Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak622 FtBenzin árak607 FtEUR410.34 FtUSD386.4 FtCHF438.4 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz .Richard. #1901. hozzászólására4x tárcsázással se tudtam megoldani az árpa árvakelést a repcében. Ráadásul van folt, amit mostan fogok valamikor 2x fújni, ha az idő engedi.
Válasz Ganajos #1899. hozzászólásáraNedvesség meg ne lepjen.
Árpa beérve, búza a tejes szem vége, viaszkos érés elején lessz.
Szárazságban 30+ fokokban kb 10 nap pluszban várakozás. Esős aratás esetén ez még jócskán elhúzódhat.
Válasz cimbike. #1898. hozzászólásáraÉrtem köszi
Viz nem szokott magasabb lenni a búza miatt? Bár talán annyi nem lesz bent, meg árpa aratáskor talán már a búzának se olyan nagy a vize hogy olyan mértékben befolyásolja
Válasz Ganajos #1882
Semmi gondot nem fog okozni. Én is sokszor vetek árpát búza után. Ha búzát vetettél volna árpaföldbe, ott lenne minőségi probléma.
Válasz Isssti #1883. hozzászólásáraEz így fasza szerinted??? Az árpa már rég beérett lesz a búza meg még zöld, szerinted hogy lehet azt majd normálisan betakarítani???
Válasz Selvin #1891. hozzászólásáraNem vettem volna észre, hogy a bizon visszafogta volna a búzát /lehet fajtafüggő/. Viszont a széltippant nem tudta mindig megbízhatóan "visszatartani" - elengedte.
Flufenacet anyagot még nem próbáltam, nem tudok mit mondani.
Klórtoluron+diflufenikát szoktam használni, nem a legolcsóbb, de hatásos.
Csoda kérdés. A gabonában mivel lehet a tarackot ki irtani vagy legalább vissza fogni? Árpa, Triticale. Üres területen ilyenkor mit lehet kezdeni a tarackkal? Tavaszra paprika kerülne bele.
Rákeresve a bizon gyomirtóra, több hozzászólásban írjátok, hogy valakinek visszafogta a búzát/árpát. Ez mennyire lehet tényleg veszélyes? Jobb lenne helyette valami sima Flufenacet Diflufenikán kombináció? Ősszel még nem gyomirtottam, nem ismerem ezeket.
Válasz Ganajos #1882. hozzászólásáramajd aratás előtt kell glifózni, ha kicsit esősebb lesz az év, akkor úgy is kell alapesetben is, mert a művelő utak mentén zöldülni fog rendesen...
Válasz Ganajos #1882. hozzászólásáraTudtommal nincsen ilyen gyomirtó.
Később fogsz tudni aratni, amikor a búza is beérik. Lehet addigra az árpa összerogy.
Idén én kínlódtam az árpával, a kikelt búzaveszteség miatt...... 40 Ha-ron
Üdv!
Búza árvakelést ki lehet venni valamivel árpából?
Van 2 kis darab ahol kénytelen voltam árpát rakni búza után, és a művelő útban látom kezd feljönni a búza.
Köszi
Válasz Sk Laci #1877. hozzászólásáraUtána néztem a Corellonak.
Nálunk nincs ez a szer, a hatóanyaga viszont van több termekben is, de csak kombinációban.
Mivel nincs engedélye árpában mert károsítja, úgy gondolom van az a dózis amiben irtja is.
Kérdés a búza mennyire viseli el ezt a dózist.
Gyakorlati tapasztalatom nincs vele, de halottam hogy aki a Geniust (ebben is van piroxszulam) véletlenül használta árpában annak jól odavert.
Válasz kukaccsosz #1866. hozzászólásáraSzia!
Búzában van valami egysziküirtó, ami kivinné az árpa árvakelést?
Sk-ban van a Cortevásoknak Corello gyomirtó, ami állítólag 250 g/ha adagban viszi a tarackbúzát. Állítólag az árpát is. Széltippan és más egyszikü ellen 125 g/ha adag van előírva.
Másik a Bayeros Attribút.
Elnézést, hogy nem tudom milyen néven forgalmazzák Magyarországon.
Szerinted rábízhatom az említett gyomirtóra az árpa árvakelés likvidálását a búzából???
