volt kezelve. Attól hogy nincsen ott a bogár, berepüléskor érzik a vegyszer jelenlétjét /szagít a vegyszer/, ezért inkább a szomszédos nem kezelt állományt veszik előnybe. Én a legolcsóbb insekticídből mindig teszek hozzá ha nincsen baj /nagy nyomásnál hatásosabb vegyszer előnyösebb/, mivel az újbóli permetezés többe kerül mint a megelőzés, időveszteségről már ne is beszéljünk .
Mellékesen a fungicíd kezeléseket is preventíven alkalmazom. Nekem a károk megelőzéséről megy, nem a károk utólagos megállitásáról-mérsékléséről.
Válasz #861. hozzászólásra
Hogyan lehet gy kontakt szerrel valamit megelőzni ? (miután a berepülés folyamatos)
Ha nincs bogár nincs mit irtani , ráadásul a petéket nem viszik a rovarölők...
Válasz #859. hozzászólásra
Búzában, repcében, napraforgóban mindig teszek a permetezéskor bele valami rovarölő vegyszert. Ha már a rovarok betelepültek és mondjuk a kakasok már látható körökben kifehérítették a búza leveleit, énszerintem ott már elkéstek, meg lehet a kártételt állitani, de jobbnak látom az előre való védekezést.
Köszi a válaszokat ,majd csinálok keverési próbát,valószínűleg csöppmix 1 lesz a lombtrágya,nem tudom jó választás-e?A pointer star-nak utána nézek mennyibe kerül,ha már javasoltátok.
Válasz #856. hozzászólásra
Szerintem ez sok így . Ráadásul a rovarölőt akkor rakjuk ha kell , a rovarok nem megelőzhetők ...
A hatóanyagok száma egy tankkeverékben nem jó ha 5 fölött van , csökkenteni kellene .
Például a gombaölő is lehet egy hatóanyagú , mondjuk csak Tebukonazol...
Akkor az Mustang :3 , gombaölő: 1 , Cycocel :1 Az összesen 5 .
(rovarölő kimarad , a lombtrágya meg nem számít)
Szerintem...
Válasz #857. hozzászólásra
Azt mondta, hogy a betelepülő vetésfehérítők ellen. Elvileg elég hosszú a tartamhatása, ez után már csak egyszer fújja rovarölővel kalászolásban.
Mire fújja a Rapid CS-t? Egyébként kijuttatható szerintem.
Egy barátom ezt a mixet akarja majd fújni, lehet ezeket együtt kijuttatni??
Mustang Forte 1l + Milstar 1l + Rapid CS 0,08l + Cycocel 1,5l + Wuxal Réz 1l
Válasz #851. hozzászólásra
kukaccsosz, drenthe evo
Válasz #853. hozzászólásra
Elvileg , abban csökkentve van az Ally hatóanyaga egy olyan mértékre , ami már nem károsítja a repcét . Ha a repce vetéséig megfelelő csapadék volt , akkor az jól jöhet még...
Válasz #851. hozzászólásra
Szia!
Pointer Star után is vethetek repcét?
Válasz #844. hozzászólásra
Már késő , de nem árt tudni...
Új néven a néhai Athos is kapható még , kifejezetten problémás egyszikű fertőzésre.
http://www.kwizda.hu/aperon
Válasz #845. hozzászólásra
A Granstar SuperStar keverhető lombtrágyával, de ahogy már írták egy keverési próbát érdemes csinálni! Ilyenkor a trend dózisát is le lehet csökkenteni a felére!
A Granstarok az egyik legbiztonságosabb termékek az utóvetemény szempontjából is. Nyugodtan mehet utánna repce is!
Válasz #847. hozzászólásra
Genius lett végül, de köszi.
Más: Granstar Super után mehet repce ősszel? Tapasztalatra lennék kíváncsi, a leírást olvastam.
ha nem akarsz utána repcét vetni, akkor nézd meg a POINTER STAR árát is, az talán még erősebb anyag, és van némi tartamhatása is
valószínű, hogy lehet keverni, de ki kell próbálni
Válasz #844. hozzászólásra
Ha a Puma Extra mellett döntesz, figyelj arra, hogy ne lehet "hormonhatású" hatóanyaggal (dikamba, MCPA, 3,6 diklór pikolinsav, 2,4 D) keverni!
Csinálj próbakeverést bigiboy mindenképp, és kiderül, hogy nem "túrósodik-e" össze.Az ára 3-hektáros csomagban olyan 15 körül van. Tehát 5 körül megvan hektáronként.