Válasz beni77121 #1874. hozzászólásáraAkár így, akár úgy.
Én akkor szoktam, mikor már kikelt a búza rendesen, akkor már a nagyon apró gyomok is ott vannak, illetve akkor is úgy próbáltam időzíteni, hogy ami nem kontaktban hat, az bemosódjon 2 héten belül lehetőleg.
Válasz snooker #1869. hozzászólásáraPerje, de azt kérdeztem hogy axiallal ment-e bele valaki virágzáskor és lett-e baja a búzának, de aratáskor kiderül mert már kifoltozgattam.
Gomba+rovar kezelést mennyi vízzel szoktátok csinálni? Papír szerint ugye 250-400 az ideális, de nem akarok annyit fordulni, ugyanis otthon van a víz, de elrontani sem akarom. 250 elég?
Válasz kukaccsosz #1866. hozzászólásáranagyon megkesett, megcsúszott a permetező érkezés. ha nem mennének ki a gyomok, és nagyon gazos lenne, valamit lehet még vele kezdeni, hogy aratható legyen? glifozát?
Válasz .Szabi #1865. hozzászólásáraAkkor az egy jól megkésett gyomirtás volt!
Ilyenkor már annyit takar a kulturnoveny hogy a gyomra nem jut elég.
Ha kapott a napraforgó akkor azt simán vinnie kell. Az is lehet hogy későbbi keles.
Pointer star-al gyomirtottam a búzát,20-22 napja, nem látom utána a nagy tisztaságot. Hány nap alatt hat ez a szer? A víznyomásos részeknél ahol fényt kap, a napraforgó árvakelés ugyanúgy növekszik.
Válasz Büresz #1862. hozzászólásáraVirágzáskor nem szabad.Ha mégis muszály akkor fél dózis biathlon 4d-t. De várd meg amíg elvirágzik.Tavaj egy barátomnak ezt tanácsolták , későn vette észre hogy rámászott a brótya a buzájára. Szóval az a lènyeg hogy ne virágzáskor fújd.Előtte vagy utána!
Válasz beni77121 #1857. hozzászólásáraA nagy levél felületet megperzselheti.
A gyomok meg már akkorák hogy nem vinné el és nem is tudnál megfelelő fedettséget elérni mert takarja a búza.
Sziasztok! Még nincs az a nyári hőség, de azért elég erősen süt a nap és a hőmérséklet is súrolja a 25öt. Szabad még ilyenkor napközben permetezni vagy már inkább csak délután? Jelenleg hétágra süt a nap és 24 fok van, de menni kéne nagyon.
2003 hozzászólás
Válasz .Richard. #1901. hozzászólására4x tárcsázással se tudtam megoldani az árpa árvakelést a repcében. Ráadásul van folt, amit mostan fogok valamikor 2x fújni, ha az idő engedi.
Válasz Ganajos #1899. hozzászólásáraNedvesség meg ne lepjen.
Árpa beérve, búza a tejes szem vége, viaszkos érés elején lessz.
Szárazságban 30+ fokokban kb 10 nap pluszban várakozás. Esős aratás esetén ez még jócskán elhúzódhat.
Válasz Ganajos #1882. hozzászólásáraEgy akármi tarloművelès meg 2sekèly tárcsa után csak a fűvet láttam erölködni. Valamit kisporoltál.
Válasz envagyok2 #1886. hozzászólásáraPont ezek miatt kelene a glifót betíltani.... Eggyáltalán, hogy jut ilyen eszedbe....
Válasz cimbike. #1898. hozzászólásáraÉrtem köszi
Viz nem szokott magasabb lenni a búza miatt? Bár talán annyi nem lesz bent, meg árpa aratáskor talán már a búzának se olyan nagy a vize hogy olyan mértékben befolyásolja
Válasz Ganajos #1882
Semmi gondot nem fog okozni. Én is sokszor vetek árpát búza után. Ha búzát vetettél volna árpaföldbe, ott lenne minőségi probléma.
Válasz Sk Laci #1893. hozzászólásáraLaci, írtam emilt, ha nem néznéd, kérlek nézz rá. köszönet!
Válasz Isssti #1895. hozzászólásáraAkkor legyen úgy! ÁMEN!
Válasz Ares 826 #1894. hozzászólásáraFigyi, alföldi vagyok a legszárazabb régióból, nálunk minden egyszerre sül föl, tökmindegy a tenyészidő...
Válasz Isssti #1883. hozzászólásáraEz így fasza szerinted??? Az árpa már rég beérett lesz a búza meg még zöld, szerinted hogy lehet azt majd normálisan betakarítani???
Válasz Selvin #1891. hozzászólásáraNem vettem volna észre, hogy a bizon visszafogta volna a búzát /lehet fajtafüggő/. Viszont a széltippant nem tudta mindig megbízhatóan "visszatartani" - elengedte.
Flufenacet anyagot még nem próbáltam, nem tudok mit mondani.
Klórtoluron+diflufenikát szoktam használni, nem a legolcsóbb, de hatásos.
Csoda kérdés. A gabonában mivel lehet a tarackot ki irtani vagy legalább vissza fogni? Árpa, Triticale. Üres területen ilyenkor mit lehet kezdeni a tarackkal? Tavaszra paprika kerülne bele.
Rákeresve a bizon gyomirtóra, több hozzászólásban írjátok, hogy valakinek visszafogta a búzát/árpát. Ez mennyire lehet tényleg veszélyes? Jobb lenne helyette valami sima Flufenacet Diflufenikán kombináció? Ősszel még nem gyomirtottam, nem ismerem ezeket.
Válasz envagyok2 #1886. hozzászólásáraMeglátom majd mennyire lesz durva, hálisten nem nagy terület
Köszi
Válasz Isssti #1883. hozzászólásáraNem ugyan akkor érik úgyhogy nem éppen szerencsés
Válasz Sk Laci #1884. hozzászólásáraAz faxaa
Búza középérésü, hát meglátjuk milyen lesz a későbbiekben vagy mennyi jön fel bent
Köszi
Válasz envagyok2 #1885. hozzászólásáraÉn az értékesítés oldalára gondoltam, de így értem.
Válasz Ganajos #1882. hozzászólásáramajd aratás előtt kell glifózni, ha kicsit esősebb lesz az év, akkor úgy is kell alapesetben is, mert a művelő utak mentén zöldülni fog rendesen...
Válasz Isssti #1883. hozzászólásárapont hogy fordítva nem baj.
aratásra gondolj
Válasz Ganajos #1882. hozzászólásáraTudtommal nincsen ilyen gyomirtó.
Később fogsz tudni aratni, amikor a búza is beérik. Lehet addigra az árpa összerogy.
Idén én kínlódtam az árpával, a kikelt búzaveszteség miatt...... 40 Ha-ron
Válasz Ganajos #1882. hozzászólásáraBocsi, de ez akkora tragédia? Fordítva még meg is érteném, de egy árpában nem fér el egy kis búza?
Üdv!
Búza árvakelést ki lehet venni valamivel árpából?
Van 2 kis darab ahol kénytelen voltam árpát rakni búza után, és a művelő útban látom kezd feljönni a búza.
Köszi
Válasz Selvin #1880. hozzászólásáraAgility Alliance 16 ha kiszerelés, nettó 17o ezer
Sziasztok! Milyen őszi gyomirtót fújtok és mennyibe kerül/ha?
Válasz kukaccsosz #1878. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz Sk Laci #1877. hozzászólásáraUtána néztem a Corellonak.
Nálunk nincs ez a szer, a hatóanyaga viszont van több termekben is, de csak kombinációban.
Mivel nincs engedélye árpában mert károsítja, úgy gondolom van az a dózis amiben irtja is.
Kérdés a búza mennyire viseli el ezt a dózist.
Gyakorlati tapasztalatom nincs vele, de halottam hogy aki a Geniust (ebben is van piroxszulam) véletlenül használta árpában annak jól odavert.
Válasz kukaccsosz #1866. hozzászólásáraSzia!
Búzában van valami egysziküirtó, ami kivinné az árpa árvakelést?
Sk-ban van a Cortevásoknak Corello gyomirtó, ami állítólag 250 g/ha adagban viszi a tarackbúzát. Állítólag az árpát is. Széltippan és más egyszikü ellen 125 g/ha adag van előírva.
Másik a Bayeros Attribút.
Elnézést, hogy nem tudom milyen néven forgalmazzák Magyarországon.
Szerinted rábízhatom az említett gyomirtóra az árpa árvakelés likvidálását a búzából???
Más gyakorlati tapasztalatát is szivesen fogadom.
Válasz A.I. #1875. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz beni77121 #1874. hozzászólásáraAkár így, akár úgy.
Én akkor szoktam, mikor már kikelt a búza rendesen, akkor már a nagyon apró gyomok is ott vannak, illetve akkor is úgy próbáltam időzíteni, hogy ami nem kontaktban hat, az bemosódjon 2 héten belül lehetőleg.
Legato triot búzában mikor szoktátok fújni? Ma lett elvetve. Várjam meg míg kibújik minden gyom ami akar? Vagy vetés után menjen rá egyből?
Érdeklődnék hogy melyik a jobb őszi kalászos gyomirtó, reliance vagy expert met?
Mi okozhatja ezt a bùzan , genius fajta...
Válasz snooker #1869. hozzászólásáraPerje, de azt kérdeztem hogy axiallal ment-e bele valaki virágzáskor és lett-e baja a búzának, de aratáskor kiderül mert már kifoltozgattam.
Válasz Selvin #1868. hozzászólásáraElég.
Válasz Büresz #1864. hozzászólásáraDe nem írtad melyik gyom nőtte felül a buzát ,ha talán vad zab akkor nem jó a biathlon.
Gomba+rovar kezelést mennyi vízzel szoktátok csinálni? Papír szerint ugye 250-400 az ideális, de nem akarok annyit fordulni, ugyanis otthon van a víz, de elrontani sem akarom. 250 elég?
Válasz kukaccsosz #1866. hozzászólásáranagyon megkesett, megcsúszott a permetező érkezés. ha nem mennének ki a gyomok, és nagyon gazos lenne, valamit lehet még vele kezdeni, hogy aratható legyen? glifozát?
Válasz .Szabi #1865. hozzászólásáraAkkor az egy jól megkésett gyomirtás volt!
Ilyenkor már annyit takar a kulturnoveny hogy a gyomra nem jut elég.
Ha kapott a napraforgó akkor azt simán vinnie kell. Az is lehet hogy későbbi keles.
Pointer star-al gyomirtottam a búzát,20-22 napja, nem látom utána a nagy tisztaságot. Hány nap alatt hat ez a szer? A víznyomásos részeknél ahol fényt kap, a napraforgó árvakelés ugyanúgy növekszik.
Válasz snooker #1863. hozzászólásáraKöszi
Válasz Büresz #1862. hozzászólásáraVirágzáskor nem szabad.Ha mégis muszály akkor fél dózis biathlon 4d-t. De várd meg amíg elvirágzik.Tavaj egy barátomnak ezt tanácsolták , későn vette észre hogy rámászott a brótya a buzájára. Szóval az a lènyeg hogy ne virágzáskor fújd.Előtte vagy utána!
Axialolozott valaki már virágzó búzát? Tapasztalat?
Válasz lacik #1860. hozzászólásáranem fogod észrevenni, csak kevesebbet terem..
Üdv
Taltos 450 N WG -vel lefujhatom még a búzát? Ilyet fejlettségben van most, lesz baja? 2 nóduszig írja az ajánlás. Köszönöm előre a választ.
Válasz beni77121 #1857. hozzászólásáraA nagy levél felületet megperzselheti.
A gyomok meg már akkorák hogy nem vinné el és nem is tudnál megfelelő fedettséget elérni mert takarja a búza.
?
Ha most fújnák Aurora gyomirtót lenne baja a búzának?
Válasz kukaccsosz #1855. hozzászólásáraKöszi
Válasz Selvin #1854. hozzászólásáraNyugodtan mehet!
Általános szabály a 25 fok.
Sziasztok! Még nincs az a nyári hőség, de azért elég erősen süt a nap és a hőmérséklet is súrolja a 25öt. Szabad még ilyenkor napközben permetezni vagy már inkább csak délután? Jelenleg hétágra süt a nap és 24 fok van, de menni kéne nagyon